Son dakika Politika haberleri, Politika son dakika, son dakika Politika

Son Dakika Politika Haberleri

Yerel, ulusal ve uluslararası politik gelişmeleri kapsayan bir bilgi merkezidir. Siyasi partilerin faaliyetleri, hükümet politikaları ve uluslararası ilişkilere dair haber ve analizlere odaklanır, okuyuculara siyasi süreçler hakkında derinlemesine bilgi sağlar.

  • TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi
    07:51 TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın "Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan" dediğini öne sürdü.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: 'Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli'
    02:06 Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: "Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul’daki Dijital Deneyim Müzesi’nde bir araya geldi. Özel, “Benim bir gence inanıp da sükut-u hayale uğradığım çok istisnadır ama çok inandığım yaşıtlarım beni çok sükut-u hayale uğratmıştır. Siyasette gençler yedek kulübesinde yaşlandıkça ileride olmaması gerektiğini düşündüğümüz her şeyi yedek kulübesinde öğreniyorlar ama sahada hiç kötü bir şey öğrenmiyorlar, kötü bir şey yapmıyorlar. Onlara güvenmek, yolunu açmak ve onların kendinden daha gençlerin yolunu açması için onlara imkan tanımak çok önemli. Ben çok güveniyor ve inanıyorum” dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı
    01:38 Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinde aday olan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerde kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe ediyor ve can güvenliğinden endişe duyuyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?
    01:29 Murat Kurum: İstanbul'un 7 milyar dolar kaynağı nerede?

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun engellendiği yönündeki iddiasına cevap vererek, İstanbul'un 7 milyar dolarlık kaynağının nerede olduğunu sordu. Kurum, İstanbul'un kaynaklarının yeterli olduğunu belirterek, bütçenin yatırıma ayrılması halinde vaatlerin gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Ayrıca, Kanal İstanbul projesinin öncelikleri arasında olmadığını ve İstanbul Belediyesi'nin rant olarak görülmeyeceğini vurguladı. Kurum, su sorununu çözeceklerini, taksi yönetimini tek merkezden sağlayacaklarını, sokak hayvanlarına bakım merkezleri ve yaşam alanları oluşturacaklarını, dijital beyaz masa ile sorunların çözümünü takip edeceklerini ve ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.

  • Bakan Göktaş: 'Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık'
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Çankırı'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    00:42 Çankırı'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Çankırı'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı: Hiçbir şerefli tüccar İsrail'le ticaret yapmaz
    00:41 Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı: Hiçbir şerefli tüccar İsrail'le ticaret yapmaz

    Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, iktidarın İsrail ile yaptığı ticarete tepki göstererek, hiçbir şerefli tüccarın katil İsrail'le ticaret yapmayacağını ve terörist İsrail'e demir, çelik ve silah malzemesi satmayacağını belirtti. Ayrıca, hiçbir şerefli tüccarın zalim İsrail'in karnını doyurmak için gıda malzemesi ihracatı yapmayacağını ve hiçbir şerefli devlet adamının bu katliam ortaklığına izin vermeyeceğini ifade etti.

  • Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı'na Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılığı'na Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı
    00:35 Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı'na Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılığı'na Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı

    Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, Murat Yıldız Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı'na, Abdülhamit Tüfekçioğlu Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı. Ayrıca, Şali Yıldırım Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'ne, Rıza Uçan Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne ve Yusuf Tüfekçi Rize Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.

  • Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    00:34 Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kars'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Programa Vali Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve diğer yetkililer katıldı. Konuşmalarda şehitler ve gaziler anıldı, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

  • Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
    00:27 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı

    Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Devlet Arşivleri Başkanlığı'na Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen görevden alınırken yerine Yusuf Tüfekçi getirildi. Sağlık Bakanlığı'nda Şali Yıldırım Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne, Rıza Uçan ise Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne atandı.

  • Bakanlık ve kurumlarda atama ve görevden alma kararları
    00:27 Bakanlık ve kurumlarda atama ve görevden alma kararları

    Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Devlet Arşivleri Genel Başkanlığına Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne Yusuf Tüfekçi, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Şali Yıldırım, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne Rıza Uçan atandı.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.

    2
  • Edirne'de Şehit aileleri ve Gaziler iftarda bir araya geldi
    00:09 Edirne'de Şehit aileleri ve Gaziler iftarda bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Şehit aileleri ve Gaziler ile iftarda bir araya geldi. Edirne Valiliği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve Gazilerin katılımıyla iftar programı düzenlendi. İftar öncesi masaları dolaşan Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, şehit aileleri ve Gazilerin hatırlarını sordu.

  • Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti
    00:09 Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in güneyindeki Petionville Mahallesi'nde iki çete arasında çıkan çatışmada 10 çete üyesi hayatını kaybetti. Haiti Polis Sözcülüğü, güvenlik güçlerinin olayla ilgisi olmadığını açıkladı. Çetelerin yol açtığı şiddet nedeniyle başkentteki evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısı ise 16 bin 947'ye ulaştı. Haiti, çetelerin yol açtığı şiddet ve iktidar boşluğu nedeniyle ekonomik çöküşün eşiğinde bulunuyor.

  • Cevdet Yılmaz: 'Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret'
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında konuştu Açıklaması
    23:55 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında konuştu Açıklaması

    Keşir, Afyonkarahisar'da yapılan konuşmalarda Ankara'da DEM ile kol kola gezen adayların farklı bir söylem sergilediğini belirtti. Ayrıca, Afyonkarahisar'da DEM'in olmadığını ve bu tür söylemlerin sadece siyaset yapmak adına yapıldığını ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Gençlere ve kadına oy vermek Cumhuriyet'e oy vermektir
    23:53 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Gençlere ve kadına oy vermek Cumhuriyet'e oy vermektir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen 'Kentleri Gençler Yönetecek-Dijital Gençlik Buluşması'na katıldı. Özel, gençlere ve kadına oy vermenin Cumhuriyet'e ve Atatürk'ün vizyonuna oy vermek olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin gençlere ve kadınlara destek olacağını ve siyasette gençlere güvendiğini vurguladı.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'ni gelecek nesillere aktarmak için kararlıyız
    23:46 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'ni gelecek nesillere aktarmak için kararlıyız

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi'nin anlamını ve değerini gelecek nesillere aktarmak için kararlı olduklarını belirtti. Altun, Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi mekanlara Türk bayrağının ışık gösterisi ile yansıtıldığı görüntüleri paylaştı. Çanakkale Zaferi'nin önemine vurgu yapan Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe yürümekte kararlı olduklarını ifade etti.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'dan İzmir'e Tarım ve Ekonomi Odaklı Projeler
    23:42 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'dan İzmir'e Tarım ve Ekonomi Odaklı Projeler

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Ödemiş Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda İzmir'in tarım potansiyelini ve ekonomiye katkısını vurgulayarak, seçildikten sonra şehrin refah seviyesini yükselteceğini belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    23:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da şehit yakınları ve gazilerle iftar programında buluştu.

  • Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı
    23:35 Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' programına katıldı. Kurum, şehitlerimize olan borcumuzu geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye'yi inşa etmek olarak tanımladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Çanakkale'nin tarihin akışını değiştiren bir savaş olduğunu vurguladı.

  • Kayseri'de DEAŞ zanlısı yakalandı
    23:33 Kayseri'de DEAŞ zanlısı yakalandı

    Kayseri'de İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, araması olan yabancı uyruklu bir DEAŞ zanlısını Melikgazi ilçesinde yakaladı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas'ın Hafik ilçesinde iftar programına katıldı
    23:28 AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas'ın Hafik ilçesinde iftar programına katıldı

    AK Parti Hafik İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömürler diledi. Güler, Hafik'e doğal gaz temel atma törenine katıldıklarını ve ilçenin yaşam kalitesini artıracak hizmetler yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Sivas ve Hafik ilçesiyle ilgili cezaevi projeleri olduğunu ve Hafik Belediye Başkan adayı Habip Görler'e destek istedi.

  • Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenledi
    23:22 Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenledi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında, şehit yakınları, gaziler ve aileleri bir araya geldi. Vali Akkoyun, şehitlerin ve gazilerin önemine vurgu yaparak, devletin bu topraklarda payidar olması için çalışmanın gerekliliğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i seçim zaferi için tebrik etti
    23:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i seçim zaferi için tebrik etti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i seçim zaferinden dolayı kutladı. Erdoğan, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin olumlu seyrinin devam edeceğine inandığını belirterek, Türkiye'nin Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

  • Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde şehit ve gazi ailelerine iftar programı düzenlendi
    23:20 Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde şehit ve gazi ailelerine iftar programı düzenlendi

    Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şehit yakınları ve Gazilere iftar programı düzenlendi. Programa, Kaymakam Vahit Yılmaz, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Alpay Sarıaslan, şehit ve gazi aileleri yakınları katıldı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz'
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

    10
  • Hatay'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu
    22:58 Hatay'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

    Belen Kaymakamlığınca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

  • Muğla'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği Verildi
    22:56 Muğla'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği Verildi

    Muğla Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı kapsamında, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık'ın da katıldığı programda, şehitler için dua edildi ve konuşmalar yapıldı. Vali Akbıyık, şehit yakınları ve gazilerin önemine vurgu yaparak, onlara minnet ve şükranlarını iletti.

  • İmamoğlu: Atatürk milliyetçiliği memleketin her insanını eşit görmektir
    22:39 İmamoğlu: Atatürk milliyetçiliği memleketin her insanını eşit görmektir

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Devrimleri Müzesi ile Ulusal Bağımsızlık ve Kurtuluş Müzesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk milliyetçiliğinin memleketin her insanını eşit görmek olduğunu belirtti. İmamoğlu, ayrıca doğanın, vatanın, suyun ve toprağın korunmasının en büyük milliyetçilik olduğunu vurguladı. İftar programında ise farklı inanç gruplarıyla bir araya gelen İmamoğlu, kardeşlik ve hoşgörüyle kurulan sofraların insanları mutlu ve adaletli bir hayata taşıyacağını ifade etti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin bölgesinde istikrarı sağlamak için kararlı
    22:39 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin bölgesinde istikrarı sağlamak için kararlı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin bölgesinde istikrarı sağlamak için elindeki tüm dış politika araçlarını koordineli bir şekilde kullanma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Fidan, Irak'taki terörle mücadelede Süleymaniye'deki dostlukların perçinlenmesi ve ortak geleceğe hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Süleymaniye'deki Kürdistan Yurtseverler Birliği liderliği ve onu oluşturan ekibin PKK ile olan ilişkilerinin ulusal bir güvenlik tehdidi olduğunu ifade etti.

  • Altıntaş Kaymakamı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Yemeğinde Buluştu
    22:37 Altıntaş Kaymakamı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Yemeğinde Buluştu

    Altıntaş Kaymakamı Hüseyin Bozoğlan, ilçedeki şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kaymakam Bozoğlan, şehitlik ve gazilik kavramlarının değerini vurgulayarak, şehit yakınları ve gazilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının giderilmesi konusunda desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Panorama 1326'yı gezdi
    22:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Panorama 1326'yı gezdi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'ya yaptığı ziyaret kapsamında Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni gezdi. Müzenin sanatsal ve teknik özellikleri hakkında bilgi alan Bakan Fidan, Türk tarihinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak önemli bir eserin kazandırılmasından dolayı Başkan Dündar'a teşekkür etti.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de Ziyaretlerde Bulundu
    22:35 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de Ziyaretlerde Bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu ve iftar programına katıldı. Denizli Valiliği ziyaretiyle başlayan programında Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüşen Bakan Şimşek, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. İftar programında yaptığı konuşmada Denizli'nin üreten bir şehir olduğunu vurgulayan Şimşek, kentin sanayi alanında daha da ilerlemesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, Denizli'nin gelecekte ülkenin en büyük büyüme motorlarından biri olacağını ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan'ın da yeni yatırımlarla destek vereceğini ifade etti. İftar sonrasında ise Bakan Şimşek, iş dünyası temsilcileriyle Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

  • Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, gaziler ve şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi
    22:31 Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, gaziler ve şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi

    Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle gazi ve şehit ailelerinin onuruna iftar programı düzenledi. Hacıbektaşoğlu, şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek anlamlı bir gün olan 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'ni gururla anma fırsatı bulduğunu belirtti.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması
    22:27 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifadeye çağrıldı.

  • Bakan Özhaseki: Millet İttifakı yıkım ekibi gibiydi
    22:26 Bakan Özhaseki: Millet İttifakı yıkım ekibi gibiydi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sakarya'nın Hendek ilçesinde vatandaşlarla iftarda bir araya gelerek Millet İttifakı'nı eleştirdi. Özhaseki, ittifakın başarısız belediye başkanlarıyla adeta bir yıkım ekibi olduğunu belirtti ve Allah'ın ülkeyi bu ekibin zararlarından koruduğunu söyledi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki maden sahasında çalışmalar sürüyor
    22:23 Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki maden sahasında çalışmalar sürüyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bayraktar, 35. gününde olan çalışmalarda önceliklerinin 9 işçiye ulaşmak olduğunu belirtti ve ailelerle birlikte oruçlarını açtıklarını söyledi. Bakan, ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini ve bekleyişin bir an önce son bulmasını temenni etti.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması
    22:21 TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dün Çanakkale'de geçit vermeyenlerin torunları, bugün de sınır içinde sınır dışında Türkiye'ye karşı hain pusular kuran, hain emeller taşıyanlar ve arkasında yine emperyalist güçlerle büyütülerek, beslenerek, silah verilerek, güçlendirilerek ortalığa salınanlar...

Advertisement