Döşedikleri Kabloları Çalmışlar
Türk Telekom'a hizmet veren taşeron bir firmada çalıştıkları belirlenen 2 kişi, kendi döşedikleri kabloları çaldıkları gerekçesiyle yakalandı.
Türk Telekom'a hizmet veren taşeron bir firmada çalıştıkları belirlenen 2 kişi, kendi döşedikleri kabloları çaldıkları gerekçesiyle yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentin farklı noktalarında Türk Telekom'a ait fiber optik kabloların çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.
Yapılan araştırmalar sonucu Türk Telekom'a hizmet veren taşeron bir firmada çalışan Salih T. (24) ve Osman A.'nın (40) döşeme yaptığı noktalarda kabloların çalındığı belirlendi.
Ekipler, takibe aldıkları zanlıların, çaldıkları yaklaşık 750 kilo ağırlığındaki fiber optik kabloyu bir hurdacıya sattığını tespit etti. Düzenlenen operasyonla çalınan kablolar hurdacıda ele geçirildi. Salih T. ve Osman A. gözaltına alındı.
Çalınan kabloların piyasa değerinin yaklaşık 100 bin lira olduğu, zanlıların ise kilo fiyatıyla kabloları 4 bin 500 liraya hurdacıya sattıkları öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Muhabir: Adana - Aykut Ünlüpınar
Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA