Başkan Uysal, Yönetmen Koltuğuna Oturdu

Son Güncelleme:

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Kültür A.Ş'nin yapımcılığını üstlendiği "İstanbul Muhafızları" isimli filmin final sahnesinin yönetmenliğini yaptı.

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Kültür A.Ş'nin yapımcılığını üstlendiği "İstanbul Muhafızları" isimli filmin final sahnesinin yönetmenliğini yaptı.


Uysal, filmin çekimlerinin yapıldığı Göktürk'teki Işıklar Film Stüdyolarına gelerek yönetmen ve oyuncularla bir süre görüştü, sohbet etti. Ardından sete geçen Uysal, yönetmen koltuğuna oturarak eline megafonu aldı ve final sahnesi için motor komutu verdi.


Çekimlerin ardından sette oyuncularla fotoğraf çektiren Uysal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa yönetmen koltuğuna oturduğunu söyledi.


Son sahnesi çekildi


İstanbul'un birden fazla kültüre başkentlik yapan bir şehir olduğunu, herkesin bu kent için 'özel ve güzel şehir' dediğini ancak bunun yeteri kadar bilinmediğini ifade eden Uysal, "İstanbul'un bu özelliği ve güzelliği biliniyor mu dersek, öncelikle biz bilmiyoruz, sonra dünyaya anlatamıyoruz. İstanbul Muhafızları bu manada İstanbul'u çocuklarımıza, çocuklarla beraber ailelere tanıtma adına güzel bir fırsat oldu." dedi.


İstanbul Muhafızları'nın önce çizgi film olarak gösterildiğini arkasından da filminin çekildiğini anımsatan Uysal, "Bugün burada İstanbul Muhafızları'nın son sahnesi çekiliyor. Burada oyuncularımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. İstanbul'un tanıtımı adına hepimizin sorumluluğu var. Böyle güzel bir tanıtımı ancak usta sanatçılarımız yapar. Tek bir amacımız var: Hep beraber önce anlamak, öğrenmek ve ardından başkalarına anlatabilmektir. İnşallah bunu hep beraber başarırız diyoruz." şeklinde konuştu.


"Sorumluluk bizde"


"İstanbul şu anda dünyada gerektiği kadar bilinmiyor." diyen Uysal, sözlerine şöyle devam etti:


"Kıymeti kadar da değeri bilinmiyor bu kentin. Tabi birinci derecedeki sorumluluk İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde diye düşünüyoruz. Gerisinde de herkesin. Tabi sanatçılarımız her zaman toplumda bir adım önde. Sorunlara bir adım önde müdahale ederler. Bu manada da katkılarına teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir film olur. Benim de ilk defa yönetmen koltuğuna oturduğum bir film."


Bir gazetecinin "Yönetilmesi anlamında hangi koltuk daha kolay?" şeklindeki bir soruya Uysal, "Şimdi bu film iyi tutarsa, yönetmenimize bakarsınız rakip çıkabilir." şeklinde cevap vererek sözlerini tamamladı.


Gelecek yıl ekimde vizyonda


Eylül 2018'de gösterime girecek olan İstanbul Muhafızları animasyon filminde kahramanlar, İstanbul'daki efsanevi ab-ı hayat çeşmesini bulacak.


Pedagoglar ve tarih araştırmacılarının desteğiyle hazırlanan filmin dış mekan çekimleri Hidiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Hz. Yuşa Tepesi, Büyük Valide Han, II. Mahmud Bendi, Balat ve Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirildi.


Suna Selen Sümer, Ali Uyandıran, Funda Güray, Ahmet Ayaz Yılmaz, Gözde Mukavelat, Berk Yaparel, Ziya Çiçek ve Merve Sevin gibi oyuncular filmde rol alıyor.

Kaynak: AA