Fransa'da Antiterör Operasyonu: 1 Ölü

Son Güncelleme:

Fransa polisi, başta Paris, Cannes, Strasbourg olmak üzere çeşitli şehirlerde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Fransa polisi, bu sabah başta Paris, Cannes, Strasbourg olmak üzere çeşitli şehirlerde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sırasında 1 kişi öldü, 3 polis yaralandı, 10'dan fazla kişi gözaltına alındı.


Geçen Eylül ayında Paris'in Sarcelles banliyösünde bir bakkala yönelik bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bu sabah Paris bölgesi başta olmak üzere bir çok kentte operasyonlar düzenlendi. Söz konusu saldırıda bir Yahudi hafif yaralanmış, bu da Yahudi toplumunda tepkiye yol açmıştı.


Strasbourg'daki operasyon sırasında çatışma çıktı. 3 polis açılan ateşle yaralandı. Polislerden biri başından, biri de kalbinden vuruldu ancak kurşun geçirmez yelekler ve kask sayesinde korundular. Çatışma sırasında gözaltına alınmak istenen 30 yaşlarındaki bir kişi öldü. Fransa genelinde 10'un üzerinde kişi gözaltına alındı.

Kaynak: DHA