Başkan Edebali Otizm'e Dikkat Çekti
Otistik çocukları makamında ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, toplum olarak Otizm'e karşı farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla Yıldırım'daki toplumun tüm kesimleriyle yakından ilgilenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde eğitim gören çocukları makamında ağırladı. Dünya çapında otizme farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Mavi Işık Yak' kampanyası kapsamında otistik çocukları makamında ağırladığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Otizmin çok geniş anlamda ele alınması gereken bir engellilik durumu olduğunun bilincindeyiz. Bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla çocuklarımızla bir arada olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum" dedi.
DEZAVANTAJLI GRUPLARIMIZIN YANINDAYIZ
Engelli vatandaşların toplumun her alanında yer alması gerektiğinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Otizmli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma ve daha mutlu bir yaşam sürdürmelerini sağlama konusunda herkese büyük görevler düşüyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu kardeşlerimizin haklarını koruyarak sosyal yaşam kalitelerini üst seviyelere çıkarmalıyız" diye konuştu. Dezavantajlı grupların toplumdaki en hassas kesimler olduğuna da dikkat çeken Başkan Edebali, "Yaptığımız tüm çalışmalarda engellileri düşünerek adım atıyoruz. Toplum olarak ön yargıları ortadan kaldırdığımız zaman daha güçlü ve daha mutlu oluruz. Yıldırım olarak bunu başaracak gücümüz var" diyerek sözlerini tamamladı.