Doğu Pakistan'da Hristiyan Kiliseleri ve Evlere Yönelik Saldırı: 129 Müslüman Gözaltına Alındı

Son Güncelleme:

Doğu Pakistan'da Kur'an-ı Kerim'e hakaret edilmesine sinirlenen bir grup, Hristiyanların kilise ve evlerine saldırdı. Çıkan olaylarda 1 kilise ve 12 ev yakıldı, 4 kilisede hasar meydana geldi. Güvenlik güçleri, 129 Müslüman'ı gözaltına aldı.

Doğu Pakistan'da Kur'an-ı Kerim'e hakaret edilmesinin ardından Müslüman bir grup, Hristiyanların kilise ve evlerini ateşe verdi. Olaylarda 129 Müslüman gözaltına alındı.

KİLİSE VE EVLER YAKILDI

Doğu Pakistan'da Kur'an-ı Kerim'e hakaret edilmesinin ardından olaylar patlak verdi. Jaranwala şehrinde kiliselere ve Hristiyanların evlerine saldırıldı. Müslümanlar 17 kiliseye saldırırken, 1 kilise yakıldı, 4 kilise hasar gördü. Hristiyanlara ait 12 ev yakıldı.

129 MÜSLÜMAN GÖZALTINA ALINDI

Müslümanlar'ın ileri gelenleri bölgeye gelerek insanları sakinleştirmeye çalıştı. Asker ve polis ise geniş güvenlik önlemleri aldı. Okullar ve işyerleri kapatılırken, 129 Müslüman gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, öfkeli kalabalığın kiliselere girerek tuğlaları fırlattığı, pencereleri kırıp mobilyaları ateşe verdiği görüldü.