Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yaramış Açıklaması
Eğitim Bir-Sen Gercüş Şube Başkanı Atilla Yaramış, "Kadın hakları konusunda Avrupa'dan alacağımız hiçbir şey yoktur" dedi.
Eğitim Bir-Sen Gercüş Şube Başkanı Atilla Yaramış, "Kadın hakları konusunda Avrupa'dan alacağımız hiçbir şey yoktur" dedi.
Yaramış, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, toplumun, batının dayatmaları karşısında günden güne manen çöküntüye uğradığını belirtti.
Yaramış, şöyle dedi:
"Toplumumuz,8 Mart'ı da bağrından kopmuş bir gün gibi telakki etmekte. Oysa kadına değer vermek için Avrupa'nın dayatmalarına ihtiyacımız yoktur. Bizim medeniyetimizde, kadının yeri başların tacı olmaktır. Zira kadının bizde karşılığı annedir, eştir, kardeştir. Daha dün Orta Çağ'da kadının insan olup olmadığını tartışan Avrupa'dan bu konuda alacağımız hiçbir şey yoktur. Yüce dinimiz her şeyde olduğu gibi bu noktada da yeter bize."
Muhabir: İbrahim Torlak/ İbrahim Yakut
Yayıncı: Behçet Güngör - BATMAN