Son dakika Flaman haberleri, Flaman son dakika, son dakika Flaman

Son Dakika Flaman Haberleri

  • Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    17 Mar Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edilerek, derhal ateşkes çağrısında bulunuldu. Göstericiler, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek soykırım işlediğini belirterek, saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Belçika Başbakanı ve diğer liderler İsrail'e verdikleri destek nedeniyle protesto edildi.

  • Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı
    15 Mar Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı

    Belçika medyası, Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nde yenmesini övgüyle karşıladı. Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi beklenen bir sonuç olsa da, Belçika futbol kamuoyu ve medyası İstanbul'da böyle bir başarı beklemiyordu. Union SG, Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek galip geldi ancak turu geçmeye yetmedi.

  • Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı
    15 Mar Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı

    Belçika medyası, Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nde yenmesini övgüyle karşıladı. Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi beklenen bir sonuç olsa da, Belçika futbol kamuoyu ve medyası İstanbul'da böyle bir başarı beklemiyordu. Union SG, Fenerbahçe karşısında etkili bir performans sergileyerek 1-0 galibiyet elde etti. Ancak ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetin avantajıyla Fenerbahçe çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu. Belçika medyası, Union SG'nin İstanbul'da elde ettiği galibiyete geniş yer ayırdı ve takımın Avrupa macerasını olumlu bir şekilde sonlandırdı olarak değerlendirdi.

  • AİHM, Belçika'da helal kesimi yasaklayan düzenlemelerin inanç özgürlüğüne aykırı olmadığına karar verdi
    13 Şub AİHM, Belçika'da helal kesimi yasaklayan düzenlemelerin inanç özgürlüğüne aykırı olmadığına karar verdi

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Belçika'da hayvanların uyutulmadan kesilmesini yasaklayan düzenlemelerin, inanç özgürlüğüne aykırı olmadığına ve ayrımcılık içermediğine karar verdi. AİHM, Belçika Anayasa Mahkemesi'nin helal kesim yasağının anayasaya uygun olduğu kararını da onayladı. Mahkeme, bayıltmadan kesim yapılmasını yasaklayan düzenlemelerin hayvan refahı açısından önemli olduğunu vurguladı. Karar, Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülkede geçerli olacak.

  • Belçikalı çiftçiler, çevre yasaları ve tarımsal desteğin kısıtlanmasını protesto etti
    01 Şub Belçikalı çiftçiler, çevre yasaları ve tarımsal desteğin kısıtlanmasını protesto etti

    Belçikalı çiftçiler, Avrupa Birliği liderler zirvesi öncesinde Brüksel'de protesto gösterisi düzenledi. Çiftçiler, sıkı çevre düzenlemeleri ve tarımsal destekte kısıntıya gidilmesini eleştiriyor. Protestolar, diğer Avrupa ülkelerinde de devam ediyor.

  • Belçika'da homofobik vaaz nedeniyle cami ruhsatı iptal edilebilir
    27 Oca Belçika'da homofobik vaaz nedeniyle cami ruhsatı iptal edilebilir

    Belçika'nın Flaman bölgesindeki Tessenderlo camisinin ruhsatı, geçen sonbaharda verilen homofobik bir vaaz nedeniyle iptal edilmek isteniyor. Flaman Adalet Bakanı, cami yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunurken, Belçika'daki tüm Diyanet camilerinin ruhsatının iptalini istedi. Vaazda LGBTİ+ bireyler hedef alınırken, aşılara da karşı çıkıldı. Belçika makamları, diğer Diyanet camilerinde de benzer vaazların verilip verilmediğini araştıracak.

  • Belçikalı Hukuk Profesörleri, İsrail'e Karşı Açılan Davaya Müdahil Olmaya Çağırdı
    18 Oca Belçikalı Hukuk Profesörleri, İsrail'e Karşı Açılan Davaya Müdahil Olmaya Çağırdı

    Belçikalı uluslararası hukuk profesörleri, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açtığı 'soykırım' davasına müdahil olmaları için ülkelerini çağırdı. Profesörler, Belçika'nın Soykırım Sözleşmesi'ne taraf olduğunu ve soykırım riski ortaya çıktığında harekete geçme yükümlülüğü bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, Belçika'nın müdahalesinin soykırımın önlenmesi ve cezalandırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

  • İsrail, Güney Afrika'nın soykırım suçlamalarına karşı savunma yapacak
    12 Oca İsrail, Güney Afrika'nın soykırım suçlamalarına karşı savunma yapacak

    Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, “Gazze'deki Filistin halkına soykırım yaptığı” gerekçesiyle hakkında dava açtığı İsrail, bugün Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda sözlü savunma yapacak.

  • Belçika'da Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi
    10 Ara Belçika'da Filistin ile dayanışma gösterisi düzenlendi

    Belçika'nın Heusden-Zolder kentinde, Filistin'e destek amacıyla düzenlenen gösteride yüzlerce kişi bir araya geldi. Göstericiler, Filistin'e özgürlük taleplerini dile getirirken, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

  • TÜBİTAK ve KOBİ'lerin Uluslararası Araştırma Faaliyetleri Ağı, KOBİ'lerle işbirliği imkanı sağlıyor
    09 Ara TÜBİTAK ve KOBİ'lerin Uluslararası Araştırma Faaliyetleri Ağı, KOBİ'lerle işbirliği imkanı sağlıyor

    TÜBİTAK ve KOBİ'lerin Uluslararası Araştırma Faaliyetleri (IRA-SME) Ağı, Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Lüksemburg ve İsviçre'deki KOBİ'lerle işbirliği yapma fırsatı sunuyor. Çağrıyla, KOBİ'lerin uluslararası teknoloji birikimine erişimi, teknoloji transferi ve uluslararası pazarlarda yer alma imkanı hedefleniyor.

  • Avrupa'da Aşırı Sağcı Siyasetçiler Wilders'ı Kutladı
    23 Kas Avrupa'da Aşırı Sağcı Siyasetçiler Wilders'ı Kutladı

    Avrupa'nın aşırı sağcı siyasetçileri, Hollanda'da yapılan genel seçimde Geert Wilders'ın zaferini kutladı. Wilders'ın liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi (PVV), seçimi açık farkla önde tamamladı. Aşırı sağcı liderler, sonuçların Avrupa'da milli kimliklerin savunulmasını isteyen halkın değişim isteğini yansıttığını belirtti.

  • Aşırı sağcı lider Wilders'in seçim zaferi medyada nasıl yankı buldu?
    23 Kas Aşırı sağcı lider Wilders'in seçim zaferi medyada nasıl yankı buldu?

    Hollanda’da Geert Wilders liderliğindeki göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV), resmi olmayan sonuçlara göre erken genel seçimi ezici bir üstünlükle kazanması, hem Hollanda hem de Avrupa medyasında geniş yer buldu.

  • Belçika'da Flaman Sosyalist Parti lideri Roman toplumuna hakaret ettiği için istifa etti
    18 Kas Belçika'da Flaman Sosyalist Parti lideri Roman toplumuna hakaret ettiği için istifa etti

    Belçika'da hükümet ortağı Flaman Sosyalist Parti lideri Conner Rousseau, Roman toplumuna yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle istifa etti. Rousseau'nun sözleri medyaya yansıdıktan sonra yoğun eleştirilere maruz kaldı ve hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Adli makamlar, Rousseau'ya kelime etkisi terapisi, toplama kampı ziyareti ve Roman toplumuyla arabuluculuk sürecine girmesi gibi cezalar verdi. Rousseau, sözlerini sarhoş zırvalaması olarak nitelendirerek özür diledi ve hakkındaki yasal süreci kabul ettiğini belirtti. Siyasi partilerden ise Rousseau'ya tepkiler arttı ve istifası cesur bir karar olarak değerlendirildi.

  • Belçika Federal Parlamentosunda İsrail'e Karşı Malların Boykot Edilmesini İçeren Yasa Tasarısı Sunuldu
    08 Kas Belçika Federal Parlamentosunda İsrail'e Karşı Malların Boykot Edilmesini İçeren Yasa Tasarısı Sunuldu

    Belçika Federal Parlamentosunda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak, yasa dışı Yahudi yerleşimlerinde üretilen malların boykot edilmesini içeren bir yasa tasarısı sunuldu. Tasarıya destek veren partiler, aynı zamanda yerleşimcilere ve savaş suçlularına yönelik yaptırımları da desteklemekte ve Belçika'nın İsrail'deki büyükelçisini geri çağırma teklifinde bulunmaktadır. Avrupa Birliği ise 2015 yılında işgal altındaki Filistin topraklarında üretilen malları etiketleme uygulaması başlatarak, tüketicilere yasa dışı yerleşimlerden gelen ürünleri boykot etme olanağı sağlamaktadır.

  • Belçika Adalet Bakanı Saldırıya İlişkin Yargı İhmali Nedeniyle İstifa Etti
    21 Eki Belçika Adalet Bakanı Saldırıya İlişkin Yargı İhmali Nedeniyle İstifa Etti

    Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, Brüksel'de gerçekleşen saldırıya ilişkin yargı ihmali olduğunu belirterek istifa etti. Bakan, Tunus tarafından iadesi istenen saldırının faili olan Abdesalem Lassoued konusunda kabul edilemez bir hata yapıldığını açıkladı. Van Quickenborne, siyasi sorumluluğu üstlenmek istediğini ve adalet bakanı olarak sulh hakiminin kararına müdahale edemeyeceğini belirtti. Başsavcı ise olayı talihsiz bir koşul olarak değerlendirdi ve dosyanın gözden kaçtığını dile getirdi.

  • Belçika Adalet Bakanı Vincent van Quickenborn görevinden istifa etti
    20 Eki Belçika Adalet Bakanı Vincent van Quickenborn görevinden istifa etti

    Belçika Adalet Bakanı Vincent van Quickenborne, iki İsveçli turisti öldüren Tunuslu saldırganın ülkesi tarafından geçen sene yapılan iade talebinin işleme alınmadığının fark edilmesi üzerine istifa etti.

  • Belçika'da Kilise Skandalı: Cinsel İstismar İddiaları ve Finansman Tartışmaları
    29 Eyl Belçika'da Kilise Skandalı: Cinsel İstismar İddiaları ve Finansman Tartışmaları

    Belçika'nın Flaman bölgesinde, din adamlarının yıllarca çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu ortaya çıkaran belgeselden sonra birçok kişi, Kilise ile bağlarını koparmaya çalışırken, siyasiler de skandalın soruşturulması ve kiliselerin finansmanının tartışmaya açılmasını istiyor. Belgesel, Flaman bölgesindeki Katolik Kilisesinde yaşanan cinsel istismar vakalarını ve mağdurların itiraflarını içeriyor. Skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte birçok kişi Kilise ile bağlarını koparmak için isimlerini vaftiz kayıtlarından sildirmek istiyor. Siyasi partiler ise skandalın tüm detaylarının soruşturulması ve Kilisenin finansmanının tartışılması için bir komite kurulmasını talep ediyor. Başbakan Alexander de Croo da Kiliseye suçu kabul etme çağrısı yaparak, vergilerle finanse edilmesi konusunun araştırılması gerektiğini belirtiyor.

  • Belçika'da Müslüman Kuruluşlar, Din ve İbadet Özgürlüğü İhlali İddiasıyla AİHM'e Başvurdu
    28 Eyl Belçika'da Müslüman Kuruluşlar, Din ve İbadet Özgürlüğü İhlali İddiasıyla AİHM'e Başvurdu

    Belçika'da Müslüman toplumu temsil eden kuruluşlar, Flaman bölgesinde çıkarılan bir yasanın din ve ibadet özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurdu. Belçika Diyanet Vakfı, Belçika Müslümanları Birliği, Belçika İslam Federasyonu ve Belçika Arnavut Camileri Federasyonu gibi kuruluşlar, yeni yasanın bazı maddelerinin hukuk güvensizliği oluşturduğunu iddia ederek AİHM'e başvurdu.

  • Beşiktaş, Club Brugge ile berabere kaldı
    22 Eyl Beşiktaş, Club Brugge ile berabere kaldı

    UEFA Konferans Ligi'nde Beşiktaş, Club Brugge ile oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı. Maçın büyük bölümünde Club Brugge üstünlük sağlarken, Beşiktaş'ın golü Cenk Tosun'dan geldi. Belçika medyası, Club Brugge'un hayal kırıklığı yaşadığını vurguladı.

  • DOSYA HABER/AVRUPA'DA SAHİPSİZ HAYVANLAR - Belçika'da sahipsiz hayvana rastlanmamasının en büyük nedeni asırlık barınaklar
    19 Eyl DOSYA HABER/AVRUPA'DA SAHİPSİZ HAYVANLAR - Belçika'da sahipsiz hayvana rastlanmamasının en büyük nedeni asırlık barınaklar

    Belçika'da sahipsiz hayvan sorunun çözülmesindeki ana etken barınaklar olarak ön plana çıkarken, 25 yıldır köpeklerin zorunlu olarak çiplenmesi, polisle barınaklar arasındaki işbirliği ve cezai yaptırımlar da rol oynuyor.

  • Türkiye Maarif Vakfı, Dünya Genelindeki Okullarında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemine Başladı
    12 Eyl Türkiye Maarif Vakfı, Dünya Genelindeki Okullarında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemine Başladı

    Türkiye Maarif Vakfı, dünya genelindeki farklı coğrafyalarda bulunan okullarında 2023-2024 yeni eğitim-öğretim dönemine resmi olarak başladı. Arnavutluk, Romanya, Kosova, Burundi, Ekvator Ginesi, Gana, Macaristan, Mali ve Pakistan gibi farklı coğrafyalardaki Maarif Okulları'nda düzenlenen törenlerle yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Vakıf, yurt dışındaki eğitim kurumlarında öğrencilere eğitim ve öğretim hizmetleri sunarak uluslararası alanda eğitimde önemli bir rol üstleniyor.

  • Türkiye Maarif Vakfı, 51 ülkede eğitim veriyor
    12 Eyl Türkiye Maarif Vakfı, 51 ülkede eğitim veriyor

    Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, TMV'nin 51 ülkede eğitim verdiğini belirterek, dünyanın her yerinde Türk okulları zinciri oluştuğunu söyledi. TMV, 400 civarında okulda 52 bin öğrenciye hizmet veriyor. Ayrıca, Türk çocuklarına ana dillerini ve kültürlerini öğretmek için faaliyetlerde bulunuyor. TMV'nin ağı genişleyerek Ürdün, Gürcistan, Tanzanya, Arnavutluk ve Kırgızistan gibi ülkelerde okullar açıldı.

  • Adana Demirspor UEFA Konferans Ligi'nden elendi
    01 Eyl Adana Demirspor UEFA Konferans Ligi'nden elendi

    Adana Demirspor, penaltı atışları sonucunda Genk'e 5-4 yenilerek UEFA Konferans Ligi'nden elendi. Belçika medyası maça geniş yer verdi.

  • Adana Demirspor UEFA Konferans Ligi'nden elendi
    01 Eyl Adana Demirspor UEFA Konferans Ligi'nden elendi

    Adana Demirspor, penaltı atışları sonucunda Genk'e 5-4 yenilerek UEFA Konferans Ligi'nden elendi. Belçika medyası maça geniş yer verdi.

  • Belçika'da doğa yürüyüşü sırasında arı saldırısı: Onlarca kişi hastaneye kaldırıldı
    28 Ağu Belçika'da doğa yürüyüşü sırasında arı saldırısı: Onlarca kişi hastaneye kaldırıldı

    Belçika'da doğa yürüyüşü sırasında arıların saldırısına uğrayan onlarca kişinin hastaneye kaldırıldığı, birinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

  • Belçika'da Usulsüz Yollarla Diploma Alan Diş Hekimlerinin Sayısı Artıyor
    23 Ağu Belçika'da Usulsüz Yollarla Diploma Alan Diş Hekimlerinin Sayısı Artıyor

    Belçika'da Romanya'dan usulsüz yollarla diploma alan ve yetersiz bilgiyle çalışan diş hekimlerinin sayısı artıyor. Romanya diplomasının otomatik olarak onaylanması nedeniyle başvuruları reddedilemeyen diş hekimleri, denklik komisyonunda en basit soruları yanıtlayamıyor. Ayrıca, Romanya diplomasına sahip çok sayıda diş hekimi, Belçika'da çalışmaktadır. Bu durum, Belçika'da yabancı üniversitede eğitimini tamamlayan doktor ve diş hekimlerine kontenjan getirilmesini öngören kanunun yürürlüğe girmemesine neden olmaktadır. Son 5 yılda en az 27 kasıtlı dolandırıcılık vakası tespit edilmiştir.

  • Belçika Anayasa Mahkemesi, Flaman Bölgesi'nde ibadethanelere yurt dışından finansman yasağını iptal etti
    21 Tem Belçika Anayasa Mahkemesi, Flaman Bölgesi'nde ibadethanelere yurt dışından finansman yasağını iptal etti

    Belçika Anayasa Mahkemesi, Belçika'nın Flaman Bölgesi'nde ibadethanelere yurt dışından finansman yasağını içeren kararnamenin bazı maddelerini iptal etti. Mahkeme, kararnamenin din ve ibadet özgürlüğüne aykırı olduğunu ve yerel dini toplulukların bağımsızlığını baltalayacağını belirtti. Bu kararla birlikte dini kurumların ve ibadethanelerin yurt dışından şeffaf bir şekilde finanse edilebilmesinin önü açılmış oldu.

  • Belçika Halkının Yüzde 57'si Krallığın Devamından Yana
    20 Tem Belçika Halkının Yüzde 57'si Krallığın Devamından Yana

    Belçika'da yapılan ankete göre, halkın çoğunluğu krallığın devam etmesini istiyor. Ülke genelinde bu oran yüzde 57 iken, kraliyet yerine cumhuriyet yönetimi isteyenlerin oranı yüzde 28 olarak belirlendi. Monarşi taraftarları Valon bölgesi ve Brüksel'de daha fazla iken, Flaman bölgesinde oran yüzde 52 oldu.

  • TMV, Brüksel'de ilk mezunları için diploma töreni düzenledi
    05 Tem TMV, Brüksel'de ilk mezunları için diploma töreni düzenledi

    Türkiye Maarif Vakfı (TMV), üç yıldır faaliyet gösterdiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de ilk mezunları için diploma töreni düzenledi. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Vakfın Brüksel'deki ofisinde yapılan 2022-2023 eğitim öğretim yılı kapanış programına katılarak, öğrencilere başarı sertifikalarını verdi. TMV Belçika Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan, Vakfın bu yıl ilk defa Flaman bölgesinde açılan 57 adet Türkçe sınıfı ile Gent ve Brüksel'deki eğitim merkezlerinde toplam 2 bini aşkın öğrenciye hizmet verdiğini söyledi. TMV'nin dünyada 67 ülkede 446 eğitim kurumuyla 50 bini aşkın öğrenciye hitap ettiği kaydedildi.

  • Belçika'da anayasadaki boşluk, Müslümanlara yönelik ayrımcılığın kovuşturulmasını engelliyor
    30 Haz Belçika'da anayasadaki boşluk, Müslümanlara yönelik ayrımcılığın kovuşturulmasını engelliyor

    Belçika Eşit Fırsat Merkezi (Unia) Direktörü Patrick Charlier, ülkede dini inançlara yönelik ayrımcılığa en çok Müslümanların ve özellikle başörtülü kadınların uğradığını ancak anayasadaki boşluk nedeniyle bu vakaların kovuşturulmasının engellendiğini söyledi.

  • Belçika'da aşırı sağcı parti lideri polis tarafından tokatlandı
    13 Haz Belçika'da aşırı sağcı parti lideri polis tarafından tokatlandı

    Belçika'nın aşırı sağcı ve ırkçı politikaları savunan Vlaams Belang partisinin lideri Tom Van Grieken, sağlık çalışanlarının düzenlediği protestoya katılmak isteyen partililerle polis arasında çıkan tartışmada bir polis memuru tarafından tokatlandı. Parti lideri, polisin kendilerine saldırdığını savunurken, polis ise göstericilerle partililer arasında olası bir kavgayı önlemeye çalıştıklarını belirtti. Vlaams Belang, göçmen karşıtı ve ırkçı politikalar izleyen bir parti olarak biliniyor ve Flaman Bölgesi'nin bağımsızlığını ilan etmeyi hedefliyor.

  • Belçika'da İlk Isı Dalgası Gerçekleşti
    12 Haz Belçika'da İlk Isı Dalgası Gerçekleşti

    Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, ülkenin ısı dalgasının etkisi altına girdiğini duyurdu. Kentsel ısı adası etkisi nedeniyle sıcaklığın kentlerde, kırsal alanlara göre daha fazla hissedilir olacağı kaydedildi. Sıcak karasal hava, ülkenin orta ve güney kesimleri başta olmak üzere genelinde etkili olacak. Yüksek sıcaklıklar ve yağış eksikliği ormanlık alanlarda yangın riskini artırıyor.

  • Belçika'da Halkın Yüzde 76'sı Mevcut Hükümetten Memnun Değil
    12 Haz Belçika'da Halkın Yüzde 76'sı Mevcut Hükümetten Memnun Değil

    Belçika'da yapılan anket, halkın yüzde 76'sının mevcut hükümetten memnun olmadığını ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 60'lık kesimi, başbakanın kalmasını istemedi. Memnuniyetsizliğin sebebi ise enerji fiyatlarındaki artış olan rekor düzeydeki enflasyon ve hayat pahalılığı olarak belirtildi. Gelecek federal seçimlerde aşırı sağ ve aşırı solun belirleyici faktör olarak ön plana çıkacağı da anket sonucunda ortaya çıktı.

  • Belçika'da Isı Dalgası Uyarısı
    12 Haz Belçika'da Isı Dalgası Uyarısı

    Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, yüksek seyreden sıcaklıklar ve son haftalarda yağış görülmemesi üzerine 'ısı dalgası' uyarısında bulundu. Ülkede bahar mevsiminde güneşli bir gün yaşanmamış, sıcaklık normalin neredeyse 10 santigrat derece altında seyretmişti. Yüksek sıcaklıklar ve yağış eksikliği, doğa ve ormanlık alanlarda yangın riskini artırıyor.

  • Avrupa'da Bisiklet Kullanımı Yaygınlaşıyor
    03 Haz Avrupa'da Bisiklet Kullanımı Yaygınlaşıyor

    Avrupa'da çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı bisikletin kullanımını yaygınlaştırmak isteyen hükümetler, bisiklet yollarının sayısını artırmak gibi çeşitli adımlar atıyor. Hollanda'da günlük hayatın parçası olan bisiklet, 7'den 70'e herkes tarafından kullanılırken, Fransa'da bisiklet daha çok spor ve gezmek için tercih ediliyor. Her iki ülke de bisiklet kullanımını teşvik etmek için çeşitli destekler sağlıyor.

  • Belgium records over 7,000 cases of discrimination in 2022, majority based on racism
    02 Haz Belgium records over 7,000 cases of discrimination in 2022, majority based on racism

    According to a report by the independent public body, the Belgian Equal Opportunities Centre, which works in the field of combating discrimination, more than 7,000 cases of discrimination were recorded in the country last year, with the vast majority based on racism. The Belgian authorities have launched investigations into only 25% of these cases, or 1,887 incidents. Cases of discrimination based on a person's national or ethnic origin, known as 'racist harassment', were the most frequently reported type of discriminatory behavior, with 735 cases filed. The report warns of a polarized society and increasing hate speech, with the center expressing concern about the role of digitalization and artificial intelligence in the spread of such incidents. Far-right Flemish parties N-VA and Vlaams Belang, which have a significant number of supporters, are also promoting discriminatory rhetoric in politics through campaigns and demonstrations.

  • Kalın'dan, Belçika'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlerin 'çifte vatandaşlığının kaldırılması çağrısı'na eleştiri Açıklaması
    18 May Kalın'dan, Belçika'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlerin "çifte vatandaşlığının kaldırılması çağrısı"na eleştiri Açıklaması

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanı'mıza oy verdiği için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler.

  • Belçika bakanından çifte vatandaşlık ve oy hakkı çağrısı
    17 May Belçika bakanından çifte vatandaşlık ve oy hakkı çağrısı

    Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir, Türkiye'de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Belçika'dan yüksek oy çıkması üzerine çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesi çağrısında bulundu.

  • Belçika'da DEAŞ Bağlantılı 7 Kişi Gözaltına Alındı
    04 May Belçika'da DEAŞ Bağlantılı 7 Kişi Gözaltına Alındı

    Belçika'da terör saldırısı planladıkları ve DEAŞ bağlantılı bir grupla ilişkileri olduğu belirtilen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında 4 Çeçen ve 3 Belçikalı bulunuyor. Suçlamalar arasında terör örgütüne katılım ve terör saldırısı planlamak yer alıyor. Belçika Tehdit Analizi Koordinasyon Kurumu, terör riskinin orta seviyede olduğunu bildirdi.

  • Belçika'daki Hallerbos Ormanı, açan çan çiçekleriyle ziyaretçileri büyülüyor
    28 Nis Belçika'daki Hallerbos Ormanı, açan çan çiçekleriyle ziyaretçileri büyülüyor

    Brabant Flaman Bölgesi sınırlarındaki Hallerbos Ormanı, nisan ve mayıs aylarında açan çan çiçekleriyle ziyaretçileri hayran bırakıyor. Turistler ve fotoğraf tutkunları, çiçekleri görmek için sabah erken saatleri veya akşam gün batımını tercih ediyor. Yürüyüş yapmak isteyenler, bisikletli orman bekçilerinin uyarılarını dikkate alarak işaretli 7 kilometrelik yürüyüş yolunda ilerliyor.

  • Belçika'da 600 kilogram kokain ele geçirildi
    17 Nis Belçika'da 600 kilogram kokain ele geçirildi

    Belçika polisinin, Anvers Limanı'nda 600 kilogram kokain ele geçirdiği bildirildi.

  • Belçika'da yerel seçimde oy kullanma yaşının 16'ya indirilmesi önerildi
    13 Nis Belçika'da yerel seçimde oy kullanma yaşının 16'ya indirilmesi önerildi

    Belçika'daki Flaman bölgesinde yerel seçimlerde oy kullanma yaşının 16'ya düşürülmesi teklif edildi.

  • Belçika'nın Anvers şehri Avrupa'da kokainin en yaygın kullanıldığı kent oldu
    23 Mar Belçika'nın Anvers şehri Avrupa'da kokainin en yaygın kullanıldığı kent oldu

    Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezinin (EMCDDA) yıllık atık su analizi, bu sene de Belçika'nın Anvers şehrinin Avrupa'da kokainin en yaygın kullanılan kent olduğunu ortaya koydu.

  • Belçika'da devlet çalışanlarının elektronik cihazlarında TikTok'a erişim engellendi
    10 Mar Belçika'da devlet çalışanlarının elektronik cihazlarında TikTok'a erişim engellendi

    Belçika federal hükümeti, devlet memurlarının kullandığı bilgisayarlar ve mobil cihazlarda, Çinli sosyal medya platformu TikTok'u yasakladı.

  • Belçika'da adlarından söz ettiren Türk kadınları, başarılarının sırlarını anlattı
    07 Mar Belçika'da adlarından söz ettiren Türk kadınları, başarılarının sırlarını anlattı

    Belçika'da yerleşik Türk toplumunda önemli başarılar elde ederek isimlerinden söz ettiren Türk kadınları, zaman zaman uğradıkları ayrımcılığa rağmen kariyerlerinde ilerlemelerinin sırrının karşılaştıkları zorlukları kişiselleştirmeden, azimle çalışmaya devam etmek olduğunu söyledi.

  • Belçikalı 30 sanatçı, depremzedeler için toplandı! Hadise yorumuyla ve hareketiyle takdir topladı
    05 Mar Belçikalı 30 sanatçı, depremzedeler için toplandı! Hadise yorumuyla ve hareketiyle takdir topladı

    Ünlü şarkıcı Hadise, Belçika'nın yaşadığımız deprem felaketi için hazırladığı yeni yardım kampanyası kapsamında Flaman sanatçılarla bir araya geldi. Sanatçılar, "12-12" kampanyası kapsamında "People Help the People" şarkısını seslendirdi

  • Belçika'da hırsızlık vakalarında büyük artış
    04 Mar Belçika'da hırsızlık vakalarında büyük artış

    Belçika'da yükselen fiyatlar ve mali zorlukların çoğalmasıyla hırsızlık vakalarında son aylarda çok ciddi artış görüldüğü bildirildi.

  • Brüksel'de çiftçilerden traktörlü protesto
    03 Mar Brüksel'de çiftçilerden traktörlü protesto

    - Brüksel'de çiftçilerden traktörlü protesto Belçika'nın Flaman kesiminde yaşayan binlerce çiftçi, traktörleri ile başkent Brüksel'e gelerek, hükümetin tarım politikalarını protesto etti.

  • Brüksel'de çiftçilerden traktörlü protesto
    03 Mar Brüksel'de çiftçilerden traktörlü protesto

    - Brüksel'de çiftçilerden traktörlü protesto Belçika'nın Flaman kesiminde yaşayan binlerce çiftçi, traktörleri ile başkent Brüksel'e gelerek, hükümetin tarım politikalarını protesto etti.

  • NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Ukrayna'da daha fazla çatışmaya hazırlanmalıyız
    24 Şub NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Ukrayna'da daha fazla çatışmaya hazırlanmalıyız

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da barışa hazırlandığına dair hiçbir işaret bulunmadığını belirterek, “Daha fazla çatışmaya hazırlanmalıyız.

  • Belçika'da katedralden İstiklal Marşı yankılandı
    10 Şub Belçika'da katedralden İstiklal Marşı yankılandı

    - Belçika'da katedralden İstiklal Marşı yankılandı Belçika'nın Anvers kentinde bir katedralden Türkiye'ye destek için İstiklal Marşı çalındı.

  • Belçika tarihinde ilk kez bir çift 80'inci evlilik yıl dönümünü kutladı
    30 Oca Belçika tarihinde ilk kez bir çift 80'inci evlilik yıl dönümünü kutladı

    Belçika tarihinde ilk kez bir çift, 80'inci evlilik yıl dönümlerini kutlayarak rekora imza attı.

  • Belçika'da buzlanma nedeniyle hızlı tren seferleri durdu
    17 Ara Belçika'da buzlanma nedeniyle hızlı tren seferleri durdu

    Belçika'nın Flaman bölgesinde yer alan Ruisbroek mevkiindeki raylarda yaşanan buzlanma nedeniyle Brüksel, Paris ve Londra'yı birbirine bağlayan hızlı tren seferleri durduruldu.

  • Belçika'da çalışanlar hayat pahalılığını protesto için greve gitti
    16 Ara Belçika'da çalışanlar hayat pahalılığını protesto için greve gitti

    Belçika'da çalışanlar, başta enerji fiyatlarındaki artış olmak üzere hayat pahalılığını protesto etmek için greve gitti.

  • Belçikalı bakan Demir'in mültecilerle ilgili 'domuz' benzetmesi tepki çekti
    14 Ara Belçikalı bakan Demir'in mültecilerle ilgili "domuz" benzetmesi tepki çekti

    Belçika'da Flaman Bölge Hükümetinin Çevre, Enerji, Adalet ve Turizm Bakanı Zuhal Demir, mültecilerle ilgili yaptığı "domuz" benzetmesi nedeniyle eleştirildi.

  • Belçika medyasında Dünya Kupası fiyaskosu: 'Çok sevdiğimiz altın neslin sonu'
    02 Ara Belçika medyasında Dünya Kupası fiyaskosu: 'Çok sevdiğimiz altın neslin sonu'

    Rusya'da yapılan 2018 Dünya Kupası'nı 3. sırada tamamlayan ve Katar'daki finallerin favorileri arasında gösterilen Belçika Futbol Milli Takımı'nın, Hırvatistan ile golsüz berabere kalarak elenmesi, ülkede hayal kırıklığı yarattı.

  • Dünya Kupası'nda Fas'a 2-0 kaybeden Belçika'da sokaklar savaş alanına döndü: 11 gözaltı
    28 Kas Dünya Kupası'nda Fas'a 2-0 kaybeden Belçika'da sokaklar savaş alanına döndü: 11 gözaltı

    Dünya Kupası'nda dün oynanan maçta Fas'a 2-0 kaybeden Belçika'nın başkenti Brüksel'de şiddet olayları yaşandı. Belçika polisi, 11 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

  • Belçika'da mültecilerin barınma sorunu Ukraynalıları da etkiliyor
    18 Kas Belçika'da mültecilerin barınma sorunu Ukraynalıları da etkiliyor

    Belçika'da iltica başvurusu yapan kişilerin bir süredir yaşadığı barınma sorunu, geçici koruma statüsü verilen Ukraynalıları da etkilemeye başladı.

  • AİHM, öldürülen oğulları Belçika'da 2,5 yıl morgda tutulan Türk aileyi haklı buldu
    08 Kas AİHM, öldürülen oğulları Belçika'da 2,5 yıl morgda tutulan Türk aileyi haklı buldu

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), oğulları Belçika'da 2010'da cinayete kurban giden ancak savcılık kararıyla 937 gün morgda tutulan Türk ailenin açtığı davada aile lehine karar verdi.

  • Belçika'da vatandaşlar üç bölgesel hükümeti hava kirliliği nedeniyle dava edecek
    24 Eki Belçika'da vatandaşlar üç bölgesel hükümeti hava kirliliği nedeniyle dava edecek

    Belçika'da vatandaşlar, ülkedeki üç bölgesel hükümeti hava kirliliğiyle ilgili üstlerine düşen yasal zorunlulukları yerine getirmedikleri gerekçesiyle dava etmeye hazırlanıyor.

  • Belçikalılar ısınmak için odun ve pelete yöneldi
    13 Eki Belçikalılar ısınmak için odun ve pelete yöneldi

    Belçikalılar, enerji krizi nedeniyle kış aylarında ısınmak için sobalarını kurarak odun ve pelet yakıtına yöneliyor.

  • RTÜK, Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformu toplantısına ev sahipliği yapacak
    06 Eki RTÜK, Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformu toplantısına ev sahipliği yapacak

    Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformunun (EPRA) 56. Toplantısı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) ev sahipliğinde 12-14 Ekim'de Antalya'da gerçekleştirilecek.

  • Belçika'da katı yasalar sayesinde sokaklarda başıboş hayvanlara rastlanmıyor
    02 Eki Belçika'da katı yasalar sayesinde sokaklarda başıboş hayvanlara rastlanmıyor

    Belçika'da hayvan refahı, katı yasal düzenlemeler, barınakların polisle iş birliği içindeki faaliyetleri, zorunlu kısırlaştırma ve kayıt altına alma uygulamaları, sahiplenme için teşvikler ve ağır taahhütlerle korunma altına alındığı için sokaklarda başıboş hayvan bulunmuyor.

  • Araştırmaya göre, Belçikalıların yüzde 64'ü enerji faturalarını ödeme konusunda endişeli
    20 Eyl Araştırmaya göre, Belçikalıların yüzde 64'ü enerji faturalarını ödeme konusunda endişeli

    Belçika'da yapılan bir araştırma, vatandaşların yüzde 64'ü fazlasının elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyememekten korktuğunu ortaya koydu.

  • Belçika'da enerji krizine karşı yeni önlemler
    16 Eyl Belçika'da enerji krizine karşı yeni önlemler

    Belçika'da kasım ve aralık aylarında hane başına aylık 135 avro doğal gaz ve 61 avro da elektrik yardımında bulunulacak.

  • Belçika'da bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin avroyu aştı
    16 Eyl Belçika'da bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin avroyu aştı

    Belçika'da yeni elektrik ve doğal gaz sözleşmesi yapacak ortalama bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin 210 avroya çıktı.

  • Belçika'da iki Türk'e 'gelecek vadeden bilim insanı' ödülü
    15 Eyl Belçika'da iki Türk'e "gelecek vadeden bilim insanı" ödülü

    Belçika'da çalışmalarını yürüten Türk bilim insanları araştırmacı kimyager Sibel Üğdüler ile nörolog Çağatay Aydın, "gelecek vadeden bilim insanı" seçildiler.

  • Belçika'da Yeni Flaman İttifakı lideri Bart de Wever: 'İflas ettik, Yunanistan'a döndük'
    07 Eyl Belçika'da Yeni Flaman İttifakı lideri Bart de Wever: "İflas ettik, Yunanistan'a döndük"

    Belçika'da Yeni Flaman İttifakı'nın (N-VA) lideri ve Anvers Belediye Başkanı Bart de Wever, ülkenin iflas ettiğini ve Yunanistan'a döndüğünü söyledi.

  • Belçika'da enerji tasarrufunda yeni tedbirler
    01 Eyl Belçika'da enerji tasarrufunda yeni tedbirler

    Belçika hükümeti enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle düzenlediği CODECO isimli danışma kurulu toplantısında, yeni enerji tedbirlerini açıkladı.

  • Belçika'nın çiçek halısı, 'Kovid-19 arası'ndan sonra yeniden döşendi
    12 Ağu Belçika'nın çiçek halısı, "Kovid-19 arası"ndan sonra yeniden döşendi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de 1971'den beri iki yılda bir yapılan "çiçek halı", Kovid-19 salgını nedeniyle verilen zorunlu aranın ardından yeniden şehrin en ünlü meydanına döşendi.

  • Belçika'da orman yangınlarına karşı alarm verildi
    10 Ağu Belçika'da orman yangınlarına karşı alarm verildi

    Belçika'da kuraklık ve sıcak hava dalgası nedeniyle orman yangınlarına karşı en yüksek alarm seviyesi olan "kırmızı kod" durumuna geçildi.

  • Belçika'da kadın cinayetlerine karşı 'alarm düğmesi'
    16 Tem Belçika'da kadın cinayetlerine karşı 'alarm düğmesi'

    Belçika'da kadın cinayetlerini önlemek amacıyla uygulanmaya başlanan "alarm düğmesi" uygulamasının önemli ölçüde başarılı olduğu ve birçok kadının son anda saldırıdan kurtulmasını sağladığı belirlendi.

  • Belçika'da öğretmenlere yönelik 'Tik Tok zorbalığı' artıyor
    26 Haz Belçika'da öğretmenlere yönelik 'Tik Tok zorbalığı' artıyor

    Belçika'da, sosyal paylaşım platformu Tik Tok üzerinde öğretmenlerle alay eden videoların sayısında ciddi artış yaşandığı belirtiliyor.

  • Belçika'nın Brüksel Bölgesinde helal kesim yasağı kabul görmedi
    17 Haz Belçika'nın Brüksel Bölgesinde helal kesim yasağı kabul görmedi

    Belçika'nın Başkent Brüksel Bölgesi Parlamentosu helal kesimin yasaklanmasını öngören yasa tasarısını reddetti.

  • Belçika'da Flaman aşırı sağcılar iktidar olurlarsa bağımsızlık ilanı planlıyor
    10 Haz Belçika'da Flaman aşırı sağcılar iktidar olurlarsa bağımsızlık ilanı planlıyor

    Belçika'nın aşırı sağcı partisi Vlaams Belang, 2024'te yapılacak seçimlerde iktidara gelmeleri halinde Flaman bölgesinin bağımsızlığını ilan etmeyi hedefliyor.

  • Brüksel'de helal kesimin yasaklanmaması için Müslüman ve Yahudiler dayanışma içinde
    01 Haz Brüksel'de helal kesimin yasaklanmaması için Müslüman ve Yahudiler dayanışma içinde

    Belçika'da Flaman ve Valon bölgelerinden sonra Brüksel Başkent Bölgesi parlamentosunun da helal kesim yasağını gündeme almasına karşı başlatılan kampanyada toplanan 127 bin imza, Müslüman ve Yahudilerin temsilcilerince söz konusu parlamentoya sunuldu.

  • Dünyada bir ilk: Belçika, maymun çiçeği virüsü tespit edilenlere 21 günlük karantina uygulayacak
    23 May Dünyada bir ilk: Belçika, maymun çiçeği virüsü tespit edilenlere 21 günlük karantina uygulayacak

    Belçika, maymun çiçeği tespit edilenlerin 21 gün zorunlu karantinada tutulacağını açıkladı. Belçikalı yetkililer ülkede 3 vaka tespit edildiğini belirtirken, zorunlu tecrit kararı alan ilk ülke oldu.

  • Avrupa'ya Anvers'ten yayıldığı sanılıyor: Belçika'da fetiş festivali kaynaklı maymun çiçeği virüsü vakaları artıyor
    22 May Avrupa'ya Anvers'ten yayıldığı sanılıyor: Belçika'da fetiş festivali kaynaklı maymun çiçeği virüsü vakaları artıyor

    Belçika'da, ülkenin ikinci büyük kenti Anvers'teki (Antwerp) uluslararası fetiş festivali "Darklands" kaynaklı maymun çiçeği virüsü vakası sayısı 4'e yükseldi.

  • Maymun çiçeği virüsü 4 ülkeye daha sıçradı
    20 May Maymun çiçeği virüsü 4 ülkeye daha sıçradı

    Dünya genelinde yayılmaya başlayan ve bugüne kadar 7 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü, Fransa, Belçika, Almanya ve Avustralya'ya da sıçradı.

  • Belçika'da aşırı sağcı liderlerin başkentteki 'İslamlaşma'yı protesto' seferi yasaklandı
    13 May Belçika'da aşırı sağcı liderlerin başkentteki 'İslamlaşma'yı protesto' seferi yasaklandı

    Hollanda ve Belçikalı aşırı sağcı liderlerin "İslamlaşma'yı protesto etmek için" Müslüman göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Brüksel'in Sint-Jans-Molenbeek ilçesine yapacağı ziyaret, güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

Advertisement