Son dakika Haziran haberleri, Haziran son dakika, son dakika Haziran

Son Dakika Haziran Haberleri

  • AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas'ın Hafik ilçesinde iftar programına katıldı
    23:28 AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas'ın Hafik ilçesinde iftar programına katıldı

    AK Parti Hafik İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömürler diledi. Güler, Hafik'e doğal gaz temel atma törenine katıldıklarını ve ilçenin yaşam kalitesini artıracak hizmetler yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Sivas ve Hafik ilçesiyle ilgili cezaevi projeleri olduğunu ve Hafik Belediye Başkan adayı Habip Görler'e destek istedi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz'
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.

  • Apple'ın Siri'yi güçlendireceği ve akıllı bir asistana dönüştüreceği söyleniyor
    20:32 Apple'ın Siri'yi güçlendireceği ve akıllı bir asistana dönüştüreceği söyleniyor

    Apple'ın 2011'de piyasaya sürdüğü Siri, zorlu rakipleri Amazon Alexa ve Google Asistan ile rekabette geride kaldı. Fakat gelen haberlere göre, Siri, bu yıl yapay zeka ile büyük bir güç kazanacak. Apple'ın büyük dil modelleri (LLM) teknolojisi ile Siri'yi güçlendireceği ve 'nihai sanal asistan' haline getireceği belirtiliyor. Siri'nin yakında ChatGPT gibi doğal sohbet yetenekleri kazanabileceği ve daha karmaşık görevleri etkili bir şekilde yerine getirebileceği söyleniyor. Apple'ın Siri'nin yapay zeka planlarıyla ilgili daha fazla bilgiyi Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC'de açıklayabileceği belirtiliyor.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi
    15:32 CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi

    Gökhan Günaydın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Günayın'ın soru önergesinde FATF'nin Türkiye'nin 'gri listeden çıkacağı' açıklamasına rağmen ülkenin hala izleme listesinde olmasının nedenlerini sordu.

  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı
    15:32 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, GERB Partisi'nin başbakan adayı Mariya Gabriel'i hükümeti kurmakla görevlendirdi. Gabriel, kabinesini oluşturmak için 7 gün süreye sahip olduğunu belirtti. GERB Partisi, PP-DB İttifakı ile koalisyon hükümeti kuracak ve kabinede 6 bakan GERB'den, 11 bakan ise PP-DB'den olacak. Gabriel'in hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı olması planlanıyor. Eğer istişareler başarısız olursa, Bulgaristan'da erken seçimler düzenlenebilir.

  • Koronavirüs Nedeniyle Siber Saldırılar Rekor Kırdı
    14:32 Koronavirüs Nedeniyle Siber Saldırılar Rekor Kırdı

    Koronavirüs nedeniyle internet kullanımının artması, 2021'de siber saldırıların rekor kırmasına neden oldu. Geçen yıl, 709 milyondan fazla kimlik avı ve dolandırıcılık web sitesine erişim girişimi tespit edildi. Kimlik avı saldırıları 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 40 arttı. Özellikle sahte seyahat içerikleriyle kullanıcıları kandıran dolandırıcılar, mayıs ve haziran aylarında ciddi artışlar yaşandı. Anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden yayılan saldırılar da artış gösterdi. Türkiye, etkilenen ülkeler arasında yer alıyor.

  • Buena Vista Social Club Üyeleri İstanbul'da Müzikseverlerle Buluşacak
    11:27 Buena Vista Social Club Üyeleri İstanbul'da Müzikseverlerle Buluşacak

    Buena Vista Social Club üyeleri, 8 sene aradan sonra Buena Vista All Stars adıyla İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak. Konser, 21 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Buena Vista Social Club'ın yaşayan üyeleri Barbarito Torres, Demetrio Muñiz ve solisti Ibrahim Ferrer'in oğlu Ibrahim Ferrer Jr., 'Havana'da Bir Gece Gösterisi'ni sahneleyecek. Havanalı genç piyano virtüözü Dayramir Gonzalez, Küba müziğinin adanın sınırlarını çoktan aştığını gösteren büyüleyici ses Elizabeth Meza ve genç yetenek Liz Ferrer de gösteride sahne alacak. Buena Vista All Stars'ın müzik repertuvarında 'Chan Chan', 'Dos Gardenias', 'El cuarto de Tula', 'Candela', 'Carretero', 'Siboney', 'Silencio', 'Donde Estabas Tú', 'Boquinene', 'Cienfuegos', 'Arrullo de Palma' ve 'Murmullo' gibi popüler eserler yer alıyor.

  • Türkiye ile Birleşik Krallık Arasındaki Ticaret ve Yatırım İlişkileri Güçleniyor
    11:07 Türkiye ile Birleşik Krallık Arasındaki Ticaret ve Yatırım İlişkileri Güçleniyor

    Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkinin daha güçlü bir yatırım ortamı oluşturmak yönünde olduğunu belirtti. Türkiye-Birleşik Krallık arasındaki mevcut Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) daha kapsamlı bir anlaşma haline gelmesi için güncelleme müzakerelerine başlanacağı açıklandı. Güncellenmiş STA ile ticaret hacminin artırılması ve çeşitlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, güncellemeyle birlikte hizmet ticareti, yatırımlar ve tarım gibi alanların da anlaşmaya dahil edilmesi planlanıyor. Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret ve turizm ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

  • Adı peş peşe kadın cinayetlerine karışmıştı! Ümitcan Uygun'un cezaevindeki yeni görüntüsü ortaya çıktı
    09:52 Adı peş peşe kadın cinayetlerine karışmıştı! Ümitcan Uygun'un cezaevindeki yeni görüntüsü ortaya çıktı

    Aleyna Çakır ve Esra Hankulu cinayetlerinde ismi geçen ve son olarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ümitcan Uygun'un cezaevindeki son hali ortaya çıktı. Uygun'un kilo aldığı ve bıyık bıraktığı dikkatlerden kaçmadı.

  • Dışişleri Bakanı Fidan: 'Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık'
    17 Mar Dışişleri Bakanı Fidan: "Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Iraklı mevkidaşlarımızdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldık" dedi.

  • Bakan Özhaseki: 'Bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek'
    17 Mar Bakan Özhaseki: "Bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek"

    Bakan Özhaseki: "Bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şuanda 500'e yakın hareketli fay hattı var. Bunların nerede, ne zaman kırılacağını, nasıl bir zarar vereceğini kestiremiyoruz.

  • Özhaseki: TOKİ'nin yaptığı konutlar depreme dayandı
    17 Mar Özhaseki: TOKİ'nin yaptığı konutlar depreme dayandı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin dört bir yanında imzası olan TOKİ'nin 22 yılda yaptığı 1 milyon 340 bin konutun hiçbirinin yıkılmadığını ve depreme dayandığını söyledi. Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, şehirlerin depreme dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Uzman eğitimci: Son 3 ayda 200-300 bin de olan bir öğrenci kolaylıkla 50-70 bine girebiliyor
    17 Mar Uzman eğitimci: Son 3 ayda 200-300 bin de olan bir öğrenci kolaylıkla 50-70 bine girebiliyor

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na 3 ay kala, eğitimciler sınava girecek öğrencilere önemli uyarılarda ve tavsiyelerde bulunarak, son 3 ayda 200-300 bin de olan bir öğrencinin kolaylıkla 50-70 bine girebildiğini söyledi. YKS'ye hazırlanan öğrencilere düzenli çalışma, deneme analizleri ve branş denemeleri yapmaları önerildi.

  • Yeşilçam'ın beyefendisi: Sadri Alışık
    17 Mar Yeşilçam'ın beyefendisi: Sadri Alışık

    Turist Ömer, Küçük Hanımefendi, Ayşecik, Kartallar Yüksekten Uçar ve Çalıkuşu gibi birçok film ve dizide rol alan Sadri Alışık, vefatının 29. yılında anılıyor. Usta oyuncu, komedyen, yönetmen, şair ve ressam olarak tanınan Alışık, Türk sinemasına ve tiyatrosuna büyük katkılar sağlamıştır. Yaşamı boyunca birçok ödül alan ve unutulmaz repliklere imza atan Alışık, Türk izleyicilerin gönlünde taht kurmuş bir isimdir.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Flamingo Doğa Parkı'nı İnceledi
    17 Mar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Flamingo Doğa Parkı'nı İnceledi

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yaşayan Parklar projesi kapsamında Mavişehir'de yapımı sürdürülen Flamingo Doğa Parkı'nı ziyaret etti. Park, kuş popülasyonu için yeni yaşam alanları yaratacak ve doğayla bütünleşmeyi sağlayacak.

  • Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor
    17 Mar Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor

    Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462-1463 yılları arasında inşa ettirilen Çimenlik Kalesi'ndeki Çanakkale Deniz Müzesi, zaferin 109. yıl dönümünde yeni sergileriyle ziyaretçilerini bekliyor.

  • Gaziantep'teki Ortez-Protez Merkezi, depremzedelere umut oluyor
    17 Mar Gaziantep'teki Ortez-Protez Merkezi, depremzedelere umut oluyor

    Gaziantep'teki Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde enkaz altında kalan ve uzuvlarını kaybeden afetzedelere umut oluyor. Merkezde, uzuv kaybı olan engellilere protez üretimi ve kas-iskelet sistemi bozuk olan hastalara yardımcı cihazlar yapılıyor. Merkez, depremden etkilenen 11 ildeki yaklaşık 140 depremzedeye ücretsiz protez imkanı sağladı.

  • Meta Quest 3 Lite Tasarımı Ortaya Çıktı
    16 Mar Meta Quest 3 Lite Tasarımı Ortaya Çıktı

    Meta Quest 3 Lite modelinin render görüntüsü ortaya çıktı. Gözlüğün tasarımı ve özellikleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Uygun fiyatlı bir VR gözlüğü olarak piyasaya sürülmesi beklenen Meta Quest 3 Lite, dikkatleri üzerine çekiyor.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 31 Mart'ta yeni bir demokrasi şöleni yaşayacağız
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 31 Mart'ta yeni bir demokrasi şöleni yaşayacağız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin yeni bir demokrasi şöleni olacağını belirtti. Yılmaz, AK Parti'nin 30 yıllık tecrübe birikimiyle bu seçimlere de damga vuracaklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik başarılarından bahseden Yılmaz, enflasyonun temel öncelikleri olduğunu ve bu konuda kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

  • Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda İrlanda, Azerbaycan ve İsrail ile eşleşti
    16 Mar Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda İrlanda, Azerbaycan ve İsrail ile eşleşti

    Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası kura çekiminde Türkiye'nin Ampute Futbol Milli Takımı, C Grubu'nda İrlanda, Azerbaycan ve İsrail ile aynı grupta yer aldı. Şampiyona 1 Haziran'da başlayacak ve 8 Haziran'da sona erecek.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru Toplantısı'na katıldı
    16 Mar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru Toplantısı'na katıldı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te düzenlenen Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru Toplantısı'nda yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı. Terör eylemleri, organize suç örgütleri, uyuşturucu operasyonları ve düzensiz göçle mücadele konularında yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar paylaşıldı.

  • Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?
    16 Mar Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?

    Türkiye'de Süper Lig'in bitimine 8 hafta kala futbol dünyasında en çok konuşulan kesimlerden biri de hakemler.

  • Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'ni işgalci imparatorluklara benzetti
    16 Mar Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'ni işgalci imparatorluklara benzetti

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Budapeşte'deki törende Avrupa Birliği'ni ağır ithamlarla suçladı. Orban, Brüksel'i işgalci imparatorluklara benzetti ve Macaristan'ın bağımsızlığını korumak için Brüksel'i ele geçirmekten başka çareleri kalmadığını söyledi. Orban'ın Brüksel'e karşı saldırılarının dozunu arttırmasının nedenleri arasında yaklaşan seçimler ve Brüksel'in Macaristan'a karşı yaptırım paketleri hazırladığı haberleri yer alıyor.

  • Süleymanpaşa Belediyesi, NKÜ'de öğrencilere TYT-AYT deneme sınavı düzenledi
    16 Mar Süleymanpaşa Belediyesi, NKÜ'de öğrencilere TYT-AYT deneme sınavı düzenledi

    Süleymanpaşa Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) öğrencilere yönelik TYT-AYT deneme sınavı gerçekleştirdi. Deneme sınavı, öğrencilere gerçek sınav atmosferini yaşatmayı amaçlayan bir organizasyon olarak, NKÜ ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirildi. Sınava Tekirdağ genelindeki tüm lise son sınıf öğrencileri ile üniversite sınavına girecek lise mezunu gençler ücretsiz olarak katıldı. Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, deneme sınavının öğrencilere üniversite sınavı heyecanını yaşatma ve eksik konuları giderme fırsatı sunduğunu belirtti.

  • GTÜ Eternal Roket Takımı, ABD'deki Roket Mühendisliği Yarışması'nda boy gösterecek
    16 Mar GTÜ Eternal Roket Takımı, ABD'deki Roket Mühendisliği Yarışması'nda boy gösterecek

    Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Eternal Roket Takımı, ABD'deki Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması'nda (IREC) yer alacak. Takım, 16 ülkeden 154 rakip takıma karşı mücadele ederek zirveye ulaşmayı hedefliyor. Roketin tasarımı ve yazılımı tamamen takım üyeleri tarafından yapılan GTÜ roket takımı, uluslararası standartlara uygun bir roket geliştirdi. Takım, roket teknolojisine katkı sağlamak amacıyla diğer üniversitelerden katılımcılarla fikir alışverişinde bulunmayı planlıyor. GTÜ Eternal Roket Takımı, Türk bayrağını gururla temsil edecek ve başarı elde etmeyi umuyor.

  • Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı
    16 Mar Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı

    Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, iç sularda av yasağının başladığını duyurdu. Yoldaş, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar gereği, 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında sazan, yayın, kadife, Tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanmasının yasaklandığını belirtti. Ayrıca, 1 Nisan itibariyle turna balığı avcılığı yasağının serbest kalacağını da söyledi. Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yasak döneminde gerekli yasal işlemleri yapacak ve su ürünleri avcılığı yapanlara yasal işlem uygulanacak.

  • Ceyhun Atuf Kansu'nun Vefatının 46. Yılı
    16 Mar Ceyhun Atuf Kansu'nun Vefatının 46. Yılı

    Cumhuriyetin ilk yıllarında ortaya çıkan memleket edebiyatı geleneğinin ilk temsilcilerinden Ceyhun Atuf Kansu'nun vefatının üzerinden 46 yıl geçti. Ankara'da doğan ve Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Kansu, şiirlerinde Türk tarihini, Anadolu'nun yurt edilmesini, çocukları, köyü, eğitimi ve doğayı coşkulu bir dille anlattı. Hayatının son yıllarında Atatürk'ün Nutuk eserini yorumlama çalışmalarına giren Kansu, kalp yetmezliği nedeniyle 1978 yılında vefat etti.

  • TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor
    16 Mar TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor

    Türk Donanmasında 29 yıl görev yapan ve sergilenmek üzere Çanakkale Deniz Müzesi'ne getirilen TCG Uluçalireis denizaltısı, yenilenmiş haliyle kapılarını 18 Mart'ta ziyaretçilerine açacak. 1944'te ABD'de inşa edilen denizaltı, Türkiye'nin ilk denizaltı müzesi olarak restore edildi ve Atılay ve Dumlupınar denizaltılarının anısına bir anıt statüsünde sergilenecek.

  • İngiliz Müzik Grubu Archive, İstanbul'da Konser Verecek
    16 Mar İngiliz Müzik Grubu Archive, İstanbul'da Konser Verecek

    Archive, elektronik, trip hop, deneysel rock, post-rock ve progresif rock tarzlarından esinlenen müzikleriyle tanınan İngiliz bir grup. 12 Haziran'da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacaklar. Archive, insan ilişkileri ve toplumsal meseleler üzerine müzik yapmaktadır ve albümleri Avrupa'da büyük ilgi görmektedir.

  • Suriye'de Halk Ayaklanmasının 13. Yılında Sivillerin Çektiği Acılar
    15 Mar Suriye'de Halk Ayaklanmasının 13. Yılında Sivillerin Çektiği Acılar

    Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan halk ayaklanması, rejimin şiddet kullanmasıyla iç savaşa dönüşerek 13 yıl boyunca devam etti. Bu süre zarfında 13 milyondan fazla kişi yerinden edildi ve en az 14 milyon sivil insani yardıma muhtaç hale geldi. BM'nin açıklamasına göre, ölümlerle sonuçlanan iç savaşın en ağır bedelini siviller ödedi. Halk ayaklanmasının yıl dönümünde rejim karşıtı gösteriler düzenlendi ve siviller, Esed rejiminin gitmesini ve evlerine dönmeyi talep etti.

  • Samsun'a İki Yeni Liman Yapılacak
    15 Mar Samsun'a İki Yeni Liman Yapılacak

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'a iki yeni liman yapılacağını, merkezdeki limanın ise sadece yat ve kruvaziyer gemi limanı olacağını açıkladı.

  • Hong Kong, kripto para borsası MEXC için uyarıda bulundu
    15 Mar Hong Kong, kripto para borsası MEXC için uyarıda bulundu

    Hong Kong'un finansal düzenleyici otoritesi Securities and Futures Commission (SFC), lisanssız faaliyet gösteren MEXC kripto para borsasına yönelik kamuoyunu uyardı. SFC'nin bu hamlesi, kripto para sektörü üzerindeki denetimlerin artırılacağının sinyalini veriyor. MEXC, daha önce de Japonya ve Almanya'nın finansal denetim kurumları tarafından gerekli kayıtları yaptırmadan faaliyet gösterdiği gerekçesiyle uyarılmıştı.

  • Kuş Uçuşu dizisi 3. sezonuyla final yapıyor
    15 Mar Kuş Uçuşu dizisi 3. sezonuyla final yapıyor

    Netflix'in yerli yapımlarından Kuş Uçuşu, final sezonuyla son kez izleyici karşısına çıkacak. Dizinin final sezonu 11 Nisan'da yayınlanacak.

  • Galatasaray, Parker Jackson-Cartwright'i kadrosuna kattı
    15 Mar Galatasaray, Parker Jackson-Cartwright'i kadrosuna kattı

    Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyun kurucu Parker Jackson-Cartwright'i transfer etti. 28 yaşındaki basketbolcu ile 2024-2025 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandı.

  • Depreme dayanıksız okulların yıkımı sürüyor
    15 Mar Depreme dayanıksız okulların yıkımı sürüyor

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapı stoku açısından riskli olduğu için yıkım kararı alınan okullarda yıkım çalışmaları devam ediyor. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle okul binalarında yıkım çalışmaları sürerken, güçlendirme çalışmaları yapılan okulların yanı sıra yeni binalar da inşa ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin eğitim öğretim hizmetlerinin aksatılmaması için planlamalar yapılmaktadır.

  • Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kuraları çekildi
    15 Mar Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kuraları çekildi

    Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kuraları çekildi ve eşleşmeler belli oldu. İşte nefes kesecek maçlar...

  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu
    15 Mar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri Nyon'da gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Manchester City, Real Madrid ve Paris Saint-Germain çeyrek finale yükseldi. Yarı final eşleşmeleri ise Atletico Madrid - Borussia Dortmund / Paris Saint-Germain - Barcelona ve Arsenal - Bayern Münih / Real Madrid - Manchester City olarak belirlendi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması
    15 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19-26 Nisan tarihleri arasında 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması düzenliyor. Festival kapsamında 17 film ücretsiz olarak gösterilecek ve söyleşiler yapılacak.

  • Beyşehir Gölü'nde Su Ürünleri Av Yasağı Başladı
    15 Mar Beyşehir Gölü'nde Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

    Beyşehir Gölü'nde su ürünlerinin av yasağı başladı. 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında her türlü su ürünleri avcılığı yasaklandı. Balıkçı tekneleri karaya çekilecek ve ticari balıkçılar göle çıkamayacak. Yasak süresince ağ gibi malzemelerin bulundurulması da yasak olacak.

  • Vatandaş kuyumculara akın etti, 400 kilo altın yetmeyince Darphane çift vardiyaya geçti
    15 Mar Vatandaş kuyumculara akın etti, 400 kilo altın yetmeyince Darphane çift vardiyaya geçti

    Altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların talebini artırırken, kuyumcuların altın bulmakta zorlanması üzerine Darphane çift vardiyaya geçti. Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, "Günlük altın üretimimiz 400 kilogramdı. Şu anda 2 vardiyada 600 kilogram günlük üretim yapıyoruz. Bunun yanında yine bir bilgi paylaşmam gerekiyor. Darphane Beşiktaş'taki fabrikası dışında Kartal'da yeni bir altın üretim fabrikası kurdu. Tesis şu anda yüzde 90 oranında hazır" dedi.

  • Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Eskişehir'de Yeni Nesil Elektrikli Lokomotifin Üretimini Duyurdu
    15 Mar Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Eskişehir'de Yeni Nesil Elektrikli Lokomotifin Üretimini Duyurdu

    Uraloğlu, TÜRASAŞ ve TCDD Taşımacılık arasında imzalanan sözleşme ile 95 adet elektrikli anahat lokomotifinin üretimine başlanacağını açıkladı. Lokomotifler, yük ve yolcu taşımacılığı yapabilecek, saatte 140 km hıza sahip olacak ve Avrupa Birliği Demiryollarında Karşılıklı İşletilebilirlik Sertifikası'na sahip olacak.

  • PilenPak Fabrikasında Çalışan İşçiler 20 Mart'ta Grevde
    15 Mar PilenPak Fabrikasında Çalışan İşçiler 20 Mart'ta Grevde

    Manisa'daki PilenPak fabrikasında çalışan TÜRK-İŞ'e bağlı Basın-İş Sendikasına üye işçiler, iki yıldan uzun süredir yaşadıkları hukuk dışı uygulamalara karşı mücadele ediyor. İşverenin sendikal faaliyetlere engel olması ve işçi çıkarmaları nedeniyle sendika grev kararı aldı.

  • Bebeğini döverek öldüren babaya hakkında istenen ceza belli oldu
    15 Mar Bebeğini döverek öldüren babaya hakkında istenen ceza belli oldu

    Arnavutköy'de 2003 yılında 15 aylık oğlu Armağan'ı döverek ölümüne neden olduktan sonra gizlice gömdüğü iddia edilen ve 3 çocuğunun ihbarı üzerine olaydan 20 yıl sonra hakkında dava açılan babanın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

  • Ahmet Kaya'nın Ölmeden Önceki Konser Kayıtları İlk Kez Yayınlandı
    15 Mar Ahmet Kaya'nın Ölmeden Önceki Konser Kayıtları İlk Kez Yayınlandı

    Paris'te hayatını kaybeden protest müziğinin öncü ismi Ahmet Kaya'nın ölmeden önce verdiği konser kayıtları ilk kez yayınlandı. Sanatçının konserde okuduğu 'Sabah namazına kalktım Kozan'dan' isimli türkü büyük beğeni topladı. Hayranlarının ilk kez dinlediği türkü kısa sürede en çok izlenen videolar arasına girdi. Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu tarafından yayınlanan kayıtlar sanatçının hayranları tarafından büyük beğeni topladı.

  • IKBY Seçimlerine Türkmenler Tek Listeyle Katılacak
    15 Mar IKBY Seçimlerine Türkmenler Tek Listeyle Katılacak

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Türkmenlerin 10 Haziran'daki IKBY milletvekili seçimlerine ITC'nin liderliğindeki tek listeyle katılacağını belirtti. Irak Yüksek Federal Mahkemesinin, IKBY Meclisindeki Türkmenlere 5, Hristiyanlara 6 olmak üzere 11 kişilik kotanın Anayasa'ya aykırı olduğu kararını vermesinin ardından Türkmenler ve Hristiyanlar 10 Haziran'daki seçimlere kota dışından katılacak.

  • Muş'ta Milli Atletler Avrupa Şampiyonası İçin Antrenman Yapıyor
    15 Mar Muş'ta Milli Atletler Avrupa Şampiyonası İçin Antrenman Yapıyor

    Muş'ta yaşayan milli atletler Derya Kunur ve Berfin Barışer, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri başarılar sayesinde Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için günde 25 kilometre koşarak antrenman yapıyor. 24 yaşındaki Derya Kunur ve 22 yaşındaki Berfin Barışer, İtalya'da düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek ve kariyerlerine yeni bir başarı daha eklemeyi hedefliyor.

  • Avrupa Parlamentosu Üyesi: AB İsrail'e karşı politikasını değiştirmeli
    15 Mar Avrupa Parlamentosu Üyesi: AB İsrail'e karşı politikasını değiştirmeli

    Avrupa Parlamentosu Üyesi Matjaz Nemec, Gazze'de yaşananların insanlık sınavı niteliğinde olduğunu belirterek, Avrupa Birliği'nin (AB) İsrail'e karşı politikasını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Nemec, Gazze'deki durumun 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılan en büyük sınamalardan biri olduğunu vurgulayarak, AB yönetiminin tutumunun, Avrupa'nın genel fikrini yansıtmadığına işaret etti.

  • Ticaret Bakanı: Türkiye-İngiltere serbest ticaret anlaşması güncelleme müzakereleri başlıyor
    15 Mar Ticaret Bakanı: Türkiye-İngiltere serbest ticaret anlaşması güncelleme müzakereleri başlıyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki serbest ticaret anlaşmasının güncelleme müzakerelerinin 10 Haziran'da başlayacağını açıkladı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yeni alanlarda iş birliği yapılması hedefleniyor.

  • Konut Kredisi Hacmi Reel Bazda Keskin Bir Şekilde Düştü
    15 Mar Konut Kredisi Hacmi Reel Bazda Keskin Bir Şekilde Düştü

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, konut satışlarının artmasına rağmen ipotekli satışlarda gerileme olduğunu belirterek, konut kredisi tutarının Mart 2024 itibarıyla keskin bir şekilde düştüğünü söyledi. Ateş, konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ve konut fiyatlarının artması nedeniyle ev sahibi olmanın orta gelirli için imkansız hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuta erişimin 2026'da kolaylaşacağı yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

  • Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor
    15 Mar Atatürk'ün gezi teknesi, 'M/G Acar' Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor

    Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olan 'M/G Acar', Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesinde sergileniyor. 27,5 metre boyunda, 5 metre genişliğinde ve 65 ton ağırlığındaki tekne, Atatürk'ün yemek yediği salon ve kamarasını içeriyor. Almanya'da inşa edilen ve Türk Deniz Kuvvetleri envanterine giren Acar botu, Atatürk'ün son deniz bağlantısı olarak büyük bir değere sahiptir.

  • Basın mensupları yanan ormanlık alanları yeşertiyor
    15 Mar Basın mensupları yanan ormanlık alanları yeşertiyor

    Kahramanmaraş'ta 2021 yılında yanan ormanlık alanlar, yerel ve ulusal gazeteciler tarafından tekrardan yeşertiliyor. Kahramanmaraş'ta bin 133 hektarlık alana 1 milyon 750 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilirken, yine 10 tonluk tohum ekimi gerçekleştirildi. 2024 yılında ise Kahramanmaraş'ta bin 429 hektarlık alana toplamda 1 milyon 350 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek.

  • Ece Çeşmioğlu ve Taner Ölmez'in ikinci bebekleri dünyaya geldi
    15 Mar Ece Çeşmioğlu ve Taner Ölmez'in ikinci bebekleri dünyaya geldi

    Taner Ölmez ve Ece Çeşmioğlu çiftinin ikinci bebekleri dünyaya geldi. Çift, oğullarına Hazar adını verirken ikinci kez babalık heyecanı yaşayan Ölmez, bebeğiyle kamera karşısına geçti.

  • İçişleri Bakanı: İstanbul'da 283 şehir operasyonda 87 terörist etkisiz hale getirildi
    14 Mar İçişleri Bakanı: İstanbul'da 283 şehir operasyonda 87 terörist etkisiz hale getirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Ticaret Odası'nın Mart ayı toplantısında yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren yapılan operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 283 şehir operasyonunda 87 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaka kameralarının kullanımını duyurdu
    14 Mar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaka kameralarının kullanımını duyurdu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da başlayacak olmak üzere jandarma ve polisimizin, trafik asayiş ekiplerinin yüz tanımalı yaka kamerası kullanacağını açıkladı. Yerlikaya, Türk milletinin cesareti ve doğru iş yapma isteğini vurgulayarak, hataların düzeltilmesi ve başarıların takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar ve terörizmin finansmanının engellenmesi konusunda da bilgi verdi.

  • Bakan Yusuf Tekin: 'Müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçeleri var'
    14 Mar Bakan Yusuf Tekin: 'Müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçeleri var'

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te öğretmenler ve okul yöneticileri ile iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Yusuf Tekin, müfredatı sadeleştirmenin önemine değinerek gerekçeleri hakkında bilgi verdi.

  • Macaristan Dışişleri Bakanı: Karadağ AB üyeliğine hazır
    14 Mar Macaristan Dışişleri Bakanı: Karadağ AB üyeliğine hazır

    Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Karadağ'ın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine hazır olduğunu söyledi. Szijjarto, Karadağ ziyareti kapsamında, mevkidaşı Filip İvanovic ile görüştü. Bakanlar, yapılan kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. AB'nin ekonomik ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Szijjarto, dışarıdan yeni enerji ve dinamizme ihtiyaç olduğunu kaydederek, 'Bu yeni enerjinin Batı Balkanlar'dan ve bu tür işbirliklerine hazır, iddialı ülkelerden gelebileceğine inanıyoruz.' dedi.

  • Apple Vision Pro, global satışa ne zaman başlıyor?
    14 Mar Apple Vision Pro, global satışa ne zaman başlıyor?

    Gelen son bilgiler, Apple Vision Pro cihazının beklenenden daha erken global satışa başlayabileceğini gösteriyor. Apple'ın yapacağı dil güncellemesiyle birlikte Çince, Fransızca, Almanca, Japonca ve Korece dillerinin cihaza eklenmesi, ürünün bu ülkelere de yakın zamanda geleceği yorumlarına sebep oldu. Cihazın Amerika'da satışa çıkmasının ardından diğer ülkelerdeki fanlar, ürüne ulaşmak için çeşitli yollar deniyor. Apple yönetiminin ise cihazın yüksek fiyatı nedeniyle tedarik sürecini uzatmak istediği konuşuluyor. Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Vision Pro'nun global satışına haziran ayında başlanması bekleniyor.

  • Çankırı'da Sazan, Kadife, Siraz ve Yayın Balıklarının Satışı Yasaklandı
    14 Mar Çankırı'da Sazan, Kadife, Siraz ve Yayın Balıklarının Satışı Yasaklandı

    Çankırı'da 15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında sazan, kadife, siraz ve yayın balıklarının amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürününün satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yıl boyunca denetimler yapılacağı ve yasaklara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

  • Sadettin Saran, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu
    14 Mar Sadettin Saran, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu

    Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü başkan adaylığı için aday olduğunu açıkladı. Saran, "Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için yola çıkıyoruz." sözlerini sarf etti.

  • Kocaeli'de Eşini Bıçaklayan Sanık Yeniden Hakim Karşısında
    14 Mar Kocaeli'de Eşini Bıçaklayan Sanık Yeniden Hakim Karşısında

    Kocaeli'de kendisiyle barışmak istemeyen eşini bıçaklayarak 17 yıl hapse mahkum edilen sanık, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası yeniden hakim karşısına çıktı. Sanık, pişman olduğunu belirterek özür diledi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

  • Türkiye ve Birleşik Krallık Arasında Serbest Ticaret Anlaşması Güncelleniyor
    14 Mar Türkiye ve Birleşik Krallık Arasında Serbest Ticaret Anlaşması Güncelleniyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşmasının güncellenmesine ilişkin müzakerelere başlandığını açıkladı. Bolat, Londra'da gerçekleştirdiği görüşmede, mevcut anlaşmanın güncellenmesinin ticaret ve yatırım ilişkilerini artıracağını belirtti. Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacmi 2023'te 19 milyar dolara ulaşmıştır. Güncellenmiş anlaşma ile hizmet ticareti, yatırımlar ve tarım tavizleri gibi alanların genişletilmesi hedeflenmektedir.

  • Eskişehir'de İç Su Balıklarının Avlanması ve Satışı Yasaklandı
    14 Mar Eskişehir'de İç Su Balıklarının Avlanması ve Satışı Yasaklandı

    Eskişehir sınırları içerisinde sazan, yayın, kadife, siraz, tatlı su kefali ve diğer iç su balıklarının amatör ya da ticari amaçlı avlanması ve satılması yasaklandı. Ayrıca sudak tatlı su levreği ve turna balığının da belirli tarihler arasında avlanması ve satılması yasaklandı. Yasaklara uymayanlara yasal işlem uygulanacak.

  • Konya'da Türk Yıldızları'na ait askeri eğitim uçağı düştü! Pilot kurtuldu, 1 şehit var
    14 Mar Konya'da Türk Yıldızları'na ait askeri eğitim uçağı düştü! Pilot kurtuldu, 1 şehit var

    Konya'da 3. Ana Jet Üssü'nde Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı iniş yapacağı esnada düştü. Çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye sevk edilirken, uçak düşmeden paraşütle atlamayı başaran pilot tedbir amacıyla hastaneye sevk edildi. Konya Valisi Özkan, "Uçak üs bölgesi içindeki şantiyeye düştü, iş makinesi operatörü askeri personel şehit oldu" dedi.

  • Kişisel Verilerin Korunmasında Yeni Dönem Başladı...Avukat Görkem Gökçe: Yeni Sistem, Avrupa Birliği Sistematiği ile Büyük Ölçüde Uyumlu
    14 Mar Kişisel Verilerin Korunmasında Yeni Dönem Başladı...Avukat Görkem Gökçe: Yeni Sistem, Avrupa Birliği Sistematiği ile Büyük Ölçüde Uyumlu

    8. Yargı Paketi olarak da bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Avukat Görkem Gökçe, kanunda yer alan kişisel verilerin korunmasıyla ilgili getirilen yeni düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gökçe, “Özellikle verilerin yurt dışına aktarımı için benimsenecek yeni sistem, Avrupa Birliği’nde yürürlükte olan General Data Protection Regulation (GDPR) sistematiği ile büyük ölçüde uyumlu” dedi.

  • Türkiye, Karadeniz Havzası Programı'nda en fazla proje başvurusu kabul edilen ve hibe alan ülke oldu
    14 Mar Türkiye, Karadeniz Havzası Programı'nda en fazla proje başvurusu kabul edilen ve hibe alan ülke oldu

    Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, AB'nin 'Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı' kapsamında Türkiye'nin, 35,77 milyon avro bütçeli Karadeniz Havzası Programı çağrısına katılan 7 ülke arasında 'en fazla proje başvurusu kabul edilen ve hibe alan ülke' olduğunu bildirdi. Türkiye, programdaki katılımcı ülkelerden en fazla proje başvurusu kabul edilen ve en fazla hibe alan ülke oldu. Toplam 33 proje hibe almaya hak kazandı ve bu projelerin toplam bütçesi 33,82 milyon avro oldu.

  • Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde Yeni Sezon Öncesi Teknik Toplantı Yapıldı
    14 Mar Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde Yeni Sezon Öncesi Teknik Toplantı Yapıldı

    Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde yeni sezon öncesi kulüp temsilcileriyle teknik toplantı yapıldı. Toplantıda, lige katılım evraklarını eksiksiz teslim eden kulüplerin fikstür ve kura çekimine katılabileceği, lige katılmayan kulüplerin ise ihraç edileceği kararı alındı. Sezonun başlama tarihi 27-28 Nisan olarak belirlendi.

  • İzmit Yenişehir'de Ramazan Ayı Etkinlikleri Yoğun İlgi Gördü
    14 Mar İzmit Yenişehir'de Ramazan Ayı Etkinlikleri Yoğun İlgi Gördü

    İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri, Yenişehir Mahallesinde büyük ilgi gördü. Yarışmalar, tiyatro gösterileri ve diğer renkli etkinliklerle dolu olan program, 28 Haziran Mahallesinde devam edecek.

  • Çömlekköy Barajı Tamamlandığında Ülke Ekonomisine Yıllık 423 Milyon 750 Bin Lira Katkı Sağlayacak
    14 Mar Çömlekköy Barajı Tamamlandığında Ülke Ekonomisine Yıllık 423 Milyon 750 Bin Lira Katkı Sağlayacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Edirne'deki Çömlekköy Barajı'nın yapımına başlandığını belirterek, tamamlandığında barajın ülke ekonomisine yıllık 423 milyon 750 bin lira katkı sağlayacağını açıkladı. Barajın tamamlanmasıyla birlikte 56 bin 500 dekar tarım arazisi sulanacak ve bölgedeki tarımsal üretim güçlenecek. Ayrıca, barajın kuraklık nedeniyle üretim yapmaktan çekinen çiftçilere destek olacağı belirtildi.

  • Gençlerbirliği 101 yaşında
    14 Mar Gençlerbirliği 101 yaşında

    Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği, kuruluşunun 101. yılını kutluyor. Ankara'da 1923 yılında kurulan ve Türk futbolunda birçok başarıya imza atan Gençlerbirliği, şu anda Trendyol 1. Lig'de play-off mücadelesi veriyor.

  • İsrail ordusunda üst düzey isimlerden istifa sinyali! İlk adımı istihbarat yetkilisi attı
    14 Mar İsrail ordusunda üst düzey isimlerden istifa sinyali! İlk adımı istihbarat yetkilisi attı

    İsrail ordusunun üst düzey istihbarat yetkilisi, 7 Ekim saldırısına yol açan başarısızlıklar nedeniyle istifa etme niyetini açıkladı. Askeri İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı Tuğgeneral Amit Saar, istifaya ilişkin açıklamasını Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İstihbarat Direktörü ile diğer istihbarat yetkililerinin katıldığı bir konferansta yaptı. Saar'ın istifa imasının, diğer askeri yetkililerin de istifa edeceğine işaret ettiği belirtildi.

  • 'Samsun Turizm Master Planı'nın detayları belli oldu
    14 Mar 'Samsun Turizm Master Planı'nın detayları belli oldu

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile lansmanı yapılan Samsun Turizm Master Planı ile temelde 14 proje, 7 stratejik hedef ve 50 politika ile turizm potansiyeli geliştirilmesi hedefleniyor.

  • Suruç'un ismi terörle değil sporla anılmaya başlandı
    14 Mar Suruç'un ismi terörle değil sporla anılmaya başlandı

    Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi, kayyumlar döneminde yapılan hizmetlerle gençlerin ve ailelerin katılabildiği etkinliklerle anılmaya başlandı. Kayyumlar, sorunları çözmenin yanı sıra spor ve sanat faaliyetlerine de destek verdi. İlçede gençlik merkezleri, parklar, oyun alanları ve kafeler açıldı. Konserler ve fuarlar düzenlendi. Suruç, terörle değil huzur, kültür, spor ve sanat şehri olarak anılmak isteniyor.

  • Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi balık türlerinin avlanması yasaklandı
    14 Mar Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi balık türlerinin avlanması yasaklandı

    İç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında avlanma yasağı başladı. Yasak türleri avlayan veya satanlara ceza uygulanacak.

  • Summer Game Fest 2024 Tarihi Belli Oldu
    14 Mar Summer Game Fest 2024 Tarihi Belli Oldu

    Oyun dünyasının merakla beklediği ve her sene gerçekleşen Summer Game Fest, bu yıl da yeni tanıtımların, duyuruların yapılacağı ve fragmanların yayınlanacağı bir etkinlik olarak devam edecek. Geoff Keighley tarafından sunulan etkinlik, 7 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve 2 saat sürecek. YouTube, Twitch, Twitter, TikTok ve Steam platformlarından canlı yayınlanacak olan etkinlikte nelerin duyurulacağı ise henüz bilinmiyor.

  • Android 15 Geliştirici Ön İzlemi Yayınlandı
    13 Mar Android 15 Geliştirici Ön İzlemi Yayınlandı

    Android 15'in geliştirici ön izlemi, gizlilik ve güvenlik konularına öncelik vererek içerik üreticilerinin kamera donanımını daha iyi kullanmalarına olanak tanıyor. Yapay zeka ile donatılması beklenen bu güncelleme, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artıracak. Kararlı sürümün çıkış tarihi için nisan ve mayıs aylarını beklemek en iyisi olabilir.

  • İçişleri Bakanı: 5 günde 13 organize suç örgütü daha çökertildi
    13 Mar İçişleri Bakanı: 5 günde 13 organize suç örgütü daha çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 401 organize suç çetesinin çökertildiğini belirterek, son 5 günde 13 organize suç örgütünün daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerlikaya, terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili de bilgiler verdi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de iftar programında konuştu Açıklaması
    13 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de iftar programında konuştu Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Diğer partiler, diğer birtakım genel başkanlar çok şeyler söylüyorlar.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sivas'ta Boji Üretim Fabrikası açılışında konuştu Açıklaması
    13 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sivas'ta Boji Üretim Fabrikası açılışında konuştu Açıklaması

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Görüyoruz ki bazı belediye başkanları, yerine getiremedikleri vaatlerinin üstünü örtmek için oraya buraya saldırıyorlar.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: '2026'da yeniden tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacağız'
    13 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026'da yeniden tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacağız"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada, 2026 yılında yeniden tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacaklarını belirtti. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz yıl ciddi bir büyüme gösterdiğini ve enflasyonda düşüşler yaşanacağını vurguladı. Ayrıca, seçim sonrası ekonomik politikalarda değişim beklentisinin gerçekçi olmadığını ifade etti.

Advertisement