Irak'ta Helikopter Kazası

Son Güncelleme:

Irak'ın Enbar ilinde askeri helikopter düştü, kazada 4 asker hayatını kaybetti.

Irak'ın Enbar ilinde askeri bir helikopterin düştüğü ve olayda 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Irak ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Enbar ilinde görev yapan askeri helikopterin teknik bir arıza sonucu düştüğü belirtildi. Kazada, helikopterde bulunan 4 askerin hayatını kaybettiği kaydedildi.


Öte yandan Bakuba kentinde yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir subay öldü, 4 polis yaralandı.


Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın kuzeyindeki Bakuba kentinde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından yola döşenen patlayıcı, devriye gezen askeri aracın geçişi sırasında infilak etti. Olayda araçtaki bir yarbay hayatını kaybetti, 4 asker de yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumunun ağır olduğu belirtildi.


Irak'ın batı kesimindeki Enbar'da hükümet karşıtı gösterilerin düzenlendiği kampın dağıtılması ve Maliki yönetimi karşıtı protesto eylemlerine destek veren milletvekili Ahmed Alvani'nin gözaltına alınmasının ardından şiddet olayları başlamıştı. Enbar ili genelinde ordu ve bazı aşiretler ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri arasındaki çatışmalar devam ederken, yaşanan çatışmalar nedeniyle binlerce ailenin evlerini terk ederek, komşu bölgelere sığındığı belirtiliyor. - Bağdat

Kaynak: AA