Son dakika Suriye haberleri, Suriye son dakika, son dakika Suriye

Son Dakika Suriye Haberleri

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması
    13 Mar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Terörle mücadele alanında bizim Amerika Birleşik Devletleri'ne çok net bir mesajımız oldu.

  • Şanlıurfa'da Suriye sınırından yurda girmeye çalışan 2 PKK/PYD teröristi yakalandı
    12 Mar Şanlıurfa'da Suriye sınırından yurda girmeye çalışan 2 PKK/PYD teröristi yakalandı

    Şanlıurfa'da, Suriye sınırından yurda girmeye çalışan PKK/PYD mensubu 2 terörist yakalandı. İki teröristin Suriye'den Türkiye'ye girme teşebbüsünde bulunacağına yönelik istihbarat üzerine sınır hattındaki önlemler artırıldı. Ekipler, terör örgütü PKK/PYD üyesi olduğu tespit edilen 2 teröristi sınır hattında yakaladı. Teröristler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Kilis'te Ramazan Ayında Hububat Üretimi Devam Ediyor
    12 Mar Kilis'te Ramazan Ayında Hububat Üretimi Devam Ediyor

    Türkiye'nin hububat ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Kilis'te, Ramazan ayında da üretim ve bakım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Suriye sınırına sıfır noktada bulunan hububat tarlalarında yüksek rekolte beklenirken, çiftçiler hem oruç tutuyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Kurak geçen geçen seneye göre bol yağışlarla başlayan sezonda çiftçilerin tek umudu bahar yağmurları oldu. Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı, çiftçilerin septorya yaprak leke hastalığına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Sınırın sıfır noktasında çalışan çiftçiler, düşen roketlere rağmen hiç durmadan üretim yapmaya devam ediyor.

  • Zorla yerinden edilen Suriyeli siviller Türkiye'de ilk iftarlarını yaptı
    11 Mar Zorla yerinden edilen Suriyeli siviller Türkiye'de ilk iftarlarını yaptı

    Suriye'de Esed rejimi ve terör örgütü PKK/YPG saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelerde yaşamlarını sürdüren zorla yerinden edilen siviller, İdlib, Afrin, Bab, Cerablus, Azez, Çobanbey, Tel Abyad ve Rasulayn'da ramazana kavuşmanın sevincini yaşadı. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatları ile terörden arındırılan bölgelerde yaşayan yüz binlerce kişi, yardımseverlerin desteğiyle çadırlarda, konteyner kentlerde ve briket evlerde yaşamını sürdürüyor. AA muhabirleri, Bizia Beldesi'nde engelli annesiyle çadırda yaşayan Yüsra Halife'nin iftar sofrasına misafir oldu. Halife ailesi, ramazanın hayırlarla dolu bir ay olduğunu belirterek, yardımseverlerin desteğini talep etti.

  • Suriye'deki İdlib ve Fırat Kalkanı bölgelerindeki insanlar ramazanın ilk sahurunu yaptı
    11 Mar Suriye'deki İdlib ve Fırat Kalkanı bölgelerindeki insanlar ramazanın ilk sahurunu yaptı

    Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ili ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları bölgelerinde yaşayan yüz binlerce kişi, ramazanın ilk sahurunu çadırlarda, konteyner kentlerde ve briket evlerde yaptı. Eve ekmek almakta zorlanan insanlar, zeytin, zeytinyağı ve çay ile sahur yaparak nimetlere şükretti. Ancak aileler, savaş nedeniyle kaybettikleri sevdiklerini özlediklerini ve onlarla aynı sofrada sahur yapmayı çok istediklerini dile getirdi.

  • Suriye'de yerinden edilen siviller zorlu bir ramazan geçiriyor
    10 Mar Suriye'de yerinden edilen siviller zorlu bir ramazan geçiriyor

    Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen yüz binlerce sivil, evlerinden uzak ve yokluk içinde bir ramazan ayını daha karşılıyor. İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana yerinden edilen veya mülteci konumuna düşen Suriyeliler, 14. ramazan ayını geçirmeye hazırlanıyor. Çadır kamp yaşamına uyum sağlayan siviller, pahalılık ve maddi imkansızlık nedeniyle zorlu şartlarla karşı karşıya kalıyor. Kamplarda yaşayanların çoğunluğunu kimsesiz kadınlar, yetimler ve engelliler oluşturuyor. Yiyeceklerin fiyatının yüksek olması nedeniyle ramazan hazırlıkları kısıtlı yapılıyor. Kamplara insani yardım gelmemesi, çadırların çürük olması ve temel hizmetlerin eksikliği de yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

Advertisement