Eski HDP'li Belediye Başkanı Ahmet Kaya dahil 6 şüpheli tutuklandı
Diyarbakır'da yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli, aralarında eski HDP'li Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın da bulunduğu kişiler tutuklandı. Şüphelilerin terör örgütüne finansman sağladığı, etkinliklere katıldığı ve yakınlarını işe aldığı iddia ediliyor.
DİYARBAKIR'da yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında eski HDP'li Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın da bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı.
Ergani ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK/KCK'nın Ergani yapılanmasında yer aldıkları, örgütün talimatları doğrultusunda düzenlenen etkinliklere katıldıkları, örgütle iltisaklı derneklere finansman sağladıkları, öldürülen teröristlerin cenaze ile taziyelerine katıldıkları ve yakınlarını işe aldıkları iddiasıyla 7 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. 8 Haziran'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında eski HDP'li Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şüphelinin de yakalanmasına çalışılıyor.