Beats By Dre ile Htc Ortaklığı Bitiyor

Son Güncelleme:

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC ile ünlü kulaklık üreticisi Beats by Dre arasındaki ortaklık yakında sona erebilir.

Emre Çetinkaya - - Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Tayvanlı HTC, ünlü kulaklık üreticisi Beats by Dre'nin hisselerinin de dörtte birini elinde bulunduruyor. Aralarında önemli bir ortaklık bulunan bu iki firmanın ortaklıkları HTC'nin son yıllarda çıkardığı ve birçok akıllı telefona yansıyordu. Ancak bu önemli ortaklık önümüzdeki günlerde sona erebilir.


Çünkü Beats by Dre, şu sıralar gözünü HTC'nin elinde bulundurmuş olduğu yüzde 25'lik hisseye dikmiş durumda. Ancak HTC geçtiğimiz yıllarda Beats'a 225 milyon dolarlık bir kredi vermişti. Bu kredinin vadesi ise bu yıl dolacak. Beats'ın bu krediyi geri ödedikten sonra HTC'de olan yüzde 25'lik hissesini de geri alacağı söyleniyor.


2011 yılında Beats by Dre'nin yüzde 50.1'lik hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın alan HTC, daha sonra bu hisselerin yarısını şirkete geri satmıştı. Öte yandan Beats by Dre'nin hisselerinin tamamını geri almasının ardından HTC'nin önümüzdeki aylarda çıkaracağı Beats Audio yazılımını kullanmaya devam edip edemeyeceği ise henüz bilinmiyor.


Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis