Edremit Körfezi'nde Hayalet Ağlar Temizleniyor - Son Dakika
Güncel

Edremit Körfezi'nde Hayalet Ağlar Temizleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Edremit Körfezi'nde hayalet ağların temizlenmesi çalışmaları devam ediyor. Gömeç ilçesinde bin metre uzunluğunda hayalet ağ ve yıllardır tatilcilerin yaralanmalarına sebep olan batık gemi motoru denizden çıkartıldı. Projenin yıl sonuna kadar devam edeceği ve önümüzdeki yıllarda kapsamının genişleyerek devam edeceği belirtildi.

25.07.2023 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Körfezi'nde hayalet ağlar temizleniyor

Gömçe'te yaralanmalara neden olan deniz motoru denizden çıkartıldı

BALIKESİR - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ortak olarak yürütülen hayalet ağların temizlenmesi projesi Edremit Körfezi'nde tüm hızıyla sürüyor.

Bu hafta Gömeç ilçesinde yürütülen çalışmada, bin metre uzunluğunda hayalet ağ, eski gemi çapaları ve Artur Gemi Yatağı Koyu'nda ise yıllardır tatilcilerin yaralanmalarına sebep olan batık gemi motoru denizden çıkartıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Hezer, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Adnan Ayaz, Prof. Dr. Uğur Altınağaç, Dr. Alkan Öztekin liderliğinde yürütülen projenin yıl sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Deniz kirliliği konusunda hassasiyeti ile bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın büyük önem verdiği projenin, önümüzdeki yıllarda kapsamı daha da genişleyerek devam edeceği açıklandı.

Edremit Körfezi\'nde Hayalet Ağlar Temizleniyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edremit Körfezi'nde Hayalet Ağlar Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement