8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Gümüşhane Emniyet Müdürü Can: "Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla toplumsal yaşamdaki yerini almıştır"
Gümüşhane Emniyet Müdürü Ahmet Can, Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadınının, Cumhuriyetin kurulmasıyla toplumsal yaşamdaki yerini aldığını belirtti.
Can, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların toplum inşa etmek gibi ulvi bir görev üstlendiklerini ve mensup olduğu meslek dalında canla başla çalışarak, içinde bulunduğu topluma faydalı olmaya çalıştıklarını belirtti.
Kadınların bir anne olarak kültürlü ve sağlıklı nesiller yetiştirme gayreti içinde olduklarını ifade eden Can, şunları kaydetti:
"Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla toplumsal yaşamda yerini almıştır. Kadınlar içinde bulunduğu topluma faydalı olmaya çalışmaktadır. Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım. Mesai kavramı gözetmeksizin gece gündüz demeden görev yapan fedakar bayan polislerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." - Gümüşhane