Son dakika Ösym haberleri, Ösym son dakika, son dakika Ösym

Son Dakika Ösym Haberleri

  • 16.03.2024 - 12:39 Süleymanpaşa Belediyesi, NKÜ'de öğrencilere TYT-AYT deneme sınavı düzenledi AA
    Süleymanpaşa Belediyesi, NKÜ'de öğrencilere TYT-AYT deneme sınavı düzenledi Süleymanpaşa Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) öğrencilere yönelik TYT-AYT deneme sınavı gerçekleştirdi. Deneme sınavı, öğrencilere gerçek sınav atmosferini yaşatmayı amaçlayan bir organizasyon olarak, NKÜ ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirildi. Sınava Tekirdağ genelindeki tüm lise son sınıf öğrencileri ile üniversite sınavına girecek lise mezunu gençler ücretsiz olarak katıldı. Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, deneme sınavının öğrencilere üniversite sınavı heyecanını yaşatma ve eksik konuları giderme fırsatı sunduğunu belirtti.

    Süleymanpaşa Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) öğrencilere yönelik TYT-AYT deneme sınavı gerçekleştirdi.
    Öğrencilere gerçek sınav atmosferini yaşatmayı amaçlayan Süleymanpaşa Belediyesi, TYT-AYT Sınav Simülasyonu, Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirildi.
    Deneme sınavına Tekirdağ genelindeki tüm lise son sınıf öğrencileri ile lise mezunu olup üniversite sınavına girecek gençler ücretsiz katıldı.
    Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeyle birlikte öğrencilerin sınav heyecanını yenmeleri için güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
    Üniversitede 10 fakültede öğrencilerin deneme sınavı heyecanı yaşadığını ifade eden Atilla, "Sınava toplamda 2 binin üzerinde evladımız katılmakta.

    Devamını Oku

  • 15.03.2024 - 12:19 2024-TUS ve STS-Tıp Doktorluğu Sınavları 17 Mart'ta Gerçekleştirilecek AA
    2024-TUS ve STS-Tıp Doktorluğu Sınavları 17 Mart'ta Gerçekleştirilecek ÖSYM tarafından düzenlenen 2024-TUS ve STS-Tıp Doktorluğu sınavları, 17 Mart Pazar günü yapılacak. Sınavlar, farklı illerde ve Ankara'da gerçekleştirilecek olup, toplamda binlerce adayın katılımı beklenmektedir. Sınav sonuçları ise 17 Nisan'da açıklanacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS) ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu) 1. dönem sınavları 17 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.
    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptığı yazılı açıklamada, 2024-TUS sınavının 14 ilde, 2024-STS Tıp Doktorluğu sınavının ise yalnız Ankara'da iki sınav şeklinde yapılacağını bildirdi.
    TUS'un Temel Tıp Bilimleri Testi'ne 26 bin 868 aday, Klinik Tıp Bilimleri Testi'ne 27 bin 633 adayı katılacağını belirten Ersoy, iki aşamada gerçekleştirilecek STS Tıp Doktorluğu sınavına ise toplam bin 586 adayın katılacağını kaydetti.
    Sınavlarda emniyet dahil toplam 7 bin 190 görevlinin yer alacağını aktaran Ersoy'un verdiği bilgiye göre, Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15'te başlayacak, saat 12.30'da sona erecek, sınav için 980 salon, 61 bina kullanılacak.
    Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14.

    Devamını Oku

  • 14.03.2024 - 15:01 Deprem Bölgesindeki Öğrencilerden Sınav Ücreti Alınmaması İçin Kanun Teklifi Verildi ANKA
    Deprem Bölgesindeki Öğrencilerden Sınav Ücreti Alınmaması İçin Kanun Teklifi Verildi CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, deprem bölgesindeki illerde üniversite sınavına girecek öğrencilerden sınav ücreti alınmaması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Karaca, depremzedelerin artan zamlar ve ekonomik krizin etkisiyle sınav ücretlerini ödeyememesi nedeniyle başvuru yapamadığını belirterek, depremzede adayların sınav ücreti ödemeden sınava girebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.


    TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, deprem bölgesindeki illerde üniversite sınavına girecek öğrencilerden sınav ücreti alınmaması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Karaca, "Karaca, "Geçen yıl 345 TL olan YKS oturumuna bu yıl katılmak isteyen adaylar 885 TL; geçen yıl 260 TL'ye yaptıkları başvuruyu bu yıl yapmak isteyen YÖKDİL adayları 490 TL ödemek zorunda kalıyor. Milyonlarca öğrenci artan zamlar ve ekonomik krizin faturası nedeniyle başvuru dahi yapamıyor. Yasa teklifiyle amacımız depremzede adayların yüzde yüzleri çoktan aşan sınav ücreti ödemeden sınava girebilmelerini sağlamak" dedi.

    CHP TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 6 Şubat depremlerinden 11 ilde üniversite sınavına girecek öğrencilerden sınav giriş ücreti alınmaması amacıyla TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Karaca, ÖSYM Hizmetleri Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasını öngören.

    Devamını Oku

  • 13.03.2024 - 14:25 ÖSYM'nin Yks Geliri 1.5 Milyar TL'nin Üstünde ANKA
    ÖSYM'nin Yks Geliri 1.5 Milyar TL'nin Üstünde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylardan elde ettiği sınav ücreti geliri toplam 1 milyar 558 milyon 609 bin 875 TL oldu. YKS'ye başvuran 34 yaş üstü kadın sayısı geçen yıla göre yaklaşık 50 bin kişi azaldı.

    DİLAN KUTLU
    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylardan elde ettiği sınav ücreti geliri toplam 1 milyar 558 milyon 609 bin 875 TL oldu. YKS'ye başvuran 34 yaş üstü kadın sayısı geçen yıla göre yaklaşık 50 bin kişi azaldı.
    2024-YKS'ye toplam 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. ÖSYM, 2024-YKS ücretlerini, her bir test için 295 TL olarak belirlemişti. YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) tüm adayların katılması zorunlu tutuluyor. Adaylar TYT'nin yanı sıra Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık ile bir lisans programına girmek istiyorlarsa Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT), Dil ile ilgili programlara yerleşmek istiyorlarsa ayrıca Yabancı Dil Testi'ne  (YDT) katılıyor. Adaylar TYT'nin yanı sıra hangi test veya testlere katılacaksa, bu testlerin her biri için de ayrıca ücret ödüyor.

    Devamını Oku

  • 12.03.2024 - 17:39 Yks'ye Başvurular Geçen Yıla Göre 490 Bin 518 Kişi Azaldı ANKA
    Yks'ye Başvurular Geçen Yıla Göre 490 Bin 518 Kişi Azaldı ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğunu açıkladı. Adayların 1 milyon 404 bin 156'sı sınava ilk kez başvuru yaparken, geçen yıla göre YKS'ye başvuru sayısı 490 bin 518 kişi azaldı. En genç aday 15, en yaşlı aday ise 85 yaşında. Adayların çoğunluğu Anadolu liselerinden oluşuyor.


    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğunu bildirdi.  Adayların 1 milyon 404 bin 156'sı sınava ilk kez başvuru yaparken, geçen yıla göre YKS'ye başvuru sayısı 490 bin 518 kişi azaldı.
    Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, YKS başvurularıyla ilgili verileri açıkladı. 8-9 Haziran'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. Ersoy, şu bilgileri verdi:
    "9 Haziran Pazar saat 10.15'te yapılacak ikinci oturum olan AYT'ye 1 milyon 983 bin 766 aday, aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek üçüncü ve son oturum olan YDT'ye ise İngilizceden 218 bin 316, Arapçadan 5 bin 717, Almancadan 2 bin 849, Fransızcadan 1172, Rusçadan 760 kişi olmak üzere toplam 228 bin 814 aday katılacak.

    Devamını Oku

  • 07.03.2024 - 11:08 Özel okullarda ücretsiz ders kitapları zorunlu olacak AA
    Özel okullarda ücretsiz ders kitapları zorunlu olacak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni mevzuat doğrultusunda, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren tüm özel okulların Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını okutması zorunlu hale gelecek. Bu düzenleme ile yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerin önüne geçilmesi amaçlanırken, merkezi sınavlarda da Bakanlıkça hazırlanan ders kitapları kaynak olarak kullanılacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) hazırlanan yeni mevzuat hükmü doğrultusunda, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren tüm özel okulların derslerde Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarının okutması zorunlu olacak.

    Özel okul ve kurumlara ilişkin pek çok yeni hükümlerin getirildi ve 16 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile özel okul ve kurumlarla ilgili pek çok yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Bu değişiklikler arasında özel okullarda da "derslerde, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulmasını sağlamak" şeklindeki düzenleme de bulunuyor.

    KAZANIM ÇALIŞMALARININ MERKEZİNDE YARDIMCI KAYNAKLAR DEĞİL DERS KİTAPLARI OLACAK

    Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre; Bakanlık onaylı ders kitapları, eğitimin tüm kademelerinde devlet tarafından ücretsiz dağıtılıyor. Bu kitaplar, öğretim programlarına ve çağın gereklerine göre sürekli güncelleniyor.

    Devamını Oku

  • 06.03.2024 - 13:06 Sağlık Bakanı Koca: Yan dal uzmanlarıyla yapılan düzenlemeler etkisini gösterdi AA
    Sağlık Bakanı Koca: Yan dal uzmanlarıyla yapılan düzenlemeler etkisini gösterdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre, yeni açılan 541 kadroya yüzde 100'ün üzerinde bir dolulukla 545 hekim yerleştirildiğini açıkladı. Yan dal uzmanlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerin etkisinin görüldüğünü belirten Bakan Koca, sağlık sektörünün daha güçlü olduğunu vurguladı.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-YDUS 2. dönem) yerleştirme sonuçlarına göre, iç hastalıkları hariç, yeni açılan 541 kadroya yüzde 100'ün üzerinde bir dolulukla 545 hekim yerleştirildiğini, kısa süre önce yan dal uzmanlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerin etkisinin bu yerleştirmede görüldüğünü bildirdi.
    Bakan Koca, sosyal medya hesabından "sağlıkta şimdi daha güçlüyüz" mesajıyla yaptığı açıklamada, 2023-YDUS 2. dönem yerleştirme sonuçlarının dün açıklandığını belirtti.
    Kısa süre önce çıkan yasada yan dal uzmanlarıyla ilgili düzenlemelere de yer verildiğini anımsatan Koca, "Sözleşmeli hekim kadrosunda 9 bin artışla İstanbul ve Ankara dışındaki illerde tüm yan dal uzmanları sözleşmeli statüsüne alındı. Yapılan düzenlemelerin, dün açıklanan 2023 İkinci Dönem Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yerleştirme sonuçlarına etkisini gördük.

    Devamını Oku

  • 06.03.2024 - 11:03 Uluslararası Balkan Üniversitesi, Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü Açtı AA
    Uluslararası Balkan Üniversitesi, Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü Açtı Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar, üniversitelerinde Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü'nü açtıklarını ve bu bölümde geleceğin teknolojilerini, gelecekte kullanılacak aletler geliştirecek mühendisliği, tasarımcıları yetiştirmeye çabaladıklarını söyledi. Üniversite, uluslararası akademik kadrosu, tam donanımlı ve yeni kampüsü, 200'den fazla uluslararası anlaşmayla Avrupa'da eğitim imkanı sunuyor.

    Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar, üniversitelerinde Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü'nü açtıklarını ve bu bölümde geleceğin teknolojilerini, gelecekte kullanılacak aletler geliştirecek mühendisliği, tasarımcıları yetiştirmeye çabaladıklarını söyledi.
    Kuzey Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te 2006 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğü ve hayırseverlerin destekleriyle Sultan Abdülhamit Han döneminde yapılan telgrafhane binasında kurulan vakıf üniversitesi, 18 yıldır eğitim öğretim hayatını sürdürüyor.
    Avrupa'da eğitim imkanı sunuyor
    Makedonya, Türkiye, Karadağ, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek, Bulgaristan gibi birçok ülkeden gelen öğrencileri ve akademisyenleriyle hem çok kültürlü hem de çok devletli bir eğitim kurumu halini alan üniversite, uluslararası akademik kadrosu, tam donanımlı ve yeni kampüsü, 200'den fazla uluslararası anlaşmayla Avrupa'da eğitim imkanı sunuyor.

    Devamını Oku

  • 05.03.2024 - 12:10 Sağlık Bakanı Koca: İŞKUR Kura ile 8 Bin İşçi Alımı Yapacak AA
    Sağlık Bakanı Koca: İŞKUR Kura ile 8 Bin İşçi Alımı Yapacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacaklarını duyurdu. Kura çekilişi noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilecek. Ayrıca, Bakanlık tarafından yapılan 27 bin personel alımı için de yerleştirme sonuçları açıklandı. Yan dal uzmanlık eğitimi sonuçlarının ise ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz." dedi.
    Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
    Bir gazetecinin, Sağlık Bakanlığına yapılacak işçi alımlarının hangi aşamada olduğunu sorması üzerine Koca, "İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız." diye konuştu.

    Devamını Oku

  • 05.03.2024 - 12:01 Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak, mülakat yok Haberler.com
    Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacak, mülakat yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" dedi.

    Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere farklı branşlarda 8 bin sürekli işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Bakan Koca, alımlarla ilgili detayları paylaştı.

    KURA ÇEKİLİŞİ CANLI YAYINLANACAK

    Kabine toplantısının ardından işçi alımına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" dedi.

    "ATAMA SÜREÇLERİ EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK"

    Bakan Koca 27 bin personelin alım süreci ile ilgili detayları da paylaştı: "ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı.

    Devamını Oku

  • 03.03.2024 - 11:39 Samsun'da polis ekipleri sınava yetişemeyen öğrencileri taşıdı AA
    Samsun'da polis ekipleri sınava yetişemeyen öğrencileri taşıdı Samsun'da düzenlenen MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na yetişemeyen öğrencileri motosikletli polis ekipleri sınava yetiştirdi. Sınav merkezine belirlenen saatte yetişemeyen bazı öğrenciler ise sınava alınmadı.

    Samsun'da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na yetişemeyen bazı öğrencileri motosikletli polis ekipleri sınava yetiştirdi.
    Saat 10.15'te başlayan, 13.00'te sona erecek sınav için binalara saat 10.00'dan sonra aday alınmadı.
    Samsun Ondukuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi binasında Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na giren bazı öğrenciler, koşarak son anda sınav merkezine yetişirken bazı öğrencileri ise Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Timi sınava yetiştirdi.
    Sınav merkezi önünde bekleyen veliler, polis ekiplerini alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.
    Sınav merkezine belirlenen saatte yetişemeyen bazı öğrenciler ise sınava alınmadı.

  • 03.03.2024 - 10:23 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Başladı AA
    MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Başladı ÖSYM tarafından düzenlenen MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 81 ilde 108 sınav merkezinde 1747 binada ve 33 bin 353 salonda gerçekleştiriliyor. Sınava 736 bin 894 aday başvurdu. Sınavda 96 bin 475 kişi görev alıyor. Adaylara 120 soru için 165 dakika süre verildi. Sınav sonuçları 28 Mart'ta açıklanacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başladı.
    Sınav, 81 il, 108 sınav merkezinde 1747 bina ve 33 bin 353 salonda düzenleniyor. MSÜ'ye 736 bin 894 aday başvuru yaptı. Başvuranların 383 bin 975'i kadın, 352 bin 919'u erkek adaylardan oluşuyor. Sınavda 96 bin 475 kişi görev alıyor.
    Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden oluşan sınavda adaylara 120 soru için 165 dakika süre verildi.
    Saat 10.15'te başlayan sınav için binalara saat 10.00'dan sonra aday alınmadı. Sınav, 13.00'te sona erecek.
    Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutuldu.
    Sınav sonuçları, 28 Mart'ta açıklanacak.

  • 03.03.2024 - 00:34 ÖSYM, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapamayacaklarını açıkladı İHA
    ÖSYM, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapamayacaklarını açıkladı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına başvuru yapamayacaklarını duyurdu. MSÜ sınavına girebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmaktadır. ÖSYM, söz konusu mesajın sehven gönderildiğini belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına alınmayacağını bildirdi.

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı öncesi ÖSYM görevlilerine, Türk vatandaşı olmayanların da sınava alınacağına ilişkin bilgilendirme mesajı gönderdi. Sosyal medyada paylaşılan mesaj tepkilere neden olurken ÖSYM'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada, mesajın sehven gönderildiği ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların, MSÜ sınavına başvuru yapamayacakları bildirildi.

    GÖREVLİLERE MESAJ GELDİ

    ÖSYM'den, MSÜ sınavı öncesi görevlilere gelen "Sayın Görevlimiz, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen İkamet İzni Belgesi'nin arka yüzünde ikamet izni türü olarak 'insani' ya da 'uzun dönem' yazan adaylar uyruğuna bakılmaksızın sınava girebilecektir. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz." şeklindeki mesaj tepki topladı.

    Devamını Oku

  • 02.03.2024 - 15:43 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 2024-MSÜ sınavı öncesi tedbirler İHA
    Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 2024-MSÜ sınavı öncesi tedbirler Erzurum Emniyet Müdürlüğü, yarın yapılacak 2024-MSÜ sınavı öncesi tedbirler aldığını duyurdu. Sınavın başarılı geçmesi için adayların müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca sınav binaları çevresinde gürültü oluşumunun engellenmesi ve belirli eşyaların sınav binasına girişine izin verilmemesi gerektiği belirtildi.

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce, yarın ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak 2024-MSÜ sınavı öncesi bir dizi tedbir alındı.

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavınının (2024-MSÜ) 03 Mart 2024 Pazar günü 10.15 - 13.00(165 dakika) saatleri arasında tek oturum halinde yapılacağından il genelinde bir dizi tedbir alınacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, "Adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin de son derece önemli olduğu, sınavın uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelen aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesi ile heyecanlanmalarına sebep olmaktadır.

    Bu nedenle sınav esnasında sınav binaları çevresinde, güzergahlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, Pazar yerleri vb. gibi nedenlerle gürültü oluşumunun yapılmaması gerekmektedir.

    Devamını Oku

  • 26.02.2024 - 14:15 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğrencilerin Sınıf Tekrarı ve Devamsızlık Affıyla İlgili Kararlarında Taviz Vermeyecek AA
    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğrencilerin Sınıf Tekrarı ve Devamsızlık Affıyla İlgili Kararlarında Taviz Vermeyecek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini belirtti. Bakan Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürüyle düzenlenen istişare toplantısında, hayata geçirilen eğitim politikalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için istişarelerde bulunmanın önemini vurguladı. Ayrıca, çocukların okul bahçelerinde geleneksel oyunlarla vakit geçirmeleri ve etkinlikler haftası gibi projelerle çocukların eğitimine katkı sağlanacağını belirtti.

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini belirtti.
    Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre Bakan Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürüyle Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.
    Buradaki konuşmasında, göreve başladığı tarihten bu yana hayata geçirilen eğitim politikalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için istişarelerde bulunmak amacıyla toplantı düzenlendiğini anlatan Tekin, sahada karşılaşılan bir aksaklık varsa el birliğiyle gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.
    Bakanlık olarak attıkları her adımın en ince detayına kadar planlandığını vurgulayan Tekin, hayata geçirilen tüm projelerin titizlikle takibinin yapılmasını istedi.

    Devamını Oku

  • 23.02.2024 - 20:33 Bakan Koca, yan dal uzmanları için sözleşmeli pozisyonlar açılacağını duyurdu AA
    Bakan Koca, yan dal uzmanları için sözleşmeli pozisyonlar açılacağını duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yan dal uzmanı hekimlerle ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Ankara ve İstanbul hariç tüm illerimizde yan dal uzmanı hekimlerimiz için 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli pozisyonlar açılacak. Hayırlı olsun." dedi.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara ve İstanbul hariç tüm illerde yan dal uzmanı hekimler için 4924 sayılı Kanuna tabi, sözleşmeli pozisyonlar açılacağını bildirdi.

    YAN DAL UZMANI HEKİMLER İÇİN YENİ POZİSYONLAR AÇILACAK

    Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yan dal uzmanlarının ek ödeme tavanında artış sağlayan yasal düzenlemenin önceki gün Meclis'te kabul edildiğini anımsatarak, "Yeni bir gelişmeyi daha duyurmak istiyorum: Ankara ve İstanbul hariç tüm illerimizde yan dal uzmanı hekimlerimiz için 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli pozisyonlar açılacak. Hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

    Devamını Oku

  • 21.02.2024 - 17:11 Meral Akşener: "Madem 'Katil Sisi', 'Kardeşim Sisi' Oluverecekti, O Zaman Doğu Akdeniz'de Elimiz Neden Zayıflatıldı?" ANKA
    Meral Akşener: 'Madem 'Katil Sisi', 'Kardeşim Sisi' Oluverecekti, O Zaman Doğu Akdeniz'de Elimiz Neden Zayıflatıldı?' İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM grup toplantısında; "Madem 'katil Sisi', 'kardeşim Sisi' oluverecekti; o zaman Doğu Akdeniz’de elimiz neden zayıflatıldı?..Ükemiz tüm bu zararı Erdoğan’ın şahsi tercihleri, dostluk ilişkileri yani aslında paşa gönlü öyle istediği için yaşadı. İktidar şakşakçılarının aksine atılan bu adımın usta bir satranç hamlesi veya stratejik bir planın parçası değil, reel şartların iktidara dayattığı bir zorunluluk olduğunu açıkça görüyoruz” dedi. Akşener, Erzincan İliç’teki maden faciasıyla ilgili de “Bu büyük ihmalkârlığın sorumluları hâlâ utanmadan sorumluluktan kaçıyorlar. 'ÇED raporuyla ne alakası var' diyerek hâlâ utanmadan kendilerini savunuyorlar” diye konuştu.

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM grup toplantısında;"Madem 'katil Sisi', 'kardeşim Sisi' oluverecekti; o zaman Doğu Akdeniz'de elimiz neden zayıflatıldı?..Ükemiz tüm bu zararı Erdoğan'ın şahsi tercihleri, dostluk ilişkileri yani aslında paşa gönlü öyle istediği için yaşadı. İktidar şakşakçılarının aksine atılan bu adımın usta bir satranç hamlesi veya stratejik bir planın parçası değil, reel şartların iktidara dayattığı bir zorunluluk olduğunu açıkça görüyoruz" dedi. Akşener, Erzincan İliç'teki maden faciasıyla ilgili de "Bu büyük ihmalkarlığın sorumluları hala utanmadan sorumluluktan kaçıyorlar. 'ÇED raporuyla ne alakası var' diyerek hala utanmadan kendilerini savunuyorlar" diye konuştu.
    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

    Devamını Oku

  • 21.02.2024 - 13:07 Akşener, Emekli Maaşlarına 11 Bin Lira Zam Yapılmasını İstedi AA
    Akşener, Emekli Maaşlarına 11 Bin Lira Zam Yapılmasını İstedi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Mayıs ayında söz verdiğiniz ama sözünüzden dönüp yapmadığınız zammı da hesaba katarak ocak ayı için tüm emekli maaşlarına seyyanen 11 bin lira zam yapın.

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Mayıs ayında söz verdiğiniz ama sözünüzden dönüp yapmadığınız zammı da hesaba katarak ocak ayı için tüm emekli maaşlarına seyyanen 11 bin lira zam yapın." dedi.
    Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, emekli vatandaşlara verilen 3 bin liralık bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu söyledi.
    Emeklilere, bayram ikramiyesi uygulamasının ilk kez 2018 yılında başladığını anımsatan Akşener, iktidarın bayram ikramiyesini kendilerinin yaptığı baskı sonucunda vermek zorunda kaldığını, 2018 yılında 1000 lira olan ikramiyenin enflasyonun hızlı artışına rağmen altı yıl içinde sadece iki defa artırıldığını kaydetti.
    Son yapılan artışla bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltildiğini anımsatan Akşener, şöyle devam etti:
    "2018 yılında bir emeklinin bayram ikramiyesi 217 dolara denk geliyordu. Bugün ise artırılmış haliyle bile 97 dolar ediyor.

    Devamını Oku

  • 21.02.2024 - 12:27 Meral Akşener: Gençlerin 5 yılını çalmak 1 yıl 15 gün ceza mı? ANKA
    Meral Akşener: Gençlerin 5 yılını çalmak 1 yıl 15 gün ceza mı? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev yaptığı dönemde soruların sızdırılması ve terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla yargılandığı davada aldığı cezaya ilişkin eleştirilerde bulundu. Akşener, gençlerin 5 yılını çalmak, FETÖ'nün devlet kurumlarına sızmasına yardım etmek gibi suçların cezasının 1 yıl 15 gün olduğunu belirterek tepki gösterdi.

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev yaptığı dönemde soruların sızdırılması ve terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla yargılandığı davada aldığı cezaya ilişkin "Bu kepazelik vesileyle öğrenmiş olduk ki ülkemizde, gençlerin 5 yılını çalmanın cezası 1 yıl 15 gün ediyormuş. FETÖ'nün devlet kurumlarına sızmasına yardım ve yataklık etmenin cezası 1 yıl 15 gün ediyormuş. Milletin hakkına girmenin, emeğini çalmanın, ahını almanın cezası 1 yıl 15 gün ediyormuş. Yuh olsun, yazıklar olsun" dedi.
    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

    Devamını Oku

  • 21.02.2024 - 00:13 Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak Haberler.com
    Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak Resmi Gazete'de yer verilen ilana göre Sağlık Bakanlığı 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere 27 bin personel alacak.

    Sağlık Bakanlığı'nın 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Sağlık Bakanlığı'nın 27 bin sözleşmeli personel alımı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanda, "Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında 27 bin sözleşmeli personel Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacaktır." denildi.

    Devamını Oku

  • 20.02.2024 - 19:57 TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin grup önerileri kabul edilmedi AA
    TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin grup önerileri kabul edilmedi TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. Öğretmen atamaları konusunda yapılan konuşmalarda, atama bekleyen öğretmenlerin durumu ve mülakat uygulamasının eleştirileri dile getirildi.

    TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.
    Genel Kurulda Saadet Partisi ile İYİ Partinin "Öğretmenler", DEM Parti'nin "Kayyım" ve CHP'nin "Emekliler" ile ilgili grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.
    Partisinin grup önerisi üzerinde söz alan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, 2023 yılının Temmuz ayında KPSS'nin yapıldığını ancak aradan geçen süreye rağmen öğretmen atamasının yapılmadığını söyledi.
    Yüz binlerce öğretmenin atama beklediğini belirten Şahin, herkesin gözünün kulağının öğretmen atamasında olduğunu ifade etti. Şahin, "Seçimi mi bekliyorsunuz? 2022 atamalarını 2023 Mayıs ayında yaptınız. Gençlerin gelecek hayalleri üzerinden siyaset yapmayın. Ne zaman açıklayacaksınız'Gençlerimiz yeni sınava mı hazırlanacak yoksa bu atamayla mı öğretmen mi olacak? Gençleri seçim yatırımı olarak görmeye hakkınız yok." dedi.

    Devamını Oku

  • 15.02.2024 - 16:55 ÖSYM eski başkanı Ali Demir FETÖ davasında beraat etti AA
    ÖSYM eski başkanı Ali Demir FETÖ davasında beraat etti Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, FETÖ üyeliği ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından yargılandığı davada mahkeme, Demir'in silahlı terör örgütüne üye olma suçunun sabit olmadığından beraatine karar verdi. Ancak, görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

    Eski Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir'in, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarından yargılandığı davada karar açıklandı.
    Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada tutuksuz sanık Demir ile avukatı salonda hazır bulundu.
    Mahkeme Başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esasa ilişkin savunması yapması için sanığa söz verdi.
    Demir, 2010'da ÖSYM başkanı olarak atandığını, o zamanlar kurumun kişisel ilişkilerle yönetildiğini, başkan olduktan itibaren sınav güvenliğine yönelik uygulamalar yaptığını dile getirdi.
    Çalıştığı dönemde hiçbir sınav evrakını iptal etmediğini öne süren Demir, "ÖSYM'nin yaptığı sınavların hepsinin çalındığı söylenmektedir. Ama çalınan 19 sınavdan sadece 5 tanesi ÖSYM sınavıdır." şeklinde savunma yaptı.
    Ali Demir, suçsuz olduğunu öne sürerek, beraatine karar verilmesini istedi.

    Devamını Oku

  • 15.02.2024 - 16:03 Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yargılandığı FETÖ davasında karar açıklandı İHA
    Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in yargılandığı FETÖ davasında karar açıklandı Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, FETÖ üyeliği suçundan beraat ederken, görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi.

    Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme Demir'e görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verirken, FETÖ üyeliği suçundan beraat kararı verdi. ÖSYM eski Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen'in da aynı cezayı aldığı davada mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasına hükmetti.

    "BÜTÜN ÖNCELİĞİM SINAV GÜVENLİĞİYDİ"

    Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan Demir, "2010 yılı eylül ayında ÖSYM'ye geldiğimizde buranın 36 yıllık bir geçmişi vardı. Kişisel ilişkilerle yönetilmekteydi burası. Bir akademisyen olarak sınavların eşitlik içinde olması en hassas olduğum konulardan birisiydi. İlk günümden son günüme kadar bütün önceliğim sınav güvenliğiydi" ifadelerini kullandı.

    Devamını Oku

  • 13.02.2024 - 12:20 Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak İHA
    Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in girişimleri sonucu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık ilçede yapılacak olması büyük sevince neden oldu. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesinde yaşayan engelliler, her sene yapılan EKPSS'ye girmek için ya Hakkari il merkezine ya da Van gitmek zorunda kalıyordu. Bunun üzerine Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in yaptığı girişimler sonucu ÖSYM Başkanlığı tarafından EKPSS'nin artık Yüksekova'da da yapılmasına karar verildi.

    Yüksekova'da EKPSS sevinci
    HAKKARİ - Hakkari'nin Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in girişimleri sonucu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık ilçede yapılacak olması büyük sevince neden oldu. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesinde yaşayan engelliler, her sene yapılan EKPSS'ye girmek için ya Hakkari il merkezine ya da Van gitmek zorunda kalıyordu. Bunun üzerine Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in yaptığı girişimler sonucu ÖSYM Başkanlığı tarafından EKPSS'nin artık Yüksekova'da da yapılmasına karar verildi. Sınavların artık Yüksekova'da yapılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler, "Girişimlerimiz sonucu ilçede konuyla ilgili imza kampanyası yaptık ve bu imzaları ÖSYM Başkanlığına ilettik. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık Yüksekova'da da.

    Devamını Oku

  • 13.02.2024 - 12:03 Sağlık Bakanı Koca: Yoğun bakım doluluk oranı normale döndü DHA
    Sağlık Bakanı Koca: Yoğun bakım doluluk oranı normale döndü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde ve İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının normale döndüğünü açıkladı. Bakan Koca ayrıca, 35 bin yeni sağlık çalışanının atanacağını duyurdu ve Antalya Şehir Hastanesi'nin yakında tam kapasiteyle hizmete açılacağını belirtti.

    SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Yoğun bakım kapasitelerimizi zorlayan yoğunluk geride kaldı. Bugün itibariyle Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim" dedi.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Koca, hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranlarına ilişkin, "Yoğun bakım kapasitelerimizi zorlayan yoğunluk geride kaldı. 3-4 hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum, İstanbul özelinde yüzde 83'e çıkmıştı. Bugün itibariyle Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim. Servis yatakları açısından zaten bir sorunumuz yoktu. Şu an için servis yataklarının doluluk oranı Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65.

    Devamını Oku

  • 13.02.2024 - 10:51 ÖSYM Başkanı: Yapay zeka sınavları daha verimli hale getirecek DHA
    ÖSYM Başkanı: Yapay zeka sınavları daha verimli hale getirecek ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirterek, yapay zeka ile soru üreteceklerini ve değerlendirmeler yapacaklarını söyledi. Bu adımın sınavların daha verimli ortamlarda gerçekleştirilmesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Ersoy, yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, ÖSYM'nin deprem bölgesinde yapılacak sınav uygulamaları ve TR-YÖS sınavının uluslararası alanda geçerliliği konularında da çalışmalar yaptığı belirtildi.

    ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirterek, "Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak" dedi.

    ÖSYM Başkanlığı, 2024 yılında yapılacak sınav uygulamalarının ve yeni projelerin değerlendirildiği 'Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıya ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ersoy, Danışma Kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye genelinde görev yapan koordinatörler, yurt dışı koordinatörleri ve kurum çalışanları katıldı. İki oturum şeklinde gerçekleşen toplantının ilk oturumunda Ersoy tarafından uygulamada olan sınavlara ve hazırlık aşamasında olan projelere yönelik sunum gerçekleştirildi. İkinci oturumda da koordinatörlükler ve birimlerle toplantılar yapıldı.

    Devamını Oku

  • 13.02.2024 - 09:05 ÖSYM Başkanı: Yapay zekayla soru hazırlayacağız AA
    ÖSYM Başkanı: Yapay zekayla soru hazırlayacağız Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yapay zeka kullanımını artıracaklarını ve dijital tabanlı sınavların sayısının artacağını belirtti. ÖSYM Başkanı ayrıca, deprem bölgesinde yapılacak sınavlara özel önem verdiklerini ve TR-YÖS sınavının uluslararası alanda da geçerliliğini sağlamak istediklerini ifade etti.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl tüm sınav merkezlerinde uygulama yapacaklarını belirterek, "Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak." ifadelerini kullandı.

    "YAPAY ZEKA AKTİF OLARAK KULLANILACAK"

    ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Ersoy, ÖSYM Başkanlığınca bu yıl yapılacak sınav uygulamaları ve yeni projelerin değerlendirildiği Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda yaptığı sunumda, uygulamada olan sınavlara ve hazırlık aşamasında olan projelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, çalışmaların temelini adayların oluşturduğuna işaret ederek, en verimli ölçmeyi sağlamak, yerleştirmeyi yapmak ve adaylara en uygun koşulları oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

    Ersoy, ÖSYM uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti: "Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde.

    Devamını Oku

  • 07.02.2024 - 09:36 Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri'nde 4 yılda binlerce öğrenciye hizmet verildi ANKA
    Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri'nde 4 yılda binlerce öğrenciye hizmet verildi Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri, 4 yıl içinde 2 bin 597 öğrenciye 15 bin 85 kez hizmet sağladı. Merkezlerde öğrencilere rehberlik, psikolojik destek ve sınavlara yönelik hizmetler sunuluyor. Ayrıca, çocuklar için oyun terapisi desteği de veriliyor. Veliler, merkezin hizmetlerinden memnun olduklarını belirtiyorlar.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 4 yıl önce hayata geçirilen MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri'nde bugüne kadar 2 bin 597 öğrenciye 15 bin 85 kez hizmet verildi.
    MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri, rehberlik ve psikolojik destek hizmetine devam ediyor. Mersin merkez ve Tarsus'ta hafta içi her gün toplam 7 psikolog, 2 rehberlik uzmanı ile hizmet veren merkezlerde öğrencilere ihtiyaç duyduğu konuya göre destek sağlanıyor. Merkezlerde bugüne kadar 2 bin 597 öğrenciye 15 bin 85 kez hizmet verildi.
    Merkezde, öğrenciler, ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlara yönelik hizmet alabiliyor. Verilen hizmetler arasında ortaöğretim başarı puanın yükselmesine yönelik çalışmalar, okuma alışkanlığının kazandırılması, deneme sınavları, denemelerin analizleri, sınavların analizleri, konu analizlerinin nasıl yapılması gerektiği, farklı öğrenim stilleri ile öğrencilerin daha verimli ders çalışmaları yer alıyor.

    Devamını Oku

  • 06.02.2024 - 09:34 Mersin Büyükşehir Belediyesi YKS Sınav Ücretlerini Karşılayacak ANKA
    Mersin Büyükşehir Belediyesi YKS Sınav Ücretlerini Karşılayacak Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretini de karşılayacak.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretini de karşılayacak.



    Eğitimde eşitsizliği ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrencilerin her anında yanında olmaya devam ediyor. Geçen yıla göre ciddi artış gözlenen sınav ücretlerini karşılamakta zorlanan öğrenci ve velileri düşünen Büyükşehir, bu yıl da YKS ücretlerini ödeyecek.

    Devamını Oku

  • 05.02.2024 - 15:18 Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak İHA
    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 14 Ziraat Mühendisi, 9 Veteriner Hekim, 3 Gıda Mühendisi, 5 Büro Personeli, 4 Şoför ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 7 personel alacağını duyurdu. Adaylar tercihlerini 31 Ocak-7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecek.

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 42 sözleşmeli personel alınacak. Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kütahya'ya; 14 Ziraat Mühendisi, 9 Veteriner Hekim, 3 Gıda Mühendisi, 5 Büro Personeli, 4 Şoför ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 7 Adet, toplamda 42 kadro tahsis edildiği bildirildi.

    Adaylar tercihlerini, 31 Ocak-7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Tercih işlemleri, 31 Ocak 2024 tarihinde saat 10.30'da başlayacak ve 7 Şubat 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. KPSS-2024/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak tercih işlemleri bireysel olarak yapılacak. - KÜTAHYA

  • 01.02.2024 - 12:35 YKS başvuruları başladı! Sınav ücretleri belli oldu Haberler.com
    YKS başvuruları başladı! Sınav ücretleri belli oldu YKS başvuruları başladı! Tek oturum sınav ücreti 295 TL, üç oturum 885 TL oldu

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvuruları başladı. Sınava başvuracaklar her oturum için 295 TL ödeme yapacak. 3 oturuma da katılacak adaylar 885 TL ödemek zorunda kalacak.

    ADAYLAR YKS İÇİN 8-9 HAZİRAN'DA TER DÖKECEK

    8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğle sonrası oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar sınava başvurularını 1-26 Şubat tarihleri arasında yapabilecek. Sınavın her oturumu için sınav ücreti 295 TL olarak belirlendi. Üç oturuma da katılacak adaylar 885 TL ödeyecek.

    Adaylar, başvurularını bugün saat 12.15'ten itibaren ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilecekler.

    Devamını Oku

  • 26.01.2024 - 15:12 CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: ÖSYM Sınav Ücretlerine Yüzde 165 Zam Yapıldı ANKA
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: ÖSYM Sınav Ücretlerine Yüzde 165 Zam Yapıldı CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, ÖSYM'nin sınav ücretlerine yapılan yüzde 165 zamı eleştirerek, YKS 2024'te 3 oturum için alınacak ücretin 800 TL'yi aşacağını belirtti.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "ÖSYM'nin sınavlarına girmek de lüks oldu. Memura yüzde 49,25 zammı reva görenler ÖSYM sınav ücretlerine yüzde 165 zam yaptı. YKS 2024'te, 3 oturum için alınacak ücret 800 TL'yi aşacak" dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, X hesabından yaptığı paylaşımda artan artan ÖSYM ücretlerine tepki gösterdi.

    Bulut'un paylaşımı şöyle:

    "ÖSYM'nin sınavlarına girmek de lüks oldu. Memura yüzde 49,25 zammı reva görenler ÖSYM sınav ücretlerine yüzde 165 zam yaptı. YKS 2024'te, 3 oturum için alınacak ücret 800 TL'yi aşacak!"

  • 19.01.2024 - 12:01 2024'ün ilk e-YDS yarın yapılacak AA
    2024'ün ilk e-YDS yarın yapılacak ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2024'ün ilk Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS), yarın gerçekleştirilecek. Sınava 5 bin 83 aday katılacak ve sınavda 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek. Adaylar, sınav sonuçlarını aynı gün öğrenebilecekler.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanacak 2024'ün ilk Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) yarın yapılacak.
    ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, e-YDS, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki 47 salonda düzenlenecek ve sınava 5 bin 83 aday katılacak. Sınav sırasında emniyet görevlileri dahil 344 kişi görev alacak.
    İngilizce yapılacak sınav 13.45'te başlayacak. Adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek. 16.45'te sona erecek sınavda ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ek engelli sürelerini kullanabilecek.
    Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.
    2024 sınav takviminde 12 e-YDS bulunuyor
    Elektronik sınavlar hakkında değerlendirmelerde bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl sınav takviminde 12 e-YDS bulunduğunu bildirdi.

    Devamını Oku

  • 19.01.2024 - 10:10 Ticaret Bakanlığı 930 Sözleşmeli Personel İstihdam Edecek AA
    Ticaret Bakanlığı 930 Sözleşmeli Personel İstihdam Edecek Ticaret Bakanlığı, muayene memuru, gümrük muhafaza memuru ile koruma ve güvenlik pozisyonlarında istihdam edilmek üzere 930 sözleşmeli personel alacak. Başvurular, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak ve başvuru sonuçları Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak.

    Ticaret Bakanlığı, muayene memuru, gümrük muhafaza memuru ile koruma ve güvenlik pozisyonlarında istihdam edilmek üzere 930 sözleşmeli personel istihdam edecek.
    Bakanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, söz konusu personel gümrük ve dış ticaret bölge müdürlükleri ile Bakanlığın taşra ve döner sermaye teşkilatı birimlerinde görevlendirilecek.
    Gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerinde 602 sözleşmeli personel istihdam edilecek. Söz konusu personelin kaçınınkadın ve erkek olacağına ilişkin bilgiler de ilanda yer aldı.
    Adaylarda en az dört yıllık eğitim veren belirlenmiş bölümlerden mezuniyet ve ÖSYM tarafından 2022'de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olma şartı aranıyor.
    Adaylar, 22 Ocak saat 10.00 ile 31 Ocak saat 17.00 arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapabilecekler ve sadece bir pozisyon için başvuruda bulunabilecekler.

    Devamını Oku

  • 12.01.2024 - 19:10 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Kişiye Özel Akademik İlanlar: "Judo Antrenörü Olan Doçent, Profesör Olacak " ANKA
    Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Kişiye Özel Akademik İlanlar: 'Judo Antrenörü Olan Doçent, Profesör Olacak ' Samsun 19 Mayıs Üniversitesi; YÖK yönetmeliği ve Danıştay kararlarına rağmen, pazartesi günü son başvuruları tamamlanacak 139 akademik kadro alımı için özel koşulları bol olan bir ilan verdi. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'ne alınacak profesör ve doktor öğretim üyeleri için açılan ilanda “Atletizm 3. kademe antrenörlük belgesine sahip olmak, judo antrenörlük belgesi olma, geleneksel sporlar üzerinde çalışmak” gibi şartlar da yer aldı. Üniversite kaynakları bu özel koşulları sağlayan ve isimleri bilinen 3 kişinin profesör olarak atanmak için halen üniversite bünyesinde hazır beklediğini ifade etti.

    Samsun 19 Mayıs Üniversitesi; YÖK yönetmeliği ve Danıştay kararlarına rağmen, pazartesi günü son başvuruları tamamlanacak 139 akademik kadro alımı için özel koşulları bol olan bir ilan verdi. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'ne alınacak profesör ve doktor öğretim üyeleri için açılan ilanda "Atletizm 3. kademe antrenörlük belgesine sahip olmak, judo antrenörlük belgesi olma, geleneksel sporlar üzerinde çalışmak" gibi şartlar da yer aldı. Üniversite kaynakları bu özel koşulları sağlayan ve isimleri bilinen 3 kişinin profesör olarak atanmak için halen üniversite bünyesinde hazır beklediğini ifade etti.
    Yekta Saraç'ın YÖK Başkanlığı döneminde, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 9 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazetede yönetmelik değişikliği yaptı ve "İlana başvuru koşulu olarak, adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez" düzenlemesini getirdi.

    Devamını Oku

  • 10.01.2024 - 09:32 ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, AA'nın 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı AA
    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, AA'nın 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Anadolu Ajansının (AA) 'Yılın Kareleri' oylamasına katılarak çeşitli kategorilerdeki fotoğraflara oy verdi. Ersoy, deprem, Gazze saldırısı, spor ve çevre konularında çekilen fotoğrafları değerlendirerek görüşlerini paylaştı.

    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.
    Ersoy, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında 2023 yılı boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "çevre ve yaşam", "spor", "Gazze: Kanıt" ve "Deprem: Umut" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.
    "Deprem: Umut" kategorisinde Aydın Arik'in, "Ha Gayret" adlı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da arama kurtarma çalışmalarına katılan polis özel harekat ekibini gösteren fotoğrafa oy veren Ersoy, şunları kaydetti:
    "6 Şubat'ta 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen bir deprem meydana geldi. Bu fotoğraf, bize Türkiye'nin tüm kurumlarıyla beraber askeri, polisi, STK'sı, vatandaşı el birliğiyle bu depremlerin nasıl üstesinden geldiğini, kardeşliğin, dayanışmanın en büyük göstergelerinden bir tanesi.

    Devamını Oku

  • 09.01.2024 - 11:39 ÖSYM Başkanlığı: Sınav başvuru ücretleri kurumu kar ettirecek seviyede değil AA
    ÖSYM Başkanlığı: Sınav başvuru ücretleri kurumu kar ettirecek seviyede değil ÖSYM Başkanlığı, sınav başvuru ücretlerinin kurumu kar ettirecek seviyede olmadığını açıkladı. ÖSYM'nin yaptığı sınavlara ilişkin ücret ve hizmet bedelleriyle ilgili soru önergelerine verilen yanıtta, sınav giderlerinin başvuru ücretlerinden karşılandığı belirtildi. Başkanlık, sınırlı kaynaklarla işi yürüttüğünü ve sınav başvuru ücretlerinin düşük belirlenmesinin sınav güvenliği ve kalitesini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, sınav başvuru ücretlerinin kurumu kar ettirecek seviyede olmadığını açıkladı.
    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bazı milletvekillerinin ÖSYM'nin yaptığı sınavlara ilişkin ücret ve hizmet bedelleriyle ilgili yazılı soru önergelerini cevapladı. Tekin, ÖSYM'nin konuya ilişkin yanıtını sundu.
    Soru önergelerine verilen yanıtta, ÖSYM tarafından yapılan sınavlara ilişkin soruların hazırlanması, sınav evrakının basımı, sınav evrakının sınav merkezlerine ulaştırılması, sınav güvenliği organizasyonu için yapılan harcamalar, soruların hazırlama ve denetleme süreçlerinde görev alanlara yapılan ödemeler, sınavda görevli Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversite personeline, güvenlik görevlilerine yapılan ödemeler, bilişim altyapı sistemi ile ilgili yatırım harcamalarının ve diğer cari giderlerin adaylardan tahsil edilen sınav başvuru ücretlerinden karşılandığı bildirildi.

    Devamını Oku

  • 04.01.2024 - 15:46 Yargıtay, Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını tanımıyor ANKA
    Yargıtay, Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını tanımıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'ın Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, Yargıtay'ın verdiği kararın gerekçesini okuyarak ilerleyen sürecin Meclis tarafından belirleneceğini belirtti. Ayrıca, bakan torpil iddialarını reddederek liyakatin önemine vurgu yaptı.

    Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'ın, cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez verdiği hak ihlali kararını tanımamasına ilişkin, "Son verilen karar, Yargıtay'ın vermiş olduğu karar. Yargıtay'ın kararında gerekçesini okuduğunuz zaman hep beraber görmek mümkün. Bundan sonraki süreçte ilgililer başvuru yapar yapmaz, onların bileceği iş. Tabii ki Yargıtay'ın vermiş olduğu ilk derece, istinaf ve Yargıtay ilgili daireleri itiraz sonrası başka dairenin de vermiş olduğu kesinleşmiş bir hüküm söz konusu. Bu kesin hüküm de şu anda TBMM'de. TBMM'nin gündeminde olan...Tamamen Meclis kendi gündemine hakim. Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz" açıklamasını yaptı.
    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Taksim'deki bir otelde düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katıldı.

    Devamını Oku

  • 04.01.2024 - 14:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündeme ilişkin soruları yanıtladı Açıklaması AA
    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündeme ilişkin soruları yanıtladı Açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Anayasa Mahkemesinin (AYM) Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki ihlal kararlarına uyulmasına yer olmadığına yönelik kararına ilişkin, "Yargıtay'ın vermiş olduğu, ilk derece, İstinaf ve Yargıtay ilgili daireleri, itiraz...

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Anayasa Mahkemesinin (AYM) Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki ihlal kararlarına uyulmasına yer olmadığına yönelik kararına ilişkin, "Yargıtay'ın vermiş olduğu, ilk derece, İstinaf ve Yargıtay ilgili daireleri, itiraz sonrası başka dairenin de vermiş olduğu kesinleşmiş bir hüküm söz konusu. Bu kesin hüküm de şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisinde." dedi.
    Bakan Tunç, Taksim'deki bir otelde düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katılımının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
    Katıldığı programla ilgili bilgi veren Tunç, iki gün sürecek çalıştayda değerli hocalar, akademisyenler, öğrencilik yıllarından bu yana kendilerine emek sarf eden medeni hukuk profesörleri, ilk dereceden, istinaftan, yüksek yargıdan yargı mensupları, uygulayıcıları, akademisyenler ve Bakanlık bürokratları ile yöneticilerinin yanı sıra baro başkanlarının yer aldığını aktardı.

    Devamını Oku

  • 04.01.2024 - 14:51 İSTANBUL BAKAN TUNÇ: ANA HEDEFİMİZ KUŞATICI BİR ANAYASA YAPMAK DHA
    İSTANBUL BAKAN TUNÇ: ANA HEDEFİMİZ KUŞATICI BİR ANAYASA YAPMAK Özkan ÖZGER / Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katıldı.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katıldı. Çalıştay sonrası soruları cevaplayan Bakan Tunç,"ana hedefimiz bizim yeni, demokratik, sivil, kuşatıcı bir anayasayı yapmak. Bu milletimize olan borcumuz. Sadece darbeciler tarafından yapılmış olması bile tek sebeptir" dedi.
    "34 GÖZALTI VAR; 12 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI"
    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katıldı. Beyoğlu'nda bir otelde gerçekleşen Çalıştay'da konuşan Bakan Tunç, " İsrail dış istihbaratının özellikle ülkemizde gerek askeri gerek siyasal casusluk faaliyetlerine ilişkin soruşturmalar yeni değil. Daha önceki yıllarda da bu tür soruşturmalar ve davalar açılmıştı. Tabi son soruşturma şu anda gündemde. Bu kapsamda da 34 gözaltı var. Şu anda gözaltı süresi içerisinde ifadeler alınıyor. Yine 12 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturduğu bir konu.

    Devamını Oku

  • 04.01.2024 - 14:42 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kamuda torpil iddialarına yanıt: "İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat" İHA
    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kamuda torpil iddialarına yanıt: 'İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat' Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kamuda torpil iddialarına yanıt geldi.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kamuda torpil iddialarına yanıt geldi. İddiaları reddettiklerini söyleyen Tunç, "Bizim tek bir kriterimiz var, o da liyakat" açıklamasında bulundu. Bakan Tunç ayrıca, yeni, demokratik, kuşatıcı, temel hak özgürlükleri öne alan, sivil bir anayasayı yapmanın şart olduğunu belirterek Tunç, "Vesayetçi anlayışı tamamen ortadan kaldırmak ancak topyekun yeni bir anayasayla mümkün" dedi. Bakan Tunç Yargıtay'ın Can Atalay kararı ile ilgili ise, "Yargıtay'ın verdiği kesinleşmiş hüküm Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde. Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz" diye konuştu.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı"na katıldı. Beyoğlu'nda bir otelde saat 11.00'de başlayan programda konuşan Bakan Tunç, son 21 yılda darbe anayasasının vesayetçi ruhunu azaltan önemli adımlara imza attıklarını ancak vesayetçi anlayışı tamamen ortadan kaldırmanın ancak topyekun yeni bir anayasayla mümkün olduğunu söyledi.

    Devamını Oku

  • 04.01.2024 - 14:10 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, torpil iddialarını reddetti ve Yargıtay kararını açıkladı DHA
    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, torpil iddialarını reddetti ve Yargıtay kararını açıkladı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katıldıktan sonra torpil iddialarını reddetti ve Yargıtay'ın Can Atalay hakkında verdiği kararı açıkladı. Bakan Tunç, liyakatin önemine vurgu yaparak, taleplerin ilgili komisyonlar tarafından değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında bir görüş farkı olduğunu ve Yargıtay'ın verdiği kararın kesinleştiğini ifade etti.

    Özkan ÖZGER / CUMHURİYET'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katılan Bakan Tunç, Çalıştay sonrası soruları cevapladı. Bakan Tunç, gündemdeki torpil iddialarını reddederken Can Atalay hakkında verilen Yargıtay kararı hakkında, "İki yüksek mahkememiz arasında bir görüş farkı ortaya çıktı. Dolayısıyla son verilen karar Yargıtay'ın vermiş olduğu karar. Yargıtay'ın vermiş olduğu kesinleşmiş bir hüküm söz konusu. Bu kesin hüküm de şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde." şeklinde konuştu.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katıldı. Bakan Tunç, Çalıştay sonrası soruları cevapladı. Torpil iddiaları ile ilgili konuşan Tunç, "Tabii, bakan yardımcımız ile ilgili basına da intikal eden hususları biz de gördük. Bizim tek kriterimiz vardır, o da liyakat. O nedenle o torpil iddiaları vesaire bunları tamamen reddediyoruz." dedi. Can Atalay hakkında verilen Yargıtay karar ile ilgili de konuşan Bakan Tunç, "83.

    Devamını Oku

  • 28.12.2023 - 18:29 ÖSYM Başkanı Ordu Üniversitesi'ni ziyaret etti İHA
    ÖSYM Başkanı Ordu Üniversitesi'ni ziyaret etti ÖSYM Başkanı Prof. Bayram Ali Ersoy ve beraberindekiler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş'ı ziyaret etti. Ziyarette, Ordu Üniversitesi'nin akademik yapısı, araştırma ve projeler ile ÖSYM sınavlarının verimliliğine yönelik çalışmalar konuşuldu. ÖSYM Ordu İl Sınav Koordinatörlüğü görevi değişti.

    ÖSYM Başkanı Prof. Bayram Ali Ersoy ve beraberindekiler, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş'ı makamında ziyaret etti.

    Ordu Üniversitesi'nin akademik yapısı, yürütülen araştırma ve projeler ile ÖSYM sınavlarının verimliliğine yönelik çalışmalar konuşulduğu ziyarette, ÖSYM Ordu İl Sınav Koordinatörlüğü görevi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Maden'den, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Özsoy'a devredildi.

    ÖSYM Başkanı Prof. Bayram Ali Ersoy'u Ordu Üniversitesi'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. - ORDU

  • 28.12.2023 - 11:11 ÖSYM Başkanı: 2023 yılında 1,6 milyon adaya ücretsiz hizmet verildi DHA
    ÖSYM Başkanı: 2023 yılında 1,6 milyon adaya ücretsiz hizmet verildi ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 yılında sınavlara başvuran depremzede, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 1 milyon 614 bin 280 adaya ücretsiz başvuru, tercih ve yerleştirme hizmeti verildiğini açıkladı. Ersoy, 2023 yılında düzenlenen 52 sınava 11 milyondan fazla adayın başvurduğunu ve 1,5 milyondan fazla adayın ücretsiz sınav uygulamalarından yararlandığını belirtti.

    ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 yılında sınavlara başvuran depremzede, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 1 milyon 614 bin 280 adaya, ücretsiz başvuru, tercih ve yerleştirme hizmeti verildiğini açıkladı.

    ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023 yılında yalpan merkezi sınavlara ilişkin yazılı değerlendirme yaptı. Ersoy, 2023 yılında düzenlenen 52 sınava 11 milyondan fazla adayın başvurduğunu ve 1,5 milyondan fazla adayın ücretsiz sınav uygulamalarından yararlandığını belirtti. Kamu kurum ve kuruluşları için 26 merkezi yerleştirme işlemi yapıldığını aktaran Ersoy, "Uygulanan sınavlarda toplam 194 test, testlerde toplam 10 bin 696 soru kullanıldı. Soruların oluşturulması ve bilimsel denetim sürecinde bin 820 akademisyen görev aldı" dedi.

    Devamını Oku

  • 28.12.2023 - 11:10 Iğdır'da ehliyet sınavında kopya çekenlere operasyon AA
    Iğdır'da ehliyet sınavında kopya çekenlere operasyon Iğdır'da yapılan ehliyet sınavında kopya çeken ve yardım edenlere yönelik düzenlenen operasyonda 4 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyonda cep telefonları, modemler, gizli kameralar ve iletişim cihazları ele geçirildi.

    Iğdır'da, ehliyet sınavında kopya çeken ve bu kişilere yardım edenlere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.
    İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) kentte yapılan ehliyet sınavında kopya çeken ve bunlara yardımcı olanlarla ilgili çalışma başlattı.
    Bu kapsamda ekipler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü e-Sınav Merkezinde sınava girenler ile dışarıda bekleyen şüphelilerin üzerinde yaptığı aramada, 6 cep telefonu, 3 mobil modem, 4 gizli kamera, 2 kulak içi kulaklık, 3 kredi kartı görünümlü iletişim cihazı, çok sayıda sim kart, batarya ve pil ele geçirdi.
    Ekipler, olayla ilgili 4 şüpheyi gözaltına alındı.
    Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si "6114 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmeti Hakkında Kanuna Muhalefet" suçundan tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

  • 28.12.2023 - 11:06 Iğdır'da ehliyet sınavında kopya düzeneğiyle yakalananlar tutuklandı İHA
    Iğdır'da ehliyet sınavında kopya düzeneğiyle yakalananlar tutuklandı Iğdır'da yapılan ehliyet sınavında kopya çekmek isteyen 4 kişi, düzenek kurarak kopya çektikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Mahkeme tarafından tutuklanan 2 kişi cezaevine gönderildi. Operasyonda çok sayıda iletişim cihazı ele geçirildi.

    Iğdır'da düzenlenen ehliyet sınavında kopya düzeneğiyle yakalanan şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

    Edinilen bilgiye göre Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ÖSYM tarafından yapılan ehliyet sınavında kopya çekmek isteyen kişilere yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda sınavlarda düzenek kurarak kopya çektikleri ve çektirdikleri iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si "6114 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmeti Hakkında Kanuna Muhalefet" suçundan tutuklanırken 2 kişi ise serbest bırakıldı. Sınavda kullanılmak üzere hazırlanan düzenek için 6 cep telefonu, 3 mobil modem, 4 gizli kamera, 2 kulak içi kulaklık, 3 kredi kartı görünümlü iletişim cihazı, çok sayıda sim kart, batarya ve pil ele geçirildi. - IĞDIR

  • 28.12.2023 - 10:03 ÖSYM Başkanı: Bu yıl 11 milyon 202 bin 784 aday sınava başvurdu AA
    ÖSYM Başkanı: Bu yıl 11 milyon 202 bin 784 aday sınava başvurdu ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl düzenlenen 52 sınava 11 milyon 202 bin 784 adayın başvurduğunu, 1 milyon 614 bin 280 adayın ücretsiz sınav uygulamalarından yararlandığını bildirdi. Ersoy, sınavlarda 194 testte toplamda 10 bin 696 soru kullanıldığını ve sınav süreçlerinin yaklaşık 350 bin kamera çekimiyle takip edildiğini açıkladı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl düzenlenen 52 sınava 11 milyon 202 bin 784 adayın başvurduğunu, 1 milyon 614 bin 280 adayın ücretsiz sınav uygulamalarından yararlandığını bildirdi.
    Ersoy, ÖSYM'nin 2023 yılı verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl içinde 66 oturumda 52 sınavın düzenlendiği bilgisini verdi.
    Bu sınavlara 11 milyon 202 bin 784 adayın başvurduğunu aktaran Ersoy, "Kamu kurum ve kuruluşları için 26 merkezi yerleştirme işlemi yapıldı. Sınavlarda 194 testte toplamda 10 bin 696 soru kullanıldı. Soruların oluşturulması ve bilimsel denetim sürecinde 1820 akademisyen görev aldı." ifadelerini kullandı.

    Devamını Oku

  • 26.12.2023 - 14:59 CHP Milletvekili Okan Konuralp, öğrencilerin üniversiteden ayrılma nedenlerini sordu ANKA
    CHP Milletvekili Okan Konuralp, öğrencilerin üniversiteden ayrılma nedenlerini sordu CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e öğrencilerin üniversiteden ayrılma nedenlerini ve büyükşehirlerdeki üniversitelerin tercih edilme düşüşünün sebeplerini sordu. Konuralp, ayrıca bu konuda yapılan bir araştırma olup olmadığını ve sonuçlarını da sordu.

    CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e "Öğrencilerin üniversiteden ayrılmasının nedenleri nelerdir? Öğrencilerin üniversiteden ayrılmasının gerekçelerine ilişkin bir araştırma var mı? Büyükşehirdeki üniversitelerin tercih edilmesindeki düşüşün nedenlerinin belirlenmesine ilişkin bir çalışmanız var mıdır" diye sordu.
    CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Okan Konuralp, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun (YÖKAK) 2023 Aralık'ta yayınlanan Gösterge Değerleri Raporu'nu kaynak gösteren Konuralp, önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:
    "2021 VE 2022'DE 728 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEDEN AYRILMIŞTIR"
    "2021 ve 2022'de 728 bini aşkın öğrenci üniversiteden ayrılmıştır.

    Devamını Oku

  • 25.12.2023 - 09:33 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 15 Uzman Yardımcısı İstihdam Edecek AA
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 15 Uzman Yardımcısı İstihdam Edecek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara'da görevlendirmek üzere 15 uzman yardımcısı istihdam edecek. Bakanlık merkez teşkilatında görev yapacak olan uzman yardımcıları için başvurular 15-26 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru şartları arasında Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda belirli puan türlerinden 70 veya üzeri puan almak ve en az 4 yıllık eğitim veren bir fakülteden mezun olmak yer alıyor. Sınav, 22 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında sözlü olarak gerçekleştirilecek.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara'da görevlendirmek üzere 15 uzman yardımcısı istihdam edecek.
    Bakanlığın konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
    Buna göre, bakanlık merkez teşkilatında görev yapmak üzere genel idare hizmetleri sınıfı 7 ila 9. dereceden 15 uzman yardımcısı alacak.
    Bu kapsamda, adayların ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda belirli puan türlerinden 70 veya üzeri puan alması ve en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden, son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmaları gerekiyor.
    Uzman yardımcılığı yarışma sınavı başvuruları, 15-26 Ocak 2024 tarihlerinde e-Devlet üzerinden veya bakanlığın resmi sitesinde yayımlanacak başvuru linki yoluyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yapılacak.
    Söz konusu sınav, 22 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde sözlü olarak gerçekleştirilecek.

    Devamını Oku

  • 22.12.2023 - 14:45 Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dizi Eleştirisi DHA
    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dizi Eleştirisi Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) gelen şikayetler üzerine inceleme başlattığı bir diziyi eleştirerek, doğru bir din eğitimi yapılmazsa başkalarının suistimal etmesinin mümkün olabileceğini belirtti. Ayrıca, İmam Hatip okullarının üniversite yerleştirme oranlarının genel ortaöğretimden daha yüksek olduğunu ve bu okullarda 10 yılda 11 bin 200 öğrencinin hafız olarak yetiştiğini söyledi.

    MİLLİ Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) gelen şikayetler üzerine inceleme başlattığını açıkladığı diziyi eleştirerek, "Son birkaç gündür gündeme gelen bir televizyon kanalında oynatılan bir diziden bahsediyorum. Mesela orada bir Kur'an eğitimi, Kur'an kursu ortamı ve din eğitimi asla bizim yapmadığımız, olmayan bir şey ama onun üzerinden İslam üzerine, din üzerine bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Siz doğru bir din eğitimi yapmazsanız, başkalarının suistimal etmesi mümkün olabilir" diye konuştu.
    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Din Öğretiminin Niteliğini Artırma Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın yanı sıra Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, İl Müftüsü Bekir Gerek ve eğitimciler yer aldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) gelen şikayetler üzerine inceleme başlattığını açıkladığı televizyon dizisini.

    Devamını Oku

  • 21.12.2023 - 18:13 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Devam Eden Yargı Süreçleriyle İlgili Değerlendirme Yapmamız Doğru Olmaz. Yargının Hatalı Kararlarının Yine Yargı... ANKA
    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 'Devam Eden Yargı Süreçleriyle İlgili Değerlendirme Yapmamız Doğru Olmaz. Yargının Hatalı Kararlarının Yine Yargı... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nda; "Anayasa’nın 138’inci maddesi gereğince devam eden yargı süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapmamız doğru olmayacaktır.2022 yılında 12 milyondan fazla davada karar verilmiştir. 12 milyon karar içinden yalnızca bir kaçını gündeme getirerek tüm yargıyı töhmet altında bırakacak değerlendirmelerde bulunmak en başta fedakarca çalışan 24 bin hakim ve savcımıza haksızlıktır. Yargının hatalı kararlarının yine yargı mekanizması içerisinde düzeltilme imkanı vardır. Bu da yapılmaktadır. Ülkemizin hukukun üstünlüğü endeksinde çok geri sıralarda olduğu iddiasını da doğru bulmuyoruz. Endekste yer alan tespitleri kabul etmemiz mümkün değildir. Bu çalışmanın objektif kriterlere dayanmadığı ve taraflı olduğu açıktır” dedi. İfade özgürlüğünün tahkimine yönelik düzenlemeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Tunç, “Gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu bulunan tek bir kişi yoktur" açıklamasını yaptı.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nda; "Anayasa'nın 138'inci maddesi gereğince devam eden yargı süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapmamız doğru olmayacaktır. 2022 yılında 12 milyondan fazla davada karar verilmiştir. 12 milyon karar içinden yalnızca bir kaçını gündeme getirerek tüm yargıyı töhmet altında bırakacak değerlendirmelerde bulunmak en başta fedakarca çalışan 24 bin hakim ve savcımıza haksızlıktır. Yargının hatalı kararlarının yine yargı mekanizması içerisinde düzeltilme imkanı vardır. Bu da yapılmaktadır. Ülkemizin hukukun üstünlüğü endeksinde çok geri sıralarda olduğu iddiasını da doğru bulmuyoruz. Endekste yer alan tespitleri kabul etmemiz mümkün değildir. Bu çalışmanın objektif kriterlere dayanmadığı ve taraflı olduğu açıktır" dedi. İfade özgürlüğünün tahkimine yönelik düzenlemeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Tunç, "Gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu bulunan tek bir kişi yoktur" açıklamasını yaptı.

    Devamını Oku

  • 20.12.2023 - 14:31 Tarım ve Orman Bakanlığı 7 Bin 158 Kişiye İstihdam Sağlayacak İHA
    Tarım ve Orman Bakanlığı 7 Bin 158 Kişiye İstihdam Sağlayacak Tarım ve Orman Bakanlığı, 5 bin 500 sözleşmeli personel, bin 500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı olmak üzere toplam 7 bin 158 kişiye istihdam sağlayacak. Personel alımları ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile gerçekleştirilecek.

    Tarım ve Orman Bakanlığı, aralarında ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendislerinin de bulunduğu 5 bin 500 sözleşmeli personel, bin 500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı olmak üzere 7 bin 158 kişiye istihdam sağlayacak.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde açıkladığı 7 bin 158 yeni kadronun dağılımı belirlendi. Bakanlık bünyesinde 2024 yılında 5 bin 500'ü sözleşmeli, bin 500'ü tarım işçisi ve 158'i tarım ve orman uzman yardımcısı olmak üzere toplam 7 bin 158 pozisyon/kadro ihdas edildi. Söz konusu personel alımları ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile KPSS puanı ve adayların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

    Öte yandan, 7 bin 158 personel alımına ilişkin başvuru şartları ve aranılacak nitelikler ile ilgili bilgiler Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesinde önümüzdeki dönemde duyurulacak. - ANKARA

  • 20.12.2023 - 12:35 Tarım ve Orman Bakanlığı 7 Bin 158 Personel Alacak ANKA
    Tarım ve Orman Bakanlığı 7 Bin 158 Personel Alacak Tarım ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatına 7 bin 158 personel alacak. Alınacak personel arasında destek personeli, büro personeli, gıda mühendisi, veteriner ve ziraat mühendisi bulunuyor. Personel alımları KPSS puanı ve adayların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

    Tarım ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatına 7 bin 158 personel alacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, personel dağılımına ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığı'na alınacak personel arasında; 1443 destek personeli, 1088 büro personeli, 193 gıda mühendisi, 652 veteriner, 982 de ziraat mühendisi bulunuyor.
    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda alınacak personel dağılımını da açıklayarak şu ifadelere yer verdi:
    "Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı için 7 bin 158 personel alımı gerçekleştireceğiz. Bakanlık olarak büyük ve güçlü bir aileyiz. Bakanlığımızın her bir ferdiyle birlikte tarım, orman, su alanlarında üretici ve vatandaş odaklı çalışmaya devam edeceğiz.

    Devamını Oku

  • 20.12.2023 - 11:06 Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alacak DHA
    Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alacak TARIM ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılında istihdam edeceği 7 bin 158 kadronun detayları belli oldu.

    TARIM ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılında istihdam edeceği 7 bin 158 kadronun detayları belli oldu. Buna göre; aralarında ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendislerinin de bulunduğu 5 bin 500 sözleşmeli personel ile 1500 tarım işçisi ve 158 uzman yardımcısı alınacak.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın önceki gün TBMM'deki bütçe görüşmelerinde açıkladığı 7 bin 158 yeni kadronun dağılımı belirlendi. Bakanlık bünyesinde 2024 yılında 5 bin 500'ü sözleşmeli,  1500'ü tarım işçisi ve 158'i tarım ve orman uzman yardımcısı olmak üzere toplam 7 bin 158 pozisyon/kadro ihdas edildi. Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilecek 5 bin 500 sözleşmeli personelin alımı, ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile KPSS puanı ve adayların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

    Devamını Oku

  • 20.12.2023 - 10:30 Tarım ve Orman Bakanlığı'na 7 bin 158 personel alınacak! İşte kadrolar Haberler.com
    Tarım ve Orman Bakanlığı'na 7 bin 158 personel alınacak! İşte kadrolar Tarım ve Orman Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatı için 5 bin 500'ü sözleşmeli personel, 1500'ü tarım işçisi, 158'i ise tarım ve orman uzman yardımcısı olmak üzere toplamda 7 bin 158 personel alımı yapılacak. İşte meslek meslek kadrolar...

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın önceki gün TBMM'deki bütçe görüşmelerinde açıkladığı 7 bin 158 yeni kadronun dağılımı belirlendi. Bakanlık bünyesinde 2024 yılında 5 bin 500'ü sözleşmeli,1500'ü tarım işçisi ve 158'i tarım ve orman uzman yardımcısı olmak üzere toplam 7 bin 158 pozisyon/kadro ihdas edildi.

    SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROLARI

    Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilecek 5 bin 500 sözleşmeli personelin alımı, ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile KPSS puanı ve adayların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

    Devamını Oku

  • 17.12.2023 - 14:58 ÖSYM YDUS 2. Dönem Sınavı Gerçekleştirildi AA
    ÖSYM YDUS 2. Dönem Sınavı Gerçekleştirildi ÖSYM tarafından düzenlenen Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS 2. Dönem), Ankara'da 3 bin 655 adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Sınav, 10 bina ve 128 salonda yapıldı ve 386 kişi görev aldı. Sınavın temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı. Adaylar, sorulara 10 gün süreyle https://ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecek.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS 2. Dönem) yapıldı.
    Ankara'da 3 bin 655 adayın katıldığı sınav, 10 bina ve 128 salonda gerçekleştirildi. Sınavda emniyet görevlisi dahil 386 kişi görev aldı.
    Öte yandan, sınavın temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.
    Ayrıca, sınava başvuran adaylar, soruların tamamına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 10 gün süreyle erişebilecek.

  • 15.12.2023 - 16:32 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz "Usta Çırak Söyleşisi" özel oturumunda gençlerle buluştu Açıklaması AA
    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz 'Usta Çırak Söyleşisi' özel oturumunda gençlerle buluştu Açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yurt imkanları bu sene 950 bin civarında, seneye 1 milyon kapasiteyi aşacağız. Muazzam bir yurt kapasitesi oluşturduk, benzer ülkelerle mukayese ederseniz üç, dört katı bir yurt kapasitesi oluşturduk.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yurt imkanları bu sene 950 bin civarında, seneye 1 milyon kapasiteyi aşacağız. Muazzam bir yurt kapasitesi oluşturduk, benzer ülkelerle mukayese ederseniz üç, dört katı bir yurt kapasitesi oluşturduk. Diğer yandan gençlerimizin istihdamı ve girişimciliği için destekler geliştirdik." dedi.
    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Toplum 5.0" temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul İnsan Kaynakları Forumu" kapsamında, "Usta Çırak Söyleşisi" özel oturumuna katıldı.
    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay'ın yöneticiliğini yaptığı söyleşide, Ulusal Staj Programı'na başvuruda bulunan ve ÖSYM giriş sıralamasında ilk binde yer alan gençlerle buluşan Yılmaz, Türkiye'yi hedeflerine taşıyacak kişilerin gençler olduğunu belirterek, kendilerine düşen görevin de gençler için destekleyici mekanizmalar geliştirmek ve motivasyonlarını güçlendirmek olduğunu söyledi.

    Devamını Oku

  • 15.12.2023 - 10:10 ÖSYM, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı Düzenleyecek AA
    ÖSYM, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı Düzenleyecek ÖSYM, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı (YDUS 2. Dönem) pazar günü düzenleyecek. Ankara'daki sınava 3 bin 655 aday başvurdu. Sınavda 10 bina ve 128 salon kullanılacak. Sınav sonuçları 30 Ocak 2024'te açıklanacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı (YDUS 2. Dönem) pazar günü düzenleyecek.
    ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yazılı açıklamasında, Ankara'daki sınava 3 bin 655 adayın başvuru yaptığını bildirdi.
    10 bina ve 128 salonda gerçekleştirilecek sınavda emniyet görevlisi dahil 386 kişinin de görev alacağını belirten Ersoy, "10.15'te başlayacak sınav, 11.35'te sona erecek. Sınavda çoktan seçmeli soruların yer aldığı alanlarda 60 soru sorulacak ve adaylara 80 dakika cevaplama süresi verilecek." ifadelerini kullandı.
    T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.
    Sınav sonuçları 30 Ocak 2024 tarihinde adaylarla paylaşılacak.

  • 08.12.2023 - 10:29 İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına 42 Bin 53 Kişi Başvurdu AA
    İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına 42 Bin 53 Kişi Başvurdu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'na 42 bin 53 kişi başvurdu. Sınav, 10 Aralık'ta 17 il ve 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecek ve sonuçlar 3 Ocak 2024'te açıklanacak.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 10 Aralık'ta yapılacak İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'na (2023-İSG/2) 42 bin 53 kişi başvurdu.
    ÖSYM'nin açıklamasına göre, İSG/2 10 Aralık Pazar günü, 17 il ve 18 sınav merkezinde, 125 bina ve 1864 salonda yapılacak.
    Sınavda emniyet görevlileri dahil 5 bin 778 kişi görev alacak. Adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulanacak. Her testte 50 soru yer alacak. Sınava 42 bin 53 kişi katılacak.
    Sınav, saat 10.15'te başlayacak, 11.30'da sona erecek. Ek süre verilmesi uygun görülen engelli adaylar, 20 dakika ek sürelerini kullanabilecek. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
    T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.
    Sınav sonuçları 3 Ocak 2024'te açıklanacak.

  • 08.12.2023 - 10:19 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Sonuçları Açıklandı AA
    2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Sonuçları Açıklandı 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2023-TR-YÖS/2) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar sonuçlara T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilirler.

    2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2023-TR-YÖS/2) sonuçları açıklandı.
    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 12 Kasım'da uygulanan 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlandı.
    Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle erişebilecek.

  • 05.12.2023 - 15:17 Adalet Bakanı Tunç: "Yetersiz olan 392 cezaevini kapattık" İHA
    Adalet Bakanı Tunç: 'Yetersiz olan 392 cezaevini kapattık' Adalet Bakanı Tunç: "Yetersiz olan 392 cezaevini kapattık" Adalet Halk Kütüphanesi açılışına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sisteminde 21 yılda yapılan reformlara ilişkin konuşarak, "Uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk.

    Adalet Bakanı Tunç: "Yetersiz olan 392 cezaevini kapattık"
    ANKARA - Adalet Halk Kütüphanesi açılışına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sisteminde 21 yılda yapılan reformlara ilişkin konuşarak, "Uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk. Bu anlayışımızın bir parçası olarak fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapattık" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde Adalet Halk Kütüphanesi açılış törenine katıldı. Bakan Tunç, sözlerine başlarken bugün 8 ilde toplam 8 kütüphanenin açılışını gerçekleştireceklerini vurguladı. "Ceza en temel caydırıcı unsurdur" Hukuk devletinin, adil, özgür ve demokratik bir toplumun temeli olduğunu söyleyen Bakan Tunç, "Devletimizin bu vasfı sayesinde milletimiz kendisini her daim güvende hisseder. Yargı haklıya hakkını verirken, haksıza da hak ettiği cezayı vererek hukuk düzenini korur. Böylece yargı sistemi, en ideal şekilde işler.

    Devamını Oku

  • 05.12.2023 - 12:07 Adalet Bakanı Tunç: 21 yıl içinde fiziki şartları yetersiz olduğu için 392 cezaevini kapattık AA
    Adalet Bakanı Tunç: 21 yıl içinde fiziki şartları yetersiz olduğu için 392 cezaevini kapattık Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Ceza infaz sistemimizi, 21 yılda yapılan reformlarla uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk. Bu anlayışımızın bir parçası olarak fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapattık'' diye konuştu.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde Adalet Halk Kütüphanesi açılış törenine katıldı. Bakan Tunç burada yaptığı konuşmada "Uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk. Bu anlayışımızın bir parçası olarak fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapattık" ifadelerini kullandı.

    "CEZA EN TEMEL CAYDIRICI UNSURDUR"

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açılış töreninde yaptığı konuşmadan öne çıkan satır başları şu şekilde; "Devletimizin bu vasfı sayesinde milletimiz kendisini her daim güvende hisseder. Yargı haklıya hakkını verirken, haksıza da hak ettiği cezayı vererek hukuk düzenini korur. Böylece yargı sistemi, en ideal şekilde işler. Bu sistemde ceza en temel caydırıcı unsurdur. Cezanın amacı en kısa ifadesiyle adaletin yerini bulmasıdır. Ceza temelde suçun tekrarını önlemek adına verilir.

    Devamını Oku

  • 05.12.2023 - 10:25 2023-ALES/3 Sonuçları Açıklandı AA
    2023-ALES/3 Sonuçları Açıklandı ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) sonuçları açıklandı.
    ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 19 Kasım'da gerçekleştirilen ALES'in değerlendirme işlemleri tamamlandı.
    Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

  • 03.12.2023 - 14:42 2023-Kaymakamlık Sınavı Gerçekleştirildi AA
    2023-Kaymakamlık Sınavı Gerçekleştirildi ÖSYM tarafından düzenlenen 2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık), 7 il ve 9 sınav merkezindeki 47 binada 22 bin 15 adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Sınava başvuran adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularına ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilecek.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) yapıldı.
    2023-Kaymakamlık sınavı, 7 il ve 9 sınav merkezindeki 47 binada 22 bin 15 adayın katılımıyla gerçekleştirildi.
    Sınava ait temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.
    Sınava başvuran adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecek.
    Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci, 13 Aralık 2023 tarihinde saat 23.59'da sonlanacak.

  • 03.12.2023 - 13:31 Ampute Memur, Tek Eliyle Hastalara Yardımcı Oluyor DHA
    Ampute Memur, Tek Eliyle Hastalara Yardımcı Oluyor Kayseri'de 19 yıl önce iş kazası sonucu sağ elini kaybeden Metin Karadağ, Yeşilhisar İlçe Devlet Hastanesi'nde danışma bölümünde tek eliyle hastalara yardımcı oluyor. Karadağ, insanların değişik bakışlarıyla karşılaşmasına rağmen pes etmemeleri ve daima başaracaklarını söylüyor.

    KAYSERİ'de 19 yıl önce fabrikada çalıştığı sırada geçirdiği iş kazası sonucu sağ eli sac kesme makinesine kaptırınca ampute edilen Metin Karadağ (50), daha sonra memur olduğu Yeşilhisar İlçe Devlet Hastanesi'nde danışma bölümüne gelen hastaların işlemlerini tek eliyle kullandığı bilgisayarda yapıyor. Karadağ, "İş kazası sonrası insanlara tereddütle baktığım zamanlar oldu. Sağ elim olmadığı için insanların değişik bakışlarıyla karşılaştım. Bu durum insanı biraz üzüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde arkadaşlara mesajım, pes etmemeleri, 'daima başaracağım' demeleri ve hiçbir zaman vazgeçmemeleri gerekiyor" dedi.
    Kayseri'de yaşayan Metin Karadağ, 2004 yılında çalıştığı fabrikada iş kazası geçirdi. Fabrikanın sac kesme bölümünde çalışan Karadağ, sağ elini makineye kaptırdı. Kaza sonrası eli ampute edilen Karadağ, bir süre fabrikada çalışmaya devam etti. Daha sonra işsiz kalan Karadağ, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği sınavları kazanarak memur oldu. ÖSYM'nin düzenlediği engelli.

    Devamını Oku

  • 02.12.2023 - 19:43 e-YDS 2023/12 Farsça ve İngilizce Sınav Sonuçları Açıklandı AA
    e-YDS 2023/12 Farsça ve İngilizce Sınav Sonuçları Açıklandı ÖSYM tarafından bugün düzenlenen e-YDS 2023/12 Farsça ve İngilizce sınavının sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilirler.

    Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bugün uygulanan Elektronik Yabancı Dil Sınavı'nın (e-YDS 2023/12) sonuçları açıklandı.
    ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bugün düzenlenen e-YDS 2023/12 Farsça ve İngilizce sınavının değerlendirme işlemleri tamamlandı.
    Adaylar için sınav sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

  • 02.12.2023 - 15:40 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden Kaymakamlık sınavı öncesi gürültü uyarısı İHA
    Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden Kaymakamlık sınavı öncesi gürültü uyarısı Erzurum Emniyet Müdürlüğü, yarın yapılacak olan Kaymakamlık sınavı öncesi adayların dikkatini dağıtabilecek aşırı gürültü oluşumunun yapılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca sınav binalarına kopya çekmeye elverişli cihazlarla girişin kesinlikle engelleneceği ifade edildi.

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce yarın yapılacak olan Kaymakamlık sınavı öncesi gürültü uyarısı yapıldı.

    ÖSYM Başkanlığı tarafından, İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavının (2023 Kaymakamlık) 03 Aralık 2023 Pazar günü Saat 10.15'te tek oturum halinde yapılacağı bildirildi.

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin de son derece önemli olduğu, sınavın uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelen aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesi ile heyecanlanmalarına sebep olmaktadır. Bu durumdan etkilenen adaylarda ve ailelerinde çok büyük üzüntülere neden olduğu ÖSYM tarafından önemle vurgulanmaktadır. Bu nedenle sınav esnasında sınav binaları çevresinde, güzergahlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, Pazar yerleri vb. gibi nedenlerle gürültü oluşumunun yapılmaması gerekmektedir.

    Devamını Oku

  • 01.12.2023 - 09:23 ÖSYM, e-YDS ve Kaymakamlık sınavlarının yapılacağını duyurdu AA
    ÖSYM, e-YDS ve Kaymakamlık sınavlarının yapılacağını duyurdu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını duyurdu. Sınavlar, belirli illerde ve sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Engelli adaylara ek süre verilecek ve kimlik sorunu yaşayan adaylar için nüfus müdürlükleri açık olacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlar hakkında bilgi vererek, elektronik sınavlara yaklaşık 60 bin adayın katılacağını belirtti.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını duyurdu.
    ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, cumartesi saat 13.45'te başlayacak e-YDS 4 ilde, 48 elektronik sınav salonunda, pazar 10.15'te başlayacak 2023-Kaymakamlık sınavı ise 7 il ve 9 sınav merkezinde, 47 binada gerçekleştirilecek.
    Sınavda ek süre verilmesi uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ek sürelerini kullanabilecek.
    e-YDS'ye 5 bin 18 aday katılacak ve sınavda emniyet görevlisi dahil 273 kişi görev alacak.
    2023-Kaymakamlık sınavına da 22 bin 15 aday katılacak ve sınavda emniyet görevlisi dahil 2 bin 754 kişi görev alacak.
    T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günlerinde açık olacak.
    "Yaklaşık 60 bin aday elektronik sınavlara.

    Devamını Oku

  • 27.11.2023 - 15:41 En düşük maaş 50 bin TL! Milli Eğitim Bakanlığı bilişim personeli alacak Haberler.com
    En düşük maaş 50 bin TL! Milli Eğitim Bakanlığı bilişim personeli alacak Milli Eğitim Bakanlığı, yüksek maaşlı bilişim personeli alımı gerçekleştirecek. 4-8 Aralık tarihleri arasında başvuru yapılacak alım için KPSS'den en az 70 puan alma şartı bulunuyor. Çalışma hakkı kazanan adaylar en az 49.748 TL, en yüksek 74.622 TL maaş alacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik"in 8 inci maddesi uyarınca yüksek maaşlı bilişim personeli alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan kurum adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor. Ayrıca Bakanlık başvuru sürecini başarı ile tamamlayan adaylara en düşük 49.748 TL en yüksek 74.622 TL maaş ödemesi gerçekleştirecek.

    BAŞVURULAR 4 ARALIK'TA BAŞLIYOR

    Millî Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları 4 Aralık 2023 tarihinde başlayıp 8 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Adaylar e-devlet (Millî Eğitim Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını kolayca tamamlayabilecek.

    Devamını Oku

  • 27.11.2023 - 11:27 Milyoner'de herkesi ters köşe yapan KPSS sorusu! Kolay diyen herkes yanıldı Haberler.com
    Milyoner'de herkesi ters köşe yapan KPSS sorusu! Kolay diyen herkes yanıldı ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ''ÖSYM tarafından düzenlenen ve kısaltması ''KPSS'' olan sınavın tam adı nedir?'' sorusu yöneltildi. Çift joker hakkını kullanan yarışmacı, ikinci hakkında doğru cevabı verdi. Hem ekran başındakileri hem de stüdyodakileri ters köşe yapan soru için ''Doğru bildiğim yanlış çıktı'' yorumları yapıldı.

    Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümüne Tahir Akay isimli yarışmacıya yöneltilen 100 bin TL'lik KPSS sorusu damga vurdu.

    HERKES "ÇOK KOLAY SORU" DEDİ

    Başarılı bir yarışma çıkartan Akay'a "ÖSYM tarafından düzenlenen ve kısaltması KPSS olan sınavın tam adı nedir?" sorusu yöneltildi. Şıklara bakınca herkes "Çok kolay soru" yorumunu yaptı.

    A) Kamu Personel Seçme Sınavı

    B) Kamuya Personel Seçme Sınavı

    C) Kamuda Personel Seçme Sınavı

    D) Kamu Personeli Seçme Sınavı

    ÇİFT JOKER HAKKINI KULLANDI

    Ancak yarışmacı temkinli davranarak çift cevap joker hakkını kullandı ve ilk olarak D şıkkını seçti. Cevap yanlış olunca yarışmacı, ikinci hakkında A şıkkını seçerek bir sonraki soruya geçti.

    "DOĞRU BİLDİĞİM YANLIŞ ÇIKTI"

    Sosyal medyada da gündem olan soru için birçok yorum yapıldı.

    Devamını Oku

  • 21.11.2023 - 19:41 ÖSYM Dil Alanında Devrim Niteliğinde Sınavlar Yapacak DHA
    ÖSYM Dil Alanında Devrim Niteliğinde Sınavlar Yapacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, dil alanında devrim niteliğinde sınavlar yapacaklarını ve birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavlar gerçekleştireceklerini açıkladı.

    ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, "Dil alanında devrim niteliğinde sınavlar yapacağız. Birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavlar gerçekleştireceğiz. Hazirandan sonra kamuoyunda farlı bir sınavımız ortaya çıkacak" dedi.

    ÖSYM'nin 50'nci yılı sebebiyle merkez binada, idari kadronun ve personellerinin katılımıyla program düzenlendi. Burada konuşan Ersoy, ÖSYM'nin 19 Kasım 1974'te üniversiteler arası öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi adıyla kurulduğunu hatırlatarak, ÖSYM'nin Türkiye'nin en stratejik kurumlarından birisi olduğunu söyledi. Ersoy, "Bu kurum 16 ayrı kuruma, 60'a yakın sınavla 13 milyon yakın adaya hizmet veren bir kurum. Önümüzdeki sene, pek çok yenilik içeren senemiz olacak. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (TR-YÖS) adıyla 13 sene sonra ilk defa uluslararası öğrenci sınavını gerçekleştirdik. Sonuncusunu 12 Kasım 2023'te 13 ülkede yaptık. Hedefimiz, mayıs ayında yapacağımız sınavı en az 50 ülkede ve 6 kıtada yapmak.

    Devamını Oku

  • 21.11.2023 - 18:05 ÖSYM'nin 50'nci yılı kutlamaları başladı İHA
    ÖSYM'nin 50'nci yılı kutlamaları başladı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının 50'nci yılının kutlamalarına başlandı. Kutlamaların ilk programı ÖSYM'nin Ankara'da bulunan kampüsünde gerçekleştirildi. Kutlamalar, 19 Kasım 2024'e kadar devam edecek.

    ÖSYM'nin 50'nci yılı kutlamaları başladı
    ANKARA - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının 50'nci yılının kutlamalarına başlandı. 19 Kasım 1974'te kurulan ÖSYM'nin 49'uncu yılına girilirken 50'nci yılına kadar devam edecek kutlamalar başladı. Kutlamaların ilk programı ÖSYM'nin Ankara'da bulunan kampüsünde gerçekleştirildi. Kutlamalar, 19 Kasım 2024'e kadar devam edecek. Kutlamalara ilişkin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ve yarım yüzyıla dayanan tecrübeleriyle yurt içinde ve yurt dışında yaptıkları sınavlarla yoluna devam ettiklerini belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "ÖSYM, yapmış olduğu sınavlarla bir sınav standardı oluşturmuştur. Bu standardı geliştirmek adına da devamlılık arz eden bir gayret göstermekteyiz hep beraber. Sınav uygulamalarında 'ÖSYM standardı' yerini almıştır.

    Devamını Oku

  • 21.11.2023 - 17:37 ÖSYM Başkanı: Sınav süreçlerinde hiçbir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz AA
    ÖSYM Başkanı: Sınav süreçlerinde hiçbir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kurumun sorumluluğunun bilincinde hareket ettiklerini ve sınav süreçlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirtti. Ersoy ayrıca, ÖSYM'nin Türkiye'nin en önemli stratejik kurumlarından biri olduğunu ve birçok sınavla milyonlarca adaya hizmet verdiğini söyledi.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, her aileye, haneye yakından veya uzaktan dokunan ÖSYM'nin sorumluluğunun bilincinde hareket ettiklerini belirterek, "Alanında uzman arkadaşlarımızla bu sorumluluk çerçevesinde hareket ediyor, sınav süreçlerinde hiçbir aksaklık yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz." dedi.
    ÖSYM'nin kuruluş yıl dönümü kapsamında, kurumda düzenlenen törende konuşan Ersoy, Türkiye'nin en önemli stratejik kurumlarından biri olan ÖSYM'nin, 16 ayrı kurum için 60'a yakın sınavla 13 milyon adaya hizmet verdiğini söyledi.
    Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavının (TR-YÖS) 13 yıl sonra ilk defa bu yıl 12 Kasım'da yapıldığını aktaran Ersoy, 13 ülkede yaptıkları sınavı en az 50 ülkede ve altı kıtada yapmayı hedeflediklerini belirtti.
    Ersoy, dil alanında da devrim niteliğinde değişiklikler yaparak, birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavları hayata geçireceklerini anlattı.

    Devamını Oku

  • 21.11.2023 - 17:34 ESKİ ÖSYM Başkanı Ali Demir'e 15 yıla kadar hapis cezası talebi DHA
    ESKİ ÖSYM Başkanı Ali Demir'e 15 yıla kadar hapis cezası talebi ESKİ Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir hakkında, tutuksuz yargılandığı davada, savcı, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Duruşma, 15 Şubat 2024'e ertelendi.

    ESKİ Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir hakkında, tutuksuz yargılandığı davada, savcı, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Duruşma, 15 Şubat 2024'e ertelendi.

    Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'Zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma' suçlarından 18 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Demir katılmadı. Mahkeme başkanı dosyaya gelen evrakı okuduktan sonra Cumhuriyet savcısına mütalaasını sunması için söz verdi. Savcı, sanığın üzerine atılı 'Görevi kötüye kullanma' suçunun örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, Demir'in 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Demir'in avukatı da esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti.

    Devamını Oku

  • 21.11.2023 - 16:43 ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir'in FETÖ Davasında Mütalaa Açıklandı AA
    ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir'in FETÖ Davasında Mütalaa Açıklandı Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, FETÖ üyeliği ve görevi kötüye kullanma suçlamalarından yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, Demir'in silahlı terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Demir'e savunma hazırlaması için ek süre vererek duruşmayı erteledi.

    Eski Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir'in, 'FETÖ üyeliği' ve 'zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma' suçlarından yargılandığı davada mütalaa sunuldu.

    Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Demir yer almazken, avukatı salonda hazır bulundu. Mahkeme Başkanı dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından Cumhuriyet savcısına esas hakkındaki görüşünü açıklaması için söz verdi. Cumhuriyet Savcısı, sanığın üzerine atılı "görevi kötüye kullanma" suçunu, örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Demir'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

    Beyanlar sonrasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Demir'e esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için ek süre verilmesine hükmederek, bir sonraki celseyi 15 Şubat 2024'e erteledi.

    Devamını Oku

  • 21.11.2023 - 12:23 Adalet Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda AA
    Adalet Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa'da yapılan reformlarla önemli mesafeler katedildiğini ancak hukukun üstünlüğünü esas alan bir Anayasa'nın yapılmasının gerekli olduğunu bildirdi.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa'da yapılan reformlarla önemli mesafeler katedildiğini ancak hukukun üstünlüğünü esas alan bir Anayasa'nın yapılmasının gerekli olduğunu bildirdi.
    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Tunç, adaletin ve insan haklarının küresel düzeyde ayaklar altına alındığı bir süreçten geçildiğini, 7 Ekim'den bu yana Filistin'de insanlık suçu işlendiğini, çocuk, kadın demeden masum sivillerin üzerine bomba yağdırıldığını, soykırım yapıldığını dile getirdi.
    Öldürülen Filistinlilerin yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu aktaran Tunç, soykırım ve savaş suçlarının uluslararası ceza mahkemesinin gündemine geleceğine inandığını kaydetti.

    Devamını Oku

  • 18.11.2023 - 12:32 ÖSYM, ALES Sınavı Öncesi Tedbirler Alıyor İHA
    ÖSYM, ALES Sınavı Öncesi Tedbirler Alıyor ÖSYM Başkanlığı tarafından, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı öncesi il genelinde bir dizi tedbir alındı. Sınav esnasında gürültü oluşumunun önlenmesi ve yasaklı eşyaların sınav binasına sokulmaması gerektiği vurgulandı.

    ÖSYM Başkanlığı tarafından, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı öncesi il genelinde bir dizi tedbir alındı.

    2023-ALES/3 sınavının 19 Kasım 2023 Pazar günü Saat 10.15'te tek oturum halinde yapılacağı belirtilen açıklamada, "Adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin de son derece önemli olduğu, sınavın uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelen aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesi ile heyecanlanmalarına sebep olmaktadır. Bu durumdan etkilenen adaylarda ve ailelerinde çok büyük üzüntülere neden olduğu ÖSYM tarafından önemle vurgulanmaktadır.

    Bu nedenle sınav esnasında sınav binaları çevresinde, güzergahlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, Pazar yerleri vb. gibi nedenlerle gürültü oluşumunun yapılmaması gerekmektedir.

    Devamını Oku

  • 17.11.2023 - 12:33 2023-TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı AA
    2023-TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı.
    ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, adaylar yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden vatandaşlık numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

  • 15.11.2023 - 01:37 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları yanıtladı: (2) AA
    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları yanıtladı: (2) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yatırım programına alınan derslikler bittiğinde deprem bölgesindeki 11 ilin tamamında yaklaşık 6 Şubat'tan önceki rakamların yüzde 10 üstünde bir derslik portföyümüz oluşmuş olacak.

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yatırım programına alınan derslikler bittiğinde deprem bölgesindeki 11 ilin tamamında yaklaşık 6 Şubat'tan önceki rakamların yüzde 10 üstünde bir derslik portföyümüz oluşmuş olacak." dedi.
    Bakan Tekin, Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
    Deprem bölgesindeki okullar ve eğitim kurumları hakkındaki soruları yanıtlayan Tekin, Türkiye genelinde 2000 yılı öncesinde inşa edilen toplam 26 bin 276 okul olduğunu ifade etti. Tekin, bunların içerisinden yaklaşık 18 bin tanesinin deprem açısından riskli bölgelerde bulunduğunu ve tamamının analizlerinin yapıldığını söyledi.
    Bakan Tekin, 2000 yılı öncesinde inşa edilen 26 bin 276 okuldan 7 bin 201 tanesinin acil müdahale gerekli okul olarak tespit edildiğini, bunlardan da 2 bin 897'siyle ilgili yıkım kararı oluşturulduğunu, bu okulların yaklaşık 500 tanesinin kapalı köy okulu statüsünde olduğunu aktardı.

    Devamını Oku

  • 14.11.2023 - 20:06 Milli Eğitim Bütçesinin Görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Akademik Manipülasyon" Tartışması ANKA
    Milli Eğitim Bütçesinin Görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Akademik Manipülasyon' Tartışması Millî Eğitim Bakanlığı’nın bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin arasında tartışma çıktı. Özlale’nin pek çok veriyi sıraladığı konuşmasına Bakan Tekin, “Siz akademik anlamda manipülasyon yapıyorsunuz, yaptığınız karşılaştırmalar doğru değil” sözleri ile tepki gösterdi. Özlale ise “Bugün Sayın Bakanımız burada atanmış bir bürokrat olarak bulunmaktadır. Bizler de seçilmiş milletvekilleri olarak buradayız. Akademik manipülasyon da yapmıyorum” karşılığını verdi.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin arasında tartışma çıktı. Özlale'nin pek çok veriyi sıraladığı konuşmasına Bakan Tekin, "Siz akademik anlamda manipülasyon yapıyorsunuz, yaptığınız karşılaştırmalar doğru değil" sözleri ile tepki gösterdi. Özlale ise "Bugün Sayın Bakanımız burada atanmış bir bürokrat olarak bulunmaktadır. Bizler de seçilmiş milletvekilleri olarak buradayız. Akademik manipülasyon da yapmıyorum" karşılığını verdi.
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 bütçe kanun teklifi üzerindeki görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam ediyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, şunları söyledi:
    "Bana bu sunum için otuz saniye verseydiniz ki bu çok hoşunuza giderdi; bütün konuşmacılar için, şöyle bir şey anlatırdım, son dönemdeki Milli Eğitim'e bakış açısını… 'Bu ülkede okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor.

    Devamını Oku

Advertisement