Son dakika Mayın haberleri, Mayın son dakika, son dakika Mayın

Son Dakika Mayın Haberleri

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Sosyal Konut Projeleri İkinci 5 Yılda Öncelikli
    16:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Sosyal Konut Projeleri İkinci 5 Yılda Öncelikli

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal politikalarI önceleyen bir belediye anlayışı içerisinde hizmet ürettiklerini belirterek, “İkinci 5 yıllık dönemde en önemsediğimiz projelerin başında sosyal konut projeleri geliyor. Sosyal politikalar bizim rutin uygulamalarımız. Belediyecilikte bir vizyon ortaya koyacaksınız. Siz vizyon koyacaksınız, gerçekleşmesi mümkün olmayan şeyleri gerçekleştireceksiniz. Biz de bu yolda ilerliyoruz, öyle tarihe geçiliyor, rutinle tarihe geçilmiyor” dedi.

  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi
    14:49 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Bakü'de bir araya geldi. Görüşmede, Azerbaycan'da yapılan restorasyon çalışmaları, mayın tehlikesi ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreci ele alındı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, NATO ile iş birliğinin geliştirilmesine önem verdiğini belirtti. Stoltenberg ise Azerbaycan'ın NATO bölgesinin enerji güvenliğine katkısının önemini vurguladı.

  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü
    14:31 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bakü'de Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile bir araya geldi. Görüşmede, siber güvenlik, mayın temizleme ve ikili askeri ilişkilerin diğer alanlarındaki gelişme beklentileri masaya yatırıldı. Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, NATO'ya teşekkür ederek, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediği için minnettarlığını dile getirdi.

  • NATO Genel Sekreteri Azerbaycan'da görüşmelerde bulundu
    14:09 NATO Genel Sekreteri Azerbaycan'da görüşmelerde bulundu

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan'a yaptığı ziyarette Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi. Görüşmede Azerbaycan ile NATO arasındaki ilişkiler ve Ermenistan-Azerbaycan çatışması sonrasındaki durum ele alındı. Bayramov, işgalden kurtarılan bölgelerdeki imar ve ihya faaliyetleri, mayın tehdidi ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci hakkında bilgi verdi. Stoltenberg ise Azerbaycan'ın NATO ile işbirliği kapsamında barış misyonlarında örnek faaliyetlerde bulunduğunu vurguladı. Stoltenberg, Azerbaycan'ın enerji güvenliğine katkılarına da değinerek, bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek COP29'un önemine dikkat çekti. Stoltenberg, ziyaretini Gürcistan ve Ermenistan'la da sürdürecek.

  • NATO Genel Sekreteri Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü
    13:32 NATO Genel Sekreteri Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile bir araya geldi. Görüşmede, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekleyen NATO'ya teşekkür edildi ve Azerbaycan ordusundaki reformlar ile sınır durumu hakkında bilgi verildi. Ayrıca, siber güvenlik, mayın temizleme ve bölgesel güvenlik konuları da görüşüldü.

  • Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri
    13:26 Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri

    Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde şehitlik anıtlarına çelenkler sunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

  • Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı
    13:03 Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı

    Siirt'te yaşayan ilkokul mezunu Burhan Canpolat, kendi imkanlarıyla topladığı parçalar ile yapay zeka destekli insansız robot asker yaptı. Canpolat, robotun gece görüşlü, silahlı olduğunu ve aynı zamanda mayın imha robotu olarak da kullanılabileceğini belirtti. Robotun amacının, Türkiye'ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'ni anlattı
    12:43 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'ni anlattı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak, Çanakkale Zaferi Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, zaferin milletimizin bağımsızlık iradesinin somut bir tezahürü olduğunu belirtti. Sergide, Çanakkale Zaferi'ne dair objeler ve belgeler sergileniyor.

  • Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü: Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum
    10:41 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü: Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum

    Çanakkale Zaferi, Türk tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olarak kabul ediliyor. 19 Şubat 1915'te başlayan ve 325 gün süren Çanakkale Savaşları, 9 Ocak 1916'da Türk ordusunun zaferiyle sona erdi. 109. yıl dönümünde gerçekleştirilecek törenlerde Deniz Kuvvetleri yüzer unsurları ile Çanakkale Boğazı'nda geçit töreni yapacak ve SOLOTÜRK gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

  • Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
    17 Mar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • Bahçeli: Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz
    17 Mar Bahçeli: Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'son seçimim' sözlerine ilişkin, 'Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz' dedi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Başkan Böcek, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde mesaj yayımladı
    17 Mar Başkan Böcek, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde mesaj yayımladı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm şehitleri sevgi, saygı, özlem, rahmet, minnet ve şükranla anarak vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden kahramanları saygıyla anma çağrısı yaptı.

  • Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor
    17 Mar Çanakkale Deniz Müzesi Yeni Sergileriyle Ziyaretçilerini Bekliyor

    Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462-1463 yılları arasında inşa ettirilen Çimenlik Kalesi'ndeki Çanakkale Deniz Müzesi, zaferin 109. yıl dönümünde yeni sergileriyle ziyaretçilerini bekliyor.

  • TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor
    16 Mar TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor

    Türk Donanmasında 29 yıl görev yapan ve sergilenmek üzere Çanakkale Deniz Müzesi'ne getirilen TCG Uluçalireis denizaltısı, yenilenmiş haliyle kapılarını 18 Mart'ta ziyaretçilerine açacak. 1944'te ABD'de inşa edilen denizaltı, Türkiye'nin ilk denizaltı müzesi olarak restore edildi ve Atılay ve Dumlupınar denizaltılarının anısına bir anıt statüsünde sergilenecek.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Çanakkale'de Şehit Aileleri ve Gazilerin Sorunlarını Gündeme Getirdi
    15 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Çanakkale'de Şehit Aileleri ve Gazilerin Sorunlarını Gündeme Getirdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Çanakkale'de yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin ve gazilerin ekonomik sorunlarının dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve sağlık sorunlarının acil çözüm beklediğini belirtti. Bağcıoğlu, hükümete çağrıda bulunarak, gazilere gereken desteğin verilmesini talep etti.

  • Eğilmez; 'Çok Sayıda Terörist Yapılanma Zengezur Koridoruna Yerleştirildi'
    15 Mar Eğilmez; "Çok Sayıda Terörist Yapılanma Zengezur Koridoruna Yerleştirildi"

    Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Kafkasya'da yaşanan gelişmelerin Zengezur Koridoru'nun açılmasını engellemek isteyen güçler tarafından tetiklendiğini belirtti. Bölgede yerleştirilen terör grupları ve dış desteklerle ilgili bilgiler veren Eğilmez, Ermenistan'ın yeni bir savaşa hazırlandığını ve bölgenin temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

  • Azerbaycan Dışişleri Bakanı: Yakın dönemde yeni ve ciddi sonuçlara tanık olacağız
    15 Mar Azerbaycan Dışişleri Bakanı: Yakın dönemde yeni ve ciddi sonuçlara tanık olacağız

    Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türk ve Gürcü mevkidaşlarıyla ekonomi, ticaret, yatırım, ulaşım, tarım, yüksek teknolojiler ve turizm alanlarındaki yeni projeleri konuştuklarını belirterek, 'Yakın dönemde bir dizi yeni ve çok ciddi sonuçlara neden olacak haberlere tanık olacağız.' dedi.

  • ABD'deki Türk çocukları Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için yapay zeka ile görsel oluşturuyor
    13 Mar ABD'deki Türk çocukları Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için yapay zeka ile görsel oluşturuyor

    Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın Amerika Eğitim Müşavirliği ve diğer eyaletlerdeki Eğitim Ataşelikleri tarafından düzenlenen 'Çanakkale Dijital Sanat Sergisi'nde, ABD'deki Türk çocukları hayallerindeki görselleri yapay zeka ile oluşturarak yarışmaya katılıyor. Sergi, Çanakkale Zaferi'nin anısına düzenlenen etkinlikle çocuklara tarihi sanat aracılığıyla keşfetme ve ifade etme fırsatı sunuyor.

  • CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Deniz kazaları iş cinayeti olarak görülmeli
    13 Mar CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Deniz kazaları iş cinayeti olarak görülmeli

    CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, son dönemde yaşanan deniz kazaları nedeniyle yaşanan ölüm olaylarına dikkat çekerek, denetimlerin yetersiz olduğunu ve alınmayan önlemler nedeniyle can kayıplarının meydana geldiğini belirtti. Akkuş İlgezdi, Türkiye'deki gemi ve deniz araçlarının yeterli denetimden geçmediğini ve Avrupa'ya göre yaşlı olduğunu ifade etti.

  • Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kutlamaları başladı
    12 Mar Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kutlamaları başladı

    Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nü içeren 'Zafer Haftası' etkinlikleri başladı.

  • ASELSAN'ın geliştirdiği DERİNGÖZ otonom sualtı aracı testleri başarıyla tamamladı
    12 Mar ASELSAN'ın geliştirdiği DERİNGÖZ otonom sualtı aracı testleri başarıyla tamamladı

    Türk savunma sanayii için önemli projelerden biri olan ASELSAN'ın geliştirdiği DERİNGÖZ otonom sualtı aracı, dalışlı testlerini başarıyla tamamladı. Aracın askeri ve sivil amaçlarla kullanılabilecek yapısı ve otonom kabiliyeti öne çıkıyor. DERİNGÖZ'ün 600 metre derinliğe inebilme ve kablosuz iletişim yeteneği testlerde başarılı şekilde görüldü. Aracın hızı 5,5 knots'a, tarama hızı ise 3 knots'a kadar ulaşabiliyor. DERİNGÖZ, su altında araştırma, keşif, mayın taraması gibi görevleri üstlenebilecek esnek bir sistem olarak tasarlandı. ASELSAN'ın bu projesi, Türk savunma sanayiinin otonom sistemler alanındaki yetkinliğini bir kez daha gösterdi.

  • TCG Anamur, Yunanistan Deniz Kuvvetleri ile Ege Denizi'nde eğitim görevinde
    09 Mar TCG Anamur, Yunanistan Deniz Kuvvetleri ile Ege Denizi'nde eğitim görevinde

    Milli Savunma Bakanlığı, TCG Anamur mayın avlama gemisinin, ARIADNE-2024 Tatbikatı kapsamında Yunanistan Deniz Kuvvetleri unsuru HS Evropi ile Ege Denizi'nde eğitim görevi yaptığını duyurdu. NATO Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'ye katılan TCG Anamur, 2 Mart 2024 tarihinde eğitimler gerçekleştirdi.

  • Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantısı sonrası ortak açıklama
    09 Mar Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantısı sonrası ortak açıklama

    Türkiye ve ABD Hükümetleri, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması'nın 7'nci toplantısının ardından yazılı açıklama yayımladı.

  • Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat ve kadın Harbiyeliler Çanakkale'de buluştu
    08 Mar Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat ve kadın Harbiyeliler Çanakkale'de buluştu

    Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat ve Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu mensubu kadın Harbiyeliler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'TCG Nusret' gemisinde bir araya geldi. Tuğamiral Fırat, Çanakkale Savaşları'nın gidişatını değiştiren Nusret Mayın Gemisi anısına denize çelenk bıraktı. Programın sonunda ise Tuğamiral Fırat ve Harbiyeliler, Çanakkale Deniz Müzesi önünde fotoğraf çektirdi.

  • Nusret Mayın Gemisi'nin Çanakkale Deniz Savaşları'ndaki Rolü Canlandırıldı
    08 Mar Nusret Mayın Gemisi'nin Çanakkale Deniz Savaşları'ndaki Rolü Canlandırıldı

    Çanakkale Deniz Savaşları'nın kazanılmasında büyük payı bulunan "Nusret Mayın Gemisi"nin, 8 Mart 1915'te Erenköy Koyu'na döktüğü mayınlarla tarihin akışını değiştirmede üstlendiği rol, 109 yıl sonra aynı yerde gerçekleştirilen seyir faaliyetiyle canlandırıldı.

  • TCG Nusret Gemisi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin rotasını izleyerek çelenk bıraktı
    08 Mar TCG Nusret Gemisi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin rotasını izleyerek çelenk bıraktı

    Çanakkale'deki TCG Nusret Gemisi, 109 yıl önce Deniz Savaşları'nın önemli unsurlarından Nusret Mayın Gemisi'nin rotasını izleyerek, mayın dökülen hatta bu kez çelenk bıraktı. Nusret Mayın Gemisi, 8 Mart 1915 tarihinde Erenköy Koyu'nda sahile paralel döktüğü 26 mayın ile Çanakkale Deniz Zaferi'nin akışını değiştirdi.

  • Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı
    07 Mar Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Edremitli Gençler Çanakkale'de Tarihi Mayın Dökme Seyri Yapacak
    07 Mar Edremitli Gençler Çanakkale'de Tarihi Mayın Dökme Seyri Yapacak

    Yeni Dünya Edremit Temsilciliği, Milli Savunma Bakanlığı ile ortak bir projeye imza atarak, Edremitli gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla tarihi mayın dökme seyri düzenleyecek. Proje kapsamında 10 genç, Nusret mayın gemisi ile Çanakkale'de temsili bir görev yapacak.

  • Şanlıurfa'da PKK Operasyonu: 17 Şüpheli Gözaltına Alındı
    06 Mar Şanlıurfa'da PKK Operasyonu: 17 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'da gerçekleştirilen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise çeşitli silahlar, patlayıcılar, iletişim cihazları ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

  • Bölücü Terör Örgütüne Ait Mağaralar ve Sığınaklar İmha Edildi
    06 Mar Bölücü Terör Örgütüne Ait Mağaralar ve Sığınaklar İmha Edildi

    Bozdoğan-8 operasyonları kapsamında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandığı 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

  • İçişleri Bakanı: 9 ilde 59 mağara ve sığınak imha edildi
    06 Mar İçişleri Bakanı: 9 ilde 59 mağara ve sığınak imha edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandığı mağara ve sığınaklarda bulunan silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edildiğini açıkladı. Bozdoğan-8 operasyonları kapsamında 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 59 mağara, sığınak ve barınma alanı yok edildi. Operasyona 204 tim ve 2 bin 866 jandarma katıldı ve ATAK helikopterleri ile J-SİHA destek verdi. Operasyon sonucunda birçok silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

  • Van'da Jandarma Timleri Teknolojik İmkanlarla Huzur ve Güvenliği Sağlıyor
    04 Mar Van'da Jandarma Timleri Teknolojik İmkanlarla Huzur ve Güvenliği Sağlıyor

    Van'ın Çatak ilçesindeki 2 bin 782 rakımlı üs bölgesinde, jandarma timleri kar motorları ve paletli araçlarla devriye atarak terörle mücadele ediyor. Jandarma komandolar, insansız hava araçları ve termal kameralar gibi teknolojik imkanları kullanarak bölgedeki teröristlerin yaşam alanlarını imha ediyor ve silah ele geçiriyor. İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadelede teknoloji ve milli silahları etkin şekilde kullanarak hain terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu belirtiyor.

  • Romanya Dışişleri Bakanı Türkiye ile İlişkileri Geliştirmek İçin Çalışıyor
    03 Mar Romanya Dışişleri Bakanı Türkiye ile İlişkileri Geliştirmek İçin Çalışıyor

    Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu, Türkiye ile ekonomi ve Karadeniz'de güvenliğin sağlanması gibi alanlarda ikili ilişkileri geliştirmek için yakın şekilde çalıştıklarını söyledi. Odobescu, Türkiye'nin Romanya için stratejik bir ortak olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaştığını belirtti. Ayrıca, Karadeniz'deki mayın temizliği çalışmalarının Ukrayna'nın transit geçişine yardımcı olacağını ifade etti.

  • Antalya Diplomasi Forumu 2024
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu 2024

    Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen panelde, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Karadeniz bölgesinde güvenliğin nasıl sürdürülebileceği ele alındı. Panelde konuşan yetkililer, Karadeniz'in güvenliğinin önemine vurgu yaparak, bölgedeki sorunların çözümü için işbirliği çağrısında bulundu.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, şehit yakınları ve gazileri ziyaret ediyor
    01 Mar Düzce Valisi Selçuk Aslan, şehit yakınları ve gazileri ziyaret ediyor

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, şehit yakınları ve gazileri sık sık ziyaret ederek onları yalnız bırakmıyor. Son ziyaretini Koçyazı Mahallesinde oturan Gazi Murat Şen ve ailesi ile Şehit P. Er. Mehmet Çiçekoğlu'nun ailesine gerçekleştirdi. Vali Aslan, şehitlerin kahramanlığını ve gazilerin cesaretini vurgulayarak milletin gurur kaynağı olduklarını belirtti.

  • Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı
    29 Şub Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 40 yeni F-16 Blok-70'in tedariki, mevcut 79'unun ise modernizasyonu, mühimmat ve teçhizatını içeren talebe ilişkin ABD'den "Taslak Teklif ve Kabul Mektubu"nun Bakanlığa ulaştığını bildirdi.

  • ABD'nin 40 adet F-16 için teklif mektubu Milli Savunma Bakanlığı'na ulaştı
    29 Şub ABD'nin 40 adet F-16 için teklif mektubu Milli Savunma Bakanlığı'na ulaştı

    ABD'den alınacak F-16'larla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD tarafından gönderilen "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları"nın bakanlığa ulaştığı, ilgili birimlerin inceleme ve değerlendirmelere başladığı belirtildi.

  • Arnavutluk ve Ukrayna, Güneydoğu Avrupa Zirvesi'nde Ukrayna'ya Desteklerini Yineledi
    28 Şub Arnavutluk ve Ukrayna, Güneydoğu Avrupa Zirvesi'nde Ukrayna'ya Desteklerini Yineledi

    Arnavutluk'ta, Güneydoğu Avrupa ve Batı Balkan ülkelerinin liderlerinin katılımıyla düzenlenen Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi sona erdi.

  • Marmara Denizi'nde batan geminin kayıp mürettebatı için arama çalışmaları devam ediyor
    26 Şub Marmara Denizi'nde batan geminin kayıp mürettebatı için arama çalışmaları devam ediyor

    Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan BATUHAN A adlı geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları, 12'nci gününde 630 personelle deniz, hava ve karadan devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının çalışmalarına son vermesiyle, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü unsurları devreye girdi.

  • TCG ULUÇALİREİS Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Sergilenecek
    25 Şub TCG ULUÇALİREİS Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Sergilenecek

    Milli Savunma Bakanlığı, 29 yıl boyunca görev yapan TCG ULUÇALİREİS denizaltısının Çanakkale Deniz Müzesi'nde sergilenmek üzere Çanakkale'ye intikal ettirildiğini duyurdu. Deniz Kuvvetleri'nde uzun yıllar hizmet veren denizaltı, kapsamlı bir bakım ve restorasyon sürecinin ardından müze ziyaretçilerine açılacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilerin sorunlarına dikkat çekti
    24 Şub CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilerin sorunlarına dikkat çekti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilerin var olan sorunlarının devam ettiğini belirterek, CHP'nin bu konuda destekleyici bir rol üstleneceğini ve sorunların çözümü için mücadele edeceğini açıkladı.

  • Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı
    22 Şub Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil icra edilen operasyonlarda son bir haftada 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Batan gemi için aramalar devam ediyor: Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor
    22 Şub Batan gemi için aramalar devam ediyor: Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor

    Marmara Denizi'nde batan 'Batuhan A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları, 8'inci gününde 660 personelle denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle dalgıçlar elle arama yapıyor. Geminin kaptan köşkü, güverte ve kamaralar bir kez daha arandı ancak sonuç alınamadı. Çalışmalar, Yağcı Hüseyin Tutuk'un cenazesinin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılıyor.

  • Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu: Montrö Sözleşmesi'nin yerine getirilmesi önemli
    19 Şub Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu: Montrö Sözleşmesi'nin yerine getirilmesi önemli

    Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerinin yerine getirilmesinin bölgede sükunetin sağlanması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Buravov, Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'de başlayan savaşın 2'nci ve 2013-2014 yıllarında yaşanan Maidan olaylarının 10'ncu yılı vesilesiyle basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

  • Marmara'da batan kargo gemisi mürettebatının ailesine gönderdiği video ortaya çıktı
    16 Şub Marmara'da batan kargo gemisi mürettebatının ailesine gönderdiği video ortaya çıktı

    Marmara Denizi'nde 69 metre boyundaki kargo gemisinin batma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Gemideki 6 mürettebattan biri olan Hüseyin Tutuk tarafından olaydan dakikalar önce kaydedilen ve yakınlarına gönderilen videoda, Tutuk'un ''Allah'ım sen yardım et'' dediği duyuluyor.

  • Marmara Denizi'nde batan geminin ikinci kaptanı oğluna 'Batacak bu gemi' demiş
    16 Şub Marmara Denizi'nde batan geminin ikinci kaptanı oğluna "Batacak bu gemi" demiş

    Marmara Denizi'nde batan yük gemisindeki 6 mürettebatı arama çalışmaları devam ederken geminin ikinci kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'ın oğlu Abdullah Uyanık'a yola çıkmadan önce "Batacak bu gemi ama hayırlısı" dediği ortaya çıktı.

  • Kayıp mürettebat için ekipler seferber oldu: Havadan ve denizden arama çalışmaları sürüyor
    16 Şub Kayıp mürettebat için ekipler seferber oldu: Havadan ve denizden arama çalışmaları sürüyor

    Marmara Deniz'inde batan BATUHAN-A isimli kargo gemisinde bulunan 6 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları 456 personelle devam ediyor. Arama kurtarma gemileri, uçaklar, helikopterler ve deniz polis ekibi havadan ve denizden arama çalışmalarına katılıyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kayıp mürettebatı arama çalışmasına 456 personelin katıldığını açıkladı.

  • Kayıp mürettebat için ekipler seferber oldu: Havadan ve denizden arama çalışmaları sürüyor
    16 Şub Kayıp mürettebat için ekipler seferber oldu: Havadan ve denizden arama çalışmaları sürüyor

    Marmara Deniz'inde batan BATUHAN-A isimli kargo gemisinde kaybolan 6 mürettebatı bulmak için 456 kişilik arama kurtarma ekibi görevlendirildi. Arama çalışmalarına gemiler, helikopterler ve deniz uçaklarıyla birlikte karadan da ekipler katılıyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalara katılan personel sayısını açıkladı.

  • Marmara Deniz'inde Batan Kargo Gemisindeki Mürettebatın Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    16 Şub Marmara Deniz'inde Batan Kargo Gemisindeki Mürettebatın Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Marmara Deniz'inde batan BATUHAN-A isimli kargo gemisinde bulunan 6 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları 456 personelle devam ediyor. Çok sayıda gemi, römorkör, uçak ve helikopterin katıldığı çalışmalar da havadan görüntülendi. Gemideki mürettebatın bulunması için deniz ve karadan yapılan arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

  • Bursa'da batan gemi 51 metre derinlikte tespit edildi
    15 Şub Bursa'da batan gemi 51 metre derinlikte tespit edildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Denizi'nde batan BATUHAN-A isimli kargo gemisinin 51 metre derinlikte tespit edildiğini açıkladı. Deniz Kuvvetleri arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlarken, bölgeye helikopter ve gemiler gönderildi.

  • MSB, Marmara Denizi'nde batan geminin bulunduğu bölgeye arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor
    15 Şub MSB, Marmara Denizi'nde batan geminin bulunduğu bölgeye arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Marmara Denizi'nde batan ticari geminin bulunduğu bölgeye arama kurtarma gemisi TCG Akın'ın intikalini sürdürdüğünü bildirdi. Deniz Kuvvetleri, sonar cihazı ile gemiyi 51 metre derinlikte tespit etti. Ayrıca, arama kurtarma çalışmaları için deniz karakol uçağı ve mayın avlama gemisi de görevlendirildi. Bölgede su altı ve su üstü arama yeteneklerine sahip iki gemi de destek sağlıyor.

  • Marmara Denizi'nde Batan Geminin Enkazı Tespit Edildi
    15 Şub Marmara Denizi'nde Batan Geminin Enkazı Tespit Edildi

    Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine yük taşıyan Batuhan A adlı kargo gemisi, Marmara Denizi'nin 51 metre derinliğinde batmış olarak tespit edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan arama çalışmalarında gemi enkazı sonar cihazı ile görüntülendi. Kayıp mürettebat için arama kurtarma faaliyetleri sürerken, Türkiye'nin en büyük arama kurtarma gemisi Nene Hatun ve Kocaeli'den gelen mayın arama gemisi de çalışmalara destek veriyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, olayın başından beri Mudanya'daki kriz merkezinde çalışmaları yönetiyor.

  • Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi! İşte su altındaki ilk görüntüsü
    15 Şub Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi! İşte su altındaki ilk görüntüsü

    Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisine ait olduğu değerlendirilen su altı tarama görüntüsü tespit edildi.

  • Marmara Denizi'nde Batan Kargo Gemisi İçin Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    15 Şub Marmara Denizi'nde Batan Kargo Gemisi İçin Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için arama kurtarma çalışması 275 personelle devam ediyor. Gemiden bir boş can salı bulunmuş olup, Sahil Güvenlik ekipleri ve dalgıç polisler tarafından denizden ve kıyıdan tarama yapılmaktadır.

  • Bursa Valisi: Marmara Denizi'nde batan kargo gemisi için kurtarma çalışmaları devam ediyor
    15 Şub Bursa Valisi: Marmara Denizi'nde batan kargo gemisi için kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Marmara Denizi'nde batan kargo gemisi ile ilgili yeni bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 275 personel ve 28 araçtan oluşan kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiği belirtildi. Gemide bulunan 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için AFAD, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi, Jandarma, UMKE, ANDA, AKUT ve NAK ekipleri görevlendirildi.

  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yemin töreninde konuştu
    14 Şub Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yemin töreninde konuştu

    Azerbaycan'da 7 Şubat'ta yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yemin töreninde yaptığı konuşmada, "Bizim Ermenistan topraklarında hiçbir iddiamız yok ama onların da kendi iddialarını geri çekmeleri gerekiyor.

  • Ukrayna'da savaş yorgunu gençler cepheye gitmek istemiyor
    13 Şub Ukrayna'da savaş yorgunu gençler cepheye gitmek istemiyor

    Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti ve yetkililer cepheye gidecek gönüllü bulmakta zorlanıyor. Savaşmaya istekli olanların çoğu ya öldü, ya yaralandı ya da hâlâ cephede bulunuyor. Pavlo Zhilin ve diğer genç askerlerin hikayeleri anlatılıyor.

  • Trebenna Antik Kenti Define Avcılarının Hedefi Oldu
    12 Şub Trebenna Antik Kenti Define Avcılarının Hedefi Oldu

    Antalya'daki Trebenna Antik Kenti'nde define avcıları tarafından yapılan kaçak kazılar sonucunda antik yapılar zarar gördü. Definecilerin dedektörlerle arama yaparak mezarları kazdığı belirlendi. Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Sorumlusu, bu cihazların ruhsata tabi olması gerektiğini ve arkeolojiye zarar verdiğini belirtti.

  • Karadeniz'deki esrarengiz patlama sesi kıyı şehirlerini tedirgin etti
    10 Şub Karadeniz'deki esrarengiz patlama sesi kıyı şehirlerini tedirgin etti

    Karadeniz sahilindeki şehirlerde akşam saatlerinde duyulan patlama sesi, tedirginlik yarattı. Patlamanın kaynağı henüz bulunamazken, sonik patlama veya yer altındaki gaz birikmeleri gibi ihtimaller üzerinde duruluyor. Sesin ardından sahil güvenlik ekipleri de harekete geçti.

  • Yemen'de 4 Bin 205 Mayın ve Patlamamış Mühimmat Temizlendi
    06 Şub Yemen'de 4 Bin 205 Mayın ve Patlamamış Mühimmat Temizlendi

    Suudi Arabistan'ın Yemen'de başlattığı Mayın Temizleme Projesi (MASAM), ocak ayı faaliyetlerine ilişkin rapor yayımladı. Raporda, İran destekli Husiler tarafından yerleşim yerleri ve yollara döşenen mayın ve mühimmatların imha edilme çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Ocak ayında, Yemen'in çeşitli bölgelerinde yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekare arazinin tarandığı kaydedilen raporda, 3 bin 625 patlamamış mühimmat ve 580 tanksavar mayınının imha edildiği aktarıldı. MASAM çerçevesinde Yemen'de 54 milyon 81 bin 649 metrekarelik alanın da patlayıcılardan arındırıldığı belirtildi.

  • ÇÜ'de Deprem Anma Programı Düzenlendi
    06 Şub ÇÜ'de Deprem Anma Programı Düzenlendi

    Çukurova Üniversitesi'nde 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlendi. Programda, depremlerde yaşamını yitiren ÇÜ öğretim üyesi, öğrenci ve personelin fotoğraflarından oluşan video gösterildi. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, acılarının tarifsiz olduğunu belirterek, depremlerden sonra uzuvlarını kaybeden çocuklara umut olabilmek için hayırseverlerin desteğiyle Çocuk İyilik Merkezi'ni hayata geçirdiklerini söyledi. Programda ayrıca Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları da yer aldı.

  • Rütbeli ve er gaziler arasındaki uçurum giderilmeli
    05 Şub Rütbeli ve er gaziler arasındaki uçurum giderilmeli

    CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorumlu Gazi Aydın Yılmaz'ın sorunlarını dinledi. Yılmaz, rütbeli gazilerle er gaziler arasında büyük bir uçurum olduğunu belirterek, maaşlardan diğer haklara kadar farklılıklar olduğunu söyledi. Tahtasız, gaziler arasındaki ayrımcılığın giderilmesi için TBMM'de soru önergesi vereceğini ifade etti.

  • Türk savunma sanayisi 5. nesil zırhlı araca imza attı
    04 Şub Türk savunma sanayisi 5. nesil zırhlı araca imza attı

    Türk savunma sanayisi yeni nesil zırhlı muharebe aracı PARS ALPHA 8X8 ile askeri kara araçlarında 5. nesil bir çözüme imza attı.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin konuştu
    01 Şub TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin konuştu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik Yargıtay kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi'nin muhatabı TBMM olmadığı gibi, bu anlamda herhangi bir şekilde TBMM ne...

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının Meclis'te okunmasına ilişkin açıklama yaptı
    01 Şub TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının Meclis'te okunmasına ilişkin açıklama yaptı

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının Meclis'te okunmasına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi'nin muhatabı TBMM olmadığı gibi, bu anlamda herhangi bir şekilde TBMM ne Anayasa Mahkemesi'ni ne Yargıtay'ı denetleyen bir kurum değildir. 'İyi de niye daha önce değil de şimdi okuttunuz' diyenler var. Meclis Başkanlık Divanı'nın bu kararı okutmayıp, bu noktada bir şekilde kararın okutulmasının buraya kadar bekletilmesinin iki temel nedeni vardı. Bunlardan birisi, Can Atalay'ın bu süreçte hukuki süreçleri tamamlaması; ikincisi ise olası bir şekilde iki yüksek mahkeme arasındaki görüş farklılıklarının giderilebileceği bir zeminin oluşmasıydı. Ama bir şekilde süreç bittiği için bu karar Meclis'te okutulmuştur" dedi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı
    01 Şub TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı

    Kurtulmuş, Meclis'teki birleşime ilişkin yaptığı açıklamada, yurt dışında bulunmanın Meclis'teki oturumla ilişkilendirilmesinin haksız olduğunu belirtti. Ayrıca, Gazze'deki saldırıları kınadı ve depremler sonrası çekilen fotoğrafların önemine vurgu yaptı.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: 'TBMM ne Anayasa Mahkemesini ne de Yargıtayı denetleyen bir kurum değildir.'
    01 Şub TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: "TBMM ne Anayasa Mahkemesini ne de Yargıtayı denetleyen bir kurum değildir."

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: "TBMM ne Anayasa Mahkemesini ne de Yargıtayı denetleyen bir kurum değildir.

  • Şırnak'ta terör operasyonunda ayağını kaybeden gazi basketbol ile hayata tutundu
    01 Şub Şırnak'ta terör operasyonunda ayağını kaybeden gazi basketbol ile hayata tutundu

    Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda sol ayağını kaybeden gazi Mustafa Amaç, tekerlekli sandalye basketboluyla hayata tutunmayı başardı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor'un oyuncusu olan Amaç, tedavi sürecinde tekerlekli sandalye takımını görüp bu spora ilgi duymaya başladı. Sporla hayata tutunan Amaç, öz güvenini kazandığını ve evlendiğini söyledi. Antrenör Serdar Yıldırım ise Mustafa'nın kalitesini bildiklerini ve takımlarına uygun bir oyuncu olduğu için transfer ettiklerini belirtti.

  • Montrö Sözleşmesi, Bölgenin Enerji Güvenliği İçin Bir Teminat
    01 Şub Montrö Sözleşmesi, Bölgenin Enerji Güvenliği İçin Bir Teminat

    Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Türk Atlantik Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Montrö Sözleşmesi'nin bölgenin enerji güvenliği için bir teminat olduğunu belirtti. Bozay, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'ın Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu'nu kurarak sürüklenen deniz mayınları sorununun üstesinden gelmeye çalıştığını ifade etti. Ayrıca, Karadeniz'deki doğal gaz keşiflerinin bölgenin enerji arzı açısından önemli olduğunu vurguladı.

  • Kuzey Kore'nin çalışma kamplarında çekilen gizli görüntüler ifşa oldu! Çok sayıda kişiyi işkence ederek öldürmüşler
    01 Şub Kuzey Kore'nin çalışma kamplarında çekilen gizli görüntüler ifşa oldu! Çok sayıda kişiyi işkence ederek öldürmüşler

    Dünyanın en kapalı ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'deki çalışma kamplarında çekilen gizli görüntüler ortaya çıktı. Kim Jong-un'un insanların sınırdan kaçışını engellemek için 2 milyon mayın döşediği ülkeyle ilgili yayınlanan belgeselde Kuzey Korelilerin işkence görüp öldürüldüğü anlar anbean görüntülendi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rumen mevkidaşı Luminita Odobescu ile görüştü
    31 Oca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rumen mevkidaşı Luminita Odobescu ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Romanya'nın başkenti Bükreş'te Rumen mevkidaşı Luminita Odobescu ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ticaret ilişkileri, savunma ve askeri iş birliği, Karadeniz'in güvenliği ve bölgesel konular ele alındı. Bakan Fidan ayrıca Bükreş Büyükelçiliği'nde soydaşlarla bir araya geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararlarını uygulamaya çağırdı
    31 Oca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararlarını uygulamaya çağırdı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rumen mevkidaşı Luminita Odobescu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararlarını uygulamaya ve derhal tam ateşkes ilan etmeye çağırdı. Bakan Fidan ayrıca Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu ve ticaret hacminin artırılması hedefinin olduğunu belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına uymaya çağırdı
    31 Oca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına uymaya çağırdı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Romanya ziyareti sırasında İsrail-Filistin meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyatı tedbir kararını uygulamaya ve derhal tam ateşkes ilan etmeye çağırdı. Ayrıca, Türkiye ve Romanya arasındaki savunma sanayi iş birliği ve ticaret hacmi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

  • Er Gaziler ve Şehit Er Yakınları Emsal Özlük Hakları İçin Protesto Eylemi Yaptı
    30 Oca Er Gaziler ve Şehit Er Yakınları Emsal Özlük Hakları İçin Protesto Eylemi Yaptı

    Askerliğini yaparken gazi olan erler ile, şehit düşmüş erlerin yakınları da “emsal özlük haklarını” almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde protesto eylemi yaptı. Eşinin 1997 yılında gazi olduğunu belirten Müzeyyen Kavak, “Bu iş düzeltilirse bizim için elbette ekonomik konumlar çok iyi olacak. Çocuk okutuyoruz. Çocuklarımız var. Lisede kızım var. Bu maaşlarla hayat şartları çok zor, bu maaşla geçim çok zor. Eşlerimizin tedavileri sürmekte hepsi bu verilen maaşın içinden çıkıyor” dedi.

  • Bakan Fidan'dan Montrö tartışmalarına nokta: Akıldan geçirilmesi bile söz konusu olamaz
    30 Oca Bakan Fidan'dan Montrö tartışmalarına nokta: Akıldan geçirilmesi bile söz konusu olamaz

    Bulgaristan'da mevkidaşı ile kamera karşısına geçen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılacağı iddialarına yanıt verdi. Fidan, "Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceğiz. Bu konunun tartışılmasını bırakın, akıldan geçirilmesi bile söz konusu olamaz" dedi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile görüşme yaptı
    30 Oca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile görüşme yaptı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceklerini belirtti. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ticaret hacminin artması hedeflendiği ifade edildi.

  • Türkiye-Romanya ticaret hacmi 2023'te 11 milyar dolara ulaştı
    30 Oca Türkiye-Romanya ticaret hacmi 2023'te 11 milyar dolara ulaştı

    Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Türkiye-Romanya arasındaki ticaret hacminin 2023'te 11 milyar dolara ulaştığını belirterek, 2025 itibarıyla 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedeflendiğini söyledi. Altan, iki ülke arasındaki dostluk ve stratejik ortaklık ilişkilerinin güçlendiğini ve Romanya'nın Türk savunma sanayisi ürünlerine olan ilgisinin arttığını da belirtti.

  • TSK Köpekleri Bursa'da Gerçeğini Aratmayan Tatbikatlar Yapıyor
    27 Oca TSK Köpekleri Bursa'da Gerçeğini Aratmayan Tatbikatlar Yapıyor

    Bursa'da bulunan Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesindeki Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük köpek eğitim merkezinde askeri harekatlar, doğal afetler ve çeşitli amaçlar için gerçeğini aratmayan tatbikatlar gerçekleştiriliyor. Bomba ve mayın arama, iz takip, arama, keşif, devriye ve narkotik madde arama gibi 7 farklı branşta ihtisas eğitimlerini tamamlayan köpekler, teröristlerle sıcak temasın yaşandığı bölgelerde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca, Gemlik'teki komutanlıkta eğitilen köpekler, geçen sene Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz bölgelerinde çalışmalara katılarak 78 depremzedenin kurtarılmasında önemli bir rol oynamıştır.

  • TSK'nın eğitimli köpekleri operasyonlarda etkin rol oynuyor
    27 Oca TSK'nın eğitimli köpekleri operasyonlarda etkin rol oynuyor

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) eğitimli köpekleri, Bursa'daki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı'nda yetiştiriliyor. Köpekler farklı branşlarda eğitilerek yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda görev alıyor. Ayrıca doğal afetlerde de etkin rol oynayan askeri köpekler, eğitimlerini gerçeğe yakın arazi koşullarında tamamlıyor.

Advertisement