CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Korumaları ile Gazeteciler Arasında Arbede Yaşandı - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Korumaları ile Gazeteciler Arasında Arbede Yaşandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel\'in Korumaları ile Gazeteciler Arasında Arbede Yaşandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in korumaları ile gazeteciler arasında yaşanan arbede sonucunda Özel, kameramandan özür diledi. Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi tarafından açılan Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi'ne katılan Özel, Alevilere eşit haklar tanınması gerektiğini vurguladı. Özel ayrıca, Cumhur İttifakı'na karşı güçlü bir ittifak kurma çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti ve Türkiye ittifakının önemine değindi.

17.02.2024 17:59  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in korumaları ile gazeteciler arasında arbede yaşandı. Korumalardan birinin gazeteciye omuz atması karşısında Özel, kameramandan özür diledi.

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesince ilçede Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi açıldı. Açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Etimesgut Belediyesi Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu katıldı.

ABB Başkanı Yavaş, yaptığı konuşmasında, yönetimi boyunca herkese eşit bir şekilde hizmet ettiklerini söyledi. "Savaş düşmana benzediğinizde kaybedilir" diyen Yavaş, şunları kaydetti:

"Zaman zaman bu tür eleştirilere muhatap oluyoruz. Onlar bize şunu yaptı. Siz neden yapmıyorsunuz gibi sözleri maalesef söyleyenler var. Onlar diyorum 'bu ayrımcılığı yaptılar iyi mi oldu? Hayır diyorlar' O zaman aynı şeyi bizim yapmamızı neden istiyorsunuz? İşte bizim farkımız bu. Ankara'da yaşayan Altı milyon insanın hiçbirisini ayırmadan, hepsini kucaklamak hizmet etmeye söz vermiştik. Yine aynı şekilde hizmet etmeye söz veriyoruz."

Özel ise açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı adı altında Alevilerin inançlarını bir ibadet değil de bir kültürel faaliyet olarak gören. Onların bir zamanlar dediği gibi 'Cemevi Cümbüşevi' mantığıyla kültürün, sanatın bir parçası ilan edenlere karşı günün birinde bu ülke Sünnilere hangi imkanları tanıyorsa Alevilere de o imkanları tanıyana, onların bu haklarını görene kadar sizinle birlikte mücadele edeceğiz."

Özel'den İYİ Parti lideri Akşener'e ve DEM'e gönderme

Özel, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Cumhur İttifakına karşı kuvvetli bir ittifak kurmak istediklerini fakat olumlu sonuçlanmadığını belirterek, "Karşısında ittifak olsun diye resmi iş birlikleri olsun diye samimi gayret gösterdik. Maalesef, eleştirmeyeceğim, saygı duyacağım gerekçelerle birlikte olma taleplerimiz reddedildi ve maalesef pek çok yerde karşımıza pek çok geçmiş dönemlerle birlikte oldu siyasi partiler rakipler çıkardılar" diye konuştu.

Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu seçim ya Recep Tayyip Erdoğan'ın adayları ya da mevcut belediye başkanlarımız ya da iddialı adaylarımız tarafından kazanılabilir. Bu durum bize kaybettirirse Türkiye'ye kaybettirir. Çünkü Cumhur İttifakı'nın hedefi bellidir. Bunun karşısında bir çare var mı? Evet var. Bunun karşısında ikinci bir ittifak. Çok güçlü bir ittifak. Aslında kendine inandığında, güvendiğinde Cumhur İttifakı'nın canından bile geçemeyeceği bir ittifak var. O ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Türkiye ittifakı. Türkiye ittifakında Alevin olsun, Sünni olsun, eşitliği savunan Herkes var. Türkiye ittifakında Kürt olsun, Türk olsun, kardeşliğe inanan herkes var. Türkiye ittifakında sağcı olsun, solcu olsun, belediyeler namuslu yönetilsin, israf olmasın, dayanışma olsun garibi fukaraya sahip çıkanlar olsun. Rantçıların yerine halkçılar olsun diyen herkes var."

Öte yandan programın tamamlanmasının ardından gazeteciler, CHP lideri Özel'e soru sormak için hazırlandı. Mikrofonlarını uzatan gazeteciler, Özel'in korumalarının sert tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Özel'in korumasının bir gazeteciyi omuz atması ve itmesi tepkiyle karşılandı. Özel, olayı görmesinin ardından gazeteciden iki defa "Kusura bakma, kusura bakma" diyerek özür diledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Korumaları ile Gazeteciler Arasında Arbede Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement