Hastaneden Ambulansla Oy Kullanmaya Gitti
Mide kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki İbrahim Erman, oy kullanmak istediğini söyleyince, ambulans ile hastaneden alınarak oy vereceği okula getirilip oyunu kullandı.
Adapazarı'nda Cuma günü mide kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki İbrahim Erman, hastanede oy kullanmak istediğini söyleyince, ambulans ile hastaneden alınarak oy vereceği 25 yıldır kullanılmayan kapısı penceresi olmayan eski okula getirilip oyunu kullandı.
Adapazarı'nın Kumbaşı Mahallesi'nde oturan 5 çocuk babası İbrahim Erman, Cuma günü evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Burada mide kanaması teşhisi konulan 81 yaşındaki Erman bugün çocuklarına oy kullanmak istediğini söyledi.
Hastanede doktorunun karşı çıkmasına rağmen çocukları isteğini kırmadı ve ambulans ile babalarını hastaneden 4 kilometre uzaklıkta bulunan köylerine getirerek babalarına oy kullandırdılar.
Yaşlı adam oy kullandıktan sonra yeniden hastaneye giderken 'Başhekim benim oy kullanmamı istemedi. Sakıncalı olacağını söyledi. Ancak ben kendimi iyi hissediyordum' diyerek vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Bu arada yaşlı adamın oy kullandığı Kumbaşı Mahallesi'nde 147 seçmen 25 senedir kullanılmayan eski okulda oy kullandılar. Camı penceresi olmayan viraneyi andıran eski okulda oy kullanan seçmenler buna tepki gösterdiler.
Muhtar Şaban Mehmet Ağaoğlu 'Köyümüz 45 hane. Köydeki çocuklarımız taşımalı sistemle baska okula gittiklerinden dolayı bu okul 1985 yılından beri kullanılmıyor. Bu okulu onarmak istedim. Ancak izin vermedi. Seçimlerde de bu okulda oy kullanıyoruz' dedi