Son dakika Çanakkale 18 Mart Üniversitesi haberleri, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi son dakika, son dakika Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

Son Dakika Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Haberleri

  • Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı
    19:40 Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı

    Çanakkale'de düzenlenen 18 Mart etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze 18 Mart Yerel Basın Sergisi' açıldı. Sergiye Vali İlhami Aktaş ve birçok protokol üyesi katıldı.

  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümüne özel 'Gelibolu Gazetesi' yayımlandı
    16 Mar 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümüne özel 'Gelibolu Gazetesi' yayımlandı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümüne özel 'Gelibolu Gazetesi' yayımlandı. Gazetede, Çanakkale Savaşları'nda yaşananlar, cephede cereyan eden ve bugüne kadar hiç söz edilmemiş anılara yer verildi.

  • Çanakkale'de 'Son Akşam Yemeği' filmi gösterildi
    14 Mar Çanakkale'de 'Son Akşam Yemeği' filmi gösterildi

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel hazırlanan 'Son Akşam Yemeği' filmi, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu Çanakkale'de gösterildi. Levent Onan'ın yönetmenliğini üstlendiği film, Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğini konu alıyor. Filmi, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ile ÇOMÜ Genel Sekreteri Oğuz Ünal'ın yanı sıra birçok üniversite öğrencisi izledi.

  • Çanakkale'de 109 Yıl Önce Yaşanan Bombardıman Fotoğraflarda
    14 Mar Çanakkale'de 109 Yıl Önce Yaşanan Bombardıman Fotoğraflarda

    Çanakkale'de 109 yıl önce yaşanan ve Türk askerinin destanlaşarak işgal güçlerini boğazın girişinde durdurduğu tarihi gündeki bombardıman, fotoğraf karelerinde yer aldı.

  • ÇOMÜ öğrencileri Hatay'da üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yardım ediyor
    14 Mar ÇOMÜ öğrencileri Hatay'da üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yardım ediyor

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2'nci sınıf öğrencileri, Kurumsal Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında Hatay'ın Samandağ ilçesindeki bir lise ve eğitim kurumundaki üniversite sınavlarına hazırlanan 410 öğrenciye test kitapçığı ve deneme sınavı kitapçığı dağıtacak.

  • ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karataş, Çanakkale Savaşları'ndan Kalma Yeni Bir Şehitlik Alanı Tespit Etti
    12 Mar ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karataş, Çanakkale Savaşları'ndan Kalma Yeni Bir Şehitlik Alanı Tespit Etti

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Askeri Tarih Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş, Çanakkale Savaşları'ndan kalma yeni bir şehitlik alanı tespit etti.

  • Deprem hareketliliği artan Güney Marmara'da yapı stokunun zemine göre yenilenmesi uyarısı
    08 Mar Deprem hareketliliği artan Güney Marmara'da yapı stokunun zemine göre yenilenmesi uyarısı

    SALİHA NUR KÖKSAL/BURAK AKAY/SITKI YILDIZ - Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde son aylarda artan deprem hareketliliğini yorumlayan uzmanlar, şehirlerin zemini genel olarak güçlü olmadığı için kentsel dönüşümün hızlanması ve yapı...

  • Nusret Mayın Gemisi'nin Çanakkale Deniz Savaşları'ndaki Rolü Canlandırıldı
    08 Mar Nusret Mayın Gemisi'nin Çanakkale Deniz Savaşları'ndaki Rolü Canlandırıldı

    Çanakkale Deniz Savaşları'nın kazanılmasında büyük payı bulunan "Nusret Mayın Gemisi"nin, 8 Mart 1915'te Erenköy Koyu'na döktüğü mayınlarla tarihin akışını değiştirmede üstlendiği rol, 109 yıl sonra aynı yerde gerçekleştirilen seyir faaliyetiyle canlandırıldı.

  • ÇOMÜ'de Rektörle Face2Face Etkinliği Düzenlendi
    07 Mar ÇOMÜ'de Rektörle Face2Face Etkinliği Düzenlendi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları ve diğer üniversite yetkilileri ile birlikte öğrencilerle bir araya gelerek Face2Face etkinliği düzenledi. Etkinlikte öğrencilerin seslerini duyurabilecekleri bir platform sağlandı ve Rektör Erenoğlu, öğrencilere üniversitenin yönetimine aktif katılım çağrısında bulundu. Etkinlik, tiyatro oyununun gösterimi ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.

  • ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kuzey Kutbu'nda küresel ısınmanın etkilerini görüntülüyor
    07 Mar ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kuzey Kutbu'nda küresel ısınmanın etkilerini görüntülüyor

    ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Caymaz, 11 yıldır Kuzey Kutbu'nda eriyen buzul bölgelerinde ekstrem faaliyetler ve dalışlar yaparak küresel ısınmanın etkilerini görüntülüyor. Caymaz, çalışmasının sonuçlarını Uluslararası Kutup Haftası etkinlikleri kapsamında, 15 Mart'ta yapacağı sunumla dünya kamuoyuna duyuracak.

  • ÇOMÜ ve Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü OLIVER Projesi Toplantısı Gerçekleştirildi
    06 Mar ÇOMÜ ve Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü OLIVER Projesi Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen OLIVER Erasmus+ Projesi toplantısı Ziraat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üretiminde kalite, pazarlama stratejileri ve üniversite-sanayi iş birliği konuları ele alındı.

  • ÇOMÜ İletişim Fakültesi'nden Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği
    05 Mar ÇOMÜ İletişim Fakültesi'nden Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği' Troya Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinliğe Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve birçok akademik, idari personel ve öğrenci katıldı. Programda bağımlılık konusu bilim ve sanat aracılığıyla aktarıldı ve farkındalık oluşturulması hedeflendi. Ayrıca, Yeşilay'ın düzenlediği kısa film yarışmasında birinci olan 'Günlük' isimli film de izlendi.

  • Yapay zeka ve dezenformasyon konuşuldu
    05 Mar Yapay zeka ve dezenformasyon konuşuldu

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, yapay zekanın gelişimiyle birlikte dezenformasyonun daha da büyüyeceğini belirtti. Kardaş, yeni teknolojilerin gündelik hayatımıza daha fazla girmesiyle birlikte vatandaşların bu teknolojileri kullanmaya başlamasıyla dezenformasyonun boyutunun daha da büyüyeceğini ifade etti. Ayrıca, yapay zeka ve ona bağlı teknolojilerin gelişimiyle birlikte bilginin dezenformasyonu ve bilgi kirliliğinin arttığı bir sürece doğru evrildiğini söyledi.

  • ÇOMÜ'de Japon Dili Eğitimi veren öğretim görevlisi Ichimura Miyuki, Türkiye-Japonya ilişkilerine katkı sağlıyor
    04 Mar ÇOMÜ'de Japon Dili Eğitimi veren öğretim görevlisi Ichimura Miyuki, Türkiye-Japonya ilişkilerine katkı sağlıyor

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Japon Dili Eğitimi veren Ichimura Miyuki, 19 yıldır öğrencilere Japonca ve kültürünü öğreterek Türkiye-Japonya ilişkilerine katkı sağlıyor. Ichimura, Türk misafirperverliğini ve Çanakkale'nin güzelliklerini de övgüyle anlattı.

  • ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu Öğrencisine İş Garantisi
    01 Mar ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu Öğrencisine İş Garantisi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kariyer Planlama dersi kapsamında katıldıkları Europass CV Yarışması'nda başarı elde etti. Yarışmanın sonuçları, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok'un katılımıyla düzenlenen törenle açıklandı. Okul birincisi öğrenciye iş garantisi verildi.

  • Çanakkale'de motosiklet kazasında ağır yaralanan öğrenci hayatını kaybetti
    29 Şub Çanakkale'de motosiklet kazasında ağır yaralanan öğrenci hayatını kaybetti

    Çanakkale'de meydana gelen motosiklet kazasında ağır yaralanan ÇOMÜ öğrencisi Muaz Ali Hacimoğlu, tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra hayatını kaybetti. Kazada diğer sürücü ve yolcu da yaralandı. ÇOMÜ Rektörlüğü, taziye mesajı yayımlayarak başsağlığı diledi.

  • ÇOMÜ Öğrencisi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
    29 Şub ÇOMÜ Öğrencisi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Muaz Ali Hacimoğlu, geçirdiği trafik kazasının ardından tedavisinin sürdüğü hastanede hayatını kaybetti. Hacimoğlu, motosiklet kazası sonucu ağır yaralanarak ÇOMÜ Hastanesinde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Öğrencinin cenazesi, Akyazı ilçesinde defnedilecek.

  • Çanakkale'de Sanat Atölyesi Etkinliğiyle Geleneksel Seramikler Yeniden Canlandı
    29 Şub Çanakkale'de Sanat Atölyesi Etkinliğiyle Geleneksel Seramikler Yeniden Canlandı

    Çanakkale'de üniversitedeki sanat atölyesi etkinliğinde bir araya gelen 3 sanatçı, geleneksel Çanakkale seramiklerini tasarımlarıyla birleştirerek özgün eserler hazırladı. Sanatçılar, eserlerini yaz aylarında açacakları kişisel sergilerde sanatseverlerle buluşturacak.

  • ÇOMÜ'de başörtüsü yasağına karşı çıkan öğretim görevlisi atıldı
    28 Şub ÇOMÜ'de başörtüsü yasağına karşı çıkan öğretim görevlisi atıldı

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) öğretim görevlisi olan Bünyamin Nami Tonka, 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağına karşı çıktığı için üniversiteden atıldığını söyledi. Tonka, başörtülü öğrencilerin sınıflarda başörtülerini açmalarına izin vermediğini ve bu nedenle rektörlük tarafından soruşturma açıldığını belirtti. Ayrıca, 28 Şubat sürecinde birçok akademisyenin mağdur edildiğini ve FETÖ'cülerin ise korunduğunu ifade etti.

  • ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı: Bu büyüklükte bir depremi bekliyorduk
    28 Şub ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı: Bu büyüklükte bir depremi bekliyorduk

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Biga ilçesinde yaşanan 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, bu tür bir depremi beklediklerini söyledi. Bekler, depreme karşı yapıların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, riskleri azaltmak için sürdürülebilir faaliyetlerin önemli olduğunu belirtti.

  • Prof. Dr. Tolga Bekler ve Prof. Dr. Süha Özden, Biga'da yaşanan depremi değerlendirdi
    28 Şub Prof. Dr. Tolga Bekler ve Prof. Dr. Süha Özden, Biga'da yaşanan depremi değerlendirdi

    ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Biga'da yaşanan 4.6 büyüklüğündeki depremin etkisinin çevredeki faylara etkisi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Süha Özden ise, depremin münferit bir olay olduğunu ve devamının olmayacağını tahmin ettiğini söyledi.

  • ÇOMÜ uzmanları, Biga'da yaşanan depremi değerlendirdi
    28 Şub ÇOMÜ uzmanları, Biga'da yaşanan depremi değerlendirdi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, Biga'da yaşanan 4.6 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Bekler, depremin çevredeki faylara etki etmediğini belirtirken, Özden ise depremin münferit bir olay olduğunu düşündüğünü ifade etti. Bölgedeki deprem hareketliliği ise devam ediyor.

  • ÇOMÜ'den çamaşır makinelerinde kirliliği bertaraf eden çok katmanlı filtre
    24 Şub ÇOMÜ'den çamaşır makinelerinde kirliliği bertaraf eden çok katmanlı filtre

    ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından geliştirilen çok katmanlı filtre, çamaşır makinelerindeki kirlilikleri yüzde 99 oranında bertaraf ediyor. Filtre, evsel atık suların çevreye ve belediyelere yarattığı yükü azaltmayı hedefliyor.

  • Biga'da 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi
    23 Şub Biga'da 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, 4 Şubat'tan bu yana Biga ilçesinde meydana gelen 150'ye yakın mikro depremler sonrası, küçük depremlerin oluşturduğu yeni bir fayın ortaya çıktığı söz konusu olabileceğini belirtti.

  • ÇOMÜ'de Yapay Zeka Destekli Damla Sulama Otomasyon Sistemi Geliştirildi
    23 Şub ÇOMÜ'de Yapay Zeka Destekli Damla Sulama Otomasyon Sistemi Geliştirildi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) uzmanları, çeltik tarlalarında su israfını önleyip yüzde 70'e varan su tasarrufu sağlayan yapay zeka destekli damla sulama otomasyon sistemi geliştirdi. Proje kapsamında tarlaya kurulan sensörler ve devreler yardımıyla bilgi alışverişi yapabilen otomasyon sistemi, hava durumu ve nem faktörü gibi verileri anında işleyerek sulama yapılmasını sağlıyor. Sistem, çeltik tarlalarında su israfını önleyerek suyun doğru kullanılmasını sağlıyor ve patent başvurusu için hazırlıklar devam ediyor.

  • Çanakkale'de Kadın Çiftçiler Süs Bitkileri Üretimine Başlıyor
    23 Şub Çanakkale'de Kadın Çiftçiler Süs Bitkileri Üretimine Başlıyor

    Çanakkale'de kadın çiftçilerin süs bitkileri sektöründe üretime başlaması için protokol imzalandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Ziraat Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol ile üreticilere başlangıç materyali sağlanacak ve satış-pazarlama desteği verilecek. Proje kapsamında kadın çiftçilere eğitimler verilecek ve üretim seraları gezilecek. Temmuz ayında süs bitkisi üretimine geçilecek ve ürün ihracatı desteklenecek.

  • Küresel Isınmanın Deniz Kestanelerine Verdiği Zarar Görüntülendi
    22 Şub Küresel Isınmanın Deniz Kestanelerine Verdiği Zarar Görüntülendi

    ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Caymaz, Norveç'in Lofoten Adaları'nda suyun içindeki kelp ormanlarında çoğalan deniz kestanelerinin verdiği zararı kaydetti. Caymaz, bu durumun iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini gösteren bir örnek olduğunu belirtti ve küresel ölçekte somut adımların atılması gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale'de Motosiklet Kazası: 3 Yaralı
    21 Şub Çanakkale'de Motosiklet Kazası: 3 Yaralı

    Çanakkale'de iki motosikletin çarpıştığı kazada 1'i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bilecik'te trafik kazasında hayatını kaybeden gençten 4 organ nakli
    21 Şub Bilecik'te trafik kazasında hayatını kaybeden gençten 4 organ nakli

    Bilecik'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Kılıç'ın organları, çeşitli illerdeki hastalara nakledilecek. Kılıç'ın karaciğeri Bursa'ya, böbreği Çanakkale'ye, akciğeri Ankara'ya, korneaları ise Balıkesir'e gönderildi.

  • Bilecik'te Hayatını Kaybeden Gencin Organları 4 Hastaya Umut Oluyor
    21 Şub Bilecik'te Hayatını Kaybeden Gencin Organları 4 Hastaya Umut Oluyor

    Trafik kazası sonucu Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Barış Kılıç'a yapılan operasyon sonrasında beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin izniyle organ bağışı yapılan hastanın organları çeşitli hastanelere transfer edildi. Karaciğer Bursa'ya, sol böbrek Çanakkale'ye, akciğer Ankara'ya ve kornealar Balıkesir'e gönderildi.

  • Balıkesir'de Organ Nakli Bekleyen Kadın Sağlığına Kavuştu
    20 Şub Balıkesir'de Organ Nakli Bekleyen Kadın Sağlığına Kavuştu

    Balıkesir'de organ nakli bekleyen böbrek hastası kadın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. 40 yaşındaki Mevlüde Talan, 7 yıl önce organ nakli için başvuruda bulunmuş ancak telefon aramasına cevap veremediği için nakil başka bir hastaya yapılmıştı. Ancak kısa süre önce ikinci kez arandığında hemen hastaneye giden Talan, Bilecik'te yaşanan bir trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki bir gencin böbreğiyle nakledildi. Talan, 11 yıl sonra su içebildiği ve ağrılarından tamamen kurtulduğu için mutlu olduğunu belirtti. ÇOMÜ Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, böbrek hastalığının insanları en çok etkileyen rahatsızlıklardan biri olduğunu ve nakil bekleyen hastalar için organ bağışının yeni bir hayat demek olduğunu söyledi. Türkiye'de yaklaşık 28 bin hastanın nakil beklediğini belirten Alan, vatandaşlardan organ bağışı konusunda destek olmalarını talep etti.

  • Üniversite Öğrencileri ve Akademisyenlerden Oluşan Proje Ekibi, Fabrika Atıklarından Dev Mozaik Eser Yapıyor
    16 Şub Üniversite Öğrencileri ve Akademisyenlerden Oluşan Proje Ekibi, Fabrika Atıklarından Dev Mozaik Eser Yapıyor

    Türkiye'deki bazı üniversitelerin seramik bölümlerinden öğrenci ve akademisyenlerin oluşturduğu 96 kişilik proje ekibi, fabrika atık malzemelerini kullanarak belediye hizmet binasının dış duvarları için tasarlanan 'zeytin' temalı dev mozaik eseri tamamlamaya çalışıyor. Proje, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ işbirliğinde başlatıldı. Mozaik eser, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın kent meydanına bakan duvarlarına haziranda monte edilecek.

  • Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı, ÇOMÜ'de Zeytin Fidanı Dikimi Etkinliğine Katıldı
    14 Şub Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı, ÇOMÜ'de Zeytin Fidanı Dikimi Etkinliğine Katıldı

    Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde düzenlenen zeytin fidanı dikimi etkinliğine katıldı. Sporcular, Rektör Prof. Cüneyt Erenoğlu ve diğer katılımcılarla bir araya gelerek fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından getirilen kuş kafesleri ağaçlara asıldı. Rektör Erenoğlu, Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı'nın kamplarını üniversitede sürdürdüğünü ve zeytin fidanlarının yeşereceği bir fidanlık oluşturacaklarını belirtti.

  • ÇOMÜ ve Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı Arasında Dostluk Maçı
    12 Şub ÇOMÜ ve Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı Arasında Dostluk Maçı

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesinde Dünya Şampiyonası öncesi 'Engelsiz Kampüs' mottosu ile hazırlıklar yapacak olan Avrupa Şampiyonu Dawn Sendromlu Basketbol Milli Takımı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında oynanan farkındalık maçında dostluk kazandı. Maçta ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Bürokratlar ve STK Temsilcileri de yer aldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversitenin toplumsal katkı faaliyetlerine önem verdiklerini ve down sendromlu ve otizmli bireylere yönelik çalışmaları desteklediklerini belirtti.

  • ÇOMÜ'de Gıda Atıklarından Üretilen Çevre Dostu Ambalaj
    12 Şub ÇOMÜ'de Gıda Atıklarından Üretilen Çevre Dostu Ambalaj

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde bal kabağı kabuğundan gıdaların bozulmasını önleyen, polimerden yapılanların zararlı etkilerinin aksine çevreye ve gıdaya dost ambalaj üretildi. Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz, bir yıl önce ÇOMÜ Bilimsel Projelerini Destekleme Programından destek alarak başladığı 'Gıda Atıklarından Antimikrobiyal Özellikli Biyobozunabilen Gıda Ambalajı Üretimi' projesinin laboratuvar çalışmalarına devam ediyor.

  • Çanakkale'deki Turgut Reis Tabyası'nın Durumu İçler Acısı
    12 Şub Çanakkale'deki Turgut Reis Tabyası'nın Durumu İçler Acısı

    Çanakkale'de bulunan Turgut Reis Tabyası, 2. Dünya Savaşı sırasında boğaz savunması için yapılmış olup, günümüzde bakımsız bir durumdadır. Tabyanın korunması için yasal bir düzenleme bulunmamaktadır ve kış mevsiminde doğa koşulları ve terk edilmişlik nedeniyle tahribatlar meydana gelmektedir.

  • Çanakkale'de Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı Farkındalık Maçı Yaptı
    09 Şub Çanakkale'de Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı Farkındalık Maçı Yaptı

    Çanakkale'de Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı, down sendromu konusunda farkındalık için kent protokolüyle basketbol maçı yaptı. Takımın programları çerçevesinde üniversite ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliğiyle, sporcular down sendromuna dikkati çekmek için kent protokolüyle basketbol oynadı. Karşılaşma sonrası takımlar birbirlerine anı madalyalarını takdim etti.

  • Çanakkale'de kaza: 2 kişi yaralandı
    06 Şub Çanakkale'de kaza: 2 kişi yaralandı

    Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 2 hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • ÇOMÜ'de depremde hayatını kaybeden öğrenciler anısına hatıra ormanı oluşturuldu
    05 Şub ÇOMÜ'de depremde hayatını kaybeden öğrenciler anısına hatıra ormanı oluşturuldu

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrenciler anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, depremin etkilerini hatırlatarak, farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı ve afet eğitimine daha fazla önem verileceğini belirtti.

  • Avukat Utku Hadımoğlu'nun İsmi Çanakkale'de Hatıra Ormanında Yaşayacak
    03 Şub Avukat Utku Hadımoğlu'nun İsmi Çanakkale'de Hatıra Ormanında Yaşayacak

    Balıkesir'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Avukat Utku Hadımoğlu'nun ismi Çanakkale'de ailesi tarafından oluşturulan hatıra ormanında yaşayacak.

  • ÇOMÜ öğrencileri tarafından geliştirilen akıllı gübre projesi
    03 Şub ÇOMÜ öğrencileri tarafından geliştirilen akıllı gübre projesi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen 'Potasyum Magnezyum Fosfatlı Akıllı Gübre Üretimi Projesi', atık maddelerden üretilen, çevre dostu ve ekolojik bir ürün olarak öne çıkıyor. Proje, dünyada ve Türkiye'de benzeri olmayan bir üretim yöntemi kullanıyor. Ayrıca öğrenciler, TUBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması'nda finale kalmaya hak kazandı.

  • Ev Hanımından Atık Malzemelerle Sanat Eserleri
    27 Oca Ev Hanımından Atık Malzemelerle Sanat Eserleri

    Düzce'de evinin bir bölümünü atölyeye çeviren ev hanımı, atık malzemelerden tablolar ve dekoratif ürünler yaparak sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Çevrenin korunmasına önem veren hanım, çalışmalarıyla 'Sıfır Atık' projesine de katkıda bulunuyor.

  • ÇOMÜ, Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Örnek Kampüsler Oluşturacak
    25 Oca ÇOMÜ, Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Örnek Kampüsler Oluşturacak

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uygunluk kapsamında kurulan Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü, Terzioğlu Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek projelerle örnek kampüsler oluşturacak. Projeler arasında evcil hayvanların rehabilitasyonu, gri su hasadı, yağmur suyu hasadı ve öğrenci dostu yeşil dönüşüm gibi uygulamalar yer alıyor. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında öğrenci topluluklarını aktif hale getirdiklerini belirtti. Ayrıca, ÇOMÜ'nün diğer üniversitelerden mentorluk aldığını ve farklı kuruluşlarla görüştüğünü ifade etti. Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek ise TÜBİTAK ve AB projeleriyle örnek kampüs çalışmaları yaptıklarını ve yeşil dönüşüm teknolojileri mükemmellik merkezi kurmayı hedeflediklerini söyledi.

  • Özbekistanlı Anne ve Kızları Çanakkale'de Yeniden Hayata Tutundu
    24 Oca Özbekistanlı Anne ve Kızları Çanakkale'de Yeniden Hayata Tutundu

    Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te meydana gelen patlamada ağır yaralanan anne ve iki kızı, Çanakkale'de yapılan başarılı operasyonlarla hayata yeniden döndü. ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören aile, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Mustafa Akyürek ve ekibi tarafından tedavi edildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin uluslararası sağlık hizmeti sunumu işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen tedavi, Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

  • Çanakkale'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
    24 Oca Çanakkale'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çanakkale'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2024 Yılı 1'inci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları değerlendirildi ve 2024 yılı eylem planı hakkında bilgi verildi.

  • ÇOMÜ İletişim Fakültesi akademisyenleri 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı
    22 Oca ÇOMÜ İletişim Fakültesi akademisyenleri 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi akademisyenleri, Anadolu Ajansı'nın (AA) 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı. Akademisyenler, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafları inceledi ve kategorilere göre seçimlerini yaptı. Fotoğrafların içerik ve estetik açıdan başarılı olduğunu belirten akademisyenler, deprem ve Gazze'deki olaylarla ilgili fotoğrafların özellikle etkileyici olduğunu ifade etti.

  • ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı
    21 Oca ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Anadolu Ajansının (AA) 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı. Erenoğlu, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafları inceleyerek farklı kategorilerdeki fotoğraflara oy verdi. Deprem, Gazze, çevre ve yaşam, haber ve spor kategorilerindeki fotoğrafları değerlendiren Erenoğlu, seçtiği fotoğraflar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

  • Çanakkale'de motosikletin yayaya çarptığı kazada 3 kişi yaralandı
    19 Oca Çanakkale'de motosikletin yayaya çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

    Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde meydana gelen kazada, motosikletin yayaya çarpması sonucu 2'si ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, motosikletin çarpmasıyla birlikte 3 kişinin metrelerce sürüklendiği görüldü. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Çanakkale'de Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    19 Oca Çanakkale'de Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir motosikletin yayaya çarpması sonucu Timurhan Türkeri (27), Gönül Emekoğlu (56) ve Ahmet Cen (20) yaralandı. Yaralılardan Ahmet Cen'in kulağından yaralandığı ve sağlık ekiplerinin müdahale ettiği belirtildi. Türkeri ve Emekoğlu ise Bayramiç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

  • Engelsiz Çanakkale Çalıştayı Engellilik Sınırlarını Ortadan Kaldırmayı Hedefliyor
    18 Oca Engelsiz Çanakkale Çalıştayı Engellilik Sınırlarını Ortadan Kaldırmayı Hedefliyor

    Engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vererek, engelliliğin sınırlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen Engelsiz Çanakkale Çalıştayı sona erdi. Çalıştayda, kentte erişilebilirlik, kurumsal hizmetlere erişim, afetlerde engellilik, engelli istihdamı ve engellilere yönelik yenilikçi fikirler gibi konular ele alındı. Çalıştay sonucunda çıkan öneri ve tespitlerin hayata geçirilmesiyle Çanakkale'de engelliler için önemli bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

  • Engelsiz Çanakkale Çalıştayı Engellilik Sınırlarını Ortadan Kaldırmayı Hedefliyor
    17 Oca Engelsiz Çanakkale Çalıştayı Engellilik Sınırlarını Ortadan Kaldırmayı Hedefliyor

    Çanakkale Valiliği himayelerinde düzenlenen Engelsiz Çanakkale Çalıştayı, engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vererek engelliliğin sınırlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Çalıştayda, engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar tartışılacak, çözüm önerileri sunulacak ve bir rapor hazırlanacak. Ayrıca, ulaşım, iş yeri ve istihdam gibi konular ele alınarak engellilik konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

  • Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarından Kış Aylarında Gribal Enfeksiyonlara Karşı Önlemler
    17 Oca Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarından Kış Aylarında Gribal Enfeksiyonlara Karşı Önlemler

    Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, kış aylarında yaygın seyreden gribal enfeksiyonların önlenmesi için anne ve babalara tavsiyelerde bulundu. Öneriler arasında el hijyeni, aşılama, sıcak soğuk dengesine dikkat etme, sigara içilmemesi gibi önlemler yer alıyor. Ayrıca, çocukların yeterli su tüketmesi ve dinlenmesi de enfeksiyon süresini kısaltmada etkili olabilir.

  • TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu, kurumlara ziyaretler gerçekleştirdi
    12 Oca TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu, kurumlara ziyaretler gerçekleştirdi

    TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kuru ve beraberindeki heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi AŞ Genel Müdürü Dr. Erkan Bil ve İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan'ı ziyaret etti. Ziyaretlerde üniversite ile sektör işbirliklerinin geliştirilmesi ve girişimciliğin artırılması konuları ele alındı.

  • Tekirdağ ve Çanakkale'de kar esareti! Köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı, 6 ilçede okullar tatil
    10 Oca Tekirdağ ve Çanakkale'de kar esareti! Köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı, 6 ilçede okullar tatil

    Tekirdağ'da kar yağışı nedeniyle oluşan yoğun tipi sebebiyle 10 mahallenin yolu kapanırken birçok araç ise yolda kaldı. Çanakkale'de ise 46 köy yolu ulaşıma kapanırken, 6 ilçede okullar tatil edildi.

  • Çanakkale'de Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor
    10 Oca Çanakkale'de Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor

    Çanakkale'de başlayan kar yağışı ve fırtına nedeniyle Lapseki ilçesinde ulaşım güçlüklerle karşılaşıyor. 46 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi, feribot seferleri iptal edildi ve Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı.

  • Assos Antik Kenti'nden Çıkan Eşyalar Antik Döneme Işık Tutuyor
    10 Oca Assos Antik Kenti'nden Çıkan Eşyalar Antik Döneme Işık Tutuyor

    Antik Çağ'ın büyük düşünürlerinden Aristo'nun 3 yıl yaşadığı ve felsefe okulu kurduğu Çanakkale'deki Assos Antik Kenti'nin 'bothros' adı verilen çöplüğünden çıkarılan eşyalar, antik dönemin günlük yaşamına ışık tutuyor. Assos Antik Kenti'nde yapılan kazılar sonucunda gün yüzüne çıkarılan eşyalar arasında yemek kapları, seramikler, kalemler ve balık kemiklerinden yapılmış aletler bulunuyor. Bu buluntular, Assos'ta yaşamış insanların yemek pişirme yöntemleri, hayvan tüketimleri ve kullanılan araç gereçler hakkında bilgi veriyor.

  • Çanakkale'de kar nedeniyle 46 köy yolunda ulaşım kapandı
    10 Oca Çanakkale'de kar nedeniyle 46 köy yolunda ulaşım kapandı

    Çanakkale'de başlayan kar yağışı nedeniyle 46 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, çevre yolunda ve kent merkezindeki bazı güzergahlarda seyir halinde olan araçlar da yağıştan olumsuz etkileniyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale'deki tüm resmi ve özel eğitim kurumları ile ÇOMÜ'de eğitime 1 gün ara verildi. Deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ ise olumsuz hava şartlarından dolayı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

  • Çanakkale'de Kar Yağışı Etkili Oldu
    10 Oca Çanakkale'de Kar Yağışı Etkili Oldu

    Çanakkale'de dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi kısmen beyaza büründü. Ekipler buzlanmaları önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Feribot seferleri iptal edildi.

  • Çanakkale'de Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    10 Oca Çanakkale'de Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Çanakkale'de yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Biga, Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ilçelerindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversite yönetimi, olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara yol açabileceğini değerlendirerek bu kararı aldı. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için final sınavlarının telafi programı da belirlenecek ve ilan edilecektir.

  • ÇOMÜ'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
    10 Oca ÇOMÜ'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

    Çanakkale'de, bugün de etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) eğitime bir gün ara verildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı devam edeceğinden öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için 10.01.2024 Çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Final sınavlarının telafi programları ise ilgili akademik birim tarafından belirlenerek ilan edilecektir.

  • Çanakkale Savaşları'nda şehit sayısıyla ilgili yeni veriler ortaya çıktı
    07 Oca Çanakkale Savaşları'nda şehit sayısıyla ilgili yeni veriler ortaya çıktı

    ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Karataş, Çanakkale Cephesi'nde doktor olarak görev yapan Şefik Hüsnü Deymer'e ait resmi raporları inceleyerek yaptığı çalışmada, Çanakkale Cephesi'nde şehit olan asker sayısına ilişkin yeni veriler elde etti. Karataş, resmi kayıtlarda eksiklik olduğunu ve şehit sayısının daha fazla olduğunu belirtti.

  • Çanakkale'de gazetecilere 'Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans' projesi kapsamında eğitim verildi
    04 Oca Çanakkale'de gazetecilere 'Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans' projesi kapsamında eğitim verildi

    Çanakkale'de Valilik, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından hayata geçirilen 'Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans' projesi kapsamında gazetecilere eğitim verildi. Eğitimde, kadına yönelik şiddet haberlerinin doğru bir şekilde sunulması ve şiddeti azaltmak için dikkat edilmesi gereken noktalar ele alındı.

  • Çanakkale'de Balık Bolluğu Beklenen Sıcaklık Yüzünden Yaşanmadı
    04 Oca Çanakkale'de Balık Bolluğu Beklenen Sıcaklık Yüzünden Yaşanmadı

    Çanakkale'de deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle balık tezgahlarında beklenen bolluk yaşanmadı. Balıkların üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ettiği gözlemlendi. Hamsi yumurtalarının normalden 1,5 ay daha geç dönemde olduğu tespit edildi. Deniz suyu sıcaklığındaki artışın balıkların göç yollarını etkilediği belirtildi. Küresel iklim değişikliği nedeniyle alınacak önlemlerin masaya yatırılması gerektiği vurgulandı.

  • Çanakkale'de Mustafa Kemal Ortaokulu'nun açılışı yapıldı
    29 Ara Çanakkale'de Mustafa Kemal Ortaokulu'nun açılışı yapıldı

    Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde inşa edilen Mustafa Kemal Ortaokulu'nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, okulu yaptıran firma yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Milletvekili Gider, açılışta yaptığı konuşmada okulun adının Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını taşımasının önemine vurgu yaparak, Karabiga'da gerçekleştirilen diğer yatırımlardan da bahsetti. Ayrıca, TOKİ tarafından beldede yapılacak 50 konutun da müjdesini verdi.

  • Troy Museum Journal Mart 2024'te Yayın Hayatına Başlıyor
    28 Ara Troy Museum Journal Mart 2024'te Yayın Hayatına Başlıyor

    Troy Museum Journal, TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında hizmet sunan Dergi Park'ta yayınlanacak olan tek müze dergisi olacak. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi gibi alanlarda bilimsel makalelerin yayınlanmasını ve araştırmacılarla paylaşılmasını hedefliyor. Troya Müzesi'nin editörlüğünü yapacağı dergi, uluslararası akademik camiada kendisine yer edinmeyi amaçlıyor.

  • ÇOMÜ, Bayram Yusuf Aslan'a fahri doktora unvanı verdi
    26 Ara ÇOMÜ, Bayram Yusuf Aslan'a fahri doktora unvanı verdi

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan'a fahri doktora unvanı verdi. Törenle birlikte Aslan'ın iş hayatındaki başarıları ve sosyal sorumluluk projeleri de vurgulandı.

  • Çanakkale'de mobilya sektörü gençlerin meslek liselerine yönelmesini istiyor
    25 Ara Çanakkale'de mobilya sektörü gençlerin meslek liselerine yönelmesini istiyor

    Çanakkale'nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren mobilya firmaları, ara eleman ihtiyacını karşılamak için gençlerin meslek liselerine yönelmesini istiyor. İlçede faaliyet gösteren firmalar, yurt içi ve yurt dışı pazarlara ürün göndererek yaklaşık 100 milyon dolar ciroya ulaşıyor. İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de mobilya ve iç tasarım alanında öğrenci yetiştiriyor. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, mobilya sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısını çözmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti ve gençleri meslek liselerine yönlendirmeye çağırdı.

  • Biga'da deprem riski ve farkındalık konulu panel düzenlendi
    24 Ara Biga'da deprem riski ve farkındalık konulu panel düzenlendi

    Biga Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) işbirliğinde Biga'da deprem riski ve farkındalık konulu panel düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak katılan uzmanlar, deprem risklerini azaltma, sağlam yapılar ve dirençli kent oluşturma, afet farkındalığı ve gönüllülük çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  • Akdeniz Bölgesi'nde Yabancı Bitki Türü Keşfedildi
    23 Ara Akdeniz Bölgesi'nde Yabancı Bitki Türü Keşfedildi

    Türk akademisyenler, Akdeniz Bölgesi'nde yaptıkları çalışmalar sırasında dünyada istilacı olarak kabul edilen yeni bir yabancı bitki türü keşfetti. Bu tür, muz üretim seralarında uzun süredir var olmasına rağmen üreticilerin kolaylıkla mücadele edebildiği belirlendi. Bitkinin teşhisi için örnekler alındı ve Türkiye florası için yeni bir tür olduğu tespit edildi.

  • TOBB Biga Kadın Girişimciler Kurulu, mentorluk projesi için bir araya geldi
    20 Ara TOBB Biga Kadın Girişimciler Kurulu, mentorluk projesi için bir araya geldi

    Çanakkale'nin Biga ilçesinde TOBB Biga Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, '100 Öğrenciye 100 Kadın Mentor Projesi' kapsamında bir araya geldi. Proje, kadın girişimciliğini desteklemek ve genç öğrencilerin iş dünyasına adım atmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

  • ÇOMÜ Tarih Bölümü Başkanı: Osmanlı ve Balkanlar birbirini tarih boyunca şekillendirdi
    17 Ara ÇOMÜ Tarih Bölümü Başkanı: Osmanlı ve Balkanlar birbirini tarih boyunca şekillendirdi

    ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aşkın Koyuncu, Osmanlı ve Balkanlar'ın birbirini tarih boyunca şekillendirdiğini söyledi. Koyuncu, Balkanlar'da Türk varlığının Osmanlı İmparatorluğu'nun da öncesine dayandığını belirtti.

  • Çanakkale Valisi Yaralıları Ziyaret Etti
    17 Ara Çanakkale Valisi Yaralıları Ziyaret Etti

    Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale-Bursa Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan yolcuları hastanelerde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı.

  • Milas'ta köy çeşmelerinin tarihi nitelikleri araştırılıyor
    14 Ara Milas'ta köy çeşmelerinin tarihi nitelikleri araştırılıyor

    Milas Belediyesi, tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan Milas'ta köy çeşmelerinin tarihsel nitelikleri hakkında arşiv oluşturarak, korunmasına yönelik projeler üretmek için çalışma başlattı. Milas sınırları içerisinde yer alan tarihi çeşmelerin tespiti yapılacak, tarihsel nitelikleri ve korunmasına yönelik projeler hazırlanacak. Köy çeşmelerinin araştırılması için Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörlüğü ile iş birliği protokolü imzaladı.

  • Biga'da sektör ile okul işbirliği için protokol imzalandı
    14 Ara Biga'da sektör ile okul işbirliği için protokol imzalandı

    Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında sektör ile okul işbirliğini artırmak amacıyla protokol imzalandı.

  • 'Çimpe Kalesi'nin yeri yanlış biliniyor'
    12 Ara 'Çimpe Kalesi'nin yeri yanlış biliniyor'

    ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Uysal, sembolik önemi bulunan Çimpe Kalesi'nin yerinin yanlış bilindiğini belirterek, "Bolayır yakınlarındaki tabyanın olduğu yer Çimpe Kalesi değil.

  • ZBEÜ, TUSF Basketbol Karşılaşmalarına Ev Sahipliği Yapacak
    10 Ara ZBEÜ, TUSF Basketbol Karşılaşmalarına Ev Sahipliği Yapacak

    Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) basketbol karşılaşmaları, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. ZBEÜ kadın ve erkek basketbol takımları, Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi ile maç yapacak. Karşılaşmalar 19-23 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek ve 23 Aralık'ta kapanış seremonisiyle sona erecek.

  • Çanakkale Boğazı'nda Müsilajın Su Ürünleri Üzerindeki Etkileri Araştırıldı
    08 Ara Çanakkale Boğazı'nda Müsilajın Su Ürünleri Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

    ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından yürütülen bir proje kapsamında, Çanakkale Boğazı'nda müsilajın su ürünleri yetiştiriciliği üzerindeki etkileri araştırıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda müsilajın balıkların canlı yemlerine zarar verdiği ve su ürünleri üretiminde ciddi ekonomik kayıplara neden olduğu tespit edildi.

  • Anadolu Üniversitesi Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılmak için mücadele edecek
    04 Ara Anadolu Üniversitesi Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılmak için mücadele edecek

    Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Futbol Bölgesel Lig maçları başladı. Anadolu Üniversitesi Erkek Futbol Takımı, gruptan çıkarak Türkiye Şampiyonası'na katılmak için mücadele edecek.

  • Çanakkale'de trafik kazası: 1 yaralı
    03 Ara Çanakkale'de trafik kazası: 1 yaralı

    Çanakkale'de meydana gelen trafik kazasında kamyon ile otomobil çarpıştı. Kazada sıkışan sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralı hastaneye sevk edildi.

  • Çatışmaların İnsanın Gelecekteki İlişkilerini Etkilediği Belirtildi
    02 Ara Çatışmaların İnsanın Gelecekteki İlişkilerini Etkilediği Belirtildi

    ÇOMÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Gonca Zeren, çatışmaların insanın gelecekteki ilişkilerini etkilediğini belirterek, ailenizdeki çatışmayı çözemeyi sağlıklı bir biçimde yapamıyorsanız gelecekte kuracağınız ailenizde de sağlıklı çatışma çözemeyebilirsiniz.

Advertisement