Epdk 15 Şirkete Lisans Verdi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında çalışmalarda bulunacak 15 şirkete lisans verildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında çalışmalarda bulunacak 15 şirkete lisans verildi.
Kurum tarafından farklı piyasalardaki 10 şirketin lisansı sona erdirilirken, 1 şirketin lisansına ise yeniden geçerli sayıldı.
Kurumun Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin ilanına göre, elektrik piyasasında faaliyet gösterecek 7 şirket üretim, 1 şirkete tedarik ve 1 şirkete de organize sanayi bölgesi dağıtım lisansı aldı.
Aynı piyasada 1 şirketin üretim lisansı geçersiz sayılırken, 1 şirketin de üretim lisansı yeniden geçerli kılındı.
Doğalgaz piyasasında, aralarında Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) de bulunduğu 2 şirket doğalgaz ithalat lisansı aldı.
Petrol piyasasında ise 1 şirket dağıtıcı, 1 şirket ihrakiye teslimi ve 1 şirket de madeni yağ lisansı aldı.
Yine petrol piyasasında 4 şirketin madeni yağ, 1 şirketin ihrakiye teslimi ve 3 şirketin dağıtıcı lisansı geçersiz kılındı.
Sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında ise 1 şirket LPG dağıtıcı lisansı alırken, 1 şirketin LPG dağıtıcı lisansı iptal edildi.