ABD Hava Kuvvetleri, 67. yılını halkla birlikte parkta kutladı - NEW

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

ABD Hava Kuvvetleri (USAF) 67. kuruluş yıldönümü nedeniyle New York'taki Bryant Park'ta halka açık özel bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

ABD Hava Kuvvetleri (USAF)  67. kuruluş yıldönümü nedeniyle New York'taki Bryant Park'ta halka açık özel bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.


New York'un Manhattan bölgesindeki Bryant Park'ta, USAF'ın kuruluş yıldönümü olan 18 Eylül'de 67. yaş günü pasta kesme seremonisi ve bir konser düzenlendi.


New York Ulusal Hava Muhafız Komutanı General Verle Johnston'un bir konuşma yaptığı etkinliğe, New York Belediye Başkanlığı ''Veteran İşler Komiseri'' emekli Tuğgeneral Loree K. Sutton, Hava Kuvvetleri'nden subay ve askerlerin yanı sıra parkta bulunan Amerikalılar katıldı.


General Johnston törende yaptığı konuşmada, Hava Kuvvetleri'nin resmi olarak 18 Eylül 1947 yılında kurulduğunu ve köklerinin ise Wright Kardeşler'in North Carolina eyaletinin Kitty Hawk kasabasında, 1907 yılında dünyanın ilk uçak seferini düzenlemelerinin 4 yıl sonrasına kadar uzandığını ifade etti.


Bryant Park'taki USAF'ın kuruluş yıldönümü kutlamasında, ''Heritage of America Band''a ait müzik topluluğu bir konser verirken, konserde, "pop", "hip-hop", "R&B" ve "funk", klasik "rock" ve Latin müziğinden örnekler sunuldu.


Törenin sonunda kesilen pasta USAF'a ait kadın subaylar tarafından etkinliğe katılan halka dağıtıldı.


Kaynak: AA