Son dakika Büyükelçi haberleri, Büyükelçi son dakika, son dakika Büyükelçi

Son Dakika Büyükelçi Haberleri

  • İngiltere ve İrlanda'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü anıldı
    01:36 İngiltere ve İrlanda'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü anıldı

    İngiltere ve İrlanda'da düzenlenen anma programlarıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kutlandı. Türk Hava Şehitliği'nde yapılan törene diplomatlar, sivil toplum kuruluşları ve Türk vatandaşları katıldı. İrlanda'da ise Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliği tarafından düzenlenen törende şehitler ve İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı.

  • Almanya, İsviçre ve Çekya'da Çanakkale Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi
    00:03 Almanya, İsviçre ve Çekya'da Çanakkale Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi

    Almanya, İsviçre ve Çekya'daki dış temsilciliklerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü için törenler düzenlendi. Törenlerde, Çanakkale Zaferi'nin önemi vurgulandı ve şehitler anıldı. Konuşmalarda, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin milli bilincini güçlendirdiği ve Türkiye'nin aydınlık yarınlara ilerlemesinde önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

  • Karadağ Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyükelçisi iftar davetinde bir araya geldi
    23:09 Karadağ Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyükelçisi iftar davetinde bir araya geldi

    Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar davetine, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ve ülkenin önde gelen isimleri katıldı. Davete, Karadağ Parlamentosu Başkanı, Karadağ İslam Birliği Başkanı, Karadağ Başbakan Yardımcısı, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler ve belediye başkanları da katıldı. Cumhurbaşkanı Milatovic, iftarın İslam inancının hoşgörü değerlerini temsil ettiğini belirtirken, Büyükelçi Kalkavan ise Karadağ'ın farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı bir ülke olduğunu vurguladı.

  • Tahran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Türk vatandaşlarını iftar sofrasında buluşturdu
    21:25 Tahran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Türk vatandaşlarını iftar sofrasında buluşturdu

    Tahran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, İran'da yaşayan Türk vatandaşlarını iftar programında bir araya getirdi. Büyükelçilik yetkilileri, diplomatlar, iş insanları ve vatandaşların katıldığı programda Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi. Büyükelçi Kırlangıç, programın özel bir etkinlik olduğunu belirterek, Ramazan ayının bereketini birlikte hissettiklerini söyledi. Din Hizmetleri Müşaviri Bor ise iftarın medeniyetimizde önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, Ramazan ayının değerlerini ihya etme ve o ruhu yaşatma amacıyla program düzenlediklerini ifade etti.

  • Tunus Yunus Emre Enstitüsü'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi
    21:24 Tunus Yunus Emre Enstitüsü'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

    Tunus Yunus Emre Enstitüsü'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

  • Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi
    20:51 Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi

    Nijerya'nın başkenti Abuja'da, '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası' ile '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü' vesilesiyle anma programı düzenlendi. Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) düzenlenen anma programına Abuja Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı İmdat Karakoç, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

  • Afganistan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    20:26 Afganistan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Afganistan'ın başkenti Kabil'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

  • Avrupa'daki Dış Temsilciliklerde Çanakkale Anma Programları Gerçekleştirildi
    20:23 Avrupa'daki Dış Temsilciliklerde Çanakkale Anma Programları Gerçekleştirildi

    Avrupa'daki dış temsilciliklerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi. Viyana, Malta, Kosova ve Bosna Hersek'teki programlarda Türk temsilciler ve davetliler bir araya geldi. Konuşmalarda Çanakkale Zaferi'nin önemi vurgulandı ve şehitler dualarla anıldı.

  • KKTC'ye Türkiye'den hibe edilen yemlik arpa sevkiyatı gerçekleşti
    20:18 KKTC'ye Türkiye'den hibe edilen yemlik arpa sevkiyatı gerçekleşti

    Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) hayvancılığı desteklemek amacıyla hibe edilen yemlik arpanın ilk sevkiyatı Gazimağusa Limanı'na ulaştı.

  • Suudi Arabistan'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programları Düzenlendi
    20:12 Suudi Arabistan'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programları Düzenlendi

    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve Cidde kentinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinlikleri organize edildi. Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen programlara, diplomatlar ve Türk vatandaşları katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

  • Senegal'de Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği Düzenlendi
    19:56 Senegal'de Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği Düzenlendi

    Senegal'in başkenti Dakar'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

  • Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi
    19:22 Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi

    Moritanya'daki Türkiye Maarif Vakfı Okulunda düzenlenen programda, öğrenciler 18 Mart Çanakkale Oratoryosu sahneledi ve İstiklal Marşı'nı Arapça okuma yarışması düzenlendi. Programda konuşan TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Cangir, Çanakkale'nin bir direniş ve diriliş ruhu olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu ise Çanakkale Zaferi'nin İslam tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

  • Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi
    18:56 Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinliği düzenlendi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un da katıldığı etkinlikte, İstiklal Marşı okundu ve konuşmalar yapıldı. Etkinlik, video gösterimleriyle sona erdi.

  • Ürdün'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi etkinliği düzenlendi
    18:18 Ürdün'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi etkinliği düzenlendi

    Ürdün'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği tarafından anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Amman Büyükelçisi Erdem Ozan, diplomatlar ve elçilik çalışanları katıldı. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Ürdün Kraliyet Marşı okundu. Büyükelçi Ozan, şehitlerin anısına saygılarını sundu ve vatanın korunmasının önemine vurgu yaptı.

  • Kamerun'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    17:57 Kamerun'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Kamerun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Türkiye'nin Yaounde Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi. Törende, Çanakkale şehitlerine saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Büyükelçi Volkan Işıkçı, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinin fedakarlıklarının hala ilham verdiğini belirtti.

  • İşkodra'da Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı Anma Etkinlikleri Düzenlendi
    17:08 İşkodra'da Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı Anma Etkinlikleri Düzenlendi

    Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra kentinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

  • Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir
    17:01 Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir

    Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in bölgede projeyle çizilmiş bir devlet olduğunu ve Filistin halkının bunun kurbanı olduğunu söyledi. Mustafa, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığını ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini belirtti. Panelde konuşan diğer katılımcılar da İsrail-Filistin çatışmasının temel kaynağının Batı olduğunu vurguladılar.

  • Tiflis'te Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı töreni düzenlendi
    16:42 Tiflis'te Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı töreni düzenlendi

    Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükelçi Orbay, Türk milletinin 109 yıl önce Çanakkale'de işgal kuvvetlerine karşı kazandığı zaferle tüm dünyaya tarihi bir mesaj verdiğini ifade etti.

  • Kamboçya'da saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi
    16:42 Kamboçya'da saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi

    Kamboçya'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle ülkeye getirilerek İzmir'de toprağa verildi. Öntürk'ün ablası, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan'a teşekkür etti.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi'ni Anma Programı Düzenledi
    16:35 Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi'ni Anma Programı Düzenledi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" ile "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü" vesilesiyle anma programı düzenledi.

  • Kamboçya'da öldürülen İzmirli Ufuk Öntürk defnedildi
    16:27 Kamboçya'da öldürülen İzmirli Ufuk Öntürk defnedildi

    Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya'da çekiçli saldırı sonucu hayatını kaybeden Ufuk Öntürk, İzmir'de defnedildi. Öntürk'ün eniştesi, olayın bir kül tablasının düşmesiyle başladığını ve 6 kişi tarafından çekiçle vurularak öldürüldüğünü belirtti. Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kamboçya'da çekiçli saldırıya uğrayan Ufuk Öntürk İzmir'de defnedildi
    16:20 Kamboçya'da çekiçli saldırıya uğrayan Ufuk Öntürk İzmir'de defnedildi

    Kamboçya'da kaldığı pansiyonda çekiçli saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ufuk Öntürk'ün cenazesi İzmir'de defnedildi. Cinayetle ilgili bilgi veren enişte Deniz Keser, saldırının pansiyon çalışanları ve akrabaları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Öntürk'ün cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için devlet yetkilileri harekete geçti. AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da cenaze namazına katıldı ve devletin desteğini vurguladı.

  • Azerbaycan Büyükelçisi Gelibolu'da Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti
    16:04 Azerbaycan Büyükelçisi Gelibolu'da Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti

    Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenlerine katıldıktan sonra Gelibolu Yarımadası'ndaki Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti. Büyükelçi Memmedov, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte anıta çelenk bıraktı ve fotoğraf çektirdi.

  • Bakü'de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi
    16:02 Bakü'de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Bir Destandır Çanakkale' programı düzenlendi. Büyükelçi Cahit Bağcı, Abşerov Valisi Abdin Ferzeliyev ve diğer katılımcılar, Abşeron Türk Şehitliği'ni ziyaret etti ve milli marşların okunduğu etkinlikte konuşmalar yapıldı.

  • Azerbaycan Büyükelçisi Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde anıta çiçek bıraktı
    16:00 Azerbaycan Büyükelçisi Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde anıta çiçek bıraktı

    Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Reşad Memmedov, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte Azerbaycan Anıtı'na çiçek bıraktı. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

  • Gelibolu Yarımadası'nda Şehitler Abidesi'nde 18 Mart töreni düzenlendi
    15:26 Gelibolu Yarımadası'nda Şehitler Abidesi'nde 18 Mart töreni düzenlendi

    Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

  • Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi
    15:18 Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

    Yunanistan'da, Pire'deki Türk Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma töreni düzenlendi.

  • Belçika'da Çanakkale ve İstiklal Marşı anma töreni düzenlendi
    14:44 Belçika'da Çanakkale ve İstiklal Marşı anma töreni düzenlendi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıl dönümleri dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

  • Moskova'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi
    14:36 Moskova'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

    Rusya'nın başkenti Moskova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ndeki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü olduğunu belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın en çok şehit veren bakanlık olduğunu vurguladı.

  • KKTC'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi
    13:52 KKTC'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler yapıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve diğer yetkililerin katıldığı törenlerde, şehitler anıldı ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı vurgulandı.

  • Ankara'da şehit diplomatlar için Dışişleri Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi
    13:16 Ankara'da şehit diplomatlar için Dışişleri Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

    Şehit Türk diplomatlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Ankara'da bulunan Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

  • Özbekistan'da Çanakkale Deniz Zaferi ve İstiklal Marşı kutlamaları düzenlendi
    12:56 Özbekistan'da Çanakkale Deniz Zaferi ve İstiklal Marşı kutlamaları düzenlendi

    Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

  • Bakü'de Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü anma töreni düzenlendi
    12:15 Bakü'de Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü anma töreni düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Türk Şehitliği'nde Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

  • Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. yıl dönümü fotoğraf sergisiyle kutlandı
    12:02 Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın 80. yıl dönümü fotoğraf sergisiyle kutlandı

    Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluşunun 80. yıl dönümü, Bişkek'teki Ulusal Tarih Müzesi'nde düzenlenen fotoğraf sergisiyle kutlandı. Sergide, Bakanlığın kuruluşundan itibaren gerçekleştirilen tarihi görüşmeler, ziyaretler ve bakanların görev başındayken çekilmiş fotoğrafları yer aldı. Sergide ayrıca Kırgızistan'ın eski Ankara büyükelçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektuplarını sunduğu fotoğraflar da bulunuyor.

  • Bakü'deki Türk Şehitliği'nde Çanakkale Zaferi töreni düzenlendi
    11:28 Bakü'deki Türk Şehitliği'nde Çanakkale Zaferi töreni düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Türk Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Askeri Ataşe Tuğgeneral Soner Oruçoğlu, Bakü'deki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Bağcı, Çanakkale'deki zaferin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

  • Çanakkale'de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından altın madalya takılan Türk bayrağı göndere çekildi
    11:08 Çanakkale'de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından altın madalya takılan Türk bayrağı göndere çekildi

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale'deki anma törenlerinden ilki gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale'de Türk bayrağını toka ettiği altın madalyanın ardından bayrağın göndere çekilmesiyle saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, TCG Büyükada korvetinden yapılan 21 pare top atışıyla sona erdi.

  • Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
    10:24 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

    Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü nedeniyle kentte büyük coşku ve heyecan yaşandı.

  • Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı
    02:22 Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerini kazandı

    Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Vladimir Putin, oyların yaklaşık yüzde 88'ini alarak 5. kez Devlet Başkanı seçildi. Seçimlere katılım oranı yüzde 74,22 olarak açıklandı. Putin'in seçim zaferi, Kırım'ın ilhakının 10. yıl dönümüyle birlikte kutlanacak. Batılı ülkeler ise seçimleri adil ve özgür olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

  • FSM Köprüsü İrlanda Milli Günü için yeşil renkte aydınlatıldı
    00:11 FSM Köprüsü İrlanda Milli Günü için yeşil renkte aydınlatıldı

    İstanbul'un sembol noktalarından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İrlanda Milli Günü olan 17 Mart'ta yeşil renkte aydınlatıldı. Köprüdeki aydınlatma sabaha kadar sürecek.

  • Türk ve Hollandalı Genç Kız Futbolcular Arasında Dostluk Maçı
    17 Mar Türk ve Hollandalı Genç Kız Futbolcular Arasında Dostluk Maçı

    Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın imzalanmasının 100. yıl dönümünde, Türk ve Hollandalı genç kız futbolcular arasında dostluk maçı yapıldı. Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Hollanda Dışişleri Bakanlığındaki diplomatlar ve Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri maçı birlikte izledi. Büyükelçi Ünal, maçta sportmenlik kurallarına uygun oynayan tüm futbolcuları ve maçı kazanan Hollanda takımını tebrik ederek, Türk-Hollanda dostluğunun sonsuza kadar süreceğine inandıklarını belirtti. Hollanda Dışişleri Bakanlığı ise ortak futbol tutkusunun Hollanda ve Türkiye'yi birbirine yakınlaştırdığını vurgulayarak, bu özel maçın aynı zamanda iki ülke arasındaki 100 yıllık dostluğun da kutlandığını ifade etti.

  • Putin Karşıtı Protesto Berlin'de
    17 Mar Putin Karşıtı Protesto Berlin'de

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Rus Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Eylemciler, Rusya'daki devlet başkanlığı seçimi için oy kullanılan Rusya'nın Berlin Büyükelçiliği önünde toplandı. Yaklaşık 800 kişi, Putin için oy kullanılmasını protesto etti. Putin karşıtı pankartlar taşıyan eylemciler, 'Putin'i durdurun, savaşı, yalanları ve baskıyı durdurun' sloganları attı. Hapishanede ölen Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya da göstericilere destek verdi. Navalnaya, sosyal medyada yaptığı açıklamada, seçmenlere Rusya başkanlık seçimini sabote etme çağrısında bulunmuştu. Cuma günü başlayan ve bugün sona erecek seçimler için oy kullanmak isteyen Rus vatandaşları, Berlin'deki büyükelçilik önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

  • Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nin Rahibi Aleksandır Çıkırık'ın Ölümünün 1. Yılında Tören Düzenlendi
    17 Mar Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nin Rahibi Aleksandır Çıkırık'ın Ölümünün 1. Yılında Tören Düzenlendi

    Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nin rahibi Aleksandır Çıkırık'ın ölümünün 1. yılında mezarı başında tören düzenlendi. Törende konuşan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, Çıkırık'ın ülkesi için fedakarca görev yaptığını vurguladı. Edirne Valisi Yunus Sezer ise Çıkırık'ın Bulgar ve Türk vatandaşları arasında eşsiz bir köprü kurduğunu belirtti. Törene Çıkırık'ın ailesi ve çeşitli yetkililer katıldı.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • TDV'den Azerbaycan'da yaşayan Ahıska Türkleri'ne yardım eli
    17 Mar TDV'den Azerbaycan'da yaşayan Ahıska Türkleri'ne yardım eli

    - TDV'den Azerbaycan'da yaşayan Ahıska Türkleri'ne yardım eli Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği yetkilileri Ramazan ayı yardım programı kapsamında Azerbaycan'da Ahıska Türklerinin yaşadığı Saatlı-Sabirabad bölgesinde 300 adet...

  • TDV Gönüllüleri ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Ahıska Türklerine Yardım Etti
    17 Mar TDV Gönüllüleri ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Ahıska Türklerine Yardım Etti

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüleri ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği yetkilileri Ramazan ayı yardım programı kapsamında Azerbaycan'da Ahıska Türklerinin yaşadığı Saatlı-Sabirabad bölgesinde 300 adet gıda, Kur'an-ı Kerim ve un paketi dağıttı.

  • Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, milli buz patenci Furkan Akar'ı tebrik etti
    17 Mar Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, milli buz patenci Furkan Akar'ı tebrik etti

    Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Hollanda'da düzenlenen Dünya Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda 500 metrede Türkiye rekoru kırarak yarı finale yükselen ve 500 metre Final B yarışında 9. olan milli buz patenci Furkan Akar'ı tebrik etti.

  • Uluslararası Demokratlar Birliği Brüksel'de iftar programı düzenledi
    17 Mar Uluslararası Demokratlar Birliği Brüksel'de iftar programı düzenledi

    Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir iftar programı düzenledi. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve birçok siyasetçi, iş insanı ve gazeteci davete katıldı. UID Bölge Başkanı Enis Çimen, ramazan vesilesiyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtirken, UID Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılınç da UID'nin dayanışma, yardımlaşma ve birlikte yaşam kültürünü korumak için kurulmuş bir teşkilat olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ise ramazan ayının barış ve selamet bulma ayı olduğunu ifade ederek, dünyadaki zulümlerin son bulması için ramazanın bir vesile olması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise ramazanın dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini belirterek, çatışmaların son bulması ve barışın gelmesi için temennilerde bulundu.

  • İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi
    17 Mar İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi

    Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken genel seçim talebiyle protesto düzenledi. Protestocular, hükümetin yargı düzenlemelerine karşı sembolleşen Kaplan Caddesi'nde bir araya geldi. Protestoda Başbakan Netanyahu ve hükümetine karşı pankartlar ve sloganlar taşındı. Polis, göstericileri engellemeye çalışırken güç kullandı ve birçok protestocu gözaltına alındı. Protestocular ayrıca Savunma Bakanlığı önünde ateş yaktı ve Tel Aviv'in merkezindeki Ayalon Otoyolu'nda trafiği kapattı. Ayrıca Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları da hükümete çağrı yaparak protesto düzenledi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya: Milletimiz Bizi Hiçbir Zaman Yalnız Bırakmadı
    17 Mar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya: Milletimiz Bizi Hiçbir Zaman Yalnız Bırakmadı

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, "Birileri sırtını YPG/PYD terör örgütüne dayarken bizim sırtımızı dayadığımız yegane güç milletimiz olmuştur.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya: AK Parti belediyecilik anlayışında şöhretini değil şehrini düşünüyor
    17 Mar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya: AK Parti belediyecilik anlayışında şöhretini değil şehrini düşünüyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Yalova'da yaptığı ziyaretlerde AK Parti'nin belediyecilik anlayışını vurgulayarak, şöhret yerine şehri düşündüklerini belirtti. Sırakaya, Türkiye'nin yurt dışında yaşayan soydaşlarıyla ilgilenmediğini ancak AK Parti iktidarıyla bu durumun değiştiğini söyledi. Ayrıca Sırakaya, yerel seçimlerin AK Parti için millete dokunma anlamında önemli olduğunu ifade etti.

  • İsveç'te Farklı Dinlerin Temsilcileri Bir Araya Geldi
    17 Mar İsveç'te Farklı Dinlerin Temsilcileri Bir Araya Geldi

    İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen iftar programında, Müslüman, Hristiyan ve Budist toplumların temsilcileri bir araya geldi. Programa Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi, İsveç Kilisesi Papazlar Birliği Başkanı, İsveç Kilise Birliği Diyalog Başkanı, İsveç Budist Topluluğu Başkanı ve İslam toplumunun önde gelen temsilcileri katıldı. Konuşmalarında, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı ve ramazan ayı kutlandı.

  • Prof. Dr. Kemal Sayar: İç Barış ve Huzur Olumsuz Düşüncelerden Kurtulmanın Yoludur
    16 Mar Prof. Dr. Kemal Sayar: İç Barış ve Huzur Olumsuz Düşüncelerden Kurtulmanın Yoludur

    Prof. Dr. Kemal Sayar, Viyana'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şeyin huzur olduğunu belirtti. Sayar, olumsuz düşüncelerden kurtulmanın yolunun iç barış ve huzurdan geçtiğini vurguladı. Konuşmasında, güzeli ve iyiliği algılayabilmek için kalbimizin ayarlarını değiştirmemiz gerektiğini söyleyen Sayar, gayret ve çabanın da huzur ve iyiliğe ulaşmada önemli olduğunu ifade etti.

  • MÜSİAD Azerbaycan Şubesi Başkanlığına Reşad Cabirli yeniden seçildi
    16 Mar MÜSİAD Azerbaycan Şubesi Başkanlığına Reşad Cabirli yeniden seçildi

    MÜSİAD Azerbaycan olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Reşad Cabirli yeniden başkan seçildi. Toplantı sonrasında iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uzun ve diğer önemli isimler katıldı.

  • Macaristan Milli Günü, Ankara'da müzik ve dans etkinliğiyle kutlandı
    16 Mar Macaristan Milli Günü, Ankara'da müzik ve dans etkinliğiyle kutlandı

    Ankara'da düzenlenen müzik ve dans etkinliğiyle Macaristan Milli Günü kutlandı. Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis'in konuşmasının ardından Gelenekler Evi halk müziği ve dansçıları performanslarını sergiledi.

  • Türkiye'nin Prag Büyükelçiliği, elçilik konutuyla ilgili kitap hazırladı
    16 Mar Türkiye'nin Prag Büyükelçiliği, elçilik konutuyla ilgili kitap hazırladı

    Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği, İhsan Sabri Çağlayangil’in Dışişleri Bakanlığı döneminde 1976 yılında mülkiyeti satın alınan elçilik konutuyla ilgili kitap hazırladı. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasında 1924 yılında başlayan diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü anısına hazırlanan kitaba ilişkin “Her zaman olduğu gibi, dost ve müttefikimiz Çek Cumhuriyeti ile ikili ilişkilerimizi her alanda daha da geliştirme iradesine sahip olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

  • Kütahya'da Macaristan'ın Milli Bağımsızlık Günü kutlaması
    16 Mar Kütahya'da Macaristan'ın Milli Bağımsızlık Günü kutlaması

    2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü'nün 176. yılı, Kütahya'da düzenlenen törenle kutlandı.

  • Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliği'nden Kenya'da iftar programı
    15 Mar Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliği'nden Kenya'da iftar programı

    Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliği, Kenya'da geleneksel iftar programı düzenledi. Büyükelçi Subutay Yüksel, iftar programında yaptığı konuşmada ramazanın barış ve huzur getirmesini temenni etti. Ayrıca, İslamofobi ile mücadele ve masum insanların kanının dökülmediği bir dünya dileğiyle konuşmasını tamamladı. İftara, Kenya Savunma Bakanı, Müslüman ülkelerin büyükelçileri, milletvekilleri ve Türkiye Diyanet Vakfı heyeti de katıldı.

  • Macaristan'ın milli kahramanı Lajos Kossuth Kütahya'da anıldı
    15 Mar Macaristan'ın milli kahramanı Lajos Kossuth Kütahya'da anıldı

    Macaristan'ın milli kahramanı Lajos Kossuth'un Kütahya'da sürgün hayatı yaşadığı evde düzenlenen törenle anıldı. Törende Türk ve Macar milli marşları okundu, Kossuth Anıtı'na çelenkler bırakıldı. Kütahya Valisi Musa Işın, soydaş bir ülkenin temsilcilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise Türkiye ile Macaristan arasında anlamlı temellerin atıldığını vurguladı. Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ise Lajos Kossuth'un anısını yaşatmanın önemine değindi.

  • Japonya ve Türkiye, Denizcilikte Karbonsuzlaştırma Konferansı Düzenledi
    15 Mar Japonya ve Türkiye, Denizcilikte Karbonsuzlaştırma Konferansı Düzenledi

    Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Denizcilikte Karbonsuzlaştırma konferansında, Japonya-Türkiye Enerji Forumu'nun hedefleri ve denizcilik sektöründe işbirliği konuları ele alındı. Konferansa, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi, Türkiye'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcisi ve Ankara Üniversitesi Rektörü gibi önemli isimler katıldı.

  • İsrail Savunma Bakanı, ABD silahlarını Gazze'de uluslararası hukuka uygun kullanacağını belgeledi
    15 Mar İsrail Savunma Bakanı, ABD silahlarını Gazze'de uluslararası hukuka uygun kullanacağını belgeledi

    ABD yönetimi İsrail'den gönderdikleri silahların Gazze'de "uluslararası hukuka uygun olarak kullanacağına" dair belgeyi bu ayın ortasına kadar kendisine iletmesini istemişti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın talep edilen belgeyi imzalayarak ABD'ye teslim ettiği öğrenilirken, gelişme "Gazze'de daha çok kan akacak" yorumlarına neden oldu.

  • Berlin Duvarı'ndan kaçmaya çalışan kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanan Stasi mensubu
    15 Mar Berlin Duvarı'ndan kaçmaya çalışan kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanan Stasi mensubu

    Doğu Almanya'nın istihbarat örgütü Stasi'nin eski bir mensubu, 50 yıl önce Berlin Duvarı'ndan kaçmak isteyen bir kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanmaya başladı. Stasi teğmeni olan 80 yaşındaki Alman vatandaşı, suçlamayı reddetti. Polonyalı itfaiyeci Czeslaw Kukuczka, Batı Berlin'e kaçarak yeni bir hayat kurmayı hedefliyordu. Ancak Doğu Berlin'de sırtından vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından gizlenmeye çalışılan bu suç, 2016'da bulunan yeni kanıtlarla tekrar gündeme geldi ve şüpheliye yönelik suçlama kasten adam öldürme olarak belirlendi.

  • ABD Büyükelçisi: Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor
    15 Mar ABD Büyükelçisi: Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'nin Gazze'deki saldırılara karşı tutumunu değerlendirerek, Türkiye gibi bölgesel güçlerin rol oynamadan çözüme ulaşmanın zor olduğunu belirtti. Flake ayrıca Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki pozisyonunu ve NATO'ya İsveç'in üyeliğine verdiği onayı da değerlendirdi.

  • Bulgaristan Müslümanları Sofya'da iftar programı düzenledi
    15 Mar Bulgaristan Müslümanları Sofya'da iftar programı düzenledi

    Bulgaristan Müslümanları Sofya Bölge Müftülüğü, Edirne Valiliği ve Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği tarafından desteklenen bir iftar programı düzenlendi. Programda konuşan Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, Türkiye'nin desteğinin devam ettiğini belirtti. Edirne Valisi Yunus Sezer, ramazan ayının önemini vurgulayarak dostlukların ve barışın artmasını diledi. Programa Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ve diğer önemli isimler de katıldı.

  • TİKA, Pakistan'da Ramazan Ayında Gıda Yardımı Yapacak
    14 Mar TİKA, Pakistan'da Ramazan Ayında Gıda Yardımı Yapacak

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Pakistan'da ramazan ayında yüzlerce gıda kolisi yardım yapılacağını bildirdi. TİKA, Pakistan Beytülmal işbirliğiyle Ravalpindi, İslamabad, Muzafferabad ve Kodi kentlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapacak. Ayrıca 250 yetim çocuğa ve talasemi hastası çocuklara yönelik iftar programı düzenlenecek.

  • Moskova'da Türkiye Akşamı İftar Programı Düzenlendi
    14 Mar Moskova'da Türkiye Akşamı İftar Programı Düzenlendi

    Rusya'nın başkenti Moskova'da her ramazan ayında geleneksel hale gelen "Türkiye Akşamı" iftar programı yapıldı.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam coğrafyalarındaki zulümlere son verme çağrısı yaptı
    14 Mar Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam coğrafyalarındaki zulümlere son verme çağrısı yaptı

    Erbaş, İslam ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Gazze, Kudüs, Doğu Türkistan ve dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum ve mağdur insanların kurtuluşunun Müslümanların vahdetine bağlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, yeni bir uluslararası inisiyatife ihtiyaç olduğunu belirterek, dünyanın yeni bir hukuk ve ahlakın inşasına muhtaç olduğunu ifade etti.

  • İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu Nevruz Bayramı için konser verdi
    14 Mar İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu Nevruz Bayramı için konser verdi

    İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Kültür Enstitüsü'nde düzenlenen bir konserde Türkçe, Farsça, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca şarkılar seslendirerek dinleyicilere müzik ziyafeti sundu. Koronun büyümesiyle birlikte farklı dillerde parçalar söylemeye başlayan çocuklar, birbirlerine destek olarak bir ahenk yakaladılar.

  • Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Türk toplumu için iftar programı düzenledi
    14 Mar Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Türk toplumu için iftar programı düzenledi

    Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, Almanya'daki Türk toplumu temsilcileri için iftar programı düzenledi. Programa Almanya'daki çeşitli kurum ve temsilciler katıldı. Büyükelçi Şen, konuşmasında Türklerin Almanya'da her alanda büyük katma değer sağladığını ve ırkçılıkla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca çifte vatandaşlık meselesine de değinerek yeni yasanın insanlara yeni haklar sunmasını beklediklerini belirtti.

  • Diyanet İşleri Başkanı, İslam ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi
    14 Mar Diyanet İşleri Başkanı, İslam ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'da düzenlenen iftar programında İslam ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında Ramazan ayında Filistin'deki acıların yürekleri yaktığını ve Siyonizm'in insanlık için en büyük tehdit olduğunu vurguladı. Ayrıca, Müslümanların birlik olması gerektiğini ve insan haklarının herkes için önemli olduğunu belirtti.

  • İran'da Tahran Türk Okulu öğrencileri İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenledi
    14 Mar İran'da Tahran Türk Okulu öğrencileri İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenledi

    Tahran Türk Okulu öğrencileri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma dolayısıyla bir program düzenledi. Programda öğrenciler marş ve şiirler okudu, tiyatro oyunları sahneledi. Büyükelçi ve diplomatlar öğrencilere hediyeler takdim etti. Okul Müdürü ve Eğitim Müşaviri, öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek programın başarılı olduğunu belirtti.

  • İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı kutlandı
    14 Mar İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı kutlandı

    İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) program düzenlendi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili ile görüştü
    14 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak'ta Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ile bir araya geldi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede güvenlik konuları ele alındı.

  • Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede ayrımcılığa son vereceğiz
    14 Mar Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede ayrımcılığa son vereceğiz

    NEW Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bağımlılıkla mücadele etmek ve yarattığı zararları önlemek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

  • Astana'da Çanakkale Zaferi konulu fotoğraf sergisi açıldı
    14 Mar Astana'da Çanakkale Zaferi konulu fotoğraf sergisi açıldı

    Kazakistan'ın başkenti Astana'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesinde fotoğraf sergisi düzenlendi. Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu'nun da katıldığı açılış töreninde, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin varoluş mücadelesinin bir simgesi olduğu vurgulandı. Sergi, 20 Mart'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Burkina Faso ve Sri Lanka Büyükelçilerini Kabul Etti
    14 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Burkina Faso ve Sri Lanka Büyükelçilerini Kabul Etti

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Burkina Faso'nun Ankara Büyükelçisi Vinta Some ve Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake'yi ayrı ayrı kabul etti. Kurtulmuş, Afrika açılımının dış politikadaki önemini vurgulayarak, Burkina Faso ile ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti. Ayrıca, Sri Lanka'nın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Asya ile ticaret, yatırım, teknoloji ve kültür alanlarında işbirliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Kurtulmuş ayrıca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Meclis Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi ve sağlık sistemindeki gelişmeler için çalışacaklarını ve seslerini duyuracaklarını belirtti.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Burkina Faso ve Sri Lanka Büyükelçilerini Kabul Etti
    14 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Burkina Faso ve Sri Lanka Büyükelçilerini Kabul Etti

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Burkina Faso'nun Ankara Büyükelçisi Vinta Some ile Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake'yi ayrı ayrı kabul etti. Kurtulmuş, Burkina Faso Büyükelçisi Some'ye başarılar diledi ve Türkiye'nin Afrika açılımının önemini vurguladı. Ayrıca, Sri Lanka Büyükelçisi Dissanayake ile Asya ile ticaret, yatırım ve kültür alanlarında işbirliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi
    14 Mar RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, Ankara'da gerçekleştirildi. Forumda, İslamofobi'nin küresel ve yerel boyutları ele alındı. Konuşmacılar, İslamofobi'nin artışına dikkat çekerek, bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, İslamofobi'nin hukuk sistemlerinde daha net bir şekilde tanımlanması gerektiği belirtildi.

  • Türk Dünyası Arabulucular Birliği Heyeti Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi'ni Ziyaret Etti
    14 Mar Türk Dünyası Arabulucular Birliği Heyeti Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi'ni Ziyaret Etti

    Türk Dünyası Arabulucular Birliği heyeti, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti. Büyükelçi Feyzioğlu, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında ve diğer teşkilatlar aracılığıyla Türk dünyasının kucaklaştığını belirtti. Heyetin ziyaretinden dolayı teşekkür eden Feyzioğlu, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC için zamanın 'bir millet, 3 devlet' olarak aktığını ifade etti.

  • SANKON, Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkeler ile ticareti geliştirmeyi hedefliyor
    14 Mar SANKON, Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkeler ile ticareti geliştirmeyi hedefliyor

    Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON), 2024 yılında Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkeler ile mevcut ticareti daha da geliştirmeyi hedefliyor. SANKON, Türkiye ile dünya devletleri arasında ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. 2024 yılında Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkeler ile ihracat hedefini 2 milyar dolar olarak belirlemiştir.

  • Türkiye-Ermenistan Sınırının Açılması Konusunda Güncel Gelişmeler
    14 Mar Türkiye-Ermenistan Sınırının Açılması Konusunda Güncel Gelişmeler

    Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, Türkiye-Ermenistan sınırının açılması konusunda güncel gelişmeleri AA Analiz için 3 soruda kaleme aldı. ADF 2024'ün Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkısı, Türkiye-Ermenistan sınırının açılmasında gündeme gelen konular ve Azerbaycan ve Ermenistan sınır belirleme komisyonları görüşmelerindeki güncel gelişmeler ele alındı.

Advertisement