2014 FIFA Dünya Kupası
Nijerya'nın Plateau ve Adamawa eyaletlerinde futbol karşılaşmalarının izlendiği mekanlara "güvenlik" gerekçesiyle yasak getirildi.
2014 FIFA Dünya Kupası'nın ilk karşılaşmasına saatler kala Nijerya'nın Plateau ve Adamawa eyaletlerinde polis, futbol maçların izlendiği mekanlara yasak getirdi.
Plateau polis sözcüsü Dominic Esin, düzenlenebilecek olası saldırıları önlemek için maç izlenen mekanlara kupa boyunca yasak getirildiğini belirtti. Esin, futbolseverlere bu tür mekanlardan uzak durmalarını ve maçları evlerinde izlemelerini şiddetle tavsiye ettiklerini kaydetti.
Benzer bir yasağın dün de Adamawa eyaletindeki mekanlara getirildiği belirtildi.
Nijerya'nın Borno, Adamawa ve Plateau eyaletleri, kanlı saldırılarıyla bilinen Boko Haram örgütünün faaliyetlerinin yoğunlaştığı bölgeler arasında yer alıyor.
Kuzey eyaletlerinde maç izlenen mekanlar, önceki yıllarda militanların hedefi olmuştu. - Ankara