Filipinler'de Uyuşturucu Operasyonlarında Ölenlerin Sayısı 3 Bin 116'ya Yükseldi

Son Güncelleme:

Filipinler’de uyuşturucu kullanıcısı ve satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda öldürülenlerin sayısı 3 bin 116’ya yükseldi.

Filipinler'de uyuşturucu kullanıcısı ve satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda öldürülenlerin sayısı 3 bin 116'ya yükseldi.


Filipinler Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (PDEA) Başkanı Isidro Lapena, Filipinler'de yasa dışı uyuşturucu kullanıcısı ve satıcılarına yönelik düzenlenen 61 bin 592 operasyon sonucunda 3 bin 116 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Uyuşturucu ile mücadele operasyonları sonucunda 82 bin 607 kişinin gözaltına alındığı ve 1 milyon 304 bin 795 kişinin ise teslim olduğu belirtildi.


Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele operasyonları, Rodrigo Duterte'nin devlet başkanı olmasının ardından 2016 yılının Haziran ayında başlatıldı. - MANILA

Kaynak: İHA