Irak'ta Şiddet Olayları

Son Güncelleme:

El Enbar ilinde, aşiret güçleri ile Irak ordusuna bağlı askerler arasında yaşanan çatışmalarda 5 askerin rehin alındığı bir kışlanın da ateşe verildiği belirtildi.

Irak'ın El-Enbar ilinde kendilerini "Aşiret Devrimcileri" olarak tanıtan silahlı grupların 5 askeri rehin aldığı, kışlayı da ateşe verdiği bildirildi


AA muhabirinin aşiret kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Felluce'nin En-Nuaymiye bölgesinde Irak askerleri ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada 5 askerin rehin alındığı, Er-Ratbe bölgesinde ise bir kışlanın ateşe verildiği belirtildi.


Ordu ve aşirete bağlı silahlı gruplar arasında hafif ve orta silahlarla devam eden çatışmalar sırasında orduya ait 3 Hummer cipin de kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.


Söz konusu saldırılara ilişkin Irak resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.


Irak'ın Enbar ili, yaklaşık bir aydır ordu birlikleri ve kendilerini Aşiret Devrimcileri olarak tanıtan silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalara sahne oluyor. Irak ordusu, 21 Aralık'ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) unsurlarının bölgede gizlendiği gerekçesiyle geniş çaplı operasyonlara başlamıştı. - Anbar

Kaynak: AA