Uygulamayı yükle! YÜKLE

Büyük İkramiye Devirle Büyüyecek

Son Güncelleme:

Milli Piyangoda 'Devirli' İkramiye Dönemine Geçiliyor. 2008 Yılı Başında Uygulamaya Konulacak Düzenlemeyle Satılmış Bilete Çıkmayan İkramiyeler, Takip Eden Ayın 19'undaki Çekilişe Eklenecek.

Milli Piyangoda 'devirli' ikramiye dönemine geçiliyor. 2008 yılı başında uygulamaya konulacak düzenlemeyle satılmış bilete çıkmayan ikramiyeler, takip eden ayın 19'undaki çekilişe eklenecek.


Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'tan alınan bilgiye göre, Piyangoda bütün büyük ikramiyelerin vatandaşa ulaştırılması ve bu şekilde Piyangonun daha cazip hale getirilmesi için, sistem değişikliğine gidiliyor.


Bu çerçevede, 2008 yılı başından itibaren devirli ikramiye uygulamasına geçilecek. Uygulamayla, 1 ay içinde yapılan 3 çekilişte satılmayan biletlere çıkan büyük ikramiyeler, gelecek ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Bu çekiliş için öngörülen büyük ikramiyeye, önceki aydan devreden büyük ikramiye ya da ikramiyeler de eklenecek. Bu şekilde vatandaşa dağıtılacak büyük ikramiye rakamı kartopu şeklinde büyüyecek. Eğer ayın 19'undaki çekilişte de devirli büyük ikramiye, satılmayan bilete isabet ederse, bu defa varsa ayın 29'undaki devirle birlikte toplam ikramiye takip eden ayın 19'undaki çekilişe ilave edilecek.


İKRAMİYELER CAZİPLEŞECEK


Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Balak, yeni sistemle satılmayan bilete çıkan ikramiyelerin artık İdareye kalmayacağını ve sahibini bulana kadar devredeceğini söyledi.


Bu şekilde Piyangonun daha cazip hale geleceğini kaydeden Balak, uygulama hakkında şu bilgileri verdi:


“Diyelim ki, bu ayın 9, 19 ve 29'undaki çekilişlerden ikisinde büyük ikramiye, satılmayan bilete isabet etti. Bu durumda 2 milyon YTL, önümüzdeki ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Böylece 19 Temmuz'daki çekilişte büyük ikramiye 3 milyon YTL olacak. Büyük ikramiye, 9 ve 19 Temmuz çekilişlerinde de satılmayan biletlere çıkarsa, bu defa 19 Ağustos çekilişine 4 milyon YTL devredecek ve bu çekilişin büyük ikramiyesi 5 milyon YTL'ye yükselecek.


Sayısal Lotoda olduğu gibi, Milli Piyangoda da devir uygulaması, büyük ikramiye rakamını büyüteceği için vatandaşlarımızdan çok daha fazla ilgi görecek.”


EN FAZLA TAM İKRAMİYELER İDAREYE KALIYOR


Bu arada Milli Piyangoda, çok sayıda büyük ikramiye, satılmayan biletlere çıktığı için vatandaşa ulaşamıyor. Özellikle tam biletlere isabet eden büyük ikramiyeler idareye kalıyor. 2006 yılında, yılbaşı özel çekilişi hariç gerçekleştirilen 34 çekilişte büyük ikramiye 15 kez tam bilete, 6 kez yarım bilete, 13 kez de çeyrek biletlere çıktı.


Tam biletlere çıkan 15 ikramiyenin 13'ü satılmamış biletlere isabet etti ve sadece 2 adet ikramiye ödemesinde bulunuldu.


Geçen yıl yarım biletlere ikramiye çıkan 6 çekilişte 12 biletin yarısı satılmadı. Çeyrek biletlere ikramiye isabet eden 13 çekilişte ise 52 biletin 15'i satılmadığı için kuruma iade edildi, yalnız 37 bilete ikramiye ödemesi yapıldı.


2006 yılı çekilişlerindeki devir durumu şöyle:


ÇEKİLİŞ BİLET KUPÜRÜ SATIŞ DURUMU


---------- ------------ ----------------


9 Ocak Çeyrek 3 adet satış


19 Ocak Tam İade


29 Ocak Tam 1 adet satış


9 Şubat Tam İade


19 Şubat Yarım 2 adet satış


28 Şubat Çeyrek 4 adet satış


9 Mart Çeyrek 4 adet satış


19 Mart Çeyrek 3 adet satış


29 Mart Çeyrek 2 adet satış


9 Nisan Çeyrek 2 adet satış


23 Nisan Yarım 2 adet satış


30 Nisan Tam İade


9 Mayıs Çeyrek 3 adet satış


19 Mayıs Tam İade


29 Mayıs Tam İade


9 Haziran Tam İade


19 Haziran Çeyrek 3 adet satış


29 Haziran Tam İade


9 Temmuz Tam İade


19 Temmuz Yarım İade (2)


29 Temmuz Yarım İade (2)


9 Ağustos Tam İade


19 Ağustos Çeyrek 2 adet satış


30 Ağustos Çeyrek 2 adet satış


9 Eylül Tam İade


19 Eylül Tam İade


29 Eylül Çeyrek 3 adet satış


9 Ekim Yarım 1 adet satış


19 Ekim Tam İade


29 Ekim Tam 1 adet satış


9 Kasım Çeyrek 3 adet satış


19 Kasım Çeyrek 3 adet satış


29 Kasım Yarım 2 adet satış


9 Aralık Tam İade

Kaynak: DHA