Atlı Kızaklar Turizme Hizmet Ediyor

Son Güncelleme:

Bir zamanların ulaşım aracı atlı kızaklar, Daday ilçesindeki bir otelde gezi amaçlı yerli ve yabancı turistlere hizmet ediyor.

Bir zamanların ulaşım aracı atlı kızaklar, Daday ilçesindeki bir otelde gezi amaçlı yerli ve yabancı turistlere hizmet ediyor.


Geçmişte dünya genelinde bir çok yerde ulaşım aracı olarak kullanılan atkı kızaklar, yerini lüks otomobillere bıraktı. Uzun süredir kullanılmayan atlı kızaklar, farklı bir an yaşamak isteyenlerin hizmetine sunuluyor.


Daday'da bir turistik tesis, atlı kızaklarla yerli ve yabancı müşterilerine bölgeyi gezdiriyor.


İksir Resort Town Genel Müdürü Mehmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlere bölgelerinde tek olan atlı kızaklarla hizmet verdiklerini ve gelen müşterilerinin bundan oldukça memnun olduğunu söyledi.


Atlı Spor Kulüpleri bünyesinde 10 tane atları olduğuna belirten Korkmaz, bunlardan 3 tanesinin kızaklarla vatandaşlara hizmet verdiğini kaydetti.


Korkmaz, bu hizmetlerinin yanı sıra atv arazi aracıyla gezi, barbekü, kayak gibi hizmetleri sunduklarını ve müşterilerine doğayla baş başa tatil imkanı verdiklerini kaydetti.


Otel müşterilerinden Sakine Kaş ise, otelde her türlü aktiviteyi bulabildiklerini ve özellikle atlı kızak keyfini bugüne kadar bu bölgede yaşayamadıklarını belirterek, "Kışın keyfini atlı kızakla kayarak çıkartmak güzel. Emeği geçenleri bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.


- KASTAMONU

Kaynak: AA