Erdoğan: "Adayımızı inşallah 1 Temmuz Salı günü açıklayacağız'' -
Başbakan Erdoğan: "Artık seçilmiş hükümetin yani milli iradenin karşısında devlet iradesini temsil eden bir cumhurbaşkanlığı makamı, bir protokol makamı olmayacak.
Erdoğan: "Adayımızı inşallah 1 Temmuz Salı günü açıklayacağız'' - TBMM
Başbakan Erdoğan: "Cumhurbaşkanlığı seçimine 47 gün kaldı. Adaylık başvurusu için 10 günlük süre var. Bu 10 günlük sürede son değerlendirmeleri, istişareleri yapacak ve adayımızı inşallah 1 Temmuz Salı günü açıklayacağız."
Başbakan Erdoğan: "Artık seçilmiş hükümetin yani milli iradenin karşısında devlet iradesini temsil eden bir cumhurbaşkanlığı makamı, bir protokol makamı olmayacak. Anayasanın verdiği yetkiler neyse bu yetkileri milletin verdiği yetkiyle bütünleştiren bir cumhurbaşkanı olacak. Böyle bir süreci hep birlikte başlatacağız. Bugüne kadar hükümet milleti, cumhurbaşkanı devleti temsil ediyor gibi bir konumlama yapılmıştı. Devlet ile millet arasındaki bu mesafeyi de kaldırıyoruz. Seçilmiş hükümetle seçilmiş cumhurbaşkanı birlikte ülkeyi idare edecek. Bir nevi devletle millet artık tam manasıyla kucaklaşmış olacak."