SonDakika.com - Son Dakika Haber - En Son Haberler
TUBA BÜYÜKÜSTÜN Biyografisi, TUBA BÜYÜKÜSTÜN kimdir?

Tuba Büyüküstün Biyografisi

TUBA BÜYÜKÜSTÜN
Doğum Yeri:Türkiye
Doğum Tarihi:5.7.1982 / ...

Tuba Büyüküstün (d. 5 Temmuz, 1982), Türk dizi ve sinema oyuncusudur.Ailesi Erzurum kökenli olup, kendisi İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı.

Sultan Makamı adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı. 2004 yılında Çağan Irmak'ın yönettiği Çemberimde Gül Oya adlı dizideki Zarife rolüyle büyük çıkış yakaladı. Aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği Gülizar adlı televizyon filminde Şevket Çoruh ve Yetkin Dikinciler'le başrolü paylaştı.Ayrıca yine Çağan Irmak'ın filmi Babam ve Oğlum'da oynadı. Aydın Bulut'un yönettiği Ihlamurlar Altında adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrolü paylaştı.Pantene, Maximum Cart, Kremini ve Molped reklamlarında rol aldı.Şu anda ise Hatay'da çekilen Asi adlı televizyon dizisinde Murat Yıldırım ile beraber başrol oynamaktadır.

Filmografisi
Asi (2007-2009) - Asiye Kozcuoğlu
Sınav (2006) - Zeynep Erez
Aşk Yolu (2005) - Deniz
Babam ve Oğlum (2005) - Aysun
Ihlamurlar Altında (2005) - Filiz Tekiner
Gülizar (2004) - Gülizar
Çemberimde Gül Oya (2004) - Zarife
Sultan Makamı (2003) - Nesrin

» Tuba Büyüküstün ile ilgili haberler için tıklayınız

SonDakika.com - Son Dakika Haber - En Son Haberler
24 saat kesintisiz haber yayını
Hakkımızda | Reklam | İletişim
Melon Reklam Ltd. Şti.

SonDakika.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 28.01.2015 20:14:20. #1.12#
ŞUAN BURADASINIZ: TUBA BÜYÜKÜSTÜN Biyografisi, TUBA BÜYÜKÜSTÜN kimdir?
[Hata Bildir]