Hitchcock/truffaut" Belgeseli 13 Mayıs'ta Vizyona Girecek

Son Güncelleme:

Alfred Hitchcock ve François Truffaut'nun buluşmasını konu edinen "Hitchcock/Truffaut" belgeseli, 13 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Alfred Hitchcock ve François Truffaut'nun buluşmasını konu edinen "Hitchcock/Truffaut" belgeseli, 13 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.


Belgeselin basın gösterimi, Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşti.


Sinema yazarı Sadi Çilingir, filme ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki yönetmeni de sevdiğini dile getirerek, "Bir kitap vesilesiyle bir araya gelmişler. Çok zevk aldık izlerken. Belgesel filmlerinin de önemini göstermiş oldular." dedi.


Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar, belgeselin iki yönetmeni tanımak için büyük bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, "Daha çok Hitchcock'un bakış açışından Hitchcock'un sinemasına odaklanan bir yapı. Truffaut'nun adeta yeniden keşfettiği bir yönetmen olarak nitelendiriliyor. Hitchcock'un aslında seyirciye değil, sanata olan aşkını insanlara anlatıyor ve bir nevi Hitchcock'u yüceltiyor." diye konuştu.


Truffaut'nun Hitchcock'la 3 gün boyunca yaptığı söyleşiden derleyerek 1966'da yayımladığı "Hitchcock'a Göre Sinema" kitabından hareketle hazırlanan belgeselde, Martin Scorsese, Wes Anderson, David Fincher, Kiyoshi Kurosawa ve Richard Linklater gibi sinema dünyasının pek çok ünlü yönetmenine "Bu kitap sinemaya bakışınızı nasıl etkiledi" sorusu yöneltiliyor.


Yönetmenliğini Kent Jones'un üstlendiği belgeselde, yönetmenlerin ortak özelliklerini yansıtan, filmlerinden özel seçilmiş sahneler de yer alıyor.

Kaynak: AA