Irak'ta Şiddet Olayları
Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bir mağazaya düzenlenen bombalı saldırıda bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bir mağazaya düzenlenen bombalı saldırıda bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
AA muhabirinin edindiği bilgilere göre ilçe merkezindeki Büyük Çarşı'da bulunan erkek giyim mağazasına gelen eylemci, kıyafet denemek için girdiği kabineye poşet içinde bomba bıraktı. Saldırganın uzaklaşmasından sonra mağazaya bırakılan bomba patlatıldı. Olayda 23 yaşındaki mağaza çalışanı öldü, iki kişi yaralandı.
Mağazanın Türkmen bir vatandaşa ait olduğu belirtildi. Polis, mağaza çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Emniyet yetkilileri, terör gruplarının son zamanlarda saldırılarında şekil değiştirdiklerini belirterek, Kerkük ve Tuzhurmatu'da daha çok Türkmenlere ait iş yerlerinin hedeflendiğini bildirdi. - Selahaddin