İkaza Rağmen Dolandırıldı

Son Güncelleme:

Çorum'da cep telefonundan aranarak "hesabından terör örgütüne para gönderdiği" öne sürülen kişi, banka güvenlik görevlisinin uyarısına rağmen, kendisini arayanların verdiği hesap numarasına 2 bin lira yatırdı.

Çorum'da cep telefonundan aranarak "hesabından terör örgütüne para gönderdiği" öne sürülen kişi, banka güvenlik görevlisinin uyarısına rağmen, kendisini arayanların verdiği hesap numarasına 2 bin lira yatırdı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, inşaat işçisi Ali S'yi (30), cep telefonundan arayan kişi ya da kişiler, hesabından terör örgütüne para gönderdiğini belirttikleri Ali S'den, kendisine yardımcı olabilmeleri için verdikleri hesap numarasına bir miktar para yatırmasını istedi.


Yaklaşık bir saat telefonla bu kişilerle konuşan Ali S, kendisine söylenen hesap numarasına para yatırmak için evden ayrıldı. Gazi Caddesi üzerindeki bir banka şubesine giden Ali S, ATM cihazından para çekmek için banka güvenlik görevlisinden yardım istedi. Sıra beklememek için kendisine yardımcı olmasını istediği güvenlik görevlisine başından geçenleri anlatan Ali S, dolandırılabileceği gerekçesiyle polise bilgi vermesi için güvenlik görevlisi tarafından uyarıldı.


Sözlü olarak Ali S'yi ikna edemeyen güvenlik görevlisi, bu tür olaylara karşı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ATM cihazı üzerine yapıştırılan afişleri gösterdi. Tüm bunlara rağmen ikna olmayan Ali S, bankadan çektiği parayı, başka bir banka şubesindeki hesap numarasına yatırmak için bankadan ayrıldı.


Güvenlik görevlisinin durumu polise bildirmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri Ali S'yi aramaya başladı. Ali S, yanına gelen polis ekiplerine, "kendisine verilen hesaba 2 bin lira yatırdığını" söyledi.


Ali S'nin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - ÇORUM

Kaynak: AA