DSİ'den Kuyu Sahiplerine Uyarı
DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, yeraltı sularıyla ilgili kanunun geçici ek maddesi gereği kuyu sahiplerine sayaç taktırmaları yönünde uyarıda bulundu.
DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, yeraltı sularıyla ilgili kanunun geçici ek maddesi gereği kuyu sahiplerine sayaç taktırmaları yönünde uyarıda bulundu.
DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 167 sayılı yeraltı suları hakkındaki kanuna eklenen geçici ikinci maddenin hükmü gereği "DSİ Yeraltısuları Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği'nin" 7 Haziran 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatıldı.
İlgili kanun gereği kuyulardan çekilen su miktarının su sayacı, elektrik sayacı ve benzeri sayaçlarla kontrol altına alınmasının hükme bağlandığı ifade edilen açıklamada, "Hazırlık çalışmaları sonucunda 12 Kasım 2012 tarihi itibariyle kuyulara sayaç takılması uygulamasına başlanmıştır. Bu tarihten itibaren şubelerimize ulaşan kullanma belgeleri başvurularında kuyulara sayaç takılmadan belge verilmeyecektir. Kullanılacak sayaç, adi sayaç olmayacak, uzaktan kontrollü su ya da elektrik sayacı olacaktır. Kuyularına elektrik sayacı takmak isteyenler, yetkili elektrik dağıtım şirketine başvuracaklardır. Arama belgesi aldıktan sonra açılan kuyulara sayaç monte edildikten sonra dolum kartı, sayaç faturası ve seri numarasını gösteren yazılı belge kullanma belgesi dosyasına eklenerek DSİ'ye verilecektir" ifadelerine yer verildi.
Eski belgeli kuyulara sayaç takılması için yönetmelikte öngörülen sürenin 25 Şubat tarihinde sona ereceği vurgulanan açıklamada, belge sahiplerinin bu tarihe kadar DSİ Bölge Müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunmaları ve kuyularına sayaç taktırmalarının zorunlu olduğu belirtilerek, belirtilen tarihe kadar başvuruda bulunmayanların belge haklarının hukuken sona ereceği ve kuyularının kapatılacağı uyarısında bulunuldu.
Yayıncı: İsmail Çimen - ÇORUM