11:4400
NEJAT İŞLER Biyografisi, NEJAT İŞLER kimdir?

Nejat İşler Biyografisi

NEJAT İŞLER
Doğum Yeri:Türkiye
Doğum Tarihi:28.2.1979 / ...

29 Şubat 1971 tarihinde İstanbul’un Eyüp semtinde doğan Nejat İşler, Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okurken tiyatro kollarında görev aldı. Liseyi bitiren ancak üniversiteyi kazanamayan Nejat İşler para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başlasa da başarılı olamaz ve borçları artar. Borçlarını kapatabilmek için 10 yıl kadar Mahmutpaşa'dan tişört alıp Teşvkiye'de satar ancak kış aylarında tişört satamayacağından Plak, Kitap, Dergi satışı yapar.

Bir gün, Dünya Tiyatrolar Günü'nde ücretsiz olan "Danton'un Ölümü" adlı oyunu seyrederken neden tiyatrosu olmadığını düşünür ve o sıralar dayısının yanına gittiği Eskişehirde konservatuar sınavlarına girer ve kazanır. İstanbul'a geldiğinde ise Mimar Sinan Üniversitesi'nin ilanlarını görür ve umudu olmamasına rağmen sansını burda deneyen aktör sınavlardan geçerek Mimar Sinan Üniversitesi'ne girer. Mimar Sinan Üniversitesi'ndeki öğrencilik dönemi sırasında Devlet Tiyatrosu'nda ve çeşitli televizyon dizilerinde görev alan Nejat İşler, 1995 yılında mevzun olunca iki arkadaşı ile beraber "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurar. Türkiye'de Gülbeyaz dizisi ile ün kazanan Nejat İşler her fırsatta amacının başrol oyunculuğu olmadığını, şöhret olmak için bu işi yapmadığını sadece ona verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek istediğini söyler. Oyuncunun aynı zamanda "Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve "Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlarında 3 kitabı bulunmaktadır.....

Filmografi

Filmler
1998 Eylül Fırtınası
2003 Mustafa Hakkında Herşey(Fikret)
2004 Anlat İstanbul(Ramazan)
2005 Çalıntı Gözler(Halil)
2 Süper Film Birden -Konuk oyuncu
2007Barda(Selim)
Yumurta (film) (Yusuf)
Yaşamın Kıyısında-Konuk oyuncu

Ödülleri
2005 - 1. Beyaz İnci Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu - Macera" (kazandı), "En İyi Erkek Oyuncu - Dram" (aday)
2005 - 12. ÇASOD En İyi Oyuncu Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu" (kazandı)
2004 - 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" (aday)

» Nejat İşler ile ilgili haberler için tıklayınız

Nejat İşler Haberleri

[Hata Bildir]
21.10.2014 11:44:45. #1.11#