Ender Arslan, Yeni Sezondan da Umutlu

Son Güncelleme:

Galatasaral Liv Hospital'ın milli basketbolcusu Ender Aslan: "Geçen sezon iyi basketbol oynayan bir takımdık. Yeni transferlerle daha iddialı duruma geldik" "Son şampiyon unvanımız, rakiplerimiz için ayrı bir motivasyon olacak. Herkesin bizi yenmek isteyeceğini düşünüyorum" "Avrupa Şampiyonası'nda beklentileri karşılayamadık ve eleştirilerin olması da çok doğal. Bunu biz de beklemiyorduk"

MEHMET FATİH DUMAN- Galatasaray Liv Hospital Erkek Basbetbol Takımı Kaptanı Ender Arslan, yoğun bir tempo içinde zor bir sezona başlayacaklarını ve yeni başarılar kazanmak için mücadele vereceklerini belirtti.


Ender Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor bir sezonun kendilerini beklediğini aktararak, "Sezon zor ve uzun geçecek. Geçen seneden zaten iskelet kadromuzu koruduk ve üzerine önemli takviyeler yaptık. Bu sezon için hazır olduğumuzu düşünüyorum. Zaten geçen sezon  iyi basketbol oynayan bir takımdık. Yeni transferlerle daha iddialı duruma geldiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.


Sezona Türkiye Kupası elemeleriyle başlayacaklarını ve ardından Fenerbahçe Ülker'le Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına çıkacaklarını hatırlatan Ender, "O kupa da bizim için çok önemli. Müzemize getirebileceğimiz her kupa bizim için değerli ve güzel. Kupa maçlarında sezon öncesi kalan eksiklerimizi giderip, Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndan itibaren de sezona güzel bir giriş yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.



"Son şampiyon unvanımız, rakiplerimiz için motivasyon olacak"



Beko Basketbol Ligi'nde uzun bir aradan sonra geçen sezon şampiyonluk kupasını müzelerine götürdüklerini anlatan Ender, yeni sezonda bu durumun kendileri üzerinde baskı yaratmayacağını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu başarıyı kazanan zaten bizleriz ve daha öteye götürecek gücümüz de var. Son şampiyon unvanımız, rakiplerimiz için ayrı bir motivasyon olacak. Herkesin bizi yenmek isteyeceğini düşünüyorum. Ligde tekrar önemli işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Bir sezon aranın ardından tekrar THY Avrupa Ligi'nde olacağız ve bu sefer daha yukarılara tırmanmak istiyoruz. Kadro olarak, taraftar olarak, camia olarak hazırız. İç sahada önemli bir taraftar avantajımız olacak. İyi basketbolumuzu sürekli hale getirip, dış sahada da maçlar kazanarak yukarılara tırmanabiliriz."



"Avrupa Şampiyonası'nda beklentileri karşılayamadık"



A Milli Basketbol Takımı'nın Slovenya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını değerlendiren Ender, alınan sonuçlara çok üzüldüklerini ifade etti.


Hem kendisinin hem de takım arkadaşlarının yaşanan süreçte çok üzüldüklerini, yıprandıklarını ve zor günler geçirdiklerini anlatan tecrübeli oyuncu, "Beklentileri karşılayamadık ve eleştirilerin olması da çok doğal. Bunu biz de beklemiyorduk. Problemin ne olduğun bilemiyorum çünkü iyi bir hazırlık dönemi geçirip, istekli olarak oradaydık ama işler istediğimiz gibi gitmedi. Bu performanstan dolayı Türk halkından özür dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden" diye görüş belirtti.


Ender Arslan, milli takım için bu durumun geçici olduğunu dile getirerek, "Alttan yetişen çok yetenekli genç oyuncular var. Daha önce de kötü turnuvalar oynadık. 2005 ve 2007 yıllarındaki Avrupa şampiyonaları çok kötü geçmişti ama 2009 Avrupa Şampiyonası ile 2010 Dünya Şampiyonası'nda iyi oynamıştık. Bunun yine bir çıkışı olacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA