Down Sendromlu Çocuklarda "Annneler Günü" Sergisi

Son Güncelleme:

"Anneler Günü" ne özel resim sergisi açtı."Down-Up Projesi" eğitim projesi kapsamında 40 down sendromlu çocuk, 5 ay boyunca eğitim aldı.

Gaziantep'teki down sendromlu çocuklar,


"Anneler Günü" ne özel resim sergisi açtı.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın down sendromlu çocuklara yönelik gerçekleştirdiği


"Down- Up Projesi" eğitim projesi kapsamında 40 down sendromlu çocuk, 5 ay boyunca eğitim aldı.


Projöe Koordinatörü Fatma Yılmaz, proje kapsamında bir çok sosyal etkinlik yaptıklarını belirtti.


Yılmaz, "Sergi de bu etkinliklerden biriydi. Anneler Günü'nü atlamamak istedik. Çocuklar, anneleri için seçtiği en güzel resimleri yaptı. Burada sergiliyoruz. Annelerin yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi" değerlendirmesini yaptı.


Eserleri sergilenen çocuklar da anneleri için yaptıkları resimleri annelere özel bir günde sergilemekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Anneler de duydukları mutluluğu belirterek, çocuklarına bu imkanı tanıyan herkese teşekkür etti.


SANKO Park'ta açılan sergide çocuklar, yaptıkları resimlerin önünde hatıra fotoğrafı çekti. - GAZİANTEP

Kaynak: AA