Son dakika Savaş haberleri, Savaş son dakika, son dakika Savaş

Son Dakika Savaş Haberleri

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı
    23:35 Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' programına katıldı. Kurum, şehitlerimize olan borcumuzu geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye'yi inşa etmek olarak tanımladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Çanakkale'nin tarihin akışını değiştiren bir savaş olduğunu vurguladı.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:04 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor
    22:12 Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor

    Yabancı uyruklu bir çocuk, kemik kanseri nedeniyle bir bacağını kaybettikten sonra diğer bacağının kurtarılabilmesi için zorlu bir tedavi süreci yaşıyor. Hastaneye ulaşmak için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalan çocuk, tedavisini ağabeyiyle birlikte yaşadıkları Denizli'de devam ettirmek istiyor. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yardım bekliyorlar.

  • Uşak Valisi Turan Ergün, şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi
    21:38 Uşak Valisi Turan Ergün, şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi

    Uşak Valisi Turan Ergün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen iftar programında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Ergün, konuşmasında şehitleri rahmet ve şükranla andığını belirterek, devletin ve milletin şehit yakınları ve gazilerin kıymetini her zaman bildiğini vurguladı.

  • İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığından Madenler Metro Durağı'nda İftar Programı
    21:08 İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığından Madenler Metro Durağı'nda İftar Programı

    İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında vatandaşlara çorba, ekmek ve hoşaf ikram edildi. İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, şehitler için dua edilmesini istedi ve zaferin hatırasını yaşatmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlendi.

  • AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell: Açlık bir savaş silahı olarak kullanılamaz
    21:07 AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell: Açlık bir savaş silahı olarak kullanılamaz

    Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı'nın (WFP) Gazze Şeridi ile ilgili yayınladığı raporun ardından yaptığı açıklamada, 'Açlık bir savaş silahı olarak kullanılamaz. Gördüğümüz şey doğal bir tehlike değil, insan yapımı bir felakettir ve bunu durdurmak bizim ahlaki görevimizdir' dedi. Gazze Şeridi'ndeki durumun felaketin ötesine geçtiği aktarılan açıklamada, 'Şimdi harekete geçmek için mutlak bir zorunluluk var. Havadan indirme ve deniz koridorları da dahil olmak üzere mümkün olan tüm yardım ulaştırma yollarını araştırıyor olsak da, bunlar en uygun ve etkili çözüm olan kara erişiminin tam ve şartsız olarak açılmasının yerini tutamaz' denildi.

  • Avrupa'daki Dış Temsilciliklerde Çanakkale Anma Programları Gerçekleştirildi
    20:23 Avrupa'daki Dış Temsilciliklerde Çanakkale Anma Programları Gerçekleştirildi

    Avrupa'daki dış temsilciliklerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi. Viyana, Malta, Kosova ve Bosna Hersek'teki programlarda Türk temsilciler ve davetliler bir araya geldi. Konuşmalarda Çanakkale Zaferi'nin önemi vurgulandı ve şehitler dualarla anıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: 'Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20'den yüzde 80'lere çıktı'
    20:04 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20'den yüzde 80'lere çıktı"

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir'de açılan Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'nin Türkiye'nin teknoloji ve üretim odaklı büyümesine katkı sağlayacağını belirtti. Açılışta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençleri üretime ve ticarete yönlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bakan Kacır ise, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon alanında önemli adımlar attığını ve yerlilik oranını artırdığını ifade etti.

  • Kahraman gaziler öğrencilere hatıralarını anlattı
    20:04 Kahraman gaziler öğrencilere hatıralarını anlattı

    Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan gaziler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde öğrencilerle bir araya gelerek, askerlik hatıralarını paylaştı. Alaşehir Sosyal Hizmet Merkezi koordinasyonunda düzenlenen programda gaziler, öğrencilerle buluştu. Programda gazilerin ilginç hatıraları da paylaşıldı.

  • Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi
    19:22 Moritanya'da Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenlendi

    Moritanya'daki Türkiye Maarif Vakfı Okulunda düzenlenen programda, öğrenciler 18 Mart Çanakkale Oratoryosu sahneledi ve İstiklal Marşı'nı Arapça okuma yarışması düzenlendi. Programda konuşan TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Cangir, Çanakkale'nin bir direniş ve diriliş ruhu olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu ise Çanakkale Zaferi'nin İslam tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

  • Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etti
    18:54 Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etti

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayların tek sorumlusu olarak TFF'yi gösteren Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden istifa etti. Sözlerine devam eden Koç, "Kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz. Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir kez öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar çıkarız. Bu kararı alırsak görevi bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübü tekrar Süper Lig'e çıkarıp o zaman görevi bırakırız." ifadelerini kullandı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa etti
    18:49 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa etti

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 22 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AR-GE ve inovasyon ekosistemini sıfırdan inşa ettiğini belirtti. Kacır, Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artıracak ve ekonomik bağımsızlığını tahkim edecek atılımların devam edeceğini vurguladı.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    18:32 İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 18-24 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı
    18:17 TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı. Telefon görüşmesinde, Gökhan Zan olduğu iddia edilen kişiye adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerilmesi ve Zan olduğu düşünülen kişinin ise 5 milyon dolar için pazarlık etmesi ses kaydına yansıdı.

  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılan Hankendi şehrinde Nevruz Bayramı ateşini yaktı
    18:14 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılan Hankendi şehrinde Nevruz Bayramı ateşini yaktı

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Karabağ'daki Hankendi şehrinde Nevruz Bayramı ateşini yakarak ulusa seslendi. Aliyev, İkinci Karabağ Savaşı'nın sonuçları Ermenistan'a ders vermediğini belirtti ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini yeniden sağladığını vurguladı.

  • İrfan Can Eğribayat'tan Egemen Korkmaz'ı çıldırtacak paylaşım
    17:23 İrfan Can Eğribayat'tan Egemen Korkmaz'ı çıldırtacak paylaşım

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylardan sonra Fenerbahçe kalecisi İrfan Can Eğribayat, sosyal medya hesabından sarı-lacivertlilerin eski futbolcusu Egemen Korkmaz'a sert tepki gösterdi. Eğribayat paylaşımına, "Ekmek yediğin yere ihanet etmek budur. Biz canımızı korumaya çalışırken gelip arkadan saldırmak insanlık değildir" notunu düştü.

  • CHP Hatay İl Başkanı: Gökhan Zan'ın CHP ile ilişkisi yok
    16:39 CHP Hatay İl Başkanı: Gökhan Zan'ın CHP ile ilişkisi yok

    CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, Gökhan Zan'ın CHP ile hiçbir ilişkisi olmadığını ve üzerine oynandığını belirtti. Tiryaki, Gökhan Zan'ı CHP ile beraber mücadeleye davet etti.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Aydın'da ziyaretlerde bulundu
    16:32 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Aydın'da ziyaretlerde bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aydın'da çeşitli ziyaretlerde bulundu, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaret etti ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Programlara AK Parti Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ile Ömer Özmen de katıldı.

  • Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor
    16:26 Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor

    Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Buravov, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin 10. yılı dolayısıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Rusya ve ABD seçimleri ile Rusya-Batı ilişkileri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da konuştu.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanını eleştirenlere tepki gösterdi
    15:26 İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanını eleştirenlere tepki gösterdi

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'yi eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi. Gallant, ordunun mükemmel performans gösterdiğini ve güvenliğe zarar verildiğini belirtti. Smotrich ise ulusal güvenliğe verilen asıl zararın eleştirilere kapalı olmaktan kaynaklandığını ifade etti.

  • Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost Samsun'a geldi
    15:20 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost Samsun'a geldi

    Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-Dost, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun'a geldi. Gemiyi öğrenciler ve vatandaşlar ziyaret etmeye başladı. Öğrenciler gemi ziyaretinden heyecan duyduklarını ifade etti. TCSG-Dost askeri gemisi gün boyu ziyarete açık kalacak.

  • Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunda Kırım'ın Rusya'ya katılmasının 10. yılı kutlandı
    14:50 Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunda Kırım'ın Rusya'ya katılmasının 10. yılı kutlandı

    Kırım'ın Rusya Federasyonuna katılmasının 10. yılı nedeniyle Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Rusya devlet başkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu ve oyların yüzde 87'den fazlasını mevcut devlet başkanı Vladimir Putin'in aldığını belirtti. Başkonsolos Buravov ayrıca Kırım'da normal yaşamın devam ettiğini ve Kırım'ın savaş şartları altında olmadığını vurguladı.

  • Malatya'da Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenle kutlandı
    14:50 Malatya'da Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenle kutlandı

    Malatya'nın Kale ve Darende ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kale ve Darende ilçelerinde çelenk sunma, saygı duruşu, İstiklal Marşı okuma ve konuşmaların yanı sıra şiirler okundu, tiyatro gösterileri sunuldu ve öğrencilere ödüller verildi. Törene, ilçe yöneticileri, gazi ve şehit yakınları da katıldı.

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
    14:07 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İpek, mesajında Çanakkale Zaferi'nin milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anma gerekliliğine dikkat çekti.

  • Muğla'da düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası'na 185 sporcu katıldı
    14:06 Muğla'da düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası'na 185 sporcu katıldı

    Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözü olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası'na 17 ilden 185 sporcu katıldı.

  • Olaylı maçın faturası Fener'e mi yoksa Trabzon'a mı çıkacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı
    13:55 Olaylı maçın faturası Fener'e mi yoksa Trabzon'a mı çıkacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı

    Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananların ardından kimlere, ne cezalar verileceği merakla bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Alpay Köse'ye göre olaya karışan Fenerbahçeli futbolcular 5-10 maç arası ceza alabilir. İşte taraftarlar ve futbolcular için ceza olasılıkları...

  • Bayburt'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni Düzenlendi
    13:53 Bayburt'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni Düzenlendi

    Bayburt'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Tören, çelenk sunumu, saygı duruşu, konuşmalar ve dua ile gerçekleşti. Programda öğrenciler kahramanlık şiirleri okudu ve Çanakkale türküleri seslendirdi. Tören, sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

  • Balıkesir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı Düzenlendi
    13:44 Balıkesir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı Düzenlendi

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109 uncu Yıl Dönümü dolayısıyla Balıkesir'de program düzenlendi.

  • Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri
    13:26 Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri

    Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde şehitlik anıtlarına çelenkler sunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

  • Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur
    13:20 Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransız Devlet Başkanı Macron'un Ukrayna'ya asker göndermenin gerekliliğini söylemesinin ardından Rusya ve NATO arasındaki bir çatışmanın 3. Dünya Savaşı'na bir adım olabileceği konusunda Batı'yı uyardı. Putin, NATO askeri personelinin Ukrayna'da bulunduğunu ve barışı bulmaya yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

  • Çanakkale'de sergilenen savaş malzemeleri geleceğe taşınıyor
    13:22 Çanakkale'de sergilenen savaş malzemeleri geleceğe taşınıyor

    Çanakkale'de göğüs göğüse çarpışarak canlarını feda eden Mehmetçik ile İtilaf Devletleri askerlerinin muharebelerden kalan eşyaları ve savaş malzemeleri, Gelibolu Yarımadası'ndaki müzelerde sergilenerek geleceğe taşınıyor.

  • Avrupa İnsani Forumu'nda Küresel İnsani Yardım Aktörleri Siyasi İrade Çağrısı Yaptı
    13:15 Avrupa İnsani Forumu'nda Küresel İnsani Yardım Aktörleri Siyasi İrade Çağrısı Yaptı

    Avrupa Birliği'nin (AB) Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği 'Avrupa İnsani Forumu'nda küresel insani yardım aktörleri, Gazze'den Myanmar'a insani krizlerin çözümü için siyasi irade gerektiğini belirterek, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi çağrısı yaptı. AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı Belçika'nın ev sahipliğinde 3'üncüsü düzenlenen Avrupa İnsani Forumu başladı.

  • Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenleri düzenlendi
    13:06 Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenleri düzenlendi

    Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve karanfil bırakılması gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

  • Aydınlı Üreticiler Akbelen'i Örnek Göstererek Arazilerine İlişkin 'kamulaştırma Kararının' İptal Edilmesini İstedi
    13:03 Aydınlı Üreticiler Akbelen'i Örnek Göstererek Arazilerine İlişkin "kamulaştırma Kararının" İptal Edilmesini İstedi

    Aydın'ın Karacasu ilçesinde kurulması planlanan Hacıhıdırlar Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesine köylüler tepki gösterdi. Bölgede bulunan santrallerden olumsuz etkilendiğini belirten köylülerden Ümit Söğüt, "Buradan yaylaya çobanın evine çıktığında çobanın senin önüne koyduğu yumurta, yoğurt, tereyağı, kaymak... Her şeyin de organiğini istiyoruz. Buralar talan olduğunda nereden bulacaklar organik yumurtayı ve tereyağını. Ondan sonra süt tozuyla yaşamaya devam edecekler" dedi. Bölgede iklim değişiklikleri yaşandığına dikkati çeken Yenice Muhtarı Cavit Paksoy ise, "Bu bölgede RES kaynaklı iklim değişiklikleri var. Daha kötü günler gelecek. Hayvancılık yapanların alanları daralacak. Ondan sonra etin 500-600 lira olduğundan şikayet etmenin bir anlamı yok. Bir yandan ormanlara zarar verip bir yandan elektrik üretmek zıt şeyler" ifadelerini kullandı.

  • Sinop'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi töreni düzenlendi
    12:58 Sinop'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi töreni düzenlendi

    Sinop'ta, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve diğer yetkililerin katıldığı törende çelenk konuldu ve İstiklal Marşı okundu. Konuşmalarda, Çanakkale Zaferi'nin önemi vurgulandı ve şehitler anıldı.

  • Jandarmadan duygu dolu Çanakkale Zaferi klibi
    12:54 Jandarmadan duygu dolu Çanakkale Zaferi klibi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan klipte, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü canlandırıldı. Jandarma erlerin ekmek ve üzüm hoşafı ile karınlarını doyurduğu video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'ni anlattı
    12:43 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'ni anlattı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak, Çanakkale Zaferi Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, zaferin milletimizin bağımsızlık iradesinin somut bir tezahürü olduğunu belirtti. Sergide, Çanakkale Zaferi'ne dair objeler ve belgeler sergileniyor.

  • Bayraktar AKINCI, Süpersonik Füze Atış Testlerini Başarıyla Tamamladı
    12:40 Bayraktar AKINCI, Süpersonik Füze Atış Testlerini Başarıyla Tamamladı

    Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, İHA-230 Süpersonik Füze atış testlerini başarıyla tamamladı. Test görüntüleri Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından paylaşıldı.

  • Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı, Çanakkale Zaferi'ni canlandıran klibi paylaştı
    12:10 Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı, Çanakkale Zaferi'ni canlandıran klibi paylaştı

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan canlandırma klibini paylaştı. Klipte jandarma erlerin ekmek ve üzüm hoşafı ile karınlarını doyurduğu savaş dönemi de hatırlatıldı. Video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Uşak'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri Düzenlendi
    12:06 İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Uşak'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri Düzenlendi

    İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Uşak'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

  • Uşak'ta düzenlenen törenle 18 Mart Çanakkale Şehitleri anıldı
    11:51 Uşak'ta düzenlenen törenle 18 Mart Çanakkale Şehitleri anıldı

    Uşak Valiliği tarafından düzenlenen programla 18 Mart Çanakkale Şehitleri anıldı. Şekerevleri Şehitliği'nde gerçekleştirilen anma töreninde çelenk sunumu yapıldı ve saygı atışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

  • Sivas'ın Zara ilçesindeki 36'ncı Talimgah Alayı'nda salgına yakalanan 256 asker toplu mezarlara defnedildi
    11:51 Sivas'ın Zara ilçesindeki 36'ncı Talimgah Alayı'nda salgına yakalanan 256 asker toplu mezarlara defnedildi

    Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan 36'ncı Talimgah Alayı Şehitliği, 1914 yılında asker yetiştirmek amacıyla kurulmuş ve salgın hastalıklar nedeniyle birçok asker şehit olmuştur. Salgın nedeniyle defin işlemleri güçleşince 50-60 kişilik toplu mezarlar kazılarak askerler defnedilmiştir. Şu anda Zara şehitliğinde 275 civarında şehit bulunmaktadır.

  • İzmir'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni Düzenlendi
    11:49 İzmir'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni Düzenlendi

    İzmir'de, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Çanakkale Zaferi'ni Anma Mesajı Yayımladı
    11:46 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Çanakkale Zaferi'ni Anma Mesajı Yayımladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü ve Deniz Zaferi'ni kutladı
    11:34 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü ve Deniz Zaferi'ni kutladı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi, Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında gezi düzenledi
    11:26 Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi, Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında gezi düzenledi

    İzmir Gaziemir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında düzenlediği geziyle Gençlik Meclisi üyelerini Gelibolu Yarımadası'na götürdü. Belediye Başkanı Halil Arda, gezi sırasında atalarının Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıklarını yerinde görerek gurur duyduklarını belirtti. Gençler, Gelibolu Yarımadası'nda Türk tarihinin önemli noktalarını ziyaret ederek duygulu anlar yaşadı ve şehitler için dua etti.

  • Olaylı maç sonrası FIFA da devreye girdi
    11:15 Olaylı maç sonrası FIFA da devreye girdi

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara FIFA da sessiz kalmadı. FIFA Başkanı Gianni Infantino, olaylarla ilgili açıklama yaptı. Infantino, açıklamasında, "Sorumluları, faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum" dedi.

  • Miran: 'Çanakkale, istikbalimizin yol haritası'
    11:10 Miran: 'Çanakkale, istikbalimizin yol haritası'

    Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Çanakkale'nin imkansızın başarıldığı bir destan olduğunu belirterek, "Çanakkale, büyük bir destan olmanın yanı sıra istikbalimiz için de bir yol haritası olmuştur.

  • MSF Genel Sekreteri: Gazze'deki sağlık hizmetleri sistematik şekilde yok edildi
    11:09 MSF Genel Sekreteri: Gazze'deki sağlık hizmetleri sistematik şekilde yok edildi

    Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Genel Sekreteri Christopher Lockyear, Gazze Şeridi'ndeki sağlık hizmetlerinin sistematik şekilde yok edildiğini söyledi. Lockyear, Gazze'deki durumun hızla kötüleştiğini ve kıtlık yaşayan insanların durumundan endişe duyduklarını belirtti. Gazze'deki hastalara yüksek kalitede bakım sağlamanın son derecede zor olduğunu ifade eden Lockyear, Gazze'deki insani yardım kısıtlamalarının çözümün siyasi olduğunu vurguladı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
    10:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Güler, mesajında Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize minnet duygularını dile getirdi. Ayrıca, Türk milletinin istiklal ve istikbaline olan bağlılığının simgesi olan Çanakkale ruhunun, Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve bugünkü çalışmalarımızda da ilham kaynağı olduğunu belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı
    10:56 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kahramanlık ve fedakarlıklar ile Çanakkale'de sergilenen milli ruhun, asil milletimizin istiklal ve istikbaline olan tutkusunun simgesi olduğunu belirtti. Güler, aziz şehitleri ve kahraman gazileri rahmetle anarken, Türkiye'nin güçlü ve aydınlık yarınlara ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı
    10:45 Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı

    Dün akşam oynanan ve sahanın savaş alanına döndüğü Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamada, sahaya ilk atlayan H.Ç. adlı şahsın Rize yolunda yakalandığı ve korner direğiyle Mert Müldür'e saldıran E.T. isimli şahsın passolig sahibi olmadığı ortaya çıktı.

  • Osmaniye'de 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' Projesi ile öğrencilerle gaziler bir araya geldi
    10:48 Osmaniye'de 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' Projesi ile öğrencilerle gaziler bir araya geldi

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Osmaniye'de gerçekleştirilen 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' projesi kapsamında, gaziler ve öğrenciler bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kıbrıs Gazisi Mehmet Emin Esen, savaş sanayisinin önemine vurgu yaparak, eğitimin ve teknolojinin önemini vurguladı.

  • CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu 'Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu'
    10:46 CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu "Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu"

    Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nı korumak için 5 yıldır mücadele eden İkizköylüler ve yaşam savunucularının ağaçların kesilmesine ve her gün gerçekleştirilen dinamit patlatmalarına karşı düzenlediği “Akbelen’de Büyük Buluşma”ya katılan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Baran Bozoğlu, “Akbelen'deki bu kamulaştırma kararı ve ardından vazgeçilmesi Akbelenlilerin yıllardır verdiği mücadelenin sonucu” dedi.

  • Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine 3 balistik füze fırlattı
    10:28 Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine 3 balistik füze fırlattı

    Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düşen 3 balistik füze fırlattı. Füzelerin Japonya'nın güvenliğini tehdit ettiği belirtilirken, Japonya ve Güney Kore tarafından kınandı.

  • Neden iptal etmedi! Olaylı maçın hakemi Halil Umut Meler'e tapki yağıyor
    09:58 Neden iptal etmedi! Olaylı maçın hakemi Halil Umut Meler'e tapki yağıyor

    Dün akşam oynanan ve sahanın savaş alanına döndüğü Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler'in maçı tatil etmemesi futbolseverler ve spor yorumcuları tarafından büyük tepki çekti. İşte Meler'e gelen tepkiler...

  • Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Çanakkale Zaferi'ni kutladı
    09:27 Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Çanakkale Zaferi'ni kutladı

    Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında
    08:46 Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan skandal olaylar Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. İtalyan Tuttosport gazetesi görüntüleri "Türkiye Ligi'nde inanılmaz şiddet sahneleri" manşetiyle servis ederken, Hollanda basını "Türkiye'de işler yine ters gidiyor: Holiganların sahaya hücum etmesinden sonra Michy Batshuayi karate vuruşunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    07:46 TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • TİP'in Hatay'da adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'dan ilk sözler: Tehdit ve şantaja maruz kaldım
    00:37 TİP'in Hatay'da adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'dan ilk sözler: Tehdit ve şantaja maruz kaldım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'dan ilk açıklama geldi. Zan, "Adaylıktan çekilmem için Lütfü Savaş adına geldiğini söyleyen, bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip, çekilmezsem sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Durumu genel merkez ve genel başkanımla paylaştım. Hedefimden ve mücadelemden bir milim sapmış değilim. Yoluma ve adaylığıma daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" dedi.

  • Gökhan Zan: Şantaj ve tehditlere boyun eğmedim, yoluma devam edeceğim
    00:17 Gökhan Zan: Şantaj ve tehditlere boyun eğmedim, yoluma devam edeceğim

    Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesini duyurmasının ardından Gökhan Zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmediğini belirterek, adaylığına devam edeceğini açıkladı. Zan, suç duyurusunda bulunduğunu ve halkıyla birlikte daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.

  • TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan, Tehdit ve Şantaj İddialarıyla Suç Duyurusunda Bulundu
    00:01 TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan, Tehdit ve Şantaj İddialarıyla Suç Duyurusunda Bulundu

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, tehdit edildiği ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Zan, son bir haftadır yoğun tehdit ve şantajla karşılaştığını belirterek, daha önce de benzer durumlar yaşadığını ifade etti. TİP'ten yapılan açıklamada ise Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekildiği duyuruldu.

  • Hulusi Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek oluyoruz
    17 Mar Hulusi Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek oluyoruz

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Eyüpsultan Belediyesi organizasyonuyla şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak şehit ailelerine ve gazilere hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yaptı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi.

  • TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Adaylığını Geri Çekti
    17 Mar TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Adaylığını Geri Çekti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurdu. TİP Parti Meclisi'nden yapılan açıklamada, Gökhan Zan'ın partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddiaların tarafına ulaştığı belirtildi.

  • TİP, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti
    17 Mar TİP, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP), 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye'yi Balkanlar'dan kopartabileceğini düşünenlere açık bir mesajımız var
    17 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Türkiye'yi Balkanlar'dan kopartabileceğini düşünenlere açık bir mesajımız var

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Balkanlar'da Türkiye'nin izlediği barışçı ve yapıcı politikalar sayesinde acıların azaldığını belirterek, Türkiye'yi Balkanlar'dan kopartabileceğini düşünenlere açık bir mesaj olduğunu söyledi.

  • TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Afyonspor ve Ankaraspor Berabere Kaldı
    17 Mar TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Afyonspor ve Ankaraspor Berabere Kaldı

    TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 31. haftasında Afyonspor, evinde Ankaraspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçta Afyonspor'un golünü Bedirhan Akbaba atarken, Ankaraspor'un golünü ise Recep Taşbakır kaydetti.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'dan Çanakkale Zaferi Mesajı
    17 Mar Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yalçın, Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulayarak, şehitlerin hatıralarını ebediyete kadar taşımak gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türk Milleti'nin var olma mücadelesinin Çanakkale'de kahramanlık destanına dönüştüğünü ifade etti ve vatanın emanetine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.

  • Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Savaş: Aydın'da Seçim Manipülasyonu Var
    17 Mar Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Savaş: Aydın'da Seçim Manipülasyonu Var

    Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Savaş, Aydın'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışının sadece Mustafa Savaş ile Özlem Çerçioğlu arasında geçiyormuş gibi gösterildiğini iddia etti.

  • Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Çanakkale'ye gezi düzenledi
    17 Mar Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Çanakkale'ye gezi düzenledi

    Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) yönetici ve üyeleri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü öncesi Çanakkale'ye gezi düzenledi. ESÇEVDER Başkanı Sadık Yurtman, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak konuşma yaptı. Gezi, Rehber Bülent Özel ve İDA Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Akgül önderliğinde gerçekleştirildi.

  • Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'den Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi Mesajı
    17 Mar Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'den Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi Mesajı

    Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı 18 Mart Çanakkale Mesajı Yayımladı
    17 Mar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı 18 Mart Çanakkale Mesajı Yayımladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyükkılıç, Çanakkale'de yaşanan zaferin önemine vurgu yaparak, Türk milletinin savaş ahlakını ve savaş hukukunu tüm dünyaya öğrettiğini belirtti. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman şehitleri rahmetle andı.

  • Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Eskişehir'de Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    17 Mar Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Eskişehir'de Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Savaşları Mobil Müze Projesi, Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Müzede, Çanakkale Savaşları'ndan kalma objeler, resimler, fotoğraflar, askeri heykel ve videolar sergileniyor. Mobil müze, 4 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

  • Başkan Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı
    17 Mar Başkan Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, 'Millet olarak tarihten ibret alıp Çanakkale ruhundan, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim' dedi.

  • Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Çanakkale Deniz Zaferi'ni kutladı
    17 Mar Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Çanakkale Deniz Zaferi'ni kutladı

    Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, 'Bir daha geri dönmeyi düşünmeden cepheye koşan Çanakkale şehitlerimizi minnet, şükran, sevgi ve saygıyla yad ediyoruz' dedi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor
    17 Mar Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor

    Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462-1463 yılları arasında inşa ettirilen Çimenlik Kalesi'ndeki Çanakkale Deniz Müzesi, zaferin 109. yıl dönümünde yeni sergileriyle ziyaretçilerini bekliyor.

Advertisement