B20 Koalisyonu Başkanlığına Beatty Getirildi

Son Güncelleme:

TÜSİAD'ın kurucu üye olduğu B20 Koalisyonu Başkanlığı'na Kanada Ticaret Odası Başkanı ve Üst Yöneticisi Perrin Beatty seçildi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) kurucu üye olduğu B20 Koalisyonu Başkanlığı'na Kanada Ticaret Odası Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Perrin Beatty seçildi.


TÜSİAD açıklamasına göre, 2 yıllık süreyle göreve getirilen Beatty, koalisyonunun küresel büyüme ve istihdam yaratmaya katkıda bulunan politikaları bölgesel ve uluslararası düzeyde savunmayı amaçladığını belirtti.


"B20 Koalisyonu, 6,5 milyonun üzerinde işletmeyi barındıran geniş tabanı sayesinde G20'nin ekonomi politikalarının koordinasyonu ve küresel ekonomik yönetişim kuruluşları için yeni fikir ve önerilerin öncüsü olabilir" ifadelerini kullanan Beatty, geçen yıl içinde ulusal iş örgütlerinin çıkarlarını temsil eden bir grup oluşturmak için hep birlikte çalıştıklarını ve bu esnada birçok önemli konuda ortak duruş sergilediklerini, yeni üyelerle birlikte çalışmalara devam etmekten mutlu olacağını kaydetti.


Nisan 2012 tarihinde kurulan ve sekreteryası Paris'te olan koalisyon, G20 ülkelerindeki önde gelen gönüllü iş örgütlerinden oluşuyor ve güncel küresel ekonomik konularda iş dünyasının sesini duyurmayı hedefliyor. - İstanbul

Kaynak: AA