Gönül Elçileri Projesi Toplantısı Yapıldı

Son Güncelleme:

Gönül Elçileri Projesi'nin kandıra tanıtım toplantısı Sayın Sevim Topaca'nın katılımıyla yapıldı.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN'ın himayeleri ile başlatılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Koruyucu Aile" uygulaması "Gönül Elçileri" projesinin Kandıra tanıtım toplantısı Kocaeli Valisi Sayın Ercan TOPACA'nın eşi Sayın Sevim TOPACA'nın katılımıyla gerçekleştirildi.


Kandıra Kaymakamı Oktay ERDOĞAN'IN eşi Şule ERDOĞAN'ın ev sahipliği yaptığı toplantı Kaymakamlık binasının toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kaymakamlık girişinde çiçekle karşılanan Kocaeli Valisi Sayın Ercan TOPACA'nın eşi Sayın Sevim TOPACA'nın yanı sıra Vali Yardımcılarının eşleri Mürvet SÖZEN, Dilek ÜNLÜSOY, Sema KARA, Başiskele Kaymakamının eşi Gülay PARTAL, Kandıra Garnizon Komutanın eşi Şehnaz UYSAL, Kandıra Belediye Başkanının eşi Özen KAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir YÜMNÜ, Koruyucu aile Hatice ÇİLİNGİR ve Kandıralı bayanlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kandıra Kaymakamının eşi Şule ERDOĞAN'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Kocaeli Valisi Sayın Ercan TOPACA'nın eşi Sayın Sevim TOPACA yaptığı konuşmada; "Öncelikle böyle güzel bir topluluğa Gönül Elçiliği Projesini tanıtmaktan son derece mutluyum. Bu programa desteklerinden dolayı Kandıra Kaymakamızın eşi Şule hanıma manevi destek veren tüm protokol üyelerine teşekkür ediyorum. Gönül Elçileri nedir, neyi amaçlamaktadır neyi kapsamaktadır.


Gönül Elçileri Projesi Aralık ayında Başbakanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma ŞAHİN'in önderliğinde, İllerde Vali eşlerinin önderliğinde başlatılmış çok güzel bir projedir. Gönül Elçileri Projesi birçok alanı kapsamaktadır.


Yaşlılarımız, engellilerimiz, kadınlarımız gibi insanları bir araya getirmektir. Amacımız Gönül Elçileriyle birlikte farkındalık oluşturmak, insanlara bir şeyleri hatırlatmaktır. Çocuklarımız bir cevherdir, onları mücevhere dönüştürmek bizim elimizdedir. Yaşlılarımız bir değerdir. Onlardan faydalanmak, onlara moral vermek bizim içinde önemlidir. Engellilerimiz, şehit ailelerimiz bize emanettir, onlara sahip çıkmaktır. Bu proje kapsamında yalnız çocuklarımızın yanında olmak değil, yaşlılarımızın ve engellilerimizin yanında da olabiliriz.


Koruyucu aile programıyla çocuklarımızı ailelerin yanına yerleştirip, aile sıcaklığı verip, asıl amaç onlara anne sevgisini hissettirmektir. İnsanları mutlu ettiğinizde sizde mutlu olursunuz. Biz kendi çocuklarımıza sevgi verebiliriz, özgüven verebiliriz, ama sizlerin çocuklarının imkanlarına sahip olmayan, parçalanmış ailelerden dünyaya gelen, yada anne ve babasını kaybeden o çocukların aynı imkanlara sahip olabilmesi için, hep birlikte onlara sahip çıkalım ki, ülkemizin geleceğini şekillendirelim. Herkesin koruyucu aile olmasını beklemiyoruz. Ancak gönüllü aile ve bireyler olabiliriz. En azından çevremizi bilgilendirerek, farkındalık oluşturabiliriz. Ben Kandıra'nın Gönül Elçilerine sonuna kadar destek vereceğine umuyorum" diyen Sayın TOPACA katılımcılara teşekkür etti.


Sayın Sevim TOPACA'nın konuşmasından sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir YÜMNÜ sinevizyon eşliğinde sunum yaptı. Sunumdan sonra Koruyucu aile yanında yetişen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Meral SARITEKE ve koruyucu aile Hatice ÇİLİNGİR duygularını katılımcılara anlattı.

Kaynak: Bültenler