Harmanyakan'da Asfalt Çalışmaları Başladı
1987 yılında imara gecen Harmanyakan Kesiği mevkisi üzerinde yer alan yol 2017'yılında Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'la hayat buluyor.
Kula Belediyesi bir ilke daha imza atıyor. 1987 yılında imara geçmesiyle yol açılması planlanan Harmanyakan Kesiği mevkisi yıllardır açılamadığı için kullanılamıyordu. Eylül 2016'da, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar ile yüzlerce kamyon hafriyat dökülerek kot farkı dengelendi. Kış mevsiminin sert geçmesi ve yapılan dolgu çalışmasının sıkışması gerektiği için çalışmalara ara verilmişti. Çetin kış şartlarından dolayı tamamlanamayan yoldan vatandaşların şikayetçi olması üzerine, Kula Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Harmanyakan Mevkisi üzerinde yapılan dolguyu sıcak asfalt ile kaplamaya başladı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten yetkililer vatandaşların taleplerini yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdiler.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula'nın merkezinde 30 yıldır açılamayan bir yolu hayata geçirdikleri için mutlu olduğunu belirterek, "Kula'da yıllardır biriken sorunları teker teker çözmeye devam ediyoruz. Harmanyakan mevkisinde, imarda yol olarak gözükmesine rağmen yolu açmak için bir tek greyderin bile çalışmadığı alanda yüzlerce kamyon ile hafriyat yaptık. Yolun sıkıştırılması, kot farkının eşitlenmesi bunların hepsi bir zaman meselesidir. Bölgede oturan hemşerilerimiz, haklı olarak mağdur oldular ama bu yolun asfaltlanması ile o sıkıntıları bir daha yaşamayacaklar" dedi.