Din Adamlarının Kongresi Sona Erdi
Son Güncelleme:
Aralarında Batman Din Alimleri Derneği ile çok sayıda medrese aliminin de katıldığı Diyarbakır'daki 'İslam Kongresi' sona erdi.
Diyarbakır'da düzenlenen Demokratik İslam Kongresi yayınladığı sonuç bildirgesinde gittikçe yaygınlaşan şiddet sarmalının, bölünmüşlük ve çatışmanın İslam coğrafyasını kaosa sürüklediği ifade edilerek Medine Sözleşmesi model olarak önerildi.
Kongre sonuç bildirisinde tüm siyasi ve itikadı yaklaşımların ümmetin farklı din, mezhep, inanç, etnik ve diğer tüm toplumsal gruplardan oluştuğunu dikkate alması gerektiği ifade edilirken temel hak ve hürriyetlerin kullanımında adaletli, eşitlikçi ve özgür bir anlayışı kurumsallaştırmaları ve hukuki güvenceye kavuşturmalarının İslami bir zorunluluk olduğu kaydedildi.
Kaynak: Temsilci