Bilgi Evlerinden Tarihi Gezi

Son Güncelleme:

Bilgi evi öğrencileri İzmit Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni gezdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, okul sonrası eğitim desteği sağlayarak çocukların geleceklerine yön veren Bilgievleri projesi etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. İzmit'te hizmet veren, Serdar, Maria Anne ve Akçakoca Bilgievleri idarecilerinin ortaklaşa düzenlediği organizasyon ile öğrenciler ilimizdeki Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'ni ziyaret etti.

GURUR TABLOSU ÖDÜLÜ

Her ay düzenli olarak derslerini takip eden, internet, bilişim sınıflarını ve kütüphaneleri etkin kullanan öğrenciler arasından seçilerek bu ay ki Gurur Tablosuna giren öğrenciler ile gerçekleştirilen müze ziyareti, çocuklar için güzel bir ödül oldu. Ziyaret esnasında oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlenen öğrenciler, batı kültürüne ait, inanç temelli heykeller, Osmanlı dönemine ait sikkeler, koku şişeleri ve geleneksel kültürümüzde geniş yer bulan gelin odası ile kına odalarını gezerek, müze yetkililerinden tarihimiz hakkında bilgi aldı.

GÖRSEL SANAT VE TARİH İLE TANIŞTILAR

Planladıkları etkinlikler ile kültürel ve tarihi mirasımızı çocuklara tanıtan, değerlerimize sahip çıkan Bilgievleri, çocukların ufkunu genişleterek, hayata farklı pencerelerden bakabilmelerine de olanak sağlıyor. Çocukların gelişiminde temel eğitim bilimlerinin dışında kültür, sanat, spor gibi faaliyetlerin de çok önemli etkileri olduğuna değinen Bilgievi Koordinatörü,"Çocuklarımız Gurur Tablosu'nda yer almak için birbirleri ile yarışıyorlar, biz de özel etkinliklerimizle donanımlarını arttırıp, nitelikli bir nesil yetiştirmek için çabalıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler