Donmaya Sıcak Su ile Çözüm

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Donmaya sıcak su ile çözüm Kışın zorlu meslekleri arasındaki oto yıkamacıların don endişesi Hem işleri azaldı, hem de donan sulara çare arıyorlarESKİŞEHİR - Kış aylarında en zorlu meslekler arasında yer alan oto yıkamacılar, maliyeti artsa da don problemine çözümünü sıcak suda buluyor.

Donmaya sıcak su ile çözüm

Kışın zorlu meslekleri arasındaki oto yıkamacıların don endişesi

Hem işleri azaldı, hem de donan sulara çare arıyorlar


ESKİŞEHİR - Kış aylarında en zorlu meslekler arasında yer alan oto yıkamacılar, maliyeti artsa da don problemine çözümünü sıcak suda buluyor.

Havaların eksilere düştüğü bugünlerde çoğu oto yıkamacı suların donmasından dolayı çalışamaz hale geldi. Oto yıkamacı Faruk Toğrul, soğuk havaların etkisiyle oto yıkamaya talebin azaldığını söyledi. Toğrul, "12 senedir oto yıkama, oto detay işleriyle uğraşıyorum. İşler yaz mevsimine göre kışın daha farklı oluyor. Yazın düğündü, bayramdı derken işler daha yoğun olabiliyor. Kışın havalar soğuduğu ve yağış olduğu için işler düşebiliyor. Soğuk hava şartları daha fazla etkiliyor" şeklinde konuştu.

"Sularımız donuyor"

Gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle don olayıyla karşılaştıklarını vurguyan Tuğrul, "Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığı eksiye düştüğü zaman sularımız donuyor. Bunun için ya sistemi sürekli çalıştırıyoruz ya da sistemdeki suyu boşaltıyoruz. Sabah geldiğimizde sistemi tekrar devreye sokmak kaydıyla çalışıyoruz. Başka türlü zaten çalışamazsın. Sular donuyor. İlk başta soğuk su ile yıkadıktan sonra mecburen tekrar sıcak su ile duruluyoruz. Sıcak su ile yapmadan zaten donuyor. Hem sıcak su hem de soğuk su yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca kışın masrafların artıp, işlerin azalmasına rağmen eleman çıkaramadıklarından yakınan işletmeci, "Kışın eleman azaltamıyoruz. Çünkü çıkardığın elemanı tekrar bulamayabiliyorsun. Zaten bu sektörde eleman sıkıntısı var. Mecburen o elemanı kışın da yazın da tutuyorsun" dedi.

Kaynak: İHA