Son dakika Vladimir Putin haberleri, Vladimir Putin son dakika, son dakika Vladimir Putin

Son Dakika Vladimir Putin Haberleri

  • Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur
    13:20 Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransız Devlet Başkanı Macron'un Ukrayna'ya asker göndermenin gerekliliğini söylemesinin ardından Rusya ve NATO arasındaki bir çatışmanın 3. Dünya Savaşı'na bir adım olabileceği konusunda Batı'yı uyardı. Putin, NATO askeri personelinin Ukrayna'da bulunduğunu ve barışı bulmaya yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

  • Putin, en büyük rakibi Navalni'nin ölümüyle ilgili ilk kez konuştu: Ne yapalım hayat, olan oldu
    10:29 Putin, en büyük rakibi Navalni'nin ölümüyle ilgili ilk kez konuştu: Ne yapalım hayat, olan oldu

    Rusya'da seçim zaferini ilan eden Devlet Başkanı Vladimir Putin, en büyük rakiplerinden biri olan Aleksey Navalni'nin cezaevindeki esrarengiz ölümüyle ilgili ilk kez konuştu. 2021'den bu yana ülkenin ücra bir bölgesinde hapishanede tutulan Navalni'nin esir takası kapsamında bırakılmasına onay verdiğini belirten Putin, "Tek bir şartım vardı, o da bir daha geri gelmemesiydi. Ama işte ne yapalım hayat, olan oldu" dedi. Putin'in sözleri muhalifler tarafından "Cinayetin itirafı" olarak yorumlandı.

  • Putin, Rusya'daki devlet başkanlığı seçimlerini kazandı
    17 Mar Putin, Rusya'daki devlet başkanlığı seçimlerini kazandı

    Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Vladimir Putin, oyların yüzde 87,8'ini alarak seçimi kazandı. Seçime katılım oranı yüzde 74,22 olarak açıklandı.

  • Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, oyların 87,8'ini alan Putin kazandı
    17 Mar Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, oyların 87,8'ini alan Putin kazandı

    Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8'ini alan Vladimir Putin kazandı. Böylelikle Putin, 5. kez girdiği Rusya'daki Başkanlık seçimlerini yeniden kazanarak tarihe geçti.

  • Vladimir Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimini yüzde 87,8 oyla kazandı
    17 Mar Vladimir Putin, Rusya Devlet Başkanlığı seçimini yüzde 87,8 oyla kazandı

    Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8'ini alan Vladimir Putin kazandı.

  • Ukrayna'nın Belgorod'a yönelik saldırıları Putin'i küplere bindirdi: İntikamımız sert olacak
    17 Mar Ukrayna'nın Belgorod'a yönelik saldırıları Putin'i küplere bindirdi: İntikamımız sert olacak

    Ukrayna ordusu, 400 bin nüfuslu Rus şehri Belgorod'a saldırılarını son günlerde iyiden iyiye artırdı. Şehirde eğitim kurumları ve alışveriş merkezleri kapatılırken, dün gerçekleşen saldırılarda 2 kişi öldü, çok sayıda ev hasar aldı. Seçimler devam ederken gerçekleşen saldırılara tepki gösteren Rusya lideri Putin, intikam alacaklarını duyurdu.

  • Rusya'da Leningrad NGS'nin 7. güç ünitesinin temeli atıldı
    15 Mar Rusya'da Leningrad NGS'nin 7. güç ünitesinin temeli atıldı

    Rusya'da bulunan Leningrad Nükleer Güç Santrali'ndeki VVER-1200 tipi reaktöre sahip 7. güç ünitesinin reaktör binasının temeline ilk beton döküldü. Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer enerjinin payını yüzde 25'e yükseltme hedefini gerçekleştirmek için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

  • Rusya'da 3 gün sürecek olan seçim süreci başladı
    15 Mar Rusya'da 3 gün sürecek olan seçim süreci başladı

    Rusya'da 15-17 Mart'ta gerçekleşecek olan seçimlerde Vladimir Putin'in zaferi bekleniyor. Kremlin, seçimin yüksek katılım ve destekle sonuçlanmasını hedefliyor. Seçim sonucu, Putin'in meşruiyetini ve popülerliğini gösterecek. Ancak düşük katılım, Putin'e olan desteğin zayıfladığına işaret edebilir ve devletin kontrolünün daha da sıkılaşmasına neden olabilir.

  • Putin, genel seçim öncesinde halka seslendi: Tüm vatandaşları sandık başına çağırıyorum
    14 Mar Putin, genel seçim öncesinde halka seslendi: Tüm vatandaşları sandık başına çağırıyorum

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın başlayacak 3 günlük Genel Seçim öncesi halka seslenerek vatandaşları sandık başına çağırdı. Putin ayrıca, Ukrayna'nın Donbas bölgesinde de oy kullanılacağını ifade etti.

  • Putin, askeri üniforma giyen kadına kameralar önünde iltifat etti
    13 Mar Putin, askeri üniforma giyen kadına kameralar önünde iltifat etti

    Rusya lideri Vladimir Putin, bir basın toplantısında askeri üniforma giyen bir kadına iltifat etti. Putin'in "Askeri üniformanın size çok yakıştığını hiç söylediler mi?" demesi üzerine ufak bir şaşkınlık yaşayan kadın, gülümseyip, "İnanamayacaksınız ama hepsi bu." diyerek Putin'in iltifatına karşılık verdi.

  • Putin: Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağız, tehdit oluşursa nükleer kullanırız
    13 Mar Putin: Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağız, tehdit oluşursa nükleer kullanırız

    Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağız. Rus devletinin varoluşunu tehdit eden bir unsur olursa nükleer silah kullanmaya hazırız" dedi.

  • Rusya lideri Putin, İngiltere ile balıkçılık anlaşmasını iptal etti
    11 Mar Rusya lideri Putin, İngiltere ile balıkçılık anlaşmasını iptal etti

    Rusya lideri Putin, İngiltere ile 1956'da imzalanan balıkçılık anlaşmasını iptal etti. Böylelikle bundan sonra İngiliz balıkçılar Rusya'nın Barents Denizi kıyılarında avlanamayacak. Öte yandan Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın başkanı Vyaçeslav Volodin, geçenlerde yaptığı açıklamada, İngilizlerin 68 yıldır Rus balığı yediğini ifade ederek, "Artık kilo versinler. Akıllansınlar." demişti.

  • Moldova ve Fransa arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandı
    07 Mar Moldova ve Fransa arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandı

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Paris'te bir araya gelerek askeri işbirliğini öngören savunma anlaşması imzaladı. Fransa Savunma Bakanlığı, Moldova'nın başkenti Kişinev'de askeri temsilcilik açacak. Macron, Moldova'nın demokratik realitesi ve Avrupa geleceği hayaline sahip olmasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir meydan okuma olduğunu belirtti. Sandu ise Rusya'nın Moldova'yı istikrarsızlaştırmak istediğini ve Avrupa'nın ortak bir cephe oluşturması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Fransa ve Moldova arasında ekonomik işbirliğini öngören bir anlaşma daha imzalandı.

  • Navalni'nin cenaze töreni zorluklarla karşılaşıyor
    01 Mar Navalni'nin cenaze töreni zorluklarla karşılaşıyor

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cenaze töreni düzenleniyor. Navalni'nin ekibi, cenaze arabası bulmakta zorlandıklarını ve tehdit edildiklerini belirtti. Tören, Moskova'da bir kilisede yapılacak ve canlı yayınlanacak. Ancak Navalni'nin ekibi, tören sırasında sorunlar yaşanabileceğinden endişe duyuyor. Rus yetkililer, muhalif eylemlere sert önlemler alırken, Navalni'nin ölümünü anma girişimleri de tepkiyle karşılandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısı: İstanbul'da kurduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye hazırız
    28 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısı: İstanbul'da kurduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye hazırız

    Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısında bulundu. Erdoğan, ''Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum. Barışın inşası için daha önce İstanbul'da kurmuş olduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye de hazırız.'' ifadelerini kullandı.

  • Putin: Biden'ın küfürleri, neden Trump yerine tercih ettiğimizin ispatı
    22 Şub Putin: Biden'ın küfürleri, neden Trump yerine tercih ettiğimizin ispatı

    Nükleer çatışma riskine neden olmakla suçladığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, ''Manyak o... ç..u'' diyen ABD Başkanı Joe Biden'a, Rus liderden yanıt geldi. Putin, devlet kanalına verdiği demeçte kinayeli bir değerlendirme yaparak, '''Her başkanla çalışırız' dedim ama Biden'ın Rusya açısından daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyordum. Söylediklerine bakılırsa kesinlikle haklıyım çünkü bu benim sözlerime uygun bir tepki.'' ifadelerini kullandı.

  • Putin'e küfreden Biden'a Moskova'dan yanıt: Putin'i rahatsız etmez ancak ABD için utanç verici
    22 Şub Putin'e küfreden Biden'a Moskova'dan yanıt: Putin'i rahatsız etmez ancak ABD için utanç verici

    Nükleer çatışma riskine neden olduğunu söylediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, ''Manyak o... ç..u'' diye küfreden ABD Başkanı Joe Biden'a Moskova'dan zehir zemberek yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ''ABD Başkanı'nın bu tür küstahça açıklamaları, başka bir devletin başkanını özellikle de Putin'i rahatsız etmez ancak bu, ABD için utanç verici.'' derken, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de Biden için, ''moruk'' ve ''bunamış'' ifadelerini kullandı.

  • Rus lider Putin, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bombardıman uçağıyla uçtu
    22 Şub Rus lider Putin, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bombardıman uçağıyla uçtu

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun ''Blackjack'' adıyla tanımladığı ve nükleer silah taşıma kapasitesine sahip Rus stratejik bombardıman uçağı ''Tu-160M'' ile uçuş yaptı.

  • Vücudunda kasılmaya bağlı çürümeler var! Aleksey Navalni'nin cansız bedeni cezaevinde 55 kilometre uzakta bulundu
    18 Şub Vücudunda kasılmaya bağlı çürümeler var! Aleksey Navalni'nin cansız bedeni cezaevinde 55 kilometre uzakta bulundu

    Cezaevinde hayatını kaybeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olan Aleksey Navalni'nin cesedi sonunda bulundu. Navalni'nin cesedinin cezaevinden 55 kilometre uzaklıkta bulunduğu, vücudunda kasılmalara bağlı çürükler olduğu belirtildi. Navalni'nin cenazesi ise ailesine hala teslim edilmedi.

  • Aleksey Navalni öldü mü öldürüldü mü? Cansız bedenini ailesine teslim etmiyorlar
    18 Şub Aleksey Navalni öldü mü öldürüldü mü? Cansız bedenini ailesine teslim etmiyorlar

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olan Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümü dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Navalni'nin Rus yönetimi tarafından öldürüldüğü iddia edilirken, cansız bedeninin ailesine teslim edilmemesi de ölüm nedeninin gizlendiği yönünde şüphelere yol açtı. Navalni'nin cesedini almak için morga giden annesine beden üzerinde incelemelerin devam ettiği söylendi.

  • Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'ne kırmızı boya protestosu
    17 Şub Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'ne kırmızı boya protestosu

    Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın hapishanede ölümüne tepki gösteren bazı kişiler, Rusya'nın Washington Büyükelçiliği binasının duvarına kırmızı boya döktüler. Navalnıy'ın ölüm haberinin ardından Moskova yönetimine tepki gösteren bazı kişiler, Washington'daki Rus büyükelçiliğini hedef aldı. Büyükelçilik binasının duvarına kırmızı boya döken kişiler, Navalnıy'ın hayatını kaybetmesinden sorumlu tuttukları Rus yönetimine tepki gösterdi. ABD Başkanı Joe Biden, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın hapishanede hayatını kaybetmesinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumlu tutmuştu.

  • ABD Başkanı Biden, Navalni'nin ölümünden Putin'i sorumlu tuttu
    16 Şub ABD Başkanı Biden, Navalni'nin ölümünden Putin'i sorumlu tuttu

    ABD Başkanı Joe Biden, hapishanede hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin sır ölümüyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumlu tuttu.

  • Rusya'da Aleksey Navalni Cezaevinde Hayatını Kaybetti
    16 Şub Rusya'da Aleksey Navalni Cezaevinde Hayatını Kaybetti

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cezaevinde rahatsızlanarak hayatını kaybettiği bildirildi. Navalni'nin avukatının cezaevine doğru yola çıktığı belirtilirken, ölüm haberinin doğruluğu henüz teyit edilemedi. 48 yaşındaki muhalif lider, 2021'den bu yana ücra bir bölgedeki bir cezaevinde tutuluyordu ve 19 yıllık hapis cezası bulunuyordu. Navalni daha önce de kısa sürelerle hapis yatmış ve zehirlenme şüphesiyle tedavi görmüştü.

  • Putin'in en büyük rakiplerinden biri olan muhalif lider Navalni hapishanede hayatını kaybetti
    16 Şub Putin'in en büyük rakiplerinden biri olan muhalif lider Navalni hapishanede hayatını kaybetti

    Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan muhalif lider Aleksey Navalni cezaevinde hayatını kaybetti. Navalni 2 hafta önce ilettiği mesajda mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Putin'i protesto etmek için seçmenlerden oy kullanmalarını istemişti.

  • İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Ukrayna'daki Durumu Değerlendirdi
    14 Şub İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Ukrayna'daki Durumu Değerlendirdi

    İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Bulgaristan'a yaptığı ziyaret sırasında Ukrayna'daki durumu değerlendirdi. Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'dan başka bir devleti ele geçirmeye karar vermesi durumunda durmayacağını ve daha fazlasını isteyeceğini belirtti. Ayrıca, Cameron, Ukrayna'ya yapılan yardımları, NATO işbirliğini ve düzensiz göçle mücadele sorunlarını ele aldıklarını ifade etti.

  • Çin, Ejderha Yılı'na Geçti
    10 Şub Çin, Ejderha Yılı'na Geçti

    Çin geleneğine göre her yeni yıl, 12 hayvandan biri ile temsil ediliyor. Bugün itibarıyla Çin, gücü, cesareti, bilgeliği ve talihi temsil eden Ejderha Yılı'na geçti. Ejderha Yılı, 2024 yılında başlayacak ve 2025 yılında sona erecek. Çin'de bu yıl Ejderha Yılı'na özel gösteriler ve kutlamalar düzenleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinpig'i arayarak Ejderha Yılı'nı kutladı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ejderha Yılı'nı kutlama mesajında, ejderhanın enerji, bilgelik, koruma ve iyi şansı sembolize ettiğini belirtti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying ise kutlama mesajında, ejderhanın gücü, cesareti, bilgeliği ve talihi temsil ettiğini ifade etti.

  • Putin ile yapılan röportajda Ukrayna savaşı ve doğaüstü konular ele alındı
    09 Şub Putin ile yapılan röportajda Ukrayna savaşı ve doğaüstü konular ele alındı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Amerikalı muhafazakar gazeteci Tucker Carlson ile yaptığı röportajda Ukrayna savaşı, rehine takası, barış anlaşması ve Putin'in ruhlar hakkındaki konuşmaları ele alındı.

  • Putin: 'Ukrayna heyeti İstanbul'da barış belgesi imzalamaya hazırdı, ancak Johnson onları caydırdı'
    09 Şub Putin: "Ukrayna heyeti İstanbul'da barış belgesi imzalamaya hazırdı, ancak Johnson onları caydırdı"

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li gazeteci Tucker Carlson'a verdiği röportajda, "Ukrayna ile İstanbul'da görüştük, anlaştık. Üstelik Ukrayna müzakere heyetini başkanı Sayın Arakhamia ön belgeye (barış belgesi) imzasını bile attı.

  • Putin'den 'Polonya'yı işgal etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna yanıt: Böyle bir şey söz konusu değil
    09 Şub Putin'den "Polonya'yı işgal etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt: Böyle bir şey söz konusu değil

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile savaşın başladığı günden beri ilk kez Batılı bir gazeteciye konuştu. Fox News'ün eski sunucularından olan eski Fox News sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda, Ukrayna'da devam eden savaşta Rusya'yı yenmenin "imkansız" olduğunu belirten Putin, Polonya'ya saldırıp saldırmayacakları sorusuna böyle bir işgalin söz konusu olmadığı yanıtını verdi.

  • Rusya'daki seçimde Putin'in rakipleri kesinleşti
    08 Şub Rusya'daki seçimde Putin'in rakipleri kesinleşti

    Rusya'da mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde, mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil 4 adayın yarışacağı bildirildi. Seçimde Putin'in yanı sıra Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Leonid Slutskiy, Komünist Parti tarafından aday gösterilen Nikolay Haritonov ve Yeni İnsanlar Partisi Başkan Yardımcısı Vladislav Davankov yarışacak. Seçimde diğer adayların başvuruları reddedildi. Seçim, 15-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak.

  • ABD'li Gazeteci Tucker Carlson'ın Putin Röportajı Tartışmalara Neden Oldu
    08 Şub ABD'li Gazeteci Tucker Carlson'ın Putin Röportajı Tartışmalara Neden Oldu

    ABD'li gazeteci Tucker Carlson'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı röportaj, Belçika eski Başbakanı Guy Verhofstadt tarafından eleştirildi. Verhofstadt, Carlson'ın Putin için dezenformasyon sağladığını iddia ederek AB seyahat yasağının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Elon Musk ise Tucker Carlson'ın AB ülkelerine alınmama ihtimalinin rahatsız edici olduğunu ifade etti.

  • Putin'in Türkiye ziyareti uluslararası gündemin odağı haline geldi
    07 Şub Putin'in Türkiye ziyareti uluslararası gündemin odağı haline geldi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 12 Şubat’ta gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyareti daha şimdiden uluslararası gündemin önemli başlıklarından biri haline geldi.

  • Çeçen lider Kadirov, 14 çocuğunun ve akrabalarının büyük bölümünü hükümette üst düzey görevlere atadı
    05 Şub Çeçen lider Kadirov, 14 çocuğunun ve akrabalarının büyük bölümünü hükümette üst düzey görevlere atadı

    Devam eden Ukrayna savaşında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e büyük desteklerde bulunan Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, çocuklarını hükümette önemli görevlere atamaya devam ediyor. Son olarak 24 yaşındaki kızı Kadizat Kadirova'yı hükümette başkan yardımcılığına görevine atayan Kadirov'un 14 çocuğunun ve akrabalarının büyük bölümü şu anda hükümette üst düzey görevler yürütüyor.

  • Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor! İşte masadaki konular
    02 Şub Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor! İşte masadaki konular

    Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmek için Türkiye'ye gelecek. Kremlin Sözcüsü Peskov ziyarette Moskova-Ankara arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ile Ukrayna dahil bölgesel konuların ele alınacağını söyledi.

  • Putin: Ukraynalı esirleri taşıyan uçak Patriot sistemleriyle vuruldu
    31 Oca Putin: Ukraynalı esirleri taşıyan uçak Patriot sistemleriyle vuruldu

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı esirleri taşıyan Il-76 nakliye uçağının düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 'Ukraynalı esirleri taşıyan uçak Patriot sistemleriyle vuruldu' dedi. Putin, uçağın Belgorod Bölgesi'nde Ukrayna tarafından vurulduğunu ve uluslararası uzmanların kanıtları incelemesini istedi.

  • Mal varlığı açıklanmıştı! Putin'in bir de gözlerden uzak lüks kır evi çıktı
    31 Oca Mal varlığı açıklanmıştı! Putin'in bir de gözlerden uzak lüks kır evi çıktı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Finlandiya sınırına 30 kilometre uzaklıkta lüks kır evinin olduğu iddia edildi. Karayolu ulaşımı bulunmayan lüks kır evine yalnızca göl üzerinden yatla ve havadan ulaşım sağlanabilirken, Rus milyarder Roman Abramoviç'in Putin'in komşusu olduğu öğrenildi. Öte yandan mart ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi mal varlığı açıklanan Putin'in 1 daire, garaj ve klasik otomobillerinin yanı sıra banka hesabında 606 bin dolar parası bulunduğu belirtilmişti.

  • Rusya'da başkanlık seçimleri öncesi Putin'in mal varlığı açıklandı
    30 Oca Rusya'da başkanlık seçimleri öncesi Putin'in mal varlığı açıklandı

    Rusya'da mart ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi, bağımsız aday olan ve halihazırda Rusya Devlet Başkanlığı görevini yürüten Vladimir Putin'in mal varlığı açıklandı. Putin'in, St. Petersburg'da 78 metrekarelik bir daireye ve aynı şehirde 18 metrekarelik bir garaja sahip olduğu ortaya çıkarken ikisi klasik olmak üzere 3 otomobilinin bulunduğu öğrenildi. Öte yandan hesabında 606 bin dolar parası bulunan Putin'in St. Petersburg Bankasında 230 adet hissesi bulunuyor.

  • Rusya, Ukrayna tarafından fırlatılan füzeyle vurulan uçağın enkazında Ukraynalı askerlere ait belgeler buldu
    27 Oca Rusya, Ukrayna tarafından fırlatılan füzeyle vurulan uçağın enkazında Ukraynalı askerlere ait belgeler buldu

    Rusya'nın Araştırma Komitesi, Harkov bölgesinden fırlatılan bir füzeyle vurulan Il-76 askeri uçağının enkazında Ukraynalı askerlere ait belgeler bulunduğunu tespit etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna tarafının kontrolündeki bölgeden fırlatılan füzenin uçağı vurduğunu ve Ukraynalı liderlerin uçakta Ukraynalı esirlerin olduğunu bildiğini söyledi. Uçakta 65 Ukraynalı esir, altı mürettebat üyesi ve üç refakatçi bulunuyordu.

  • Putin'in Kaliningrad ziyaretinde öğrencilere ambulans ve yemek servisi yasağı
    26 Oca Putin'in Kaliningrad ziyaretinde öğrencilere ambulans ve yemek servisi yasağı

    Putin'in Rusya'nın, Kaliningrad şehrine yaptığı ziyaret kapsamında öğrencilere ambulans ve yemek servisi yapılmasının yasaklandığı belirtildi. Ayrıca, öğrencilere odalarda dolaşmama ve yatakhane içinde çamaşır makinelerinin ve yatak çarşaflarının değiştirilmeyeceği uyarısı yapıldı. Putin, BFU öğrencileriyle bir araya gelerek Immanuel Kant'ın eserlerini incelemeleri çağrısında bulundu ve üç çocuk sahibi olmalarını önerdi.

  • Rusya Devlet Başkanı Putin'i eleştiren eski Albay 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı
    25 Oca Rusya Devlet Başkanı Putin'i eleştiren eski Albay 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i eleştiren eski Albay İgor Girkin, 'aşırılık çağrısında bulunduğu' gerekçesiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Girkin, Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu.

  • Putin, Mısır'daki Nükleer Güç Santrali Temel Atma Törenine Katıldı
    23 Oca Putin, Mısır'daki Nükleer Güç Santrali Temel Atma Törenine Katıldı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'da inşa edilen El-Dabaa Nükleer Güç Santrali'nin temel atma törenine video konferans yöntemiyle katıldı. Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Filistin-İsrail çatışmasıyla ilgili temas halinde olduklarını belirtti. Ayrıca, Putin Mısır'ın BRICS'e katılımını desteklediklerini ve Mısır ile iş birliğinin arttığını ifade etti.

  • Putin: Ukrayna devleti ciddi bir darbe alabilir
    16 Oca Putin: Ukrayna devleti ciddi bir darbe alabilir

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun başarısızlığının devam etmesi halinde, Ukrayna devletinin 'ciddi' darbe alabileceğini söyledi. Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair açıklamalarda bulunduğu toplantıda, Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerine karşı saldırısının başarısız olduğunu belirtti. Putin ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'da elde ettiği topraklardan vazgeçmeyeceğini ve Ukrayna'daki 'özel askeri operasyonu' sürdüreceğini ifade etti.

  • Zelenskiy, Putin'i yırtıcı bir hayvana benzetti
    16 Oca Zelenskiy, Putin'i yırtıcı bir hayvana benzetti

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Donbass'taki çatışmaları durdurma girişimlerini reddettiğini belirterek, Putin'i yırtıcı bir hayvana benzetti. Zelenskiy ayrıca, Rusya'nın yayılmacı politikalarının sadece Ukrayna ile sınırlı olmadığını ve yeni saldırganlıkların ortaya çıktığını ifade etti. Ukrayna'nın hava gücünü artırması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, bu sayede ilerleme kaydedilebileceğini söyledi.

  • ABD'li boksör Kevin Johnson'a Rusya'dan vatandaşlık
    11 Oca ABD'li boksör Kevin Johnson'a Rusya'dan vatandaşlık

    Geçtiğimiz sene Rus boksör Vyacheslav Datsik'i mağlup ettikten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek Rusya vatandaşı olmak istediğini söyleyen ABD'li boksör Kevin Johnson'a Rusya vatandaşlığı verildi. Putin'in imzaladığı kararname ile Rusya vatandaşı olan Johnson, yeni kimlik ve pasaportunu teslim aldı.

  • Kremlin Sözcüsü Peskov: 'Putin ve Erdoğan arasındaki iletişime sürekli ihtiyaç var'
    10 Oca Kremlin Sözcüsü Peskov: "Putin ve Erdoğan arasındaki iletişime sürekli ihtiyaç var"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında görüşme yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin ve Erdoğan arasındaki iletişime sürekli ihtiyaç var" dedi.

  • Putin, Ukrayna'da savaşan yabancılara Rus vatandaşlığı imkanı sağladı
    04 Oca Putin, Ukrayna'da savaşan yabancılara Rus vatandaşlığı imkanı sağladı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşta Rusya için savaşan yabancıların Rus vatandaşlığı alabilmesinin önünü açan bir kararname imzaladı. Kararnameye göre, Ukrayna'ya karşı Rus ordusunda görev yapmak üzere sözleşme imzalayan yabancı uyruklular ve aileleri Rus vatandaşlığına başvurabilecek.

  • Putin: Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz
    01 Oca Putin: Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulunarak, çatışmanın nasıl hızlıca sona ermesi gerektiğini konuşanların dün Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenler olduğunu söyledi. Putin, Ukrayna'nın düşmanı olmadığını ancak Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenlerin olduğunu belirtti. Ayrıca Putin, sivil halka işlenen suç ve terör eylemlerinin yanıtsız bırakılmayacağını ve Ukrayna'ya karşı saldırılarını artıracaklarını ifade etti.

  • Putin, Ukrayna'daki savaşı kendi şartları çerçevesinde bitirmek istiyor
    01 Oca Putin, Ukrayna'daki savaşı kendi şartları çerçevesinde bitirmek istiyor

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşı en kısa zamanda ancak sadece kendi şartları çerçevesinde bitirmek istediğini açıkladı. Putin, Ukrayna'nın Rusya'ya düzenlediği saldırılara karşılık verileceğini belirtti. Saldırılar sonucunda 25 kişi hayatını kaybederken, Putin sivillere yönelik suçların cezasız kalmayacağını vurguladı. Putin ayrıca Rus halkına Ukrayna'daki savaşa destek olmaları çağrısında bulundu.

  • Putin, Belgorod saldırısını terör eylemi olarak nitelendirdi
    01 Oca Putin, Belgorod saldırısını terör eylemi olarak nitelendirdi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da bulunan Vishnevsky Merkez Askeri Hastanesi'nin 2'nci kliniğini ziyaret ederek, Belgorod'da gerçekleşen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı terör eylemi olarak nitelendirdi. Putin, saldırının çoklu fırlatma roket sisteminden yapıldığını ve sivil halka yönelik hedefli bir saldırı olduğunu belirtti.

  • Zelenski ve Putin, yeni yıl mesajında ordularına teşekkür etti
    01 Oca Zelenski ve Putin, yeni yıl mesajında ordularına teşekkür etti

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni yıl mesajlarında ordularına teşekkür etti. Zelenski, Ukraynalı savaşçılarla gurur duyduğunu belirtirken; Putin, hakikat ve adalet mücadelesinde yer alan herkesi kahraman ilan etti.

  • Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti
    30 Ara Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti

    Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen saldırıda 2'si çocuk 14 kişinin hayatını kaybettiği, 108 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırının Ukrayna ordusu tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırı sonucu bir alışveriş merkezi, üniversite ve konutlar dahil yaklaşık 40 binanın hasar gördüğü aktarıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olay hakkında bilgi verildi ve bir ekip Belgorod kentine doğru yola çıktı.

  • Putin, Erdoğan'a yeni yıl mesajında ikili diyaloğun devam edeceğini ifade etti
    30 Ara Putin, Erdoğan'a yeni yıl mesajında ikili diyaloğun devam edeceğini ifade etti

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği yeni yıl mesajında Moskova ve Ankara'nın 2024'te ikili siyasi diyaloğu geliştirmeye devam edeceğini belirtti. Putin ayrıca, Türkiye ve Rusya'nın enerji ve altyapı projeleri gibi konularda iş birliği yaptığını ve bölgesel çatışmalara katkıda bulunduğunu ifade etti.

  • Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı
    30 Ara Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl mesajı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl tebriklerini ileterek, Rusya ile Türkiye arasında yapılan iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Öte yandan Putin, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayan İngiltere, Almanya, ABD, Fransa ve Japonya gibi ülkelerin yeni yılını ise kutlamadı.

  • Putin: Moskova ve Ankara ikili siyasi diyaloğu geliştirmeye devam edecek
    30 Ara Putin: Moskova ve Ankara ikili siyasi diyaloğu geliştirmeye devam edecek

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek yıl Moskova ve Ankara'nın ikili siyasi diyaloğu geliştirmeye devam edeceğini belirtti. Putin, Türkiye ile Rusya arasında yapılan işbirliği ve bölgesel çatışmalara katkılarına vurgu yaparak, güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi adına verimli işbirliğinin devam edeceğini ifade etti.

  • Ukrayna'nın Rus gemisine saldırısı sonrası Putin, intikam timlerini Kırım'a gönderdi
    29 Ara Ukrayna'nın Rus gemisine saldırısı sonrası Putin, intikam timlerini Kırım'a gönderdi

    Ukrayna'nın 26 Aralık tarihinde Rus Karadeniz Filosuna ait "Novoçerkassk" çıkarma gemisini seyir füzeleriyle vurması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Görüntüleri de büyük ses getiren saldırı sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çok öfkeli olduğunu duyuran İngiliz basını, Rus liderin intikam timlerini Kırım'a gönderip baskın talimatı verdiğini ve Kırım hava savunma güçlerinin cezalandırmasının beklendiğini yazdı.

  • Putin, yeni savaş gemilerinin bayrak çekme törenine katıldı
    26 Ara Putin, yeni savaş gemilerinin bayrak çekme törenine katıldı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus donanmasına katılacak üç yeni savaş gemisi için düzenlenen bayrak çekme törenine katıldı. Putin, törende yaptığı konuşmada, gemi inşa sektörünün canlılığını ortaya koyduğunu belirtti ve Rusya'nın donanma gücünü pekiştireceklerini söyledi.

  • Rus ordusu harabeye dönen hayalet şehir Maryinka'yı ele geçirdi
    25 Ara Rus ordusu harabeye dönen hayalet şehir Maryinka'yı ele geçirdi

    Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki Maryinka yerleşim birimi üzerinde kontrolü sağladığını bildirdi. Putin, Maryinka'nın ele geçirilmesi sürecinde yer alan askerlere ödül verilmesi gerektiğini belirtti.

  • Rusya seçimleri: İşte Putin'in rakibi…
    21 Ara Rusya seçimleri: İşte Putin'in rakibi…

    Rusya'da 2024 Devlet Başkanlığı Seçimleri'nde Vladimir Putin'e karşı yarışacak potansiyel rakip Ekaterina Dountsova, "barışa adamış" bir kadın siyasetçi olarak tanımlanıyor. Meclisteki bir partiden aday olmadığı için 300 bin destek imzası toplamak zorunda olan Dountsova, geçen kasımda 10 binden fazla imza topladığını belirtti. Ukrayna'ya saldırının ardından ülkenin "hak ve özgürlüklerden, sevgi ve barıştan, güzel bir gelecekten uzaklaştığını" söyleyen Dountsova, insanların bir "alternatif" isted

  • Rusya lideri Putin'e seçimde dişli rakip! Ekaterina Dountsova başkanlığa resmen aday oldu
    21 Ara Rusya lideri Putin'e seçimde dişli rakip! Ekaterina Dountsova başkanlığa resmen aday oldu

    Rusya'da 2024 Mart ayında yapılacak Devlet Başkanlığı Seçimleri'nde, kazanmasına kesin gözüyle bakılan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşısına, kendisini ''barışa'' adamış bir kadın siyasetçi olarak tanımlayan Ekaterina Dountsova çıktı. Başkanlığa resmen aday olan Dountsova'nın gerekli belgeleri Seçim Komisyonu tarafından onaylandı.

  • Putin, Rusya'da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı
    18 Ara Putin, Rusya'da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek yıl mart ayında yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimleri için Rusya Merkez Seçim Komisyonu'na giderek adaylık için resmi başvurusunu yaptı. Putin, adaylığına ilişkin evrakları Başkent Moskova'daki seçim komisyonuna sundu.

  • Putin 2024 seçimlerinde bağımsız aday olmak için başvuruda bulundu
    18 Ara Putin 2024 seçimlerinde bağımsız aday olmak için başvuruda bulundu

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024'te düzenlenecek devlet başkanlığı seçiminde bağımsız aday olmasıyla ilgili belgeleri Merkez Seçim Komisyonu'na teslim ederek resmen başvuruda bulundu. Putin, başvurusunu imzalayarak seçim yarışına bağımsız aday olarak katılacak.

  • Bulgaristan Başbakanı Putin'in Karadeniz açıklamasını eleştirdi
    15 Ara Bulgaristan Başbakanı Putin'in Karadeniz açıklamasını eleştirdi

    Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Karadeniz'e ilişkin yaptığı açıklamayı 'emperyal heves' olarak nitelendirdi ve bu sözlerin eyleme dönüşebileceği uyarısında bulundu.

  • Putin: Rusya-Çin ilişkileri küresel istikrar için önemli
    15 Ara Putin: Rusya-Çin ilişkileri küresel istikrar için önemli

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin-Rusya ilişkilerinin küresel istikrarın korunmasında önemli rol oynadığını belirtti. Putin, iki ülke arasındaki etkileşim düzeyinin görülmemiş derecede yüksek olduğunu vurgulayarak, ilişkilerin çeşitlendirildiğini ve ilerlemeye devam edileceğini söyledi. Putin, iki ülke arasındaki dostluğun hiç kimseyi hedef almadığını, daha ziyade Rusya ve Çin'e fayda sağlamayı amaçladığını ifade etti.

  • Putin: 'Gelecek yılın başında Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirebilirim''Erdoğan, Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü...
    14 Ara Putin: "Gelecek yılın başında Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirebilirim""Erdoğan, Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü...

    - Putin: "Gelecek yılın başında Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirebilirim" "Erdoğan, Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü sergiliyor" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yoğun programı nedeniyle bir araya gelemediğini ancak gelecek...

  • Putin: Ukrayna'da hedeflerimize ulaştığımızda barış sağlanacak
    14 Ara Putin: Ukrayna'da hedeflerimize ulaştığımızda barış sağlanacak

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ukrayna ile ilgili hedeflerinin değişmediğini belirterek, 'Ukrayna'da hedeflerimize ulaştığımızda barış sağlanacak.' dedi.

  • Rusya-Ukrayna savaşı: Putin Rus halkına savaş hedeflerinin değişmediğini söyledi
    14 Ara Rusya-Ukrayna savaşı: Putin Rus halkına savaş hedeflerinin değişmediğini söyledi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile barışın ancak Rusya’nın “hedeflerine ulaştığında" gerçekleşeceğini söyledi.

  • Putin: 'Gelecek yılın başında Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirebilirim'
    14 Ara Putin: "Gelecek yılın başında Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirebilirim"

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yoğun programı nedeniyle bir araya gelemediğini ancak gelecek yılın başında Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirebileceğini söyledi.

  • NATO Genel Sekreteri: Ukrayna'yı desteklemek güvenliğimize yapılan bir yatırım
    14 Ara NATO Genel Sekreteri: Ukrayna'yı desteklemek güvenliğimize yapılan bir yatırım

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'da savaşı kazanması halinde başka ülkeleri hedef alması riskine karşı uyararak, 'Ukrayna'yı desteklemek kendi güvenliğimize yapılan bir yatırım.' değerlendirmesini yaptı.

  • Putin: 'Türkiye gibi Filistin devletinin kurulmasına dair BM kararlarının uygulanmasından yanayız. Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz.
    14 Ara Putin: "Türkiye gibi Filistin devletinin kurulmasına dair BM kararlarının uygulanmasından yanayız. Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz.

    Putin: "Türkiye gibi Filistin devletinin kurulmasına dair BM kararlarının uygulanmasından yanayız. Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz.

  • Putin: 'Erdoğan, Gazze'deki trajediye dikkat çeken, durumu iyileştirmek, uzun vadeli barış koşullarını yaratmak için her şeyi yapan uluslararası...
    14 Ara Putin: "Erdoğan, Gazze'deki trajediye dikkat çeken, durumu iyileştirmek, uzun vadeli barış koşullarını yaratmak için her şeyi yapan uluslararası...

    Putin: "Erdoğan, Gazze'deki trajediye dikkat çeken, durumu iyileştirmek, uzun vadeli barış koşullarını yaratmak için her şeyi yapan uluslararası toplumun liderlerinden biridir"

  • Putin, Türkiye'ye geliyor! Haberi bizzat verip Erdoğan'a övgüler dizdi
    14 Ara Putin, Türkiye'ye geliyor! Haberi bizzat verip Erdoğan'a övgüler dizdi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze'nin sesini duyurmak için sarf ettiği çaba nedeniyle övgüler dizdi. Putin ayrıca, ''Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyordum ama Erdoğan'ın yoğun çalışma temposu nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmedi. Gelecek sene başında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirebilirim'' ifadelerini kullandı.

  • Putin: Rusya için Arktik bölgesinin kalkınması önceliktir
    12 Ara Putin: Rusya için Arktik bölgesinin kalkınması önceliktir

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arktik bölgesinin kalkınmasının ülke için yadsınamaz bir öncelik olduğunu belirtti. Putin, Arktik bölgesinin stratejik önem taşıdığını ve büyük bir ekonomik potansiyeli bulunduğunu vurguladı.

  • Putin: Rusya askeri deniz gücünü artırmaya devam edecek
    11 Ara Putin: Rusya askeri deniz gücünü artırmaya devam edecek

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin askeri deniz gücünü artırmaya yönelik çalışmalara devam edileceğini belirterek, denizaltı ve gemilerin inşasıyla ilgili planlarını hayata geçireceklerini söyledi.

  • Putin, 2024'te düzenlenecek devlet başkanı seçiminde aday olacağını bildirdi
    11 Ara Putin, 2024'te düzenlenecek devlet başkanı seçiminde aday olacağını bildirdi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024'te düzenlenecek devlet başkanı seçiminde aday olacağına dair bildiri gönderdi. Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Nikolay Bulayev, Putin'in adaylık bildirisini aldıklarını açıkladı. Seçimin 17 Mart 2024'te yapılması kararlaştırılmıştı.

  • Netanyahu, Putin'e Rusya'nın İsrail karşıtı tutumunu iletti
    10 Ara Netanyahu, Putin'e Rusya'nın İsrail karşıtı tutumunu iletti

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Moskova-Tahran yakınlaşmasından dolayı 'sert eleştirilerini' ve Rusya'nın Birleşmiş Milletler'deki (BM) tutumu nedeniyle 'memnuniyetsizliğini' iletti. Netanyahu, Hamas'a karşı yürütülen savaş ve bölgedeki durumu da görüştü.

  • Putin ve Netanyahu Gazze Şeridi'ndeki durumu görüştü
    10 Ara Putin ve Netanyahu Gazze Şeridi'ndeki durumu görüştü

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaparak Gazze Şeridi'ndeki durumu ele aldı. Putin, terör tehditlerine karşı mücadelenin siviller için vahim sonuçlara yol açmamasının önemini vurguladı ve sivillerin acılarının hafifletilmesi için Rusya'nın yardıma hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, Rus vatandaşlarının tahliyesi ve esir tutulanların serbest bırakılması konusunda da karşılıklı istek dile getirildi.

  • Netanyahu'dan Putin'e İran uyarısı: İş birliğinden rahatsızız
    10 Ara Netanyahu'dan Putin'e İran uyarısı: İş birliğinden rahatsızız

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kabine toplantısı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aradı. Toplantıyı yarıda kesip apar topar Putin'le telefonda görüşen Netanyahu, Rusya'nın İsrail'e karşı olan tutumundan duyduğu rahatsızlığı belirtti. İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada, ''Başbakan Netanyahu Rusya ve İran arasındaki tehlikeli iş birliğini sert bir dille eleştirdi'' denildi.

  • Putin ve Sisi, Gazze'de ateşkes için çabaları sürdürme konusunda mutabık kaldı
    09 Ara Putin ve Sisi, Gazze'de ateşkes için çabaları sürdürme konusunda mutabık kaldı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için çabaların sürdürülmesi konusunda anlaştı. Sisi, Gazze halkına insani yardımların ulaştırılmasının önemine vurgu yaparken, Putin ile birlikte uluslararası topluma ateşkes sağlanması konusunda sorumluluklarını hatırlatma kararı aldı. ABD'nin Gazze'de ateşkes talebini veto etmesi ise uluslararası toplumda tepkilere neden oldu.

  • Putin, beşinci dönem için adaylığını açıkladı
    08 Ara Putin, beşinci dönem için adaylığını açıkladı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşına katılan askerler için düzenlenen bir ödül töreninde yaptığı konuşmada, beşinci dönemi için yeniden aday olacağını açıkladı. Putin'in yeniden seçilmesi, muhalefetin neredeyse hiç olmadığı ve Rus medyasının kontrolü altında olduğu mevcut koşullarda bekleniyor. Putin, 2000-2008 yılları arasında devlet başkanlığı yapmış, 2012'de ise yeniden bu göreve dönmüştü. Rusya Anayasası'nın 2020'de değiştirilmesiyle başkanlık süresi altı yıla çıkarıldı ve Putin'in önceki görev süreleri göz ardı edilerek yeniden aday olması için temiz bir sayfa açıldı. Seçimi kazanması halinde Putin, 2030'a kadar başkanlık görevini sürdürecek.

  • Putin, 2024'teki başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacak
    08 Ara Putin, 2024'teki başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacak

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024'teki devlet başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı.

Advertisement