Dü'de "Küresel İklim Değişikliği Üzerindeki Bilimsel Yaklaşımlar" Konferansı
Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesinde "Küresel İklim Değişikliği Üzerindeki Bilimsel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesinde "Küresel İklim Değişikliği Üzerindeki Bilimsel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi.
Öğretim Elemanı Fuat Toprak tarafından verilen konferansta, ozon tabakasının incelmesi, delinmesi ve küresel ikilim konuları ele alındı.
Toprak, küresel iklim değişikliğinin 1980'li yıllardan beri dünya gündemini ciddi olarak meşgul ettiğini belirterek, "Genellikle her iki problemin aynı olduğu bilinmektedir. Oysa her ne kadar ortak nedenleri, birbirini tetikleyici ve etkileyici tarafları olsa da sonuçları birbirinden farklı iki küresel problemdir" dedi.
Bilim insanlarının ozon tabakasının incelmesi veya delinmesinin sonradan farkına vardığını belirten Toprak, şunları söyledi:
"İlk 11 yıl boyunca bilim insanları her iki konuya da yıllara göre artan bir ilgi göstermekle birlikte bu artış daha çok küresel iklim değişikliği lehinde görülmektedir. 1990 yılından itibaren bilim insanları ozon tabakası ile ilgilenmek yerine küresel iklim değişikliği ile ilgilenmeyi tercih etmiştir."