Son dakika Abdest haberleri, Abdest son dakika, son dakika Abdest

Son Dakika Abdest Haberleri

  • Sultangazi'de İSKİ'nin Şebeke Suyundaki Ağır Koku Vatandaşları Tedirgin Ediyor
    18:10 Sultangazi'de İSKİ'nin Şebeke Suyundaki Ağır Koku Vatandaşları Tedirgin Ediyor

    Sultangazi'de son bir haftadır musluklardan akan İSKİ'ye ait şebeke suyundan kimyasala benzer ağır koku geldiğini öne süren vatandaşlar, tedirgin olduklarını ifade ederek yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

  • Zonguldak'ta Ramazan Ayı'nın ilk Cuma namazı kılındı
    15 Mar Zonguldak'ta Ramazan Ayı'nın ilk Cuma namazı kılındı

    Zonguldak'ta vatandaşlar Ramazan Ayı'nın ilk Cuma namazını kılmak için Uzun Mehmet Camii'ne akın etti. Ramazan Ayı'nın ilk Cuma namazı Uzun Mehmet Camii'nde kılındı. Cuma hutbesinde orucun önemi vurgulandı ve zulüm altında yaşayanların acısının hissedilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü de hatırlatıldı.

  • Zonguldak'ta Vatandaşlar Ramazan Ayı'nın İlk Cuma Namazını Kıldı
    15 Mar Zonguldak'ta Vatandaşlar Ramazan Ayı'nın İlk Cuma Namazını Kıldı

    Zonguldak'ta Ramazan Ayı'nın ilk Cuma namazı Uzun Mehmet Camii'nde kılındı. Cuma hutbesinde orucun önemi vurgulandı ve zulüm altında yaşayanlara destek olmanın gerekliliği ifade edildi. Ayrıca Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü de hatırlatıldı.

  • Murat Kurum, siyaset dışındaki hayatıyla ilgili soruları yanıtladı
    11 Mar Murat Kurum, siyaset dışındaki hayatıyla ilgili soruları yanıtladı

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında siyaset dışındaki hayatıyla ilgili soruları yanıtladı. Kurum, kendisine seçim şarkısı hediye eden Orhan Gencebay ile tanışmalarını anlattı. Ayrıca, çocukluk dönemi, askerlik deneyimi ve günlük yaşamıyla ilgili detaylar paylaştı.

  • Şanlıurfa'da Dergah Camii'nde İlk Teravih Namazı Kılındı
    10 Mar Şanlıurfa'da Dergah Camii'nde İlk Teravih Namazı Kılındı

    Peygamberler şehri Şanlıurfa'da bulunan Balıklıgöl yerleşkesinde yer alan Dergah Camii'nde ilk teravih namazı kılındı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı namaz sonrası, Balıklıgöl'de balıklara yem atıldı ve yerleşke dualarla gezildi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP'li aday Ahmet Akın'ı sert bir şekilde eleştirdi
    09 Mar Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP'li aday Ahmet Akın'ı sert bir şekilde eleştirdi

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP'li aday Ahmet Akın'ı gaza gelmemesi gerektiğini söyleyerek eleştirdi. Yılmaz, Akın'ın Balıkesir'i tanımadığını ve iftira attığını belirtti.

  • Başkan Başdeğirmen Kunduracılar Sitesi Esnafıyla Buluştu
    08 Mar Başkan Başdeğirmen Kunduracılar Sitesi Esnafıyla Buluştu

    Isparta Belediye Başkanı ve adayı Şükrü Başdeğirmen, Kunduracılar Sitesi esnafıyla bir araya gelerek, yeni dönemde şehre daha da güzel hizmetler kazandıracaklarını söyledi.

  • Sivas Müftülüğü Başvaiz'i Saffet Bölükbaşı: Sevgi izi dövmesi yaptırmak caiz
    07 Mar Sivas Müftülüğü Başvaiz'i Saffet Bölükbaşı: Sevgi izi dövmesi yaptırmak caiz

    Engelli çocukların kaybolmaması adına yapılan sevgi izi dövmesinin dinen doğru olup olmadığı tartışılırken Sivas Müftülüğü Başvaiz'i Saffet Bölükbaşı bu dövmelerin yapılmasında dinen bir sakınca olmadığını belirtti. Bölükbaşı, "Rahatsız olan kişinin kaybolması daha mahzurlu bir durum. Bundan dolayı sevgi izinin Alzheimer gibi kişilerin rahatlıkla bulunabilmesi için onlara has olmak üzere caiz görebiliriz" dedi.

  • Taksim Camii Ramazan'a Hazır
    07 Mar Taksim Camii Ramazan'a Hazır

    İstanbul'un sembollerinden Taksim Camii, Ramazan ayına özel temizlik ve kokulandırma çalışmalarıyla hazırlandı. Cami ve Külliyesi'nde ay boyunca dini, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenecek.

  • Eskişehir'de Jeotermal Suyla Abdest Kolaylığı
    01 Mar Eskişehir'de Jeotermal Suyla Abdest Kolaylığı

    Eskişehir'de hava sıcaklığının düştüğü günlerde Reşadiye Camii'nin musluklarından akan jeotermal su, vatandaşlara abdest alırken kolaylık sağlıyor. Sıcak suyun bulunduğu camii, özellikle kış mevsiminde tercih ediliyor ve cuma namazlarında uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar, sıcak suyun ibadetlerini kolaylaştırdığını ve daha iyi bir konfor sunduğunu belirtiyor.

  • Cami imamının abdest aldığı sırada ceketinin cebinden cüzdanını çaldılar: O anlar kamerada
    29 Şub Cami imamının abdest aldığı sırada ceketinin cebinden cüzdanını çaldılar: O anlar kamerada

    Esenler'de bulunan bir camide abdest alan imamın ceketinden cüzdanı çalınırken, olay güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.

  • Cami şadırvanında imamın cüzdanını çaldılar
    29 Şub Cami şadırvanında imamın cüzdanını çaldılar

    İstanbul Esenler'deki bir caminin şadırvanında abdest alan imamın cüzdanının çalındığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Çalınan cüzdan ve para mağdur imama teslim edildi. Tutuklanan zanlının daha önce de birçok suç kaydı bulunuyor. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • AK Parti İnsan Hakları Başkanı: Milletin Sandıkta Seçtiği Partiler Gerçek İktidarlar Olacak
    28 Şub AK Parti İnsan Hakları Başkanı: Milletin Sandıkta Seçtiği Partiler Gerçek İktidarlar Olacak

    AK Parti İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, "Artık milletin sandıkta seçtiği partilerin ve isimlerin gerçek iktidarlar olacağı bir ülkede yaşıyoruz.

  • İmamoğlu, Murat Kurum'un 'Ayasofya' İddialarına Arnavutköy'den Yanıt Verdi: Seçim Geldi Yine Başladı Din, İman, Kitap, Memleket
    26 Şub İmamoğlu, Murat Kurum'un 'Ayasofya' İddialarına Arnavutköy'den Yanıt Verdi: Seçim Geldi Yine Başladı Din, İman, Kitap, Memleket

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Ayasofya Camii’ni temizlemediği iddialarına sert tepki gösterdi. “Selatin camiler, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde, Diyanet İşleri Başkanlığı sorumluluğundadır” diyen İmamoğlu, “Bu iki kurum, İBB’ye temizlik, güvenlik konularında talepte bulununca, hemen belediyemiz Meclisi’ne protokol getiririz ve hizmete başlarız. Biz göreve geldiğimizde 39 selatin camiine bu hizmet veriliyordu. Şimdi ise, 42 oldu. Bizim dönemde talep geldi, artırdık 3 tane. Biri de hatta sıklıkla Sayın Cumhurbaşkanı'nın cuma namazı kıldığı Yıldız Hamidiye Camii’dir. Talep ettiler. Biz de verdik” dedi. “Seçim geldi ya, yine ortalığı karıştıracaklar” diyen İmamoğlu, “Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket… Onların bu sevgileri seçimden seçime aklına geliyor. Bizim ise memleket sevgimiz, millet sevgimiz, bayrak sevgimiz her zaman var. Bizim inancımız, Yaradan’la kul arasındadır. Bunlarda ise, gösteriş işi oldu. Milletin canını yakmak için, milleti birbirine düşürmek ve ayırmak için, bütün kötü duygularını kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışında konuştu
    22 Şub Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışında konuştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan 'Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışında yaptığı konuşmada, çocukların kötülüklerle meşgul olmamasını isteyen bir anne ve babanın olduğunu belirterek, ülkede 922 ilçede 4-6 yaş Kur'an kurslarının bulunduğunu söyledi. Erbaş, çocuklara Kur'an'ı öğretmenin yanı sıra sevgi, saygı, sadakat gibi değerleri de öğretmenin önemine vurgu yaptı.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının artışını açıkladı
    22 Şub Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının artışını açıkladı

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan 'Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışında yaptığı konuşmada, 4-6 yaş Kur'an kurslarının ülke genelinde yaygınlaştığını ve 922 ilçede bulunduğunu belirtti. Erbaş, çocukların bu kurslarda Kur'an'ı tanıyacaklarını ve medeniyet değerleriyle donanımlı gençler yetiştirmenin temellerinin atılacağını vurguladı.

  • Eskişehir'de Mest Talepleri Artıyor
    21 Şub Eskişehir'de Mest Talepleri Artıyor

    Eskişehir'de havaların soğumasıyla birlikte abdest alan vatandaşların işini kolaylaştıran mestlere olan talep artıyor. Mestler, ayakların yıkanmayarak sadece ıslak elle sıvazlanmasıyla abdest almayı sağlıyor. Özellikle kış aylarında taleplerin yükseldiği mestler, fiyatları 100 ila 200 lira arasında değişiyor.

  • CHP Banaz Belediye Başkan Adayı Etem Erdem: Murat Dağı'na Borçluyuz
    16 Şub CHP Banaz Belediye Başkan Adayı Etem Erdem: Murat Dağı'na Borçluyuz

    CHP Banaz Belediye Başkan Adayı Etem Erdem, Murat Dağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Murat Dağı'nın su kaynaklarının tehlikede olduğunu ve hükümetin gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

  • Gebze'de abdest alırken düşen kişi yaralandı
    07 Şub Gebze'de abdest alırken düşen kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde evinde abdest aldığı sırada ayağının kayması sonucu düşen kişi başından yaralandı. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan yaralının Gebze Fatih Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

  • Kahramanmaraş'ta depremde hayatta kalan aile, yaşadıklarını anlattı
    05 Şub Kahramanmaraş'ta depremde hayatta kalan aile, yaşadıklarını anlattı

    Kahramanmaraş merkezli depremin 9. gününde enkazdan çıkarılan 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki Yeninar'ın anneleri o gece ve sonrasında yaşananları anlattı. Anne, iki oğlunun protein tozu içerek, kendisinin ise gördüğü rüyalar sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

  • Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı
    03 Şub Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami'nin şadırvanında abdest alan bir kişinin montundan 18 bin 200 TL, başka bir kişinin montundan da bin TL çalan 2 şüpheli tutuklandı. Polisler, güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelileri tespit etti.

  • Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı
    03 Şub Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami'nin şadırvanında abdest alan iki kişi, başka kişilerin montlarından toplamda 19 bin 200 TL çaldı. Polis ekipleri, güvenlik kameraları ve teknik takip sayesinde şüphelileri tespit ederek tutukladı.

  • Sinop'taki cami, vatandaşlara ikramlarla örnek oluyor
    02 Şub Sinop'taki cami, vatandaşlara ikramlarla örnek oluyor

    Sinop'un Mertoğlu Köyü Aşağı Mahallesi Camisi, cuma namazından sonra vatandaşlara çay, kahve, meşrubat ve yemek ikram ederek diğer camilere örnek oluyor. Maliyetleri gönüllü vatandaşlar tarafından karşılanan etkinliklerle camiye gelen gençlerin sayısının artması hedefleniyor. Cami ayrıca 7/24 sıcak su hizmeti de sunuyor.

  • Sinop'un Mertoğlu Köyü Aşağı Mahallesi Camisi'nde Cuma namazı sonrası vatandaşlara ikramlar yapılıyor
    02 Şub Sinop'un Mertoğlu Köyü Aşağı Mahallesi Camisi'nde Cuma namazı sonrası vatandaşlara ikramlar yapılıyor

    Sinop'un Mertoğlu Köyü Aşağı Mahallesi Camisi'nde her hafta cuma namazından sonra vatandaşlara çay, kahve, meşrubat ve yemek ikram ediliyor. Maliyetleri ise gönüllü vatandaşlar karşılıyor. Cami Hocası Recep Kapusuz, etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

  • Şehitkamil Belediyesi, Cerityeniyapan Mahallesi'ne hizmetler sağladı
    23 Oca Şehitkamil Belediyesi, Cerityeniyapan Mahallesi'ne hizmetler sağladı

    Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Cerityeniyapan Mahallesi'ne arazi yolları açtı, kilitli parke taşı döşedi ve 2 katlı bir sosyal tesis inşa etti. Mahalle Muhtarı Aslanoğlu, verilen hizmetlerden dolayı Başkan Fadıloğlu'na teşekkür etti.

  • Fatih Camisi'ndeki bıçaklı saldırıda yaralanan imam: 'Büyük bir şey atlattık'
    12 Oca Fatih Camisi'ndeki bıçaklı saldırıda yaralanan imam: 'Büyük bir şey atlattık'

    Fatih Camisi'ndeki bıçaklı saldırıda yaralanan cami imamı Kurra Hafız Galip Usta, üç yerinden yara aldığını belirterek, 'Ciddi bir yaraydı. 'Yarım santim daha girse götürürdü' diyorlar. Büyük bir şey atlattık.' dedi. Usta'nın, 8 Ocak Pazartesi günü camide meydana gelen bıçaklı saldırıda yaralandıktan sonra kaldırıldığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor.

  • Bilecik'te 4-6 yaş arası minikler için Kur'an-ı Kerim'e geçme merasimi düzenlendi
    11 Oca Bilecik'te 4-6 yaş arası minikler için Kur'an-ı Kerim'e geçme merasimi düzenlendi

    Bilecik Müftülüğüne bağlı Kayıboyu 4-6 yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören minikler, Kur'an-ı Kerim'e geçmenin sevincini yaşadı. İl Müftüsü Ali Erhun, merasime katılan öğrencileri ve velileri tebrik etti. Programda miniklerin okuduğu Kur'an-ı Kerimi dinleyerek sevinçlerine ortak olan İl Müftüsü Ali Erhun, emeği geçen hocaları ve velilerini tebrik etti. Minik öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okumaya geçmeleri anısına pasta kesildi ve program sona erdi.

  • Bayburt İl Müftülüğü, hastane odalarına teyemmüm taşı hediye etti
    07 Oca Bayburt İl Müftülüğü, hastane odalarına teyemmüm taşı hediye etti

    Bayburt İl Müftülüğü, hastane manevi danışmanları ve Bayburt Devlet Hastanesi personeli tarafından sağlık sorunları sebebiyle abdest alamayan hastalar için 'Teyemmüm Taşı' yaptırılarak hastane odalarına hediye edildi. Bu sayede hastalar, teyemmüm alarak namazlarını kılabilecekler. İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, bu anlamlı hediye için teşekkür ederek hastaların acil şifalarını diledi.

  • Ordu'da öğrenci nefes borusuna yiyecek kaçtı, öğretmenin hızlı müdahalesi hayat kurtardı
    05 Oca Ordu'da öğrenci nefes borusuna yiyecek kaçtı, öğretmenin hızlı müdahalesi hayat kurtardı

    Ordu'nun Fatsa ilçesinde Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu'nda bir öğrenci, nefes borusuna yiyecek kaçınca öğretmeni tarafından Heimlich manevrası ile kurtarıldı. Öğretmenin durumu fark edip hemen müdahale etmesi güvenlik kamerasına yansıdı. Öğretmen, ilkyardım eğitimi sayesinde öğrencinin hayatını kurtardı.

  • Ankara Filistin Dayanışma Platformu Üyeleri Basın Açıklaması Yaptı
    05 Oca Ankara Filistin Dayanışma Platformu Üyeleri Basın Açıklaması Yaptı

    Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, Ankara Barosu'nun Galata Köprüsü'ndeki yürüyüşte hilafet bayrağı açanlar ve İstanbul Valisi Davut Gül hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Üyeler 'Kahrolsun İsrail, kahrolsun PKK' sloganı attı ve bayraklarda bulunan kelime-i tevhidin İslam'ın şiarı olduğunu belirtti.

  • Adapazarı'nda Cami Şadırvanını Mesken Tutan Vatandaş Korku Yaratıyor
    05 Oca Adapazarı'nda Cami Şadırvanını Mesken Tutan Vatandaş Korku Yaratıyor

    Adapazarı ilçesinde kimliği belirsiz bir vatandaş, caminin şadırvanını mesken tutarak abdest almak isteyen cemaate korku salıyor. Vatandaşlar, ortak kullanım alanının böyle bir şekilde işgal edilmesinden endişe duyuyor ve yetkililere konu hakkında bilgi verilmesini istiyor.

  • Başkan Başdeğirmen, Ayazmana Mahallesi'ndeki sorunları çözdü
    04 Oca Başkan Başdeğirmen, Ayazmana Mahallesi'ndeki sorunları çözdü

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ayazmana Mahallesi Minasın Küme Evlerde bulunan 35 evin 40 yıldır çözülemeyen kanalizasyon sorununu çözerek, evlerin doğalgaz kullanmalarını sağladı, bölge halkının asfalt ve oyun parkı talebini yerine getirdi. Vatandaşlar, uzun yıllardır yaşadıkları problemlerin çözülmesinden dolayı Başkan Başdeğirmen'e teşekkürlerini ilettiler.

  • Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Personeline Veda Töreni Düzenledi
    29 Ara Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Personeline Veda Töreni Düzenledi

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, emekli olan personel için veda töreni düzenledi. Törende, emekli personellere plaket takdim edildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, programda yer aldı ve emekli personellere teşekkür etti. ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ise ESKİ'nin önemli bir kamu görevi üstlendiğini belirtti ve emekli olan personellere sağlık ve mutluluk diledi.

  • Kayseri'de eski sevgili pompalı tüfekle öldürüldü
    21 Ara Kayseri'de eski sevgili pompalı tüfekle öldürüldü

    Kayseri'de eski sevgilisi tarafından pompalı tüfekle öldürülen genç kızın katil zanlısı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanık, duruşmada suçlamaları kabul etmedi ve tahliye talebinde bulundu.

  • Konya'da Üniversite Profesörü Tabancayla Yaralandı
    19 Ara Konya'da Üniversite Profesörü Tabancayla Yaralandı

    Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde bir profesörün tabancayla yaralanması olayına karışan diğer profesör ile kardeşinin yargılanmasına başlandı. Olayda yaralanan profesör tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Kardeş tutuklanırken, diğer profesör serbest bırakıldı.

  • Profesöre silahlı saldırıda 2 kardeş de tabanca ile ateş etmiş
    19 Ara Profesöre silahlı saldırıda 2 kardeş de tabanca ile ateş etmiş

    KONYA'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç'un (46) tabanca ile yaralanmasına ilişkin, aynı bölümdeki Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Atasağun (60) ile kardeşi İzzet Atasağun'un (55) yargılandığı davada, Galip Atasağun, "O gün yere ateş eden bendim.

  • Bülent Ersoy'dan cinsel ilişki süresi itirafı: 15 dakika bilmem ne, hiç uğraşamam
    16 Ara Bülent Ersoy'dan cinsel ilişki süresi itirafı: 15 dakika bilmem ne, hiç uğraşamam

    Safiye Soyman ve Banu Alkan ile yıllar sonra yeniden bir araya gelen Bülent Ersoy, programda cinsel ilişki sürelerinden dert yandı. Ersoy, ''Hiç uğraşamam. 15 dakika bilmem ne. Ondan sonra üç buçuk saat yıkanacağım, abdest alacağım. Değer mi ayol? Siz kafayı yemişsiniz'' ifadelerini kullandı.

  • Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde Hüseyin Köken Camii açıldı
    08 Ara Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde Hüseyin Köken Camii açıldı

    Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi yerleşkesinde Akfen İnşaat tarafından yapılan ve 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Hüseyin Köken Camii, hizmete açıldı. Cami, Anadolu Selçuklu mimarisi esas alınarak inşa edilmiş olup, engellilerin ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmuştur.

  • Manisalılar 'Gazi' Unvanı İstiyor
    07 Ara Manisalılar 'Gazi' Unvanı İstiyor

    Manisa'da 101 yıl önce Yunan askerleri tarafından saldırılan Hacırahmanlı Çarşı Camisi için mahalle sakinleri 'Gazi Cami' unvanı talep ediyor.

  • Keşan'da sağanak yağışın baraja etkisi az
    05 Ara Keşan'da sağanak yağışın baraja etkisi az

    Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, son günlerde etkili olan sağanak yağışın Keşan'ın içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'na fazla etkisinin olmadığını belirtti. Barajın doluluk oranının hala kritik seviyelerde olduğunu söyleyen Başaran, vatandaşlardan su tasarrufu yapmaya devam etmelerini istedi.

  • İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çin hükümetinin camileri yıktığını açıkladı
    22 Kas İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çin hükümetinin camileri yıktığını açıkladı

    İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporuna göre Çin hükümeti camileri kapatıp yıkarak İslam'ın uygulanmasını engelliyor. Ningxia bölgesindeki Müslüman köylerindeki camilerin kubbeleri ve minareleri sökülüp yerine Çin tarzı yapılar inşa ediliyor. Xi Jinping yönetimi, dinin kendi ideolojisiyle uyumlu hale getirilmesini amaçlıyor

  • EYÜPSULTAN'DA BABASINI ÖLDÜRMÜŞTÜ; KAZAYLA OLDU, BİLEREK VE İSTEYEREK ÖLDÜRMEDİM
    16 Kas EYÜPSULTAN'DA BABASINI ÖLDÜRMÜŞTÜ; KAZAYLA OLDU, BİLEREK VE İSTEYEREK ÖLDÜRMEDİM

    EYÜPSULTAN'da tartıştığı babası Kenan Aydın'ı bıçaklayarak öldüren Mert Can Aydın'ın yargılanmasına başlandı.

  • İsrail saldırıları sonucu Gazze'de su sıkıntısı: Filistinliler deniz suyunu kullanıyor
    31 Eki İsrail saldırıları sonucu Gazze'de su sıkıntısı: Filistinliler deniz suyunu kullanıyor

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılar ve ablukası sonucu yaşanan ciddi su sıkıntısı, Gazze'deki Filistinlileri banyo yapmak ve çamaşır yıkamak için deniz suyunu kullanmaya yöneltti. İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de gıda ve içme suyu konusunda ciddi kriz yaşanırken halk temiz olmayan suları tüketmek zorunda kalıyor. Bölgeye su sağlayan boru hatlarının İsrail tarafından kapatılması nedeniyle Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde su kesintisi yaşanıyor. Bölgedeki tek elektrik santralinin, iki haftadan uzun bir süre önce yakıt yokluğundan çalışmayı durdurması da su kuyularının atıl hale gelmesine ve evlere giden borulara su pompalanmasının durmasına neden oldu. Gazze'den ve kuzeydeki bölgelerden çıkarak Deyr el-Belah'a yerleşen Filistinliler, burada deniz kıyısına gelerek, kıyafetlerini yıkamak, banyo yapmak ve abdest almak için deniz suyunu kullanıyor.

  • Fatih Sultan Mehmet'in eşinin çeyizi sergileniyor
    29 Eki Fatih Sultan Mehmet'in eşinin çeyizi sergileniyor

    Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in eşi Sitti Mükrime Hatun'un aslına uygun hazırlanan çeyizinin yer aldığı sergi açıldı. Çeyiz, Afşin Belediyesi Lavanta Tarlası Tesisi'nde sergilenmeye başladı.

  • Bu cami Karadeniz'de değil Aydın'da
    21 Eki Bu cami Karadeniz'de değil Aydın'da

    Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça ile Ovacık Yaylası arasında kalan bahçelerin arasında yeni yapılmış bir cami görenleri şaşırtıyor.

  • Gediz Ulu Cami Şadırvanı Yeniden Yapılacak
    18 Eki Gediz Ulu Cami Şadırvanı Yeniden Yapılacak

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan Ulu Cami'nin şadırvanı, ihtiyaçları karşılamadığı için yıkılıp yeniden yapılacak. Ulu Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı, Vakıflar Kütahya İl Müdürlüğü'nden izin alındığını ve projenin hayata geçirileceğini açıkladı. Yeni şadırvan projesinde tuvaletler, abdest alma yerleri, kütüphane, dernek odası ve depo bulunacak.

  • Keşan Belediye Başkanı, su tasarrufu çağrısı yaptı
    15 Eki Keşan Belediye Başkanı, su tasarrufu çağrısı yaptı

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Kadıköy Barajı'ndaki su seviyesinin düşüklüğü nedeniyle ilçe halkına su tasarrufu yapmaları çağrısında bulundu. Helvacıoğlu, barajın ortasına kadar yürüyerek geldiğini belirterek, kuraklık nedeniyle suyun bitme aşamasına geldiğini ifade etti. Helvacıoğlu, çözüm üreterek ilçe halkını susuz bırakmayacaklarını söyledi ve suyu tasarruflu kullanma konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Abdest alan adamın cüzdanını böyle çaldılar
    12 Eki Abdest alan adamın cüzdanını böyle çaldılar

    Bursa'da Yeşil Camii'nde abdest alan bir adamın cüzdanı, şadırvanda abdest alırken arkasından yaklaşan 2 kadın tarafından çalındı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kadınların adamın arkasına yaklaşıp cüzdanı çaldığı görülüyor.

  • Bursa'da Şadırvanda Abdest Alan Adamın Arkasından Cüzdanını Çalan 2 Kadın Kameralara Yakalandı
    11 Eki Bursa'da Şadırvanda Abdest Alan Adamın Arkasından Cüzdanını Çalan 2 Kadın Kameralara Yakalandı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Yeşil Cami'de meydana gelen olayda, bir vatandaş abdest almak için şadırvana geçtiği sırada arkasında bulunan ceketindeki cüzdanını fark etmeden çaldırdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, 2 kadının adamın arkasına yaklaşıp biri çevreyi gözetlerken diğeri cüzdanı el çabukluğuyla aldığı görülüyor. Hızla olay yerinden uzaklaşan kadınlar ise kayıplara karıştı.

  • Giresun'da 'İnancın Ahlakı Sempozyumu' düzenlendi
    06 Eki Giresun'da "İnancın Ahlakı Sempozyumu" düzenlendi

    Giresun'da 26. Kelam Anabilim Dalları koordinasyon toplantısı ve İnancın Ahlakı Sempozyumu düzenlendi.

  • Makedon Öğrenci Türkçe Öğrenerek Müslüman Oldu
    30 Eyl Makedon Öğrenci Türkçe Öğrenerek Müslüman Oldu

    Annesinin bir Türk ile evlenmesi üzerine yerleştiği Kocaeli'de kısa sürede Türkçe öğrenen ve çevresindekilerden etkilenerek Müslüman olan Makedon Ljubomir Nikolovski, eğitim hayatını imam hatip lisesinde sürdürmeyi tercih etti.

  • Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eski Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
    29 Eyl Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eski Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eski Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelerek istek ve önerilerini dinledi. Başdeğirmen, esnafın sorularını içtenlikle cevapladı ve yapımı devam eden Bebek ve Çocuk Kütüphanesi başta olmak üzere birçok konuda bilgi verdi. Ayrıca, bölgedeki cami ve ticaret alanıyla ilgili projelerin ertelendiğini ancak 2024 yılında yapılacağını belirtti. Başkan Başdeğirmen, Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nin yanında bulunan park alanının da kullanılmaya devam edeceğini ve şehre Türkiye'de olmayan bir güzellik kazandırıldığını ifade etti.

  • Kocaeli'de Ümmet Cami Dualarla Açıldı
    26 Eyl Kocaeli'de Ümmet Cami Dualarla Açıldı

    Kocaeli'de 1400 metrekarelik alan üzerinde yapılan Ümmet Cami, dualarla açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin destekleriyle açılan cami, bölgedeki ihtiyacı karşılayacak. Caminin yapımında Osmanlı mimarisi kullanıldı ve iç bölümü otantik olarak tasarlandı. Şadırvanı erkek ve kadınların abdest alabileceği şekilde projelendirildi.

  • Başakşehir'de Silahla Vurulan Ceset Davasında Sanık 20 Yıl Hapse Mahkum Edildi
    21 Eyl Başakşehir'de Silahla Vurulan Ceset Davasında Sanık 20 Yıl Hapse Mahkum Edildi

    Başakşehir'de silahla vurulduktan sonra parçalanan cesedi çöp konteynerinde bulunan Rifat Rıza Öztürk'ün ölümüne ilişkin davada, Yargıtay'ca bozulan sanık Ferhat Yılmaz, cinayete yardım ettiği gerekçesiyle 20 yıl hapse mahkum oldu.

  • ÖZ Amcasını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Onaylandı
    21 Eyl ÖZ Amcasını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Onaylandı

    ÖZ amcasını silahla ateş ederek öldüren ve ceset parçalarını farklı yerlere atan sanık Fahrettin Öztürk'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Yardım ettiği gerekçesiyle Ferhat Yıldız'a verilen ceza ise bozuldu ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

  • Isparta'da Camilerden Musluk Hırsızlığı: 33 Şüpheli Tutuklandı
    18 Eyl Isparta'da Camilerden Musluk Hırsızlığı: 33 Şüpheli Tutuklandı

    Isparta'nın Yalvaç ve Gelendost ilçelerinde, camilerden toplamda 33 adet musluk çalan şüpheliler tutuklandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlar sonucunda hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen V.S. gözaltına alındı. Çalınan musluklardan 18'i geri dönüşüm firmalarında ele geçirildi. V.S. adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • TİKA, Herat Ulu Camii'ne müştemilat inşa ederek halkın kullanımına sundu
    16 Eyl TİKA, Herat Ulu Camii'ne müştemilat inşa ederek halkın kullanımına sundu

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat Ofisi, tarihi Herat Ulu Camii'ne müştemilat inşa ederek halkın kullanımına sundu. Cami avlusunda 100 kişi kapasiteli abdesthane ve sıhhi hizmetlerin sunulduğu ek bina inşa edildi. Açılış programına Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, Herat Valisi Nur Ahmed İslamcar ve TİKA yetkilileri katıldı.

  • Yüreğir Belediyesi, Cami Temizliklerine Devam Ediyor
    15 Eyl Yüreğir Belediyesi, Cami Temizliklerine Devam Ediyor

    Yüreğir Belediyesi, vatandaşların daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için ilçe genelinde cami temizliklerine devam ediyor. İbadethane temizlik ekipleri, camilerin avluları, abdest alma bölümleri ve tuvaletleri yıkarken iç bölümlerde ise halılar süpürülüyor ve mihrap, minber, vaaz kürsüsü ve pencereler tek tek siliniyor. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, uzun yıllardır titiz bir hizmet verdiklerini belirterek yapılan temizlik çalışmalarının yanı sıra tüm ibadethaneleri de pırıl pırıl temizlediklerini ifade etti. Vatandaşlar ve cami görevlileri ise yapılan hizmetten memnun olduklarını belirterek Kocaispir'e teşekkür etti.

  • Yeşilhisar'da mevsimlik tarım işçilerine sağlık taraması yapıldı
    08 Eyl Yeşilhisar'da mevsimlik tarım işçilerine sağlık taraması yapıldı

    Yeşilhisar ilçesindeki yaklaşık 3 bin mevsimlik tarım işçisi, sağlık kontrolünden geçirildi. Gebelik, kronik hastalık ve salgın hastalıklar takip edilip gerekli tedaviler sağlandı.

  • 800 yıllık tarihi kastellere turistlerden yoğun ilgi
    05 Eyl 800 yıllık tarihi kastellere turistlerden yoğun ilgi

    Dünyada sadece Gaziantep'te bulunan ve su mimarisinin eşsiz örnekleri olan Gaziantep kastelleri turistleri kendine hayran bırakıyor. Her geçen gün artan ziyaretçi akını ile tüm yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

  • Kıbrıs Gazisi Ahmet Özcan, Harekat Sırasındaki Heyecanını Anlattı
    18 Ağu Kıbrıs Gazisi Ahmet Özcan, Harekat Sırasındaki Heyecanını Anlattı

    Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki Kıbrıs gazisi Ahmet Özcan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın zaferle sonuçlanışının 49. yılında harekat sırasında yaşadığı heyecanı anlattı. Özcan, 20 Temmuz 1974'te başlayan ve 18 Ağustos'ta sona eren harekatın hala tazeliğini koruduğunu belirtti. Gemilerinin dümeninin bozulduğunu ve Yunan denizaltılarının altlarından geçtiğini gördüklerini anlatan Özcan, Kıbrıs'ta karada da mücadele ettiğini ve heyecanını hala yaşadığını ifade etti.

  • Cuma Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Cuma Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Cuma Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?
    18 Ağu Cuma Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Cuma Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Cuma Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?

    Cuma Suresi Kur'an-ı Kerim'in 62. suresidir. Özellikle Cuma günü Cuma namazı vakti öncesinde okunması tavsiye edilmektedir. Peki, Cuma Suresi nasıl okunur ve nasıl yazılır? Cuma Suresi hangi sayfada bulunuyor? Cuma Suresi toplam kaç sayfa? Cuma Suresi ile ilgili bilgiler yazımızda...

  • Uzmanlar Vatandaşları Kolon Kanserine Karşı Uyardı
    15 Ağu Uzmanlar Vatandaşları Kolon Kanserine Karşı Uyardı

    Uzmanlar, kolon kanserinin erken evrede teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirterek, 40 yaşından itibaren kontrollerin sürekli yapılması konusunda uyardı. Kolon kanseri konusunda uyarılarda bulunan Op. Dr. Eyyup Öner, hastaların kolon kanserine yakalanmaması için hareketsiz kalmamaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, ailesinde kolon kanseri vakaları bulunan kişilerin de tarama gruplarına girmeleri gerektiğini belirtti. Kolon kanseri hastalarının ameliyatla kurtulabileceğini vurgulayan Dr. Öner, 40 yaşından sonra kontrollerin aksatılmamasının önemli olduğunu ifade etti.

  • İstanbul Havalimanı'nda mescitte uyuyan yolcuların parasını çaldı... O anlar kamerada
    08 Ağu İstanbul Havalimanı'nda mescitte uyuyan yolcuların parasını çaldı... O anlar kamerada

    İstanbul Havalimanı'nda uyuyan bir yolcunun parasını çalan Özbek uyruklu B. Makhmudov, güvenlik kameralarına yakalandı. Makhmudov ve arkadaşı, mescitte uyuyan yolcuların cüzdanlarını çalarak parayı alıp havalimanından ayrılmaya çalışırken polis tarafından suçüstü yakalandı. Makhmudov tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İstanbul Havalimanı'nda Mescitte Uyuyan Yolcuların Paralarını Çalan Hırsızlar Yakalandı
    08 Ağu İstanbul Havalimanı'nda Mescitte Uyuyan Yolcuların Paralarını Çalan Hırsızlar Yakalandı

    İstanbul Havalimanı'nda bulunan mescitte uyuyan yolcuların paralarını çalan Özbekistan uyruklu B. Makhmudov ve yanında bulunan arkadaşı, polis ekipleri tarafından havalimanında gözaltına alındı. Makhmudov'un hırsızlık yaptıktan sonra abdest alma bölümüne gidip paraları saydığı anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olayın ardından B. Makhmudov tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İstanbul Havalimanı Mescidinde Uyuyan Yolcunun Parasını Çalan Hırsız Yakalandı
    08 Ağu İstanbul Havalimanı Mescidinde Uyuyan Yolcunun Parasını Çalan Hırsız Yakalandı

    İstanbul Havalimanı'nda bir yolcunun mescitte uyurken parasını çalan Özbek uyruklu B. Makhmudov, polisler tarafından suçüstü yakalandı. Güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrasında Makhmudov, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

  • Sinop'ta Yaz Kur'an Kurslarına 7 Bin 993 Öğrenci Katıldı
    08 Ağu Sinop'ta Yaz Kur'an Kurslarına 7 Bin 993 Öğrenci Katıldı

    Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, yaz Kur'an kurslarının önemine değinerek, 3 Temmuz 2023 tarihinde başlayan kurslarda toplam 7 bin 993 öğrenciye ulaşıldığını açıkladı. Kurslarda derslerin yanı sıra çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği belirtildi.

  • Afganistan'da Su Krizi: Kabil'de Sular Kesik, İnsanlar Saatlerce Kuyrukta Bekliyor
    28 Tem Afganistan'da Su Krizi: Kabil'de Sular Kesik, İnsanlar Saatlerce Kuyrukta Bekliyor

    Afganistan'ın başkenti Kabil'de suların kesik olduğu mahallelerde yaşayan insanlar su ihtiyaçlarını gidermek için saatlerce kuyrukta beklerken, yüksek tepelerdeki yerleşim yerlerine ise eşeklerle su taşınıyor. Afganistan küresel ısınmadan en şiddetli bir şekilde etkilenen ülkelerden birisi olurken, suya erişim sıkıntısı yaşayan hanelerin oranı her geçen gün artıyor. Bu haberde, Afganların suya erişiminde karşılaştıkları zorluklar ele alınıyor ve su taşıma işinin gelir kaynağı haline geldiği belirtiliyor.

  • Arnavutköy'de balık kokulu pis şebeke suyu isyanı, 'Suyu içip hastanelik oldum'
    25 Tem Arnavutköy'de balık kokulu pis şebeke suyu isyanı, 'Suyu içip hastanelik oldum'

    Arnavutköy'de çeşmelerden kötü kokulu ve rengi değişik akan su mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Bazı vatandaşlar akan suyu içip hastanelik olduklarını iddia etti. Arnavutköy Kaymakamı ise suyun deşarj çalışmalarının başladığını açıkladı.

  • Diyarbakır'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan yaşlı adam hayatını kaybetti
    25 Tem Diyarbakır'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan yaşlı adam hayatını kaybetti

    Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde abdest almak için evinin önüne çıkan 90 yaşındaki Faik Delibaş, köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Kimsesiz olduğu öğrenilen Delibaş'tan haber alamayan mezra sakinleri, kötü koku nedeniyle ihbarda bulundu. Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaşlı adamın köpekler tarafından parçalanmış cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Bilecik'te Gençler İçin Yaz Kur'an Kursu Kampı Düzenlendi
    24 Tem Bilecik'te Gençler İçin Yaz Kur'an Kursu Kampı Düzenlendi

    Bilecik İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Yazımda Kardeşlik Var' projesi kapsamında açılan Kur'an kurslarına gençler yoğun ilgi gösterirken, bu gençlere bir de kamp düzenlendi. Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonunda gerçekleştirilen 'Yatılı Yaz Kur'an Kursu Kampı'na 50 öğrenci katıldı. İl Müftüsü Ali Erhun, kampın ikinci gününde öğrencileri ziyaret ederek, derslerine katıldı. Kamp kapsamında Kur'an-ı Kerim, fıkhi meseleler, peygamberlerin hayatı gibi konuların yanı sıra akıl zeka oyunları, gezi ve sportif etkinlikler de planlandı. Müftü Erhun, gençlere adalet, şefkat ve merhamet gibi değerleri aktararak, yaz okulunun zihin ve ahlak kirliliğinden arınmış bir neslin yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Proje sorumlusu İl Vaizi Kudret Koçyiğit ise kampın öğrencilerin gelişimine destek olacağını ve unutulmaz anılar bırakacağını ifade etti.

  • Kocasinan Belediyesi, Selçuklu Mimarisi tarzında şadırvanları yeniliyor
    21 Tem Kocasinan Belediyesi, Selçuklu Mimarisi tarzında şadırvanları yeniliyor

    Kocasinan Belediyesi, ilçe genelinde cami avlularındaki şadırvanları Selçuklu Mimarisi tarzında yenileyerek, 6 yılda toplam 15 adet kemerli şadırvan yapmıştır. Bu yıl ise 3 yeni şadırvan daha bölgeye kazandırılacaktır. Yapılan çalışmalar, şehrin estetiğini ön planda tutarak, örnek alınacak bir çalışma olarak değerlendirilmektedir. Şadırvanlar, Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan modern çizgilere sahip olup, içerisinde erkek ve kadın lavaboları, engelliler için ayrı bir bölüm, abdest alma yerleri ve sıcak su bölümü bulunmaktadır.

  • Muharrem İnce'nin köylülerinden su isyanı
    20 Tem Muharrem İnce'nin köylülerinden su isyanı

    Yalova merkeze bağlı Elmalık köyü Giresun Mahallesi ve Kirazlı köyünde yaklaşık 1 aydır suların kesik olduğunu söyleyen vatandaşlar duruma isyan etti. Muharrem İnce'nin köyünde vatandaşlar suların 1 aydır kesik olmasından dolayı dert yandı. Köylüler ve Yalova Giresunlular Derneği Başkanı İbrahim Arslan, yetkililerden sıkıntının giderilmesini istedi. Suların gelmemesi halinde Ankara'ya yürüme kararı alındı.

  • Tunceli'deki Yelmaniye Camisi, Çocukların Sosyalleştiği Bir Merkez Haline Geldi
    17 Tem Tunceli'deki Yelmaniye Camisi, Çocukların Sosyalleştiği Bir Merkez Haline Geldi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bulunan ve 1404 yılında yapılan Yelmaniye Camisi, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların ve gençlerin sosyalleştiği bir merkez haline geldi. Camide Kur'an öğrenme ve sportif etkinliklerin yanı sıra çevre temizliği, sokak hayvanlarına yardım etme gibi farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenleniyor. Camiye gelen öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuluyor ve ailelerin tanışması ve kaynaşması sağlanıyor.

  • Çocuklar Yelmaniye Camii'nde Kur'an öğreniyor ve sosyalleşiyor
    17 Tem Çocuklar Yelmaniye Camii'nde Kur'an öğreniyor ve sosyalleşiyor

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bulunan Yelmaniye Camii, çocukların ve gençlerin sosyalleştiği bir mekan haline geldi. Okulların tatil olmasıyla birlikte camiye gelen öğrenciler, hem Kur'an öğreniyor hem de akranlarıyla birlikte vakit geçirip çeşitli etkinliklere katılıyor. Camide düzenlenen sportif etkinlikler, çocuk oyunları, çevre temizliği gibi etkinliklerle çocuklara farkındalık oluşturuluyor. Ayrıca cami bahçesinde kahvaltı ve ikramlar da yapılarak ailelerin tanışması ve kaynaşması sağlanıyor. Çocuklar ve veliler, Yelmaniye Camii'nde güzel zaman geçirdiklerini ve hocalara teşekkür ettiklerini belirtiyor.

  • Görme Engelli Öğrenciler Sakarya'da Kamp Yapıyor
    17 Tem Görme Engelli Öğrenciler Sakarya'da Kamp Yapıyor

    Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği öncülüğünde Sakarya'da kampa giren görme engelli öğrenciler, Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğrenirken, müzik, spor ve gezi gibi aktivitelerle sosyalleşme imkanı buluyor.

  • 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Şehitler Dualarla Anıldı
    15 Tem 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Şehitler Dualarla Anıldı

    15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaretçi akınına uğradı. Anıtta şehitler için dualar edildi, selalar okundu. Şehit yakınları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Anıtı ziyaret eden vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Özbekistan'dan gelen bir ziyaretçi müzeyi gezdikten sonra duygulandığını söyledi. Sufi Gençlik Merkezi ve Sanayii Camisi öğrencileri de anıta gelerek şehitleri anmak için burada olduklarını belirtti. Çocuklar, şehitler için dua edip sloganlar attı. HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermediğini vurguladı.

  • 15 Temmuz Şehitler Makamı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ne Ziyaretler Devam Ediyor
    15 Tem 15 Temmuz Şehitler Makamı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ne Ziyaretler Devam Ediyor

    FETÖ'nün 7 yıl önceki darbe girişimini engellemek için mücadele veren kahramanların eşyalarının sergilendiği Hafıza 15 Temmuz Müzesi ve 15 Temmuz Şehitler Makamı'na ziyaretler devam ediyor. Ziyaretçiler, şehitlerin adının yer aldığı anıtı ziyaret ederek dua ediyor ve şehitlerin öz geçmişini gösteren karekodlu ağaçların çevresinde dolaşıyor. Ayrıca, darbe girişimini engellemek için mücadele verenlere ait eşyaların sergilendiği müze de sık sık ziyaret ediliyor.

  • 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Şehitler Dualarla Anıldı
    15 Tem 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Şehitler Dualarla Anıldı

    15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaretçi akınına uğradı. Anıtta şehitler için dualar edildi, selalar okundu. Şehit yakınları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca, anıtı ziyaret eden vatandaşlar duygusal açıklamalarda bulundu. Özbekistan'dan gelen bir ziyaretçi müzeyi gezdikten sonra duygulandığını ifade etti. Sufi Gençlik Merkezi ve Sanayii Camisi yaz kuran kursu öğrencileri de anıta gelerek şehitleri anmak için burada olduklarını belirtti. Öğrenciler, şehitler için üzüldüklerini ve teşekkür ettiklerini dile getirdi. Anıt önünde sloganlar atılarak şehitlerin ölmez olduğu vurgulandı. HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı da anıt ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermediğini vurguladı.

  • 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Şehitler Dualarla Anıldı
    15 Tem 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Şehitler Dualarla Anıldı

    15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaretçi akınına uğradı. Anıtta şehitler için dualar edildi, selalar okundu. Şehit yakınları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca, anıtı ziyaret edenler arasında yabancı turistler de vardı. Öğrenciler ve vatandaşlar, şehitlerimizi anmak ve bu tür hain kalkışmalara bir daha tevessül edilmemesi için buradayız dedi. Çocuklar, anıt önünde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin destansı bir demokrasi mücadelesi vererek darbe girişimine karşı tek yürek olduğunu belirtti.

Advertisement