Son dakika Cemevi haberleri, Cemevi son dakika, son dakika Cemevi

Son Dakika Cemevi Haberleri

  • İmamoğlu: Atatürk milliyetçiliği memleketin her insanını eşit görmektir
    22:39 İmamoğlu: Atatürk milliyetçiliği memleketin her insanını eşit görmektir

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Devrimleri Müzesi ile Ulusal Bağımsızlık ve Kurtuluş Müzesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk milliyetçiliğinin memleketin her insanını eşit görmek olduğunu belirtti. İmamoğlu, ayrıca doğanın, vatanın, suyun ve toprağın korunmasının en büyük milliyetçilik olduğunu vurguladı. İftar programında ise farklı inanç gruplarıyla bir araya gelen İmamoğlu, kardeşlik ve hoşgörüyle kurulan sofraların insanları mutlu ve adaletli bir hayata taşıyacağını ifade etti.

  • İstanbul'da İnanç Grupları İle İftar Buluşması
    21:36 İstanbul'da İnanç Grupları İle İftar Buluşması

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan inanç grupları ile iftar sofrasında buluştu. İmamoğlu, farklı inançlara mensup din insanlarının barış ve hoşgörü dileklerini paylaştı.

  • +1 kat vaadiyle dikkat çeken Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 55 vizyon projesini tanıttı
    10:41 +1 kat vaadiyle dikkat çeken Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 55 vizyon projesini tanıttı

    Cumhur İttifakı AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, '5 Yılda 55 Vizyon Projesi'nin tanıtım lansmanını gerçekleştirdi. Küçükoğlu, projelerini dönüşüm, ulaşım ve yaşam olarak 3 ana başlık altında topladı.

  • Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, Beylikdüzü ve Avcılar'da Esnafa Ziyaretlerde Bulundu
    17 Mar Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, Beylikdüzü ve Avcılar'da Esnafa Ziyaretlerde Bulundu

    Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Beylikdüzü ve Avcılar'da esnafa ziyaretlerde bulundu. Aydın, Beylik Pazarı'nı dolaşıp esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde bir pazarı gezen Aydın, kadınlara çiçek takdim etti, çocuklara rüzgar gülü dağıttı. Aydın, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yeşilkent Cemevi'ni de ziyaret etti ve cemevinin aşevine İBB tarafından günlük getirilen 2 bin kişilik yemeğin hızla tüketildiğini öğrendi. Aydın, fakirliğin yok edilmesi gereken bir şey olduğunu belirterek, beceriksiz ve muhteris yöneticilerin insanları yoksullaştırdığını ifade etti.

  • Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği İftar Programı
    15 Mar Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği İftar Programı

    Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve yüzlerce vatandaşın katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

  • Bozüyük Belediye Başkanı iftar programına katıldı
    15 Mar Bozüyük Belediye Başkanı iftar programına katıldı

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İftar öncesinde davetlilerle görüşen Başkan Bakkalcıoğlu, programda yaptığı konuşmada belediyenin projelerini ve cemevi yapımını anlattı.

  • CHP Mamak Belediye Başkan Adayı'nın cami ve cemevi benzetmesi tartışma yarattı
    14 Mar CHP Mamak Belediye Başkan Adayı'nın cami ve cemevi benzetmesi tartışma yarattı

    CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin'in Mucurlular Derneği ziyareti sırasında yaptığı cami ve cemevi benzetmesi tartışmalara neden oldu. Dernek başkanı Veysel Eken, siyasilerin milli ve manevi değerlere saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

  • ÇAKÜ'de 'Anadolu Bektaşiliği ve Aleviliği' paneli düzenlendi
    14 Mar ÇAKÜ'de 'Anadolu Bektaşiliği ve Aleviliği' paneli düzenlendi

    Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Anadolu Bektaşiliği ve Aleviliği' panelinde, Türk-İslam medeniyetinin Anadolu ve Balkan coğrafyalarına etkisi ve Alevilik-Bektaşilik kültürünün önemi konuşuldu. Panelde, Avrupa Alevi Düşünce Kültür ve Cemevi Derneği İnanç Kurulu Başkanı Ali Yeşildağ, araştırmacı yazar Haydar Teberoğlu, Hamdullah Bektaşoğlu, Koç Ulusoy ve Alevilik araştırmacısı Ezgi Özdemir sunum yaptı.

  • CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, Projelerini Anlattı: 'Mal Varlığımda Bulunduğum Makamdan Kaynaklı Bir Artış Olmayacak'
    12 Mar CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, Projelerini Anlattı: "Mal Varlığımda Bulunduğum Makamdan Kaynaklı Bir Artış Olmayacak"

    CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, belediye başkanı seçildikten görev süresi bitene kadar geçen süreçte mal varlığında görevinden kaynaklı bir artışın olmayacağını belirterek; “Bu göreve nasıl başlarsam öyle de bitireceğim” diye konuştu.

  • Sancaktepe'de Kadına Şiddet: Duygu Can Son Yolculuğuna Uğurlandı
    12 Mar Sancaktepe'de Kadına Şiddet: Duygu Can Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Sancaktepe'de eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Duygu Can, Kartal Cemevi'nde düzenlenen cenaze ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede kadınlar tarafından taşınan tabut, kadın cinayetlerine tepki gösteren sloganlar eşliğinde defnedileceği mezarlığa götürüldü.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: İşçi çıkarmak yerine yeni istihdam alanları açıyoruz
    11 Mar Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan: İşçi çıkarmak yerine yeni istihdam alanları açıyoruz

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada, işçi çıkarmak yerine yeni istihdam alanları açma gayreti içinde olduklarını belirtti. Soydan, projelerinin heyecan oluşturduğunu ve Mersin'i daha güzel bir şehir haline getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras'tan altyapı sözü
    10 Mar CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras'tan altyapı sözü

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, seçim çalışmaları kapsamında Datça'da gerçekleştirdiği halk buluşmalarında, Muğla'nın altyapısında eksiklik kalmayacak. Belirlenen bölgelerde ilk 100 günde çalışmalar başlayacak dedi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul Vizyon Belgesi Hazırlama Çağrısı Yaptı
    09 Mar İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul Vizyon Belgesi Hazırlama Çağrısı Yaptı

    İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmada, İstanbul için bir vizyon belgesi hazırlanması çağrısında bulundu. Kavuncu, deprem ve barınma sorunlarına kalıcı çözümler sunmak amacıyla tüm adayların birlikte çalışmasını ve taahhütte bulunmasını istedi.

  • AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Projelerini Duyurdu
    05 Mar AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Projelerini Duyurdu

    AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçimi kazanması halinde yapacakları projeleri kamuoyuyla paylaştı. Çankırı, projelerini 5 ana başlık altında topladı ve yerinde yenilenme, estetik görünüm, tarihi yapıların restore edilmesi, trafik rahatlatma, sosyal projeler gibi konulara odaklandıklarını belirtti.

  • Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu İnşaatını İnceledi
    05 Mar Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu İnşaatını İnceledi

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Yamanlar Mahallesi'nde yapımı süren Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulunu ziyaret etti, çalışmaları yerinde inceledi. İnşaatta sona gelinen merkezin kısa sürede tamamlanıp, açılışa hazır hale getirileceğini belirten Başkan Sandal, 'Söz verdik, tutuyoruz. Yamanlar'ı modern ve donanımlı bir kültür merkezi ile buluşturuyoruz. Bayraklımıza hayırlı olsun' dedi.

  • Balçova Belediye Meclisi Son Toplantısını Gerçekleştirdi
    05 Mar Balçova Belediye Meclisi Son Toplantısını Gerçekleştirdi

    Balçova Belediye Meclisi son toplantısını gerçekleştirerek meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi. Başkan Fatma Çalkaya, uyum içinde alınan önemli kararlarla Balçova için çalıştıklarını belirtti.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Kağıthane'de Ziyaretlerde Bulundu
    04 Mar İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Kağıthane'de Ziyaretlerde Bulundu

    İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Kağıthane'de seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu. Kavuncu, Kağıthane Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Derneği-Kağıthane Cemevi'ni ziyaret ederek devletin herkese eşit davranması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Alevilere yönelik bir sözün basında yer aldığını ve konuyu mahkemeye taşıdığını belirtti. Kavuncu, Kağıthane mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla da bir araya gelerek iki kutuplu yapıya itiraz ettiklerini ve değişiklik istediklerini ifade etti.

  • Türkiye'nin en modern Cemevi açıldı
    04 Mar Türkiye'nin en modern Cemevi açıldı

    Turgutlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye'nin en modern Cemevlerinden biri olan Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

  • Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi açıldı
    03 Mar Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi açıldı

    Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi törenle açıldı. Açılışa katılan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Programda Turgutlu Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Tekin de bir konuşma yaptı. Cemevinde cem salonu, kurs odaları, idari bölüm, mutfak, yemekhane, gasilhane, morg ve depo yer alıyor.

  • Sultangazi'de cemevine silahlı saldırı gerçekleştiren şahıslardan 1'i adliyeye sevk edildi
    03 Mar Sultangazi'de cemevine silahlı saldırı gerçekleştiren şahıslardan 1'i adliyeye sevk edildi

    Sultangazi'de bulunan cemevinde hayır yemeği verildiği sırada silahlı saldırı gerçekleştiren 2 şahıstan 1'i adliyeye sevk edildi. Gazi Mahallesi'nde bulunan cemevinde dün saat 16.00 sıralarında motosikletli 2 kişi, sokağa gelerek hayır yemeği verildiği sırada ateş etmeye başlamış polis ekipleri ise kısa sürede olay yerine intikal etmişti. Saldırganlardan 1'i çevredekiler tarafından yakalanırken diğer şüpheli kaçmaya çalıştığı sırada polise ateş açmış bunun üzerine karşılık veren ekipler şahsı ayağından vurarak etkisiz hale getirmişti. Gözaltına alınan saldırganlardan M.S.B. isimli şahıs, emniyette tamamlanan işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

  • İstanbul'da Cemevine Silahlı Saldırı: Yaralılar Var
    03 Mar İstanbul'da Cemevine Silahlı Saldırı: Yaralılar Var

    İstanbul'un Sultangazi ilçesinde, motosikletli 2 kişi, cemevinde yapılan hayır yemeğine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda yemeğe katılanlardan şans eseri yaralanan olmazken, saldırganlardan biri kaçarken diğeri polisler tarafından yakalandı. Saldırganların suç kayıtları olduğu belirlendi.

  • Başkan Seçer, Birlik ve Dayanışma Yemeği'nde konuştu
    03 Mar Başkan Seçer, Birlik ve Dayanışma Yemeği'nde konuştu

    Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Yemeği'ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Şahsıma ya da partime destek istemiyorum. Bizden memnun olanların oyunu istiyoruz' dedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul ve Türkiye İttifakı'na çağrıda bulundu
    01 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul ve Türkiye İttifakı'na çağrıda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beykoz'da düzenlenen halk buluşmasında, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, göçmeni, bütün demokratları İstanbul İttifakı'na, Türkiye İttifakı'na davet ettiğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise halk süt, anne kart, kreş ve öğrenci yurdu gibi hizmetlerini anlattı ve destek istedi.

  • İmamoğlu ve Erdoğdu Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu
    01 Mar İmamoğlu ve Erdoğdu Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu ile birlikte ilçe turu yaptı. İmamoğlu ve Erdoğdu, Topağacı Mahallesi'nde kurulan semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu, vatandaşların sorunlarını dinledi ve destek mesajları aldı.

  • İstanbul Okmeydanı'nda polis tarafından öldürülen Uğur Kurt'un davası yeniden görüldü
    01 Mar İstanbul Okmeydanı'nda polis tarafından öldürülen Uğur Kurt'un davası yeniden görüldü

    İstanbul Okmeydanı'nda bir cemevi avlusunda polisin silahından çıkan kurşunla ölen Uğur Kurt'un davası yeniden görüldü. Polis memuru S.K., 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kurt'un eşi ve avukatları karara tepki gösterdi.

  • Uğur Kurt Davasında Polis Memuruna 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
    01 Mar Uğur Kurt Davasında Polis Memuruna 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

    Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Okmeydanı Cemevi'nde cenaze beklerken başına kurşun isabet etmesi sonucu ölen Uğur Kurt ile ilgili 'yaşam hakkı ihlali' kararının ardından yeniden yargılanan polis memuru S.K, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

  • Uğur Kurt'un cemevinde öldürülmesine ilişkin davada karar! Polis memuruna 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi
    01 Mar Uğur Kurt'un cemevinde öldürülmesine ilişkin davada karar! Polis memuruna 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

    İstanbul'daki Okmeydanı Cemevi'nde 2014 yılında Uğur Kurt'u başından silahla vurarak öldüren polis memurunun davasında karar açıklandı. Sanık polis "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: İstanbul 5 yıl boşa geçirdi
    29 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: İstanbul 5 yıl boşa geçirdi

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 5 yıl boşa geçirdiğini belirterek, 1 Nisan itibarıyla İstanbul'un eser ve hizmet siyasetine yeniden kavuşacağını söyledi. Bakan Göktaş, Ümraniye'de bir parkın açılışında yaptığı konuşmada, parkların büyük önem arz ettiğini vurguladı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerine destek vereceklerini ifade etti. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise ilçede yapılan projelerden bahsederek, AK Parti belediyeciliğinin eser yapmak ve vatandaşın hizmetine koşmak olduğunu belirtti.

  • Murat Kurum, Kartal'daki Uğur Mumcu Cemevi'ni Ziyaret Etti
    28 Şub Murat Kurum, Kartal'daki Uğur Mumcu Cemevi'ni Ziyaret Etti

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kartal'da bulunan Uğur Mumcu Cemevi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Kurum, 1 Nisan'dan itibaren Alevi kardeşlerimize yakışır cemevlerini yapacaklarını ve cemevi inşaatını İBB olarak yürüteceklerini söyledi. Kurum, Kartal'da canların ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Murat Kurum: İstanbul'da Alevi Cemevlerine Destek Vereceğiz
    27 Şub Murat Kurum: İstanbul'da Alevi Cemevlerine Destek Vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kartal'da Uğur Mumcu Cemevi'ni ziyaret ederek, İstanbul'un her ilçesinde ve mahallesinde Alevi kardeşlerin cemevi ihtiyacına destek vereceklerini belirtti. Kurum, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku içerisinde İstanbul'un tüm değerleriyle Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin ruhunu yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Davutlar Mahallesi'nde Hizmetlerini Anlattı
    26 Şub Kuşadası Belediye Başkanı Davutlar Mahallesi'nde Hizmetlerini Anlattı

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Davutlar Mahallesi'nde yaptığı ziyarette, 5 yıl boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri ve projeleri anlattı. Günel, Davutlar'a yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Bağcılar Cemevi ve Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç'u ziyaret etti
    26 Şub İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Bağcılar Cemevi ve Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç'u ziyaret etti

    İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Bağcılar Cemevi ve Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç'u ziyaret etti. Kavuncu, devletin her alanda denetleyici ve düzenleyici rol oynamasının daha sağlıklı olduğunu belirtti ve devletin dini adalet olduğunu vurguladı. Ziyaretten dolayı Kavuncu'ya teşekkürlerini ileten Koç ise ayrımcılığın yanlış olduğunu ve laiklik, Cumhuriyet ve seküler yaşamın korunduğu bir devlet için çaba sarf ettiklerini söyledi.

  • Cemil Tugay, Efes Selçuk'ta Partililerle Buluştu
    26 Şub Cemil Tugay, Efes Selçuk'ta Partililerle Buluştu

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Efes Selçuk İlçe Örgütü, İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, meclis üyesi adayları, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile bir araya geldi. Tugay, Selçuk'ta yenilenmiş bir belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceklerini belirtti.

  • Belediye çalışanının cenazesine yüzlerce kişi katıldı
    22 Şub Belediye çalışanının cenazesine yüzlerce kişi katıldı

    Tunceli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçiren ve önceki gün hayatını kaybeden Zülfü Çelikdemir'in cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.

  • Tunceli Belediyesi'nde çalışan temizlik işçisi hayatını kaybetti
    22 Şub Tunceli Belediyesi'nde çalışan temizlik işçisi hayatını kaybetti

    Tunceli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçiren ve hayatını kaybeden Zülfü Çelikdemir'in cenaze töreni düzenlendi.

  • Bahçelievler Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek cemevinin temeli atıldı
    21 Şub Bahçelievler Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek cemevinin temeli atıldı

    Bahçelievler Belediyesi, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un katıldığı bir törenle Cumhuriyet Mahallesi'ne inşa edilecek cemevinin temelini attı. Kurum, törende yaptığı konuşmada, cemevinin kardeşçe yaşama ruhunu gelecek nesillere aktaracağını ve farklılıkları zenginlik olarak göreceğini belirtti. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ise camilere ve cemevlerine destek olduklarını ve cemevinin inşası için Kurum'dan destek istedi. Törene, çeşitli kurum yöneticileri ve vatandaşlar da katıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'u adaletle yöneteceğiz
    21 Şub Murat Kurum: İstanbul'u adaletle yöneteceğiz

    AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Bahçelievler Cemevi'nin temel atma törenine katıldı. Kurum, konuşmasında İstanbul'u adaletle yöneteceklerini ve herkesin hakkını alacaklarını vurguladı.

  • Bahçelievler Belediyesi Cem Evi Kültür Merkezi'nin Temelini Attı
    21 Şub Bahçelievler Belediyesi Cem Evi Kültür Merkezi'nin Temelini Attı

    Bahçelievler Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak cemevinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, siyasi parti ilçe temsilcileri ve davetliler katıldı. 500 metrekare oturumluk toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

  • Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın Alibeyköy Cemevi'ni Ziyaret Etti
    19 Şub Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın Alibeyköy Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Alibeyköy Cemevi ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Aydın, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi ile cemevinde dernek üyeleriyle sohbet etti ve dua aldı. Ziyaretin ardından Aydın, cemevi başkan vekili tarafından teşekkür edildi.

  • Hamza Dağ: İzmirliler Başımızın Tacıdır
    18 Şub Hamza Dağ: İzmirliler Başımızın Tacıdır

    AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Aliağa ve Foça'da ziyaretlerde bulundu. Dağ, ziyaretlerde İzmirlilerin başının tacı olduğunu vurgulayarak, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin kendilerine değerli olduğunu belirtti. Ayrıca, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi Başkanı ve otobüsçüler kooperatifinin başkanıyla da görüşen Dağ, vatandaşların taleplerini dinledi ve destek istedi.

  • Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ: '4.5 milyon hemşehrimiz bizim başımızın tacıdır'
    18 Şub Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ: '4.5 milyon hemşehrimiz bizim başımızın tacıdır'

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Aliağa'da seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluştu. Dağ, herkesin başlarının tacı olacağını söyledi.

  • Hamza Dağ Aliağa'da vatandaşlarla buluştu
    18 Şub Hamza Dağ Aliağa'da vatandaşlarla buluştu

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Aliağa'da seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Dağ, herkesin başının tacı olduğunu belirtti ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

  • Ardahan'ın Damal ilçesinde Hızır Orucu Birlik Lokması ve Cemi düzenlendi
    18 Şub Ardahan'ın Damal ilçesinde Hızır Orucu Birlik Lokması ve Cemi düzenlendi

    Ardahan'ın Damal ilçesinde Seyitören Köyü Cemevi'nde Hızır orucu iftarı açıldı ve birlik cemi gerçekleştirildi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda Hızır Lokması Paylaşımı'na Katıldı
    17 Şub İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda Hızır Lokması Paylaşımı'na Katıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen Hızır Lokması Paylaşımı etkinliğine katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, her inanca saygılı olduklarını ve Alevi yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirtti. İmamoğlu, devletin dininin adalet olduğunu vurgulayarak, dua edildikten sonra Hızır lokması paylaşıldı.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi Vatandaşların Hızır Lokmasına Ortak Oldu
    17 Şub İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi Vatandaşların Hızır Lokmasına Ortak Oldu

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağ ve Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat ile birlikte, Şahkulu Sultan Dergahı Cemevi'nde verilen Hızır lokmasına ortak oldu. İmamoğlu, her inancın belediye başkanı olduklarını vurgulayarak, İstanbul'da yaşayan herkese eşit hizmet duygusuyla yola çıktıklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Korkmayın, 31 Mart bizimdir, yarınlar bizimdir'
    17 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Korkmayın, 31 Mart bizimdir, yarınlar bizimdir'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pir Sultan Abdal Cemevi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye seslenerek, 31 Mart yerel seçimlerinde birlikte olunması halinde Cumhuriyet'e inanan, Atatürk devrimlerine inanan, Atatürk'le ve Cumhuriyet'in kurucu kadrolarıyla bir sorunu olmayan, onlara husumet değil, hayranlık duyan insanların kazanacağını söyledi.

  • İmamoğlu: 'Bu Millet Öyle Bir Had Bildirir Ki Süt Dökmüş Kediye Dönersiniz'
    17 Şub İmamoğlu: "Bu Millet Öyle Bir Had Bildirir Ki Süt Dökmüş Kediye Dönersiniz"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal’da ‘Neriman-SAmi Türkdoğan Aşevi açılışında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok" sözlerine "Bizim milletimizi tehdit edene bu millet pabucu bırakmaz. Bu millet öyle bir had bildirir ki süt dökmüş kediye dönersiniz” dedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Korumaları ile Gazeteciler Arasında Arbede Yaşandı
    17 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Korumaları ile Gazeteciler Arasında Arbede Yaşandı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in korumaları ile gazeteciler arasında yaşanan arbede sonucunda Özel, kameramandan özür diledi. Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi tarafından açılan Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi'ne katılan Özel, Alevilere eşit haklar tanınması gerektiğini vurguladı. Özel ayrıca, Cumhur İttifakı'na karşı güçlü bir ittifak kurma çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti ve Türkiye ittifakının önemine değindi.

  • Özgür Özel: 'Cemevlerinin Yasal Bir İbadethane Kabul Edilmesine Kadar Mücadeleyi Sürdüreceğiz'
    17 Şub Özgür Özel: "Cemevlerinin Yasal Bir İbadethane Kabul Edilmesine Kadar Mücadeleyi Sürdüreceğiz"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Pir Sultan Abdal Cemevi’nin açılışında; "Anayasal eşit vatandaşlık hakkı tanınana ve sonuna kadar yaşanana kadar bu toplumun yanındayız, omuz omuzayız, kol kolayız. Camilerin ibadethane olarak kabul edilip, bunun yasal güvenceyle, Meclis’ten çıkacak kanunla, Cumhurbaşkanı'nın onayı ile Resmi Gazete’de yayınlanması ile cemevlerinin yasal bir ibadethane kabul edilmesine kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. ÇEDES programı adı altında laik eğitimin örselendiği bu saldırılara karşı sizlerle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

  • Sivas'ın Ulaş ilçesinde Hızır Orucu Birlik Lokması ve Cemi düzenlendi
    17 Şub Sivas'ın Ulaş ilçesinde Hızır Orucu Birlik Lokması ve Cemi düzenlendi

    Sivas'ın Ulaş ilçesinde Rıza Ünal Kültür ve Cemevi'nde Hızır orucu iftarı açıldı ve cemevi dedesi Hasan Özer dua etti. Programa Kaymakam Emre Zafer, İlçe Müftüsü İzzet Kendir, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Rıza Ünal Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Metin Köse, Hızır ayının önemini vurgulayarak, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

  • Mansur Yavaş, alanda toplanan kalabalığa Erdoğan'la özdeşleşen cümle ile hitap etti
    17 Şub Mansur Yavaş, alanda toplanan kalabalığa Erdoğan'la özdeşleşen cümle ile hitap etti

    Seçim çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın alanda hitap ettiği kalabalığa Cumhurbaşkanı Erdoğan'la özdeşleşen "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" cümlesiyle hitap etmesi dikkat çekti.

  • Anka Haber Ajansı 17 Şubat 2024 Cumartesi Gündemi
    17 Şub Anka Haber Ajansı 17 Şubat 2024 Cumartesi Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 17 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ GÜNDEMİ

  • Kuşadası Belediye Başkanı Alevi Hemşehrileriyle Oruç Açma Yemeğinde Buluştu
    16 Şub Kuşadası Belediye Başkanı Alevi Hemşehrileriyle Oruç Açma Yemeğinde Buluştu

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cem Evi'nde, Alevi hemşehrileriyle bir araya gelerek oruç açma yemeğine katıldı. Yemekte, tutulan oruçların ve yapılan hayırların iyiliğe vesile olması temennisinde bulunuldu.

  • Sivas Zara'da Hızır Orucu Birlik Lokması ve Cemi Düzenlendi
    16 Şub Sivas Zara'da Hızır Orucu Birlik Lokması ve Cemi Düzenlendi

    Sivas'ın Zara ilçesinde Hızır orucu birlik lokması ve cemi düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Zara Şubesi tarafından gerçekleştirilen programda Hızır orucu iftarı açıldı ve ardından birlik cemi yapıldı. Programa ilçe protokolü ve vatandaşlar da katıldı.

  • Darıca Belediye Başkanı Hızır Lokması Dağıttı
    16 Şub Darıca Belediye Başkanı Hızır Lokması Dağıttı

    Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, her yıl Şubat ayında Hızır Orucu tutan vatandaşlar için Hızır Lokması dağıttı. Başkan Bıyık'a Cemevi ziyaretinde AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar da eşlik etti.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi yurttaşların Hızır lokmasına ortak oldu
    15 Şub İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi yurttaşların Hızır lokmasına ortak oldu

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte Fatma Ana Cemevi'nde Alevi yurttaşların Hızır lokmasına katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'da darda olan insanlara Hızır gibi yetişmeye gayret ettiğini ve mahcup olmayacaklarını belirtti.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Alevi Hemşehrileriyle Bir Araya Geldi
    15 Şub Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Alevi Hemşehrileriyle Bir Araya Geldi

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hızır orucunun son gününde, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cem Evi'nde, Alevi hemşehrileriyle bir araya geldi. Hızır orucu açma yemeğinde yapılan dualar ve paylaşılan lokmaların iyiliğe vesile olması temenni edildi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi'nde Hızır Lokması Paylaşımı'na Katıldı
    15 Şub İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi'nde Hızır Lokması Paylaşımı'na Katıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi'nde düzenlenen Hızır Lokması Paylaşımı etkinliğine katıldı. Program, deyişlerin okunmasıyla başladı. İmamoğlu, konuşmasında bu cemevinin oluşmasına katkı sunmaktan gurur duyduğunu belirtti ve oruçların kabul olmasını diledi. Birliğin, beraberliğin ve ayrışmamanın önemine vurgu yapan İmamoğlu, Hızır yoldaşının kendisine dile getirilmesinin içini ısıttığını ifade etti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da Hızır orucunun kabul olması dileğini iletti. Duanın ardından Hızır lokmaları dağıtıldı ve oruçlar açıldı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gültepe Yunus Emre Cemevi'nde iftar sofrasına katıldı
    15 Şub İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gültepe Yunus Emre Cemevi'nde iftar sofrasına katıldı

    İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gültepe Yunus Emre Cemevi'nde şubat ayının ikinci haftasında Hızır Orucu tutanlarla birlikte iftar sofrasına oturdu. Düzenlenen programda Hürriyet, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ozan Aksu ve İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Devrim Bal ile iftar sofrasına katıldı. Hürriyet, tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

  • Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Cemevi'ni ziyaret etti
    15 Şub Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Cemevi'ni ziyaret etti

    Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertürk Karaman ve Cemevi Dedesi Mahmut Baba tarafından karşılandı. Cemevi incelemelerinde yetkililerin istek ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Çiftçi'ye ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik ve İl Müftüsü Dr. Rüstem Can eşlik etti.

  • Anka Haber Ajansı 15 Şubat 2024 Perşembe Gündemi
    15 Şub Anka Haber Ajansı 15 Şubat 2024 Perşembe Gündemi

    Anka Haber Ajansı ekibi, İliç'teki maden faciasıyla ilgili gelişmeleri takip ediyor. Ayrıca, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları, DİSK Genel Başkanı, Emekli Orgeneral Saldıray Berk ve siyasi liderlerin programları da yer alıyor.

  • Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Hızır Orucu'nu Kartal Cemevi'nde açtı
    14 Şub Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Hızır Orucu'nu Kartal Cemevi'nde açtı

    Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Hızır Orucu'nun ilk gününde Kartal Cemevi'nde vatandaşlar ile bir araya gelerek orucunu açtı. Başkan Yüksel, Kartal Cemevi'nde gerçekleşen Hızır Orucu açma duasına katılarak, orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. Yüksel ayrıca, vatandaşların istek ve önerilerini dinledi.

  • Odunpazarı Belediye Başkanı Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi Sözü Verdi
    13 Şub Odunpazarı Belediye Başkanı Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi Sözü Verdi

    Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gündoğdu Mahallesi'ne Cemevi sözünü yerine getirmek için Eskişehir Anadolu Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (ESASDER) ile ön protokol imzaladı.

  • Mersin'de Alevi dernekleri CHP'li Başarır'ı protesto etti
    12 Şub Mersin'de Alevi dernekleri CHP'li Başarır'ı protesto etti

    Mersin'de Alevi dernekleri, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın kendisine tepki gösterenlere yönelik sözlerinden dolayı protesto etti. Mezitli Cemevi önünde toplanan bir grup vatandaş, Başarır'a tepki gösterdi. Protesto sırasında bir vatandaş, Alevilere küfreden Başarır'ın yanında durmanın kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösterdi.

  • Mersin'de Alevi Dernekleri CHP'li Vekilin Sözlerini Protesto Etti
    12 Şub Mersin'de Alevi Dernekleri CHP'li Vekilin Sözlerini Protesto Etti

    Mersin'de düzenlenen bir toplantıda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın Alevi derneklerine yönelik sözleri nedeniyle Alevi dernekleri tarafından protesto edildi. Mezitli Cemevi önünde toplanan bir grup vatandaş, Başarır'a tepki gösterdi. Protesto sırasında Cemevi yöneticisi Mehmet Akif Aktaş, Başarır'ın yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bir araya geldiklerini belirtti ve siyasetçilerin sözlerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Alevi toplumu olarak Başarır'dan özür beklediklerini ifade etti.

  • Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent Seçim Koordinasyon Merkezi'ni Açtı
    12 Şub Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent Seçim Koordinasyon Merkezi'ni Açtı

    Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Batıkent Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Yaşar, Batıkent'i otel konumundan çıkartarak sosyal yaşamı getirdiğini söyledi.

  • Alevi-Bektaşi inancına ait 2 yeni doküman tanıtıldı
    11 Şub Alevi-Bektaşi inancına ait 2 yeni doküman tanıtıldı

    Alevi-Bektaşi inancına ait yaklaşık 12 metre boyunda Seyit Seceresi ve 500 yıllık faziletname kitabı Şahkulu Sultan Dergahı Cemevi'nde tanıtıldı. Anadolu Alevi Ocakları Genel Başkanı Emrah Uslu, tarihi belgeleri kamuoyu ile paylaşmanın maneviyatını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Celal Dinçer'in kayınpederi için cenaze törenine katıldı
    11 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Celal Dinçer'in kayınpederi için cenaze törenine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'in kayınpederi Mehmet Aslandoğan için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törende kılınan cenaze namazının ardından Aslandoğan'ın naaşı, Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Alevi-Bektaşi inancına ait tarihi dokümanlar tanıtıldı
    11 Şub Alevi-Bektaşi inancına ait tarihi dokümanlar tanıtıldı

    Şahkulu Sultan Dergahı Cemevi'nde, Alevi-Bektaşi inancının tarihsel ve inançsal kimliğine yardımcı olacak olan Seyyid Şeceresi ve 500 yıllık Faziletname kitabı tanıtıldı. Tanıtıma Anadolu Alevi Ocakları Genel Başkanı Emrah Uslu, Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Kökel ve diğer katılımcılar yer aldı. Programda Aleviliğin ne anlama geldiği ve nasıl ortaya çıktığı konusunda açıklamalar yapıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da cenazeye katıldı
    11 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da cenazeye katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'in kayınpederi Mehmet Aslandoğan'ın cenazesine katıldı. Mehmet Aslandoğan için Pir Sultan Abdal Cemevi'nde düzenlenen törene CHP milletvekilleri ve vatandaşlar da katıldı. Celal Dinçer'in cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

  • Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker: 'Su sorununu çözdük, içme suyu projesi ihale aşamasında'
    11 Şub Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker: 'Su sorununu çözdük, içme suyu projesi ihale aşamasında'

    Cumhuriyet Halk Partisi, Aksaray'ın Saratlı Beldesi'nde aday tanıtımı ve seçim bürosunun açılışını yaptı. Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker, altı ay içinde su sorununu çözdüklerini ve içme suyu projesinin ihale aşamasına getirildiğini söyledi. Türker, ayrıca yaptıkları diğer projeleri ve hizmetleri anlattı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Celal Dinçer'in kayınpederinin cenaze törenine katıldı
    11 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Celal Dinçer'in kayınpederinin cenaze törenine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin eski İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'in kayınpederi Mehmet Aslandoğan'ın cenaze törenine katıldı. Törene Dinçer'in ailesi, yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve partililer de iştirak etti. Özel, cenaze namazı ve duanın ardından Aslandoğan'ın tabutunu taşıdı. Cenaze töreninin ardından Aslandoğan Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'in kayınpederinin cenazesine katıldı
    11 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'in kayınpederinin cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'in kayınpederi Mehmet Aslandoğan'ın (79) cenazesine katıldı. Mehmet Aslandoğan için Pir Sultan Abdal Cemevi'nde düzenlenen törene CHP milletvekilleri ve vatandaşlar da katıldı. Celal Dinçer'in cenazesi ise Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Celal Dinçer'in kayınpederinin cenazesine katıldı
    11 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Celal Dinçer'in kayınpederinin cenazesine katıldı

    CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Celal Dinçer'in kayınpederi Mehmet Aslandoğan'ın cenaze törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer CHP milletvekilleri ile vatandaşlar da katıldı. Cenaze namazının ardından Aslandoğan'ın naaşı Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilmek üzere cenaze arabasına konuldu.

  • Elazığ'da talihsiz kadın kocası tarafından silahla vurularak öldürüldü
    09 Şub Elazığ'da talihsiz kadın kocası tarafından silahla vurularak öldürüldü

    Elazığ'da 1 ay önce resmi nikah kıydığı kocası tarafından silahla vurularak öldürülen talihsiz kadın toprağa verildi. Olay, dün Elazığ Medikal Hospıtal arkasında Onkoloji Merkezi girişinde meydana geldi. Kadının yakınları sinir krizi geçirdi. Şüpheli yakalandı ve adliyeye sevk edildi. Talihsiz kadının cenazesi Karakoçan ilçesinde toprağa verildi.

  • Elazığ'da Fizyoterapi Teknikeri Eşini Öldüren Zanlı Tutuklandı
    09 Şub Elazığ'da Fizyoterapi Teknikeri Eşini Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Elazığ'ın Olgunlar Mahallesi'nde özel bir hastanenin arka girişinde tartıştığı eşi Burcu Demir'i tabancayla öldüren M.C. isimli zanlı, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak tutuklandı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanmıştır. Fizyoterapi teknikeri Demir'in cenazesi ise Karakoçan ilçesindeki cemevinde kılınan namazın ardından toprağa verilmiştir.

  • Hakan Tütüncü, Döşemealtı'nda ziyaretlerde bulundu
    09 Şub Hakan Tütüncü, Döşemealtı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Döşemealtı ilçesindeki esnafı ziyaret etti. Tütüncü, nakliyeci esnafının taleplerini dinleyerek, Antalya'da yeni bir dönemin başlayacağını ve nakliyecilerin daha iyi koşullarda çalışacağını söyledi. Ayrıca, Döşemealtı'nın tarım ve lojistik açısından önemli bir ilçe olduğunu vurguladı.

  • CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Fransa ziyaretinde Alevi topluluklarının çağrılmamasını eleştirdi
    08 Şub CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Fransa ziyaretinde Alevi topluluklarının çağrılmamasını eleştirdi

    CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu'nda, komisyon üyelerinin Fransa ziyaretinde Türk topluluklarıyla yaptığı görüşmeye Alevi toplulukları ve cemevi yöneticilerinin çağrılmamasını eleştirdi. MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez ise cemevlerinin terör örgütlerinin yoğun olduğu yerlerde gruplaşmalara neden olabileceğini belirtti.

  • Diyanet-Sen 6 Bin 406 Diyanet Görevlisine Sordu. Rapor, Ali Erbaş'a Sunuldu: Din Görevlilerinin Yüzde 48,2'si Diyanet'in Özerk Olmasını İstiyor
    08 Şub Diyanet-Sen 6 Bin 406 Diyanet Görevlisine Sordu. Rapor, Ali Erbaş'a Sunuldu: Din Görevlilerinin Yüzde 48,2'si Diyanet'in Özerk Olmasını İstiyor

    Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen'in yaptığı ankete göre, Diyanet çalışanlarının yüzde 48,2'si kurumun özerk olması gerektiğini belirtti. Yüzde 1,7'si ise Başkanlığın görevlerinin cemaatlere devredilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Diyanet çalışanlarının yüzde 60,1'i cemevlerini ibadethane olarak görmediğini belirtti.

  • Çağlayan'daki terör saldırısında ölen Karataş'ın kızından Vali Davut Gül'e: Annemi neden kurtaramadınız?
    07 Şub Çağlayan'daki terör saldırısında ölen Karataş'ın kızından Vali Davut Gül'e: Annemi neden kurtaramadınız?

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda polis kontrol noktasına yönelik yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dilfıraz Karataş son yolculuğuna uğurlandı. Törende ayakta durmakta güçlük çeken Karataş'ın kızı İstanbul Valisi Davut Gül'e ağlayarak, ''Annemi neden kurtaramadınız?'' dedi. Vali Gül, Karataş'ın kızının koluna girerek destek oldu.

Advertisement