Ghost müzikali, Zorlu PSM'ye Geliyor!

Son Güncelleme:

Ghost'un müzikal uyarlaması Ghost the Musical, 19 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında 21 performans için Zorlu PSM Ana Tiyatro'ya konuk olmaya hazırlanıyor.

Yönetmenliğini Jerry Zucker'ın üstlendiği, başrollerini Patrick Swayze, Demi Moore ve Whoopi Goldberg'ün paylaştığı, sinema tarihinin kült filmlerinden Ghost'un müzikal uyarlaması, Zorlu PSM sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. 2011 yılında Manchester Opera House'ta prömiyeri gerçekleşen Ghost müzikalinin beste ve şarkı sözleri Dave Stewart ve Glen Ballard'a ait. Senaryo, filmin Oscar ödüllü senaristi Bruce Joel Rubin'in imzasını taşıyor.

İNGİLTERE'DEN SONRAKİ DURAK TÜRKİYE!

2011'de Londra'da West End'de perde açan müzikal, etkileyici görsel efektleriyle eleştirmenlerden tam puan aldıktan sonra yolculuğuna Broadway'de devam etti. 2016'da, BobThomson'ın yönettiği, Bill Kenwright'in yeni prodüksiyonu ile Birleşik Krallık'ı turlayan Ghost müzikali, bu yıl – Türkiye'nin de içinde bulunduğu – büyük bir uluslararası turneye çıkıyor.

Ghost müzikali, ölümsüz bir aşk hikayesini şairane oyunculuklar ve görkemli bir canlı performansla sahneye taşıyor. Unchained Melody gibi klasikleşmiş şarkıların yanı sıra müzikal için özel bestelenen parçaların da yer aldığı müzikalin 3 Tony adaylığı bulunuyor.

FİLM EN İYİ SENARYO OSCAR'INI ALMIŞTI...

Sinema tarihinin en popüler filmleri arasında yerini alan 'Ghost', beyaz perdede ilk gösterildiği 1990 yılının en çok hasılat yapan filmi olmuştu. Bruce Joel Rubin tarafından yazılan senaryosu ise Oscar'a layık görüldü. Hem filmde hem de müzikalde yer alan, The Righteous Brothers'ın unutulmaz şarkısı Unchained Melody'ye ek olarak, Eurythmics'ten tanıdığımız Dave Stewart ile ortak yazılan şarkıları da oldukça seviliyor.

Kaynak: Bültenler