Eski Milli Futbolcu İsmail Demiriz FETÖ Üyeliğinden 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Son Güncelleme:

FETÖ'nün futbol yapılanması kapsamında yargılanan eski Milli futbolcu İsmail Demiriz "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "Terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan eski futbolcu İsmail Demiriz 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin yargılanan eski futbolcu İsmail Demiriz'in davasında karara varıldı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanık İsmail Demiriz ve avukatı hazır bulundu.

DEMİRİZ, BERAATİNİ TALEP ETTİ

Mahkeme, sanık Demiriz'e son savunmasını sordu. İsmail Demiriz suçsuz olduğunu söyleyerek, 41 kere milli forma giydiğini ve Türk bayrağını hakkıyla taşıdığını ifade etti. Allah'ı ve peygamberi insanlara anlattığını söyleyen Demiriz, "Benden nasıl terörist olur" dedi. Sanık Demiriz son olarak beraatini talep etti.

Sanık savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

MAHKEME, YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞININ DEVAMINA HÜKMETTİ

Mahkeme heyeti, sanık İsmail Demiriz'i "örgüt üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığın yurt dışına çıkış yasağının devamına da hükmetti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, eski milli futbolcular İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker ve Arif Erdem'in hakkında ayrı ayrı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyordu. Mahkeme, 13 Şubat tarihli duruşmada her üç sanığın dosyalarının ayrılmasına karar vermişti. Sanık İsmail Demiriz'in esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için duruşması ertelenmişti.

Kaynak: DHA